11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karla 23.1.2010 3:06

Formou naseho statu je REPUBLIKA, v niz jedinou autoritou

pro tvorbu zakonu, tj. pravidel hry, JE parlament. Nad nim stoji pouze USTAVA. Proto me trochu zarazi, objevuji-li se v mediich nesmysly podobneho typu, jako  volani po tom, aby PARLAMENT nezasahoval do " pravomoci " vlady. Svuj mandat ziskavaji ministri, alias VLADA od PARLAMENTU, nikoli naopak, a proto je naprosto samozrejme, ze zakonne mantinely pro praci ministerstev vytvareji poslanci.  Od toho prece PRAVE normalni parlament je.

Nejvetsim nasim nestestim je soubeh poslaneckeho mandatu a s nim spojene imunity s funkci ministru, clenu vlady.  Pri takove kumulaci moci k nakladani s verejnym bohatstvim a predem dane beztrestnosti  v tychz rukou jsou jakekoli pokusy potrestat korupci a klientelismus, zastavit ocividne tunelovani resortnich rozpoctu naprosto nerealne. Od beztrestnosti tech, jimz prostredky protekaji rukama, ke zkorumpovani tech, kteri pak v parlamentu prohlasovavaji zakony  site na miru a znemoznujici potrestani zneuzivani politickeho postaveni, je pak pouhy krucek.

Z clanku cisi naproste nepochopeni demokratickych principu spravovani republiky, coz je tristni. V konani mnohych nasich radobypolitiku jsou zcela zretelne nedemokraticke, totalitarske choutky, obcanum nebezpecne. Demoralizovana media dnes jiz nebiji na poplach, naopak, spolu se systematicky rozvracenym, leta podfinancovanym, diletantsky  rizenym a k upadku  obecne vzdelanosti pracujicim skolstvim se podileji  na premene obcanskeho spolecenstvi v mnozinu  dezorientovanych, politicky temer negramotnych, a tudiz znacne nekompetentnch a manipulovatelnych volicu - politicka i moralni uroven dnesnich demokraticky zvolenych zastupitelu je toho hruznym dokladem.

Co se  u nas dnes  vydava za demokracii, je jen jeji parodii, praxe je totozna s osvedcenymi postupy byvaleho totalitniho rezimu -  dnesni mocenska mafie degradovala politickou pluralitu a politickou soutez na pouhe zdani stejneho druhu, jako ji byla potemkinovska existence nekolika politickych stran v byvale "Narodni fronte".

Budíš 22.1.2010 21:31

Nastávající volby do poslanecké sněmovny nic nezmění.

Takové volby, bez absolutní změny volebního systému jsou k ničemu,vyhozené peníze a ztráta času ve prospěch udržení současného nepřijatelného stavu.Ti, kteří mohou změnu zajistit, změnu nechtějí, změny se bojí,sabotují a občan je dlouhodobě vychováván k nezájmu.Ti současní parlamentáří, kteří úpadek zavinili nikdy nic k lepšímu nezmění.Je zrdcující a nepochopitelné , že by mohl volič opět volit ty neschopné , neřešící, jen současně sedící v parlamentu.Mám velké obavy a strach ,že náš volič se zatím nepoučil, opět svým hlasem podpoří hlavní zástupce levice a pravice a napomůže další devastaci.Stav v Česku je tak vážný, že už nejde o boj mezi levicí a pravicí, ale o řešení správné nebo nesprávné, o věci dobré nebo špatné.Proto se musí zastoupení stran i lidí v parlamentu nahradit stranami a lidmi novými.

