3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotka ohrožuje ČSSD i republiku

V politice platí pravidlo: ledacos lze ustát ignorováním malicherných konfliktů, ale pokud politik kvůli tomu, že touto taktikou ustál mnoho šarvátek, ztratí schopnost rozeznat vážné situace, v kterých musí naopak rozhodně jednat a samozřejmě i riskovat, ohrožuje tím nejen sebe, ale i svou stranu a celou zemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 18.6.2016 12:11

Re: Jsme opět vyjímeční

„Evropská unie je něco jako Jiří Dienstbier. Každý den má jeden blbý nápad.“ (Jaroslav Kubera)

Š. Hašek 18.6.2016 11:43

Re: Jsme opět vyjímeční

Když to pravil profesor Přibáň, tak to musí být na beton pravda. Totéž platí o postulátech Dienstbiera a Halíka. Studenti od Šiklové na tato themata píšou "projekty".

Halík také doporučil před nedávnem osmdesáti procentům občanů ČR léčbu, mluvil o nějaké rakovině.

P. Han 18.6.2016 11:10

Re: Trockismus

No co co co? Nečetl jste Zrazenou revoluci? V novém vydání k ní napsal předmluvu soudruh Šabata a doslov soudruh Uhl. Ti by nám teprve ukázali, co je to demokratůra!

P. Han 18.6.2016 11:03

Jsme opět vyjímeční

"Zatímco v ostatních zemích by zřejmě demokracie po jisté dočasné krizi fungovala dál, v případě České republiky, jak mi řekl profesor právní filozofie Jiří Přibáň, by vystoupení z EU znamenalo i konec demokracie a nezávislost by nám to v žádném případě nepřineslo."

Takže v jakékoliv jiné zemi EU by vystoupení bylo celkem v cajku, pouze a jenom u nás by okamžitě přišel... co? Komunismus, nacismus, fašismus? Islámská teokracie asi ne, tu si pro sebe rezervuje Německo. Ještě že to prohlásil zrovna profesor Přibáň, ten velmi dobře ví, o čem mluví, je za to totiž slušně placen. A patří do těch kruhů, kde jeden druhému právě za prezentaci takovýchto názorů udělují různé "prestižní" ceny.

R. Tesařík 18.6.2016 10:49

Trockismus

zárukou demokracie.. Jauvajs

Š. Hašek 18.6.2016 10:05

Re: Brusel a demokracie v Cechii

Tato úvaha jest samozřejmě pouze echt černým humorem. I tímto způsobem je možno rady pana Hvížďaly brát.

Š. Hašek 18.6.2016 10:02

Re: Takže

Ano.

Pan Hvížďala jest jasný levicový eurohodnotář a této ideologii podřizuje své články - což není automaticky na závadu. Ovšem potom jaksi utrpí jejich faktická hodnota.

Má cenu se zabývat články/zamyšleními, pokud kandidát FPÖ Hofer je v nich notoricky označován za populistu? Namátkou vyjímám.

F. Kusák 18.6.2016 9:27

Re: Takže

No ano, a já bych dodal, že jsou to někteří němečtí politici, kteří si myslí, že svou hospodářskou dominancí, vyřeší německý problém. V tom, podle mě, spočívá základní problém ohrožení demokracie v Evropě. A zrovna Česko bych jako příklad neuváděl. Předválečné Československo drželo demokratický systém jak nejdéle to bylo možné. Zato jiné, vzorové západní demokracie, se pokládaly, jak pověstný domek z karet. Je známý vliv nacistické ideologie na švédskou společnost a i tam probíhala poválečná denacifikace, byť jen na úrovni myšlení lidí.

Pan Hvížďala se dopouští hrubého zjednodušování stavu věcí, a to, při jeho vzdělání a zkušenostech, by rozhodně dělat neměl.

P. Lenc 18.6.2016 8:19

Takže

pane Hvížďalo, zárukou demokracie v Evropě, potažmo v ČR jsou lidé jako je Juncker nebo nácek Schulz?Mohl bych vypsat další "demokraty" ovládající EU, ale je to zbytečné.Buď vás postihla naprostá demence, nebo trpíte silnou psychickou poruchou zvanou eurohujerství.

P. Dvořák 18.6.2016 2:21

My tady máme demokracii?

Ta skončila přistoupením na pravidla bruselkracie.

J. Sinnreich 18.6.2016 0:36

Brusel a demokracie v Cechii

Zajimava uvaha, ze nikym nevolene organy bruselskych komisaru by mohly byt zarukou zachovani demokracie v Cesku.