29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotka důkazem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 6.5.2011 10:48

Jak dosáhnout nápravy věcí veřejných?

""U nás nedošlo k transformaci totalitního systému na demokratický, ale k privatizaci demokratických institucí, které jsme formálně převzali ze staré Evropy.""

Není připomenuto, že došlo k přeprogramování několika generací občanů od r.1948 do r. 1989 a i dále komunisty ruskými a českými a též slovenskými.

K nápravě obecně stačí vyžadovat DESATERO (snad, kdo chce, bez prvního desatera).

A jak dosáhnout nápravy? Volte nadále stranu Věci Veřejné, či jiné menší! Proč? Posuďte si sami kolik náprav věcí veřejných se udělalo díky lidem v této straně a díky tomu, že dostali od voličů hlas a dokázali sestavit program vlády v detailní písemné podobě signovány lídry stran kolalice. Zkuste se zamyslit, co by se dělo, kdyby VV neprošly do parlamentu. Asi by se naplnilo to, co pan Sobotka sdělil:   ČSSD spolu s komunisty to zvládne (a též spolu s médii řízených "zahraničními" subjekty).

M. Bezouška 5.5.2011 13:33

páni kolegové diskutující

autor jen potvrzuje, co je známo už dávno: že totiž tak zvané duchovní elity tohoto národa, tedy, abychom byli přesní, lidé, kteří se do role elit sami pasovali, vůbec nejsou schopni pochopit realitu našeho současného světa, natož pak aspoň naznačit, co by se mělo nebo alespoň mohlo dělat. Posledních nějakých patnáct let je pro ně čekáním na zázrak, marným doufáním, že se snad odněkud vynoří krásný princ nebo kovář Vítek a spasí svět. Nic takového se ovšem nestane a stát nemůže. A pokud budou tito borci soustavně naříkat, klnout kdekomu a vyhlašovat blbé nálady, tak už se s tím nedá vůbec hnout. Kontrolní otázka: co vlastně očekáváme od "státu" a od politiky či politiků? "Stát" není žádné všemoudré božstvo s neomezenými prostředky, sedící kdesi na Hoře - je jen tím, co z něj uděláme. A jestliže si kolem sebe vytvoříme ovzduší, ve kterém se do té doby bezúhonný občan, vstupující do politiky stává automaticky přinejmenším  podezřelým, kdy je všechno "zlodějina" a tak dále, sotva se někam pohneme. Když k tomu ještě přičteme naprosto nesmyslné požadavky na stát, od kterého očekáváme víc než zázraky (kupříkladu iniciativa zhrzených otců, požadujích nápravu vlastních rodinných poměrů), je všechno definitivně špatně. Otázka je, co s tím.

M. Prokop 5.5.2011 14:23

Re: páni kolegové diskutující

Souhlasil bych, až na to množné číslo. Někdo ano, někdo ne. Já třeba ne.

M. Hoblík 5.5.2011 10:19

Žádná kombinace vládní koalice.

Jedna strana byla na nic, co to tak zkusit bez stran zcela? Stejně jsou všechny na...!

M. Prokop 5.5.2011 10:35

Re: Žádná kombinace vládní koalice.

Nic proti tomu.

Jak to chcete udělat technicky?

Z. Bureš 5.5.2011 9:50

Pane Hvížďalo . . . . .

. . . . . Vám už zřejmě "měkne mozek" !!!

Což jste zapomněl (nebo nedej Bože - nevíte), že demagogii, lež, podvody a korupci zavedla na naši politickou scénu . . . jakožto základní prostředek své politické práce - ČSSD !!!

Tato pokračovatelka "pokrokových tradic" své matky - KSČ . . . . . je přímo bytostně závislá na podvodech : Například - dodnes nezaplatila Altnerovi za to, že její členové mohou kvičet v Liháku . . . . . . dodnes nevysvětlila jak chudičký mašinfíra k bohatství přišel . . .atd. . . atd !!!

Tímto samozřejmě neříkám, že jiné partaje takové, či podobné Šmejdy nemají,  ale naše - lůzou milovaná ČSSD . . . je už ze své půodstaty . . . . z těchto Šmejdů živa !!!

M. Hoblík 5.5.2011 10:22

Re: Pane Hvížďalo . . . . .

Pan Hvížďala určitě nezapomněl! Opravdu také ČSSD je špatná, jako všechny politické strany v této zemi.

M. Prokop 5.5.2011 10:36

Re: Pane Hvížďalo . . . . .

Hvížďala má "vyměknuto" už dávno.

F. Doušek 5.5.2011 16:53

Re: Pane Hvížďalo . . . . .

Malinko se mýlíte. Historicky vzato je naopak ČSSD matkou KSČ.

J. Schwarz 5.5.2011 9:25

Milý pane,

pokud někdo volá po minimálním státě pak tak činí právě proto, aby se stát věnoval tomu co mu přísluší - t.j. efektivní a levné správě věcí veřejných, základní infrastruktury, zajištění práva, vnější a vnitřní bezpečnosti. V současnosti  se stát chová spíš jako Santa Klaus na plný úvazek, rozdává, dotuje, přesunuje a rozhoduje za lidi, aby je "chránil" před jejich vlastní pitomostí a nezodpovědností. Za této situace se moc nedivím tomu, že ti, co rozhodují o přesunech stamiliard z jedněch kapes do jiných si nějaká ta procenta vsunou do kapes vlastních. A ČSSD? To je směšný spolek, jehož rétorika dokáže snadno přesvědčit i negramotného celoživotního invalidního důchodce, že je "vykořisťován bohatými" kteří si berou neúměrně z toho, co dobrotivý Bůh /či Marx/  denně sesílá shůry pro každou jednotlivou "lidskou bytost".

M. Prokop 5.5.2011 10:37

Re: Milý pane,

Přesně tak.

J. Kanioková 5.5.2011 13:30

Bingo !

F. Doušek 5.5.2011 8:55

a čemu se pane Hvížďalo vlastně divíte?

Každý v této zemi ví, že ČSSD je prolhaná a proradná strana bez ohledu na osobu momentálního předsedy.

M. Hoblík 5.5.2011 10:23

Re: a čemu se pane Hvížďalo vlastně divíte?

Jejda! Já jsem to nevěděl. Děkuji za informaci!

K. Filek 5.5.2011 13:42

Re: a čemu se pane Hvížďalo vlastně divíte?

To jste úplně zaostaly.Jistě volíte sockomouše.

F. Doušek 5.5.2011 16:51

Re: a čemu se pane Hvížďalo vlastně divíte?

Prosím, rád posloužím. I nějakými těmi příklady.