Budíš 22.1.2010 21:09

astávající

J. Hašek 22.1.2010 13:50

Kterak soudruh Paroubek započal předvolební boj

 Pan Topol řekl nedávno v televizní debatě ke svému sousedu soudruhovi Paroubovi:"Vaše strana, to je moc krásná strana. Když nějakého lumpa ( nebo řekl Kočku?) odříznou od šibenice, jde hned kandidovat na program vaší strany." Soudruh Paroub na to prohlásil:"Nápodobně, však my se, pane Topole, ještě uvidíme." Pan Topol měl vedle politické prozíravosti velkého černého kocoura, který sedával na prahu jeho politického krámku. Kocour ten těšil se oblibě celého okolí . Vyvstal však přece nepřítel v osobě soudruha Parouba, který po známé politické hádce s panem Topolem řekl k osmiletému Josefovi, synovi jednoho uvědomělého sociálního demokrata:"Pepíčku, až uvidíš tu černou potvoru toho pitomého Topola, šlápni jí na ocas!" Které dítě by radostně neprovedlo takové vznešené důvěrné poslání? Pepíček šel, šlápl kocourovi na ocas a přidal ještě ke svému výkonu,  že kocoura celého poplival. Pak utekl.Kocour v prvém okamžiku nevěděl, co si o tom má myslit, ale pak rozmyslil si to a dospěl k tomu,že to bolelo, co s ním ten kluk dělal. Do večera dokonce si pomyslil, že to bylo potupné...Umínil si, že si dá na kluka pozor. Pepíček dostal od soudruha Parouba za své statečné chování krejcar a byl mu slíben další, když bude pokračovat ve svém jednání, neboť v kocourovi viděl soudruh Paroub celou nepřátelskou politickou stranu, poněvadž kocour byl majetkem jeho politického odpůrce.Pepíček nešlapal tedy jen na ocas kocourovi, nýbrž celé protivné politické straně, a neplival jen na kocoura, nýbrž na všechny politické přívržence té strany, jejímuž členu patřil ten černý kocour. Pepíček šel do politického boje vesele. Kocour sedí přede dveřmi, zdá se že spí.Okolí jest však na omylu. Kocour se jen přetvařuje.Kocour přetvařuje se tedy ve své nevinnosti a Pepíček mu šlápne na ocas a plivne mu na hlavu.Vtom ale kocour vyskočí a kousne Pepíčka do nohy...Vážený čtenáři, nepřipadá ti to nějak povědomé? Podobnost je jen čistě náhodná.

Klička 22.1.2010 10:25

Volby změnu nepřinesou

Mám na mysli volby v květnu. Změnu ani přinést nemohou, protože jim v tom účinně brání vlastní systém. Topolánek má jedinou pravdu. Sněmovna je plná komunistů, bývalých komunistů a kryptokomunistů. Nebylo by od věci zjistit, kolik takových ve sněmovně sedí. Všecny zúčastněné strany jsou jich totiž plné, vč. ODS. Proč myslíte, že není vůle změnit volební systém?Poněvadž náramně vyhovuje výše zmíněným. Oni jej vytvořili a oni jej také schválili a to jen proto, aby jim nesl prospěch. Pokud by byl od samého začátku schválen přísně většinový volební systé s opravdu svobodnými volbami, dnes by již ve sněmovně  žádný komunista, bývalý komunista a kryptokomunista neseděl. Seděli a hlavně pracovali by tam lidé, kteří chtějí pro stát něco smysluplného udělat a ne pracovat pouze pro sebe, potažmo politické strany. Nezasloužená moc politických stran nad občany by byla podstatně omezena a skutečné demokracii (nikoliv pseudodemokracii, jaká je dnes) bychom byli mnohem blíž. Poslanci by byli občanům mnohem blíže a hlavně, v případě jejich nekompetentnosti by byli odvolatelní i během svého mandátu. Jejich "schůzování", jak autor správně napsal by nemohlo existovat a nastalo by skutečné jednání o závažných věcech, které stát a potažmo občany trápí. Na pořadu každého dne by nebyla předvolební rétorika, poněvadž poslanci by byli přímo zástupci občanů a nikoliv pouze politických stran, což je jedině ke škodě jakékoliv věci kromě moci těchto stran. Jednotlivé pilíře demokracie by jimi opravdu byly a nemohly by ani být na politických stranách závislé, jako je tomu dnes. Pro některé diskutující uvádím, že zde nemluvím o přímé demokracii, ale o opravdové demokracii zastupitelské, kde jednotliví poslanci opravdu zastupují občany a ne pouze vlastní politické strany, v jejichž žoldu očividně jsou. Média by byla situací donucena psát o skutečných problémech státu a ne o problémech zástupných, sovisejících s jejich pouhými spekulacemi, které jsou nyní jejich hnacím motorem.

Malý Aston 22.1.2010 12:04

Re: Volby změnu nepřinesou

Máte pravdu ale to je vše co jste mohl udělat, že jste ji napsal. Volební zákon napsaný komunisty a podporovaný Havlem tady stále platí a kromě poslanců jej nikdo nemůže změnit. A poslanci to z důvodů které jste popsal neudělají neboť jsou placeni politickými stranami a tyto strany zase ekonomickými  skupinami. Ale neházejme flintičku do žita. Možná, že Zeman porazí Paroubka , TOP se tam také dostane,Zelení vypadnou a KDU také a může být změna. Ale také je možné, že Paroubek a Vojtěch od komoušů vyhrají a zase budeme budovat Rozvinutý socialismu, tedy rovnoměrnou chudobu všech. Zatím vše záleží na občanech co vlastně chtějí a co nechtějí. A jak se tak dívám, většina zase touží po Národní Frontě vedené moudrou Komunistickou stranou, která již zase ví a zná kde se jim tam vloudila chybička.

