8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Smrtící koktejl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pešek 25.2.2008 10:19

Re: Re: Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

A to nemluvíte Marťo ještě o finančním a jiném vlivu prodejců léků na lékaře ohledně četnosti jejich předepisování................

Pešek 25.2.2008 10:16

I jiní jsou v lidové slovesnosti

Je to dobré téma pro neúspěšnou (nikoliv finančně díky evropskému platu) političku. Nehledat populistická témata, nepřijímat nesmyslné a troufám si říci i hloupé kandidatury nelze - počkejme, za koho a kam bude paní Bobošíková kandidovat a pak pochopíme, proč se v poslední době, kdy uplývá mandát zviditelňuje.(Tipuju bezpartijní kandidátka za KSČm do senátu) 

Nicméně, mohla by se třeba živit ve své původní profesi, což je myslím ekonomika(?) na vlastní živnosťák, ale to by musela dostat namackováno, aby se jí ve hlavince rozsvítilo.  S mám pocit, že přísloveční sedláci u Chlumce budou brzo naharazeni úslovím: "BOBO při volbách"

Pupicek Starostlivy 25.2.2008 10:11

Co takhle Dej si Bacha

Neni to podle ministra vnitra Bacha a Bachova absolutismu?

Kočka 25.2.2008 10:10

Re: Re: Re: Dědova mísa

To není pravda, musíte platit a oni tj. pojišťovna má přeplatek vrátit. ALE ZLATÉ OČI! VZP také slibovala zaplatit očkování proti chřipce, ale skutek utek. Nechutné ždímání peněz pro blaho pojišťoven.

BuBu 25.2.2008 10:08

Sladká Bobo . . .

. . . nám zde "nasadila francouzák" - v podobě svého smrtícího polibku s KSČ ! RvRvRv

Lze být komunisty volen - je možno je i požádat o hlas - to ano, . . . . . . jsou (bohužel) součástí demokratického parlamentu ČR !

Nelze však za ně kandidovat jako jejich člověk - to může udělat pouze prodejná ČUBKA !

Marťa 25.2.2008 10:05

Re: Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Myslím tu větu o snížení spotřeby léků - vyzněla trochu cynicky. Měl říct, že účelem poplatků je úspora ve smyslu omezení neúčelného plýtvání léky i lékařské péče, proti tomu nikdo nemůže nic namítat. A doktoři by měli opustit socalistické myšlení - málokterý lékař dle mé zkušenosti přemýšlí o tom, zda a které léky a kolik, příp. se mně zeptá, jestli náhodou tenhle lék nemám doma, aby mi nepředepisoval zbytečně další. A to nemluvím o plných šuplíkách léků, často prošlých, často nerozbalených, v domácnostech českých (nejen) důchodců. Jak ale donutit lékaře, aby nepředepisovali zbytečně a zároveň se vyvyrovat omezení potřebné péče, to nevím. Kdybych věděla, jdu dělat ministra třeba;-)  

PROKOP BUBEN 25.2.2008 10:05

Re: To už by stačilo, Janičko

Je možné, že se bude jednou říkat, jsi jako BOBO.....

poletti 25.2.2008 10:05

Cikrt

Bobo je Bobo, ale pan Cikrt také pronesl, že by si senioři v ústavech měli zařídit půjčky, když se jim nedostává peněz. Je to vážně divný patron.

NP 25.2.2008 9:59

Re: Re: Re: Modrý balvan

Paní Bobošíková je opravdu populistická politička. Ale p. Cikrt si naběhl na vidle sám. To jeho vyjádření jsem slyšel a bylo opravdu ubohé. Není divu, že toho pí Jana využila. Čekal jsem, že to použije již na Pražském hradě.   

Pešek 25.2.2008 9:55

Re: Re: Modré mozky

Jak se pracuje pro společnost?  Neznám nikoho takového, každý rozumný člověk pracuje především pro sebe, společnosti dává až pak něco navíc podle svého uvážení nebo zájmů.

Pavel Pekárek 25.2.2008 9:49

To už by stačilo, Janičko

Pamatujte si rudý kostýmek, třešničky do uší a parafrázi věty, kterou ji označila kdysi Tachecí jako karieristku první kategorie a kterou my jsme poznali při kandidatuře této odporné karieristky na przidenta ČR za bolševiky- to už by snad stačilo.

My už si Vás soudružko Janičko dokážeme zařadit mezi odporné karieristy a celá Vaše kariera, kdy jste se nalepila na Železného a pak se ho zbavila, kdy jste v TV rozdávala vypovědi redaktorům a pak Vás kopli do prde........  TO VŠE NÁM UŽ STAČÍ.

