8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Smrtící koktejl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Loki 25.2.2008 8:44

Populisticka kr/ava

züstane populistickou kr/avou ... jj, to ze clovek vi a zna, co nestastni a zavistivi lide chteji slyset, neznamena, ze by jim to mel pro svou lepsi obzivu porad opakovat a utvrzovat je v tom. tudy cesta nevede. tedy vede, k ruznym prebendam senatorskych a poslaneckych mist ... tak si je pani uzijte, a my se vas budeme snazit ignorovat. jste nechutnym prikladem toho, jak se da zneuzivat demokracie k osobnim cilum jedince s drzym celem

AndyO 25.2.2008 8:42

Re: Modrý balvan

uvědomujete si, osobo, že o penězích hovoří výhradně a s nadšením právě socani, bobošíkové a ti, kteří odmítají pomoci bližnímu, očekávají to od státu?

Ne, asi neuvědomujete. Tak jen na okraj, se sprostými urážkami začala sama Bobo, takže dostává jen to, co si zaslouží.

Netřeba 25.2.2008 8:40

Re: Re: Kolik stál socialistické zdravotnictví Cikrt,

Á Lagron. Opět se projevil jako primitivní antikomunista bez špetky inteligence, vlastního názoru a schopnosti dát dohromady myšlenku. No a když se toto hodí na papír, vznikne to, co výše vzniklo. ;-D

KLAUS 25.2.2008 8:38

Re: Re: Re: Populistická Bobolina

Ty debile BH člověk si platí celý život povinné pojištění ze zákona!

Diana 25.2.2008 8:35

Modrý balvan

Kdykoliv kdokoliv někdo něco řekne či napíše ve prospěch starých, nemocných či invalidních občanů, vždycky jde o populismus, blbost, lež. Alespoň podle myšlení modrých ptáků - či spíše modrých balvanů, ale možná že i ti by v sobě měli  více lidskosti. Peníze, mládí a sobeckost - to je heslo dnešní vládnoucí kasty a jejich přisluhovačů - ti ostatní ať nezaclánějí - nejsou už k žádnému užitku! S paní Bobošíkovou můžu souhlasit či nesouhlasit, ale v žádném případě ji nebudu sprostě urážet jenom proto, že má jiný názor. To dělají pouze primitivové a fanatičtí zastánci zla! 

Ašek 25.2.2008 8:29

H..........

To ti Bobo píše tvůj rudý komisař?:-D

Anonym 25.2.2008 8:28

Re: Re: Re: Populistická Bobolina

No vždyť je dobře, pane (paní) BH. Nechme všechny, kteří nemají rodinu a prostředky na zdravotní péči, zemřít. Všem se nám uleví!, ne?!

Až budu starý a potřebný, byl bych mnohem raději zabezpečen ze sociálního a zdravotního pojištění, které si hradím, než abych byl na obtíž rodině. Dnes ovšem například 13 léků bere můj těžce nemocný otec, a ten tedy rozhodně neměl možnost si připlácet k důchodu. A když paní kardioložku žádal, aby mu množství léků zredukovala, ještě se ta paní div neurazila, že se nechce léčit.

A nebojte se, také se starám a pomáhám. Ale co když mě zítra třeba srazí na ulici auto nebo sám těžce onemocním? Kdo že se o mého otce má postarat?

Buďte tak laskav/a a ještě jednou si přečtěte, co tady píšete.

Dr.X.Crement 25.2.2008 8:28

Jsou i jiné poplatky

které zákon požaduje : 135,- za TV; 45,- za rozhlas;to máme 12měsíců x180,-=2160,- ročně.

180,- za měsíc=6 návštěv lékaře po 30,-.Toto je dle mého názoru ještě větší humus,postihuje zejména osamělé jedince v domácnosti s nižšími příjmy,tj. zejména důchodce.S tím nikdo nechce nic dělat,ač jde o vydírání občanů všemocným státem. 

Houmr 25.2.2008 8:24

I když je deník Metro zadarmo,

přestal jsem si ho brát, když jsem kdysi zahlédl palcové titulky: " Američtí žoldáci.....". Bobo  na stránky podobného zaměření patří.

inspektor Trachta 25.2.2008 8:23

Pane Kořenský

To co jste tu napsal je zase jedna pěkná ukázka, proč jsou čtenáři Neviditelný psa považováni za "podivnou skupinu extremistů"...dokonce i pan prezident Klaus se v tomto smyslu před časem vyjádřil 8-o

Ona ta dělící čára mezi důchodci, co s režimem nějak bojovali a těmi, co s ním spolupracovali, rozhodně není identická s tou, co rozděluje penzisty s vyšším (tedy těch podle Vás správných) a nižším důchodem (tedy těm co si to podle Vás zaslouží)... :-/ nechápu jak jste na takovou blbost přišel...