Klička 22.1.2010 12:17

Re: Volby změnu nepřinesou

Také máte pravdu. Bohužel, udělat víc, než o tom alespoň napsat nemohu. Mechanismy, bráníci tomu jsou příliš mocné. Jsem již dosti vysokého věku i na účast v nějaké nové revoluci. Tak tedy jen píšu a snažím se tím otevřít lidem oči. Oni však oči otevřít nechtějí. Stále ještě jim vyhovuje být otroky politických stran, věří jejich demagogickým žvástům a chodí je volit. A také proto jsem napsal, že žádné volby v současném volebním systému nemohou přinést jakoukoliv změnu.

Marat 22.1.2010 12:33

Re: Volby změnu nepřinesou

Tak je to vážený Kličko. Češi nechtějí otevřit oči naprosto v ničem. Žádná změna se proto nemůže čekat. Češi milují své legendy a nenechají si je vzít. I o demokracií má většina čechu pokroucené představy.

Katrla 23.1.2010 4:15

Re:

ghT! SMftypkui!

010010001000100100010011110101001001000100010010101001010111100100100100101010101001001010

Martin 22.1.2010 13:03

Re: Volby změnu nepřinesou

Astónku,ono docela stačí si přečíst zadní strany "Severočeského deníku",tam pochopíte,jací jsou Topolánek s Kalouskem experti na řízení státu. Není třeba sto let házet vše na komunisty - to co dokázal kalousek za rok,nedokázali komunisti za 40 let.

Klička 22.1.2010 13:29

Re: Volby změnu nepřinesou

Komunisté dokázali za 40 let mnoho.Neuvěřitelným způsobem se jim podařilo znásilnit myšlení a mysli lidí. Naučili lidi korupci a zlodějně. Rozkradli veškerý, do té doby soukromý, majetek. Zdevastovali do té doby prosperující firmy, Zaměstnali veškeré flákače a to tak, že pokud byli v KSČ, vedlo se jim docela dobře. Následky této jejich diktatury neseme dodnes a poneseme ještě dlouho. Komunistické názory se přirozenou cestou rychle neodstraní, musí se totiž nechat vyhnít a to trvá delší čas. Nikterak nehájím Topolánka ani Kalouska, jsou však stejní, jako všichni ostatní politici, pohůnkové a vazalové všech politických stran.Kdo myslíte že vypracoval a schválil nynější, pro většinu lidí nepřijatelný volební systém a to k vlastnímu prospěchu?Doufám, že si sám odpovíte správně.

Martin 22.1.2010 14:00

Re: Volby změnu nepřinesou

No,to jste mě pobavil - vy jste se nechal znásilnit ?? A s tou korupcí,člověče,může vůbec existovat větší korupce,než se odehrává v posledních letech ?? Člověče otevřte oči,jak myslíte,že se za několik posledních let vyrojili multimilionáři? Tuhle korupci neudělali komunisti,ale pravice.

Láďa 22.1.2010 14:13

Re: Volby změnu nepřinesou

Když jsem přelítl tvé příspěvky / číst se nedají /, Tak si říkám, jestli jsi provokatér / placený /, nebo z té chásky mladejch komunistů, zda nejsi z tvrdě bolševický rodiny, nebo jestli nejsi postižen idiocií. V každém případě budeš asi mladý culik, který nic neví a nic nezažil, nebo také člen nějaké bývalé ozbrojené moci. V každém případě když toto píšeš, patříš k lidskému póvlu a lůze, která nemá obdoby.

Kecal. 22.1.2010 15:56

Re: Volby změnu nepřinesou

Lépe bych to nenapsal.

Klička 22.1.2010 16:20

Re: Volby změnu nepřinesou

Větší korupce existovat může a dokonce existovala. Státní korupce. Za členství ve zločinecké organizaci různé výhody, vysoké posty v zaměstnání. Korupce existovala vždy a také existovat bude. Jde však o její míru. Za doby panování komunistů byla tato míra neuvěřitelně překročena. I když dnes jistě není malá (nikdy jsem neřekl že je) o míře korupce komunistické si může nechat jenom zdát. Já jsem se tomu znásilnění snad ubránil, nikdy jsem komunisty nevolil.

Wotan 22.1.2010 19:50

Re: Volby změnu nepřinesou

 Máme 120 miliardářů,ODS strana pro 80% národa? Typický odeesák exminister

   Řebíček si za 10 melounů koupil byteček v Dubaji,a těmto vykukům máme věřit?

