4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotka podpořil Junckera?!

Poměrně zajímavé číslo tvrdí, že poté, co se voliči Velké Británie rozhodli dát sbohem EU, klesla podpora tomuto kroku „na internetu“ na polovinu. Jednoduchá otázka tak zní: „Bylo by nám bez Bruselu lépe?“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 13.7.2016 19:30

Sobotka jedině podporuje sebe

na někoho jiného ani pomyslet. A tak to činí všichni politici.

V podstatě jenom frázovité úvahy. V přištích volbách ODS těžko uspěje. Nikdo jí nevěří. Viz minulost.

J. Mrázek 13.7.2016 18:03

Program ČSSD -pozor, vítání uprchlíků!

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/15610-program-cssd-prichod-imigrantu-muze-posilovat-aktivni-slozku-populace.aspx

L. David 13.7.2016 12:36

Slabotka se k Leonidu Iljiči Junckerovi upnul v zoufalé

naději, že mu Leonid pomůže udržet se u koryta i s celou dávno již profláknutou ČSSD.

Historie se pouze opakuje. Vrána k vráně sedá, škudce si škůdce hledá.Partička Bruselanů spolu s partičkou ČSSD je schopna s pomocí muslimských imigrantu rozvrátit naši zemi dříve, než se nadějeme!!!

P. Lenc 13.7.2016 10:55

Sobotka?

Jako vždy, socialisticky "zásadový".Nakonec, co by neudělal pro "obyčejného člověka", že?

B. Rameš 13.7.2016 10:51

Žádné ideje v tom nehledejte.

Pan Sobotka dostal od pana Junckera odměnu v podobě mnoha desítek miliard na dostavbu dálnic bez EIA. Jako zkušený politik ví, že plus mínus deset procent půjde do kapes jeho kámošů a kámošů jeho kámošů. Z toho čeká, že plus mínus deset procent přiteče více či méně viditelně zpět do kasičky ČSSD, kde momentálně pobíhají pavouci hledající poslední drobné pro pana Altnera. Toť reálná demokracie v praxi.

M. Hoblík 13.7.2016 10:09

Sobotka je vlez...!

Za funkci je ochoten políbit komukoli cokoli.

M. Červeňák 13.7.2016 8:13

Nemá to Bohúš jednoduché! Nemá...

Když je pro EU, je to blbě. Když je proti, ještě blběji. Když podlézá Merkel s Junckerem, moc blbě. Když naopak pípne proti, pak ještě hůř. A tak si pořídil domů prasátko, do kterého strká cestovní náhrady a snaží se být v pohodě...

K. Novák 13.7.2016 6:11

Tři poznámky:

"Důchodová reforma" byla jen snaha dostat se k penězům. Šlo o "dobývání renty". Důchodovou situaci by neřešila, jen by přispěla k nafukování bublin a tím k ekonomické nestabilitě.

Případné naše vystoupení z EU nic neřeší. Zůstali bychom nadále závislí na Německu a nadnárodních společnostech a byli bychom jim jen víc vydání na milost a nemilost. Británie si může vystoupení dovolit, protože je velká. Pokud ovšem bude EU unií Německa a nadnárodních společností, bude to pro nás stejné, jako kdybychom vystoupili.

Uprchlíky pozvala do Německa a EU Merkelová a nebyl to její nápad. V Německu se ji nikdo (kromě těch tří vysloužilých politických celebrit) neodváží kritizovat. Řecko a Itálie dělaly to, co po nich Merkelová chtěla. Státy, které zavírají Balkánskou cestu, to dělají Merkelové navzdory a jsou za to jí i jejími poskoky kritizováni a je jim vyhrožováno. Nevšiml jsem si, že by Merkelová chtěla imigraci omezit. Chtěla jen omezit roli pašeráků lidí. Mohu se domnívat, že proto, aby si imigranti mohli dovézt víc peněz.

M. Prokop 13.7.2016 9:08

Re: Tři poznámky:

K nafukování bublin slouží tisk peněz ČNB i ECB.

K. Novák 13.7.2016 16:25

Re: Tři poznámky:

Napřed musí ty peníze někdo dostat. V případě ČNB je dostávají zahraniční finančníci (ČNB nakupuje zahraniční měny). Ti teoreticky mohou u nás nafouknout bublinu, ale ta když splaskne, tak nám to moc neublíží. Mnohem větší průšvih by nastal, kdyby splaskla bublina nafouknutá českým penzijním fondem. Nebylo by na penze lidí, kteří do toho fondu vložili peníze. Stát by asi pomohl z daní, ale to by vlastně znamenalo překlopení fondového penzijního systému do průběžného. Pokud mne neklamou moje informace, něco podobného se stalo německým penzijním fondům, které investovaly do irských nemovitostí. Když v Irsku nastala krize a cena nemovitostí klesla, německá vláda Irsku pomáhala.

J. Schwarz 13.7.2016 12:23

Re: Tři poznámky:

ovšem státy Visegrádu dohromady vydají počtem obyvatel za VB, územím jsou několikanásobně větší.

K. Novák 13.7.2016 16:27

Re: Tři poznámky:

Všechny státy Visegrádu dohromady jsou ekonomicky slabší než Velká Británie a také nelze předpokládat, že budou vůči EU vystupovat jednotně nebo dokonce že jednotně z EU vystoupí.

P. Sulc 13.7.2016 4:02

Mozna ze se blizi den,

kdy hlavnim mestem Unie bude Berlin.

O. Zuckerová 13.7.2016 0:18

Copak

do opozice...