Tolik svinstev stačí, drahoušku.

NP 25.2.2008 9:49

Re: Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Marťa  rychleji píše než........

Jiří Bakkal 25.2.2008 9:49

Re: Re: Re: Bobošíková je dáma europoslankyně

Zejména, když si vezme rudý kostýmek a na uši navěsí třešně!

Jiří Bakkal 25.2.2008 9:44

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Pane Pavle Kořenský (p. Kořenský byl cestovatel), píšete, že Vám mlčící většina cosi ukradla. Já jsem součástí této mlčící většiny, sporadcky jsem platil příspěvky ROH i na Fond Solidarity jsem přispěl, okna jsem zdobil československou vlajkou, Hlas Ameriky a Svobodnou Evropu jsem poslouchal, ale že bych Vám nebo někomu něco ukradl.tak to bych prosím, nevěděl!

Čenda 25.2.2008 9:42

Re: Populismus

Pani Bobošíková, také má parketa není, ale nevím proč se zde vyjadřujete stále jen k její osobě a né k článku, který napsala. S tohoto všeho je vidět ubohost a hloupost některých a hlavně jejich malost. Tak, člověk si udělá snadnou představu, koho štítit se má.Já bohužel pro Vás nenávistné, musí s článkem pani Bobošíkové souhlasit. A líto mi je toho, že solidarita s potřebnými se vytrácí.

Anonym 25.2.2008 9:40

Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Z této logiky by vyplývalo, ře regulační poplatky by měli platit lékaři a ne pacienti. Tak co že řekl neobratně?

Čenda 25.2.2008 9:34

Re: Re: Re: Populistická Bobolina

Nevím čemu nerozumíte,proč by jsem já měl přispět na zdravotnictví, když jsem vyčerpal minimum, tak ať mi zbylé peníze stát vrátí. Nevím ale z Vašeho příspěvku jsem to tak pochopil. Tak, že když je starý nebo starší člověk osamocen ( tak ať radši zemře, nebo odložen je. Přece já mu ze svých peněz na jeho zdravotní problém nebudu přispívát atd.......)

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 9:24

Re: Re: Modrý balvan

Šalamounovo " neodpovídej bláznu podle bláznovství jeho, aby i ty mu nebyl podobný ". Neměl začínat Cikrt, neměla odpovídat Bobošíková.  To není věcné řešení ani ministerstva, ani političky, která nás representuje v EU.

Je zajímavé - a v tom se shoduji s ministerstvem  - že dosud žádnému levicovému nevadilo, že právě ti nejpotřebnější  (v daném případě ti, kteří užívají hodně léků) platili mnohem více a na celéím poplatkovém systému získají.

 

Jarda 25.2.2008 9:20

Re: Re: Máš pravdu Bobo, ale co chtít po modrém praseti?

A mě říkali, že už ho jednou upálili.

Asi se to nepovedlo!

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 9:18

Re: Re: Dědova mísa

Jakmile překročíte roční limit 5 000 Kč, nebudete platit další poplatky a to ani za léky, takže ti, kteří mají skutečně dost léků, na tom i získají - dosud dopláceli třeba i mnohem více a nikomu to nevadilo.   Já nijak nechváílím zetimní reformní počínání, ale ani si nemyslím, že je třeba ho očěrňovat.  Nemám rád petržel, ba ani ji nekupuji a nejím, ale nevymýšlím si na ni.

nestranný 25.2.2008 9:14

Re: Re: Dědova mísa

Možná by bylo rozumné vyzkoušet třeba nějaký svůj vlastní nápad - rozumějte, vyzkoušejte někdy řešit svůj problém vlastními silami. Přece vidíte, že se to teprve rozjíždí, že je plno omylů a taky "dětských nemocí", které každá změna přináší. Copak jste takový chudák, že už neumíte ani požádat své děti o dočasnou výpomoc, copak opravdu všechno za vás už musí řešit někdo jiný? Není to trošku vaše vizitka? Vy jste přece tento stát vybudoval a je přece především vaší (ale i mou) zásluhou, že je takový jaký je. Namísto budování socialismu jsme se měli připravovat na budoucno....že?

Klaudius 25.2.2008 9:14

Re: Re: Jsou i jiné poplatky

6 návštěv za měsíc, 72 za rok? Jak jste k těmto číslům přišel? V EU je průměr 5-6 návštěv za rok, v ČR je počet dvojnásobný - 12/rok.

Jarda 25.2.2008 9:13

Re: Re: Jsou i jiné poplatky

Raději se jdi léčit - do Bohnic.