č 22.1.2010 15:36

Re: Volby změnu nepřinesou

Pan Zeman to říkal onehdy v Hydeparku. On a Klaus změnili volební systém(možná k obrazu svému), ale Ústavní soud jim ho smetl ze stolu. Takže máme co máme, že je špatný ví už všichni, ale na jedné straně není síla a na druhé vůle s tím něco udělat.

Láďa 22.1.2010 14:01

Re: Volby změnu nepřinesou

Mám dotaz, nikdy bych nevolil komunisty a proto se ptám, kteří komunisté jsou v ODS, to je strana kterou jsem vždy volil. Vím že když se ODS zakládala, tak to bylo bez  komunistů. Pouze ve vedení byly povoleny výjimky u několika členů, kteří byli členi ZO. Byli to ekonomičtí odborníci, proto se tak stalo. Proto prosím o jména dnešních komunistů v ODS. To už bych je nevolil.  

Klička 22.1.2010 16:11

Re: Volby změnu nepřinesou

Pouze namátkou Kočárník, Dyba, Ježek, donedávna Tlustý atd.

Vláďa 22.1.2010 22:17

Re: Volby změnu nepřinesou

Pane, mýlíte se a to zásadně. Většinový systém by zase vedl k vedoucí úloze strany, které by se povedlo získání majoritního výsledku ve volbách.

jonatan 22.1.2010 10:15

no vidíš soudruhu,

Na kritiku Sněmovny klidně stačil ten poslední odstavec. Ty cancy před ním jsou škvára!

čtenářka 22.1.2010 13:09

Re: [ registrace ]

Kolik ti platí za každého, kdo si klikne na tvůj link a octne se na Lidovkách? Už zjistili, že jim klesla návštěvnost, tak si jí nahoní podvodem na zvědavých? K tomu se může propůjčit jen někdo s nedostatkem morálky a nebo je to tvůj jediný příjem?

... 22.1.2010 17:31

Re: [ registrace ]

Jasně, lidovky určitě budou někomu platit za reklamu na jejich doméně, když hned nahoře je jejich logo a vpravo odkazy na nejnovější články.

Zapojte občas mozek, milá čtenářko.

historik 22.1.2010 9:45

Mnoho psaní za jediným účelem.

Jelínek popsal zbytečnými, mnohokrát napsanými písmenky, celou stránku. Za jediným účelem. Zkritizovat ODS. Ten jediný odstavec v jeho výtvoru byl účelem toho co napsal. A také si myslím, že registrace by měla být zničena.

Malý Aston 22.1.2010 8:58

Jelínek se má radovat!

Každému je jasné, že současnou poslaneckou sněmovnu ovládají pohrobci Národní Fronty jen místo Kučery je vůdcem Paroubek. Socani + komouši + plojharovci + kuchtovic báby si odhlasují co chtějí a ať to stojí co to stojí oni to platit nebudou. A takové složení poslanecké sněmovny hájí pomocník hnojometa soudruh Jelínek. V demokracii je všechno možné i diktátor může být zvolen demokraticky nedemokratickou politickou sebrankou.Ale má pravdu ve sněmovně atmosféra houstne tlačí se na sebe socani a komouši jako teplouši.

Láďa 22.1.2010 14:19

Re: Jelínek se má radovat!

Souhlas, Jelínek je rudý svazák, který si hraje na politologa. Když někdo nic neumí, tak si hraje na politologa. To je teď moderní.

Wotan 22.1.2010 6:47

Pytláctví ?!

   Pne Bože,když jsem se dozvěděl z medií, že pytláctví není trestný čin, ale pouze

           PŘEČIN, málem jsem spodl ze židle! Jak mohl něco tak odporného "vypotit"?

          Určitě Uganda nebo Botswana má spolehlivější zákony na ochranu zvěře!

           Co dodat pro stávající poslance? Vypadněte ! Neděkujeme!

j 22.1.2010 7:54

Re: Pytláctví ?!

třeba už moc pozavírali myslivců tak s tím prostě to loby muselo něco udělat. Palas má dlouhé prsty. Já s tímto zákonem též nesouhlasím a požaduji tvrdé trestání všech pytláků včetně rádoby myslivců

Wotan 22.1.2010 8:54

Re: Pytláctví ?!

 Za R.U. by hajný vzal dvojku a "osolil" by pytlákovi zadnici, dnes máš kuši nebo

 lovecký luk--otestuj to na srnčí, zábava a ještě pěkný peníz od hoteliéra do "kešeňe"

  Tato zhavadilost--beztrestnost pytláctví--země české, vdějinách nepamatují!!!