Jenom kvůli tomu, že tady něco napíše paní Bobošíková ještě netřeba reagovat fanaticky :-/

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 8:04

Dědova mísa

Jakmile se osobní podjetí vloudí do hledání pravdy, nebude tato nikdy nalezena. Politikům se to stává často a tak jsou jejich vyjádření o věcech plná osobních invektiv, pramenících z apriorní nenávisti. Je to styl doby, styl žádaný a nejspíše i proto užívaný. Žádný trest a žádné pokárání nesmí směřovat k užitku kárajícího či trestajícího, ale k prospěchu republiky - to by měla být zásada politiků.

Důsledky polistopadových omylů a snad i pokusů neseme všichni. Nevím, zda bylo možné se vyhnout pokusům - vždyť změna byla unikátní, bez předchozích zkušeností. Nevím,  zda bylo možné vyhnout se omylům - vždyť změnu dělali lidé.

Omyl je nejplodnější věc, ale aby mohl nést ovoce, musí být poznán. Politikové o to ale zájem nemají, jejich prvním je být viděn, slyšen, a to zejména při láteření. Autorka stati representuje naši zem v byrokratickém aparátu EU. Jako kandidátka komunistů na post presidenta republiky presentovala i sebe a presentuje se i jako autorka této stati.  Můžeme se lišit v náhledech, jakože se i lišíme. To není na škodu, ba naopak by to i bylo dobré, pokud bchom dokáztali těch náhledů využít k nalezení pravdy a tak i řešení problému. Ale to by celý problém nesměl zapadnout za křoví osobního zájmu.

Také se mi zdá, že je hodně přehlížení, arogance v projevech mluvčího ministerstva zdravotnictví.  Limitovat počtem léků potřebu zdravotní péče mám za nesmysl a stejně tak se mi jeví nesmyslné, aby ústavy sociální péče korigovaly léčení svých klientů. Na straně druhé ale vidím, jak autorka záměrně nepíše o ročních limitech výše poplatků, které jsou právě pro ty nemocné výhodou oproti předchozímu stavu. Pokud ovšem nejde o poplatky za hospitalisaci. A také si myslím, že když někdo kandiduje  na funkci presidentskou, nepřináší mu to nějakou  výhodu pro prosaszování sociálně-zdravotní politiky státu.  Bavičem ale stát se může.

.

BH 25.2.2008 8:02

Re: Re: Populistická Bobolina

Nerozumim ? Plati jim duchod, ne ? Zdravotnictvi neni zadarmo, to je prece hloupost..., naopak stoji spoustu penez a i kdyz se tu nadava, jeho uroven zdaleka neni spatna....

JC 25.2.2008 8:01

Výstižný výraz "regulační poplatky"

Reguluje se většinou to, oč není obecný zájem, co nevyhovuje a obtěžuje, co chceme usměrnit, případně potlačit

U důchodců lze motivaci pochopit - jsou za zenitem, nikdy už nebudou odvádět daně.  Že platili celý aktivní život pojištění? Koho to DNESKA zajímá? "Odborník" p. Cikrt  ví nejlépe, že léky pro staré lidi jsou zbytečné vyhazování peněz;-O. Umřít mohou nakonec někde ve škarpě, že?

Proč ovšem chce tento stát regulovat (rozuměj: co nejvíce potlačit) novou generaci, to už rozum nebere.  

Huyghens 25.2.2008 7:58

Re: Rád spolknu osobní profit Bobošíkové,

Zopakujte nám, hloupým, kteří chápou počínání a komunistickou prezidentskou kandidaturu paní Bobošíkové  jako ironii, sarkasmus, výsměch a její ( ovšemže nepochopenou ) osobní ostudu, svůj příspěvek k "... meritu věci ". Nějak jsem jej ve Vašem příspěvku nenašel.

ladik53 25.2.2008 7:58

Re: Populistická Bobolina

Souhlas, ale potom stát nemůže po těch lidech chtít žádné peníze, a co mu na sebe dali pěkně vrátit i s úrokama!

