2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Sněmovna jako přehlídka strůjců neúspěchu

Další demokratické parlamentní volby jsou naštěstí za námi. Teď nastala doba komplikovaných koaličních vyjednávání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Novák 30.10.2017 18:06

Vypadalo to

že Kalousek se dostává mimo hru. Kmotři jakoby s ním už nepočítali, někteří si založili i vlastní strany. A neuspěli. To znamená, že Kalousek může být pro ně opět užitečný. Nikdo jiný jim nezbývá. Takže je možné, že Kalousek bude mít opět značný vliv v ODS i KDU-ČSL. Určitě nebude mít vliv na hradě nebo v ANO. Zeman s Babišem se zdají být na naší politické scéně jediní dva, kteří jsou schopni nastolit si agendu a pak ji řešit. Nějaké vedení z pozadí nepotřebují. Proto jsou tak nenávidění. Bartoš a Okamura se ještě nepředvedli, ale o tom, že budou schopni vytýčit si nějaký smysluplný program a Kalouskovi odolají, zvláště u Okamury pochybuji. Jinak to asi Zeman se Sobotkou přepískl. Dával od začátku volebního období moc najevo, že si o něm myslí, že je naprosto neschopný, a nahnal ho tím do Kalouskovy náruče. V zájmu Kalouska a těch, pro které pracoval a asi i pracovat bude, změna ve vedení ČSSD určitě není.

V. Kotas 30.10.2017 21:07

Re: Vypadalo to

No, pro ČT zatím ano, předvádět nám ho bude každou chvíli. Ale jen do doby, kdy bude moci do ČT nastoupit NKÚ na pravidelné kontroly hospodaření. Potom se v ní začne dělat pořádek, aby se vrátila ke svému veřejnoprávnímu poslání.

J. David 30.10.2017 15:34

Tzv. rojení v "termitišti"...

Chcá nechcá, volby dopadly tak, jak dopadly. Přičinné souvislosti již tu mnozí rozebírali, od uspokojení, až po lomcováním svým majestátem, že tu svoji mrkev a karfiol jaksi kunčofti nekoupili, nebo nakoupili málo. Příčina a důsledek. Jenomže ti prodejci nabízeli tu mrkev v dienstreglamá výtvarnic EU, a ten karfiol i se slimáky ve smyslu "den Nacktenschneckefrei", byť karfiól byl i s těmi slimáky. Nenazývali věci pravými jmény, pouze jalově zatloukali pravé úmysly, s rétorikou "bono publico". Český volič je již po tři/čtyři generace vycvičen v tom, jak to s nimi věrchuška, se svojí propagandou vlastně myslí. Od Emanuela Moravce, až po "ozubenou Pleš". Čerstvou zeleninku a "canabis sativa" získali Piráti, slimouše v karfiolu zase "samurajovi hošíci", nu a akademik Fiala to lajsknul na odpor k těm výtvarnicím mrkvičky a "euoro/teuro". Tradiční "nadnánárodní euforisté k bankocetlím "Euro" a eurohujeři, jako trubci, dostali fakultativní "vejprask z elektorátu", pro obsazení úlu termitiště. Víte, nyní provádějí tzv. zpětnou vazbu příčin, tedy hlavně, koho sejmou za to, že jsou prachy "v řiťi" za volební výsledek. V brzké době se "usjezdují", aby hledali vinníka (projekční nadšení, realizační vystřízlivění, hledání vinníků, potrestání nevinných, odměnění nezůčastněných). A pak totální negace s vítěznou stranou, ve smyslu "když mi chcípla koza, ať mu jeho stádo také vyhyne". Místo, abych připustil svoji "malou kozičku" ke kozlovi většího kozla sousedovic, tak se zadřípnu z principu, že jeho genym netoleruji, i když bych mohl mít kůzlata a mlíko, vždyť naše řada zájmů je společná. Pitomci, jak z "Našich furiantů", proč v Parlamentu, kam se dostali, všici chtí býti v opozici? Že by jenom syndrom být v opozici, a jenom mít možnost za tučný peníz kafrat a nemít odpovědnost? Politika je uměním se dohodnout na kompromisech, ve smyslu disjunkce. Prdel ale je, že toto konkláve není schopno se domluvit. Zavřít, zazdít, nedat žrát, jenom kamna na bílý kouř, až se domluví.

A. Alda 30.10.2017 10:49

Strana, pro kterou jsem hlasoval, se do padlamentu nedostala

Budou-li předčasné volby, budu hlasovat pro Okamuru.

A budou-li i pak další předčasné volby, budu hlasovat pro Babiše.