Gonzales 25.2.2008 9:03

Bruselský pionýrák už pomalu končí..

Ale jak správně paní Bobo naznačuje, bude otázka zdravotnictví a hlavně poplatků, "nosné" téma pro Politiku21 v příštích volbách. Teď už jen sehnat nějaké naivní duše, jako Čejkovou nebo Topolánkovou, a logickým důsledkem pak bude na hysterii založená linie "sociálního populismu". 

nestranný 25.2.2008 9:02

Re: Jsou i jiné poplatky

Správně! ... a rohlíky taky podražily.... a za nové zuby už musím platit!!....a na schůzi mi už nedají ani ten párek zadarmo. To je ale bordel. Nakonec si fakt budeme muset všechno co potřebujeme k životu sami zaplatit!!!!!!!!Fuj. Tak to teda NE, soudruzi, na to jsem tady ten socializmus nebudoval. Vždyť je to už skoro jako na tom odporném západě - za všechno se tam platí.Fuj

Stát mi dá pár šupů a chce abych s tím vyšel do další podpory. Fuj.

Ale já s tím zatočím! Opravdu vyhodím všechny přijímače - rádio a TV, počítač, mobil, autorádio z auta, televizi na chatě....

a půjdu k soudu a vyhraju to.

Roman 25.2.2008 8:56

Slyšel jsem.

Slyšel jsem tuhle v tramvaji, jak mladá dívka, zřejmě studentka, nadávala své kamarádce.  Cituji: "Ty jsi blbá, jako ta kráva Bobošíková". Konec citátu. Ta druhá odpověděla, cituji: " Ty nejenom že seš blbá jako Bobošice, ty navrch evidentně trpíš nemocí šílených krav, zrovna jako ta naše vychcaná europoslankyně." Konec citátu. Tak bych řekl, že díky paní Bobošíkové se mladým lidem opravdu pěkně obohacuje náš krásný mateřský jazyk.

Marťa 25.2.2008 8:54

Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Není určitě vyjímečné, že kupu léků dostávají senioři jen na potlačení nežádoucích účinků předešlých léků; navíc většinou sami ani netuší, na co který lék mají. Ale věří lékařům, že jsou pro ně nezbytné. I v této oblasti platí, že ve spotřebě léků jsme na prvních místech ve světě. Jinde to jde, tady u nás se jen doktoři musí chytit za nos a přemýšlet, zda je pro 80ti leté lidi nutno polykat prášky po hrstech. Rv  

nestranný 25.2.2008 8:50

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Ježišmarjáááá. Copak vám ještě nedošlo, že příspěvek, na který tak tupě reagujete, je jeden z mála opravdu pravdivých? V tom je podstata věci - já, vy, on, oni, ona .... všichni si za svůj osud můžeme sami. A ti, kteří dnes pláčou,mají prostě smůlu. tak jako já, vy on, oni, ona... Měli jsme se "líp učit".

Loki 25.2.2008 8:48

Re: Modrý balvan

Nikdo neurazi Bobo jenom proto, ze ma jiny nazor. Urazky si zaslouzi tim, ze opakovanim nesmyslu zadira nenavist, zavist a ubohost hloubeji a hloubeji do mysli druhych lidi. Malokdo z nich je totiz odolno proti tomu, kdyz do nej porad vandruji "kuli bohatym se mas spatne, kuli bohatym se mas spatne, kuli bohataym se mas spatne". To je jeji zlocin proti spolecenske kulture, za ktery by mela byt ze slusne spolecnosti vyobcovana.

Sama nikomu svoje penize neda, od statu zdime jak muze, pres manzela a dalsi, ale zaroven do lidi husti, ze se jini maji lepe a oni jsou okradani chudaci. Sama je pritom okrada. At pro ne pracuje zadarmo, kdyz je tak angazovana. Ostatni, ani doktori, ani lekarnici, ani velkovyrobci leku ani jejich dovozci zadarmo pracovat nebudou, co s tim? ja uz prispel taky celkem dost na leky pro ostatni a to jeste ani moc nereptam. Ale serou me lidi jako Bobo, ktery misto vdeku za to jeste popouzej ty, kterym platim, proti mne.

Bořek 25.2.2008 8:45

Re: Dědova mísa

Pokud mluvíte o ročních limitech,tak to znamena,že po celý rok budu platit za léky tolik,že mi (neříkam,že všem)nezbyde třeba  nic z penze?V průběhu příštího roku mi pojišťovna rozdíl vrátí.To není příliš chválihodné.Tak jak to v tomto státě funguje ,tak se toho nemusím také dočkat.