Pumprdent 25.2.2008 7:55

Zlatej Janeček!!

Když si představím, že by tenkrát Bobošíková v televizi opravdu zůstala a dneska by mě rudá Bobovize krmila takovejmahle kecama...

sinatra 25.2.2008 7:53

Jejej už je tady zas.

Fuj sem se lek že sou ňáký volby.8-o

BH 25.2.2008 7:47

Re: Kolik stál socialistické zdravotnictví Cikrt,

Asi mate pocit, ze jste vtipny... Neni to tak, jste pouze omezeny hlupak...

drak I 25.2.2008 7:46

Re: Ať je jaká je, ale v tomto ohledu má pravdu!!

:-D:-D Pan Kořenský je silně zapšklý. To snad není ani možné, že by člověk s takovou všobjímající nenávistí mohl chodit  po světě. Užil jsem si v minulých letech taky svoje, dnes už je mi 7O, na školu po složení talentovek jsem se stejně nedostal, ale nakonec jsem si v životě našel  svoje místo. Nejásám, ale současná politika  ve zdravotnictví, jakou předvádí Cikrt s Julínkem mě taky nadzvedává, a;-O;-O říkat v dnešní době, že děti by se měly zplna starat o rodiče je v kapitalismu 2O. let čirá utopie!

BH 25.2.2008 7:46

Re: Populismus

Souhlasim a dovoluji si ddodat, ze vzdelani jaksi neni zarukou moralky......

Emil Kopčil 25.2.2008 7:45

Re: Populismus - můžeme se jich štítit

ale jak je odehnat od koryt ?

BH 25.2.2008 7:44

Základní instiktem této paní

je snaha udržet flek, tedy se neustále připomínat, naplácat kdejakou ptákovinu, hlavně když bude zase zvolena..... Čiročiré, velmi prosté a přesto jí na to hlupáčci skáčou....

Lagron 25.2.2008 7:44

Re: Kolik stál socialistické zdravotnictví Cikrt,

Ten má alespoň něco v hlavě, ale ty tam máš akorát nas*áno, blbe! Tobě však rozumu Netřeba, že:-D

Lagron 25.2.2008 7:41

Re: Máš pravdu Bobo, ale co chtít po modrém praseti?

Karel Mistr Jan Hus, našeho národa hnus:-D

Lagron 25.2.2008 7:39

Já jsem onehdy také slyšel

jak se dvě dámy dohadovaly a ta jedna povídá té druhé: "Lído, ty jsi nemožná Bobošíková! ":-D

BH 25.2.2008 7:38

Populistická Bobolina

plácá nesmysly a pan Kořenský má pravdu....

O staré lidi sed má v první řadě starat jejich potomstvo a stát potom až o ty, kteří žádné nemají.. Naprosto nechápu, proč má mé peníze dostávat cizí člověk, starám se o svou maminku , své dítě a osiřelého synovce , dělám to rád a považuji to za svou povinnost, na rozdávání cizím lidem nemám.....

JC 25.2.2008 7:34

Re: Re: mne osobně do toho nepleťte

Jestli jste si nevšiml, tak mluvím o starých lidech a o dětech:-P.

BTW že se ale ti chudáci poslancové za ten svůj milión nadřou (přítomnost na pracovišti není pro ně povinná) a přitom nemocenská za 100% platu, bydlení, doprava a výlety kamkoli na světě zdarma ;-€

Olinka 25.2.2008 7:32

Souhlas!!!

R^

drak I 25.2.2008 7:28

Re: Modré mozky

:-D:-DI když jsem p. Bobošíkové v prezidentské vobě ani zdaleka nefandil a mám výhrady k celému jejímu současnému politickému životu , za tento článek ji srdečně děkuji, protože komentář toho Cikrta v televizi byla otřesná, přímo na blití. Ti se museli dlouho s Julínkem hledat až se našli.Je  to skutečně nedůstojné, že takhle žijí lidé, kteří v aktivním věku pracovali pro společnost . Ať tedy takhle vyhraněná vláda rozhodne kpodobně jako Hitler, že je nejlepší přistoupit k cílené likvidaci skupiny těchto lidí!!!;-O;-O

Emil Kopčil 25.2.2008 7:25

Re: Re: Bobošíková je dáma europoslankyně

A pohled na ni by byl rozhodně příjemnější, než na nějakého dědka.