Jsem už docela nasraný.

L. Písařík 30.10.2017 11:01

Re: Strana, pro kterou jsem hlasoval, se do padlamentu nedostala

Strana v opozici může svůj program prosadit jen velmi obtížně. A proč ji lidé volili? Pro krásné oči předsedy? Z tohoto hlediska je lepší volit stranu, která je schopná svůj program uskutečnit. Není třeba se hned nasrknout, lepší je myslet.

R. Langer 30.10.2017 11:24

Re: Strana, pro kterou jsem hlasoval, se do padlamentu nedostala

Já ale nechci, aby komouši uskutečňovali svoje programy! ;-)

L. Písařík 30.10.2017 11:27

Re: Strana, pro kterou jsem hlasoval, se do padlamentu nedostala

Ani já nechci komunistický program. Ale ti se přece do parlamentu dostali. Řešení: Příště hlasovat pro stranu s reálným programem, který přivede i bývalé voliče komunistů.

J. Jelínek 30.10.2017 14:53

Re: Strana, pro kterou jsem hlasoval, se do padlamentu nedostala

Hm. A co mám říkat já? Ředitel strany, která volby vyhrála mi slibuje zvednout důchod o cca 500 Kč. Což o to, dobré pětikilo. Na druhou stranu - co za to asi ten vykuk bude chtít. A protože to tuším, ukážu mu prostředník.

P. Rudolf 30.10.2017 10:04

Politické bezvědomí

autorky je až úsměvné.

Předsedové stran bývají na kandidátkách na prvních místech, pročež se jen zcela výjimečně stane (já si takovou situaci nepamatuji), že by, pokud se strana do parlamentu dostane, nepostoupili do PS. Čili to s úbytkem voličů zas tak moc společného nemá, tam ostrouhají ti s vyššími čísly na kandidátkách. Zároveň všichni z těch neúspěšných (až na svoji stranu "umně řídícího" (hahaha) Fialu) z výsledků voleb jasně vyvodili odpovědnost hlavy strany a dali své funkce k dispozici vedením (sjezdům) svých stran. Je to zodpovědnější, než tu funkci rovnou položit. Vrátit mandát poslance? Proč, když je tam mnozí z jejich voličů chtějí? Jinak by je přece nevolili!

A s tím Ferim si z nás už děláte úplnou legraci, že?!

L. Písařík 30.10.2017 11:03

Re: Politické bezvědomí

Trefil jste. Ať dopadnou volby jakkoliv, prvních pět na kandidátce má svoje jisté, do sněmovny se dostanou. A o co víc vlastně jde?

J. David 30.10.2017 15:41

Re: Politické bezvědomí

Nuž o prachy a prebendy. Myslíte, že o "bono publico" a altruismus jim jde? Takový naivista nejsem, i když jsem hodil lístek do urny, abych splnil zatím fakultativní povinnost občanskou.

Z. Rychlý 30.10.2017 9:07

Trefila jste,

je to divadýlko, ale docela zábavně sehrané ! Já se bavím.

P. Maleček 30.10.2017 8:39

Feri - chlupatá dinosauří opička.

Zdánlivě nelogické - mladíček Feri umožňuje přežití starých politických dinosaurů. V Teplicíc to je Kubera, který by bez Feriho hlasu svou teplickou dominanci neudržel (čímž zradil další mladíky co Kuberu v čele Teplic nechtěli). A v TOPce Kalousek, který by se, i s celou TOPkou, bez Feriho hlasů poroučel ze sněmovny.

Ale zas tak neobvyklé to není. Však mnohý protřelý diktátor se k moci dostal, či se u ní udržel přes jemu nadšeně nakloněné mladí. Aby pak své nadšené mladé voliče použil coby "kanonfuter", čili krvavé oběti své politiky.

J. Pospíšil 30.10.2017 3:02

Ale zase se vrací cink tank,

ne cink lahvinka malinká, bývalá senátorka, no na jméno jí nemůžu přijít. Ale bude s ní mnoho úžasů a srandy. Jak ta umí zformulovat nápad. Však uvidíte.

Už jsem si vzpomněl. PaedDr. Alena Gajdůšková

V. Kotas 30.10.2017 6:24

Re: Ale zase se vrací cink tank,

Tomu cint tanku, zabrání novým jednacím řádem sněmovny.

A. Alda 30.10.2017 10:50

Jo.

Z té mi bylo na zvracení vždycky.

L. Písařík 30.10.2017 11:06

Re: Jo.

Nedívejte se na ni, raději si pusťte Pretty Girl.