5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Slovo k Duchcovu

Viděno z pražského Lidového domu, vykoledovala si duchcovská ČSSD svým koaličním počinem trest smrti. Že k němu zatím nedošlo a tamní socdem buňka nebyla rozprášena na trvajícím odporu partajního centra nic nemění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Frank 1.12.2014 19:09

Autor se mýlí v tom

že ČSSD není strana sociálně demokratická, ale strana komunistická, která vede tvrdě třídní boj, jen o tom nemluví. Dle jejích vlastních údajů je mezi jejich členy více než polovina bývalých členů KSČ.

V. Vaclavik 1.12.2014 17:03

CSSD = kryptokomuniste

CSSD je ideologicky umirnenejsi odnoz strany komunistu. V praxi (te dnesni polistopadove), jsou od nich nerozeznatelni. Jenze to nikdy nepochopil ani ten tak velky intelektual, jako pan Klaus, natoz narod ovci.

Š. Hašek 1.12.2014 14:24

DSSS vadí, KSČM nevadí.

Netušil jsem, že bude tolik řečí o nějaké partaji, která je faktickým klonem bolševiků (detaily ponechávám stranou).

Hlavně se musí grémium polo/celokomunistů ve  vedení ČSSD nějak halasně projevovat. Aby z té Prahy bylo v Duchcově/Dux vidět.

Mimochodem, pro mě má podobně extrémní názory (když tady hovoří o extremismu) třeba paní Šabatová, ministr Dienstbier, či ministryně Marksová. Pouze jsou tady jemnostní procentní rozdíly. A nebo opačné znaménko. Jinak stejné.

J. Vlk 1.12.2014 13:18

Výborně !

Z obcí se udělaly samostatné subjekty proto, aby si vyžíraly místní a regionní problémy, ale rozhodovat o způsobu jejich řešení budou političtí omezenci v Praze.

F. Vejr 1.12.2014 12:58

Jen je nechte, byli zvoleni!

To, že se do zastupitelstva Duchcova dostala DSSS, je výhra pro celé město Duchcov. Tím došlo k vyváženému stavu ve městě. Je správné, že DSSS nemíní nechat cikány napospas, ale chce je naučit makat, to je velké zadostiučinění pro samotné cikány. Ty to samožřejmě hned nepochopí, ale další generace už bude o stupeň výše. Proč?Dokládá to statistika sledování IQ. Protože u dětí dlouhodobě umístěných v dětských domovech je rozdíl mezi gádžovými a cikánskámi dětmi IQ malý  a to en 2,70.Kdežto mimo dětský domov je rozdíl 18,00 bodu (84,8-72,8) také ve prospěch bílých. Když tlak DSSS nebude zmařen státem a duchcovští si do toho nenechají mluvi Prahou (která jim stejně nepomůž) a i socialisté v Duchcově si budou dělat svoji komunální politiku sami, tak nejenže budou bodovat, neb nejlépe znají situaci v Duchcově a žádné zubaté torpédo by je nemělo zrušit.

P. Čech 1.12.2014 12:06

Naší demokracie?

Z úst našich politiků a novinářů je neustále slyšet o "naší demokracii". Mohl by mně, asi hloupému, někdo vysvětlit, co je na našem politickém systému demokratického? Kromě svobody ovšem. Stačilo by mi vyjmenovat tři či čtyři zásadní věci, které společenský a politický systém dělají demokracií. Podle mne zatím u nás o žádnou skutečnou demokracii nejde. Moc zákonodárná, výkonná a soudní není v rukou občanů, ale politických stran. Rozhodovací procesy u nás nemají ve svých rukou občané ale zástupci politických stran, které jsou voleny. Nikoliv ovšem demokraticky, t.j. svobodně a ve většinovém systému. Poměrný systém je totiž výrazně menšinový (vítězem voleb je vždy naprostá menšina) a volby jsou nesvobodné. Svobodu voleb spatřuji v tom, že je voličům předložen (jedno kým) seznam kandidátů a voliči z něj vybírají své zástupce, čili volí. Nic více a nic méně.  Je-li např. v zákonech stanoveno, že volič nesmí volit přímo své zástupce, že musí volit politické strany, pokud chce využít svého volebního práva,že nesmí volit své zástupce napříč politickým spektrem, že aby mohl být nějaký subjekt zvolen, musí dosáhnout min. 5% hlasů voličů, jedná se o zásadní a výraznou nesvobodu voleb. Kde je tedy ona "naše demokracie"? Nikde!!! Neexistuje!!!

P. Čech 1.12.2014 11:35

Naší demokracie?

Už mne pomalu přestává bavit poslouchat názory některých lidí, tvrdících něco o "naší demokracii". Zajímalo by mne tedy, na základě jakých hlavních skutečností (nestačí pouze svoboda) je systém u nás existující označován za demokracii. Podle mne je demokracie, vyplývající z významu pojmu demos kratos - vláda občanů. Občanů, nikoliv politických stran.. U nás však nevládnou občané a to ani zprostředkovaně. U nás jsou voleny a vládnou politické strany. Ovládají zcela moc zákonodárnou a zčásti výkonnou a soudní. Tedy ovládají demokratické moci, které mají být zcela v rukou občanů. O jakou "demokracii" se tedy jedná? Podle mne o žádnou.

V. Kolman 1.12.2014 11:28

JAK BY ČSSD VŮBEC MOHLA ........

......být proti komunistické straně, když se komunisté ze socialní demokracie v roce 1921 v břevnovské hospodě U Kaštanu (neklame-li mě paměť) oddělili. Do té doby to byla jedna strana.

       U DSSS zatím nevím, vadí-li jim pouhý fakt, že je někdo cigán (to by nebylo moc dobré), nebo to, že někdo (bez bližšího upřesnění) parazituje na zatím majoritní společnosti a obtěžuje jí svým arogantním chováním. Pokud má DSSS za cíl "šlapat na paty" netáhlům a bordelářům - pak je dobře, že tady jsou. Pohádek politiků, které by tento problém měly řešit (jsou za to placeny z našich peněz), už bylo dost. Politici tento stále sílící problém už předlouhá desetiletí neřeší a místo rázného a rozumného řešení strkají hlavu do písku. A podobně jako já to vidí i většina občanů na severu Čech.

P. Čech 1.12.2014 12:11

Re: JAK BY ČSSD VŮBEC MOHLA ........

Ale oni jej politici řeší! Řeší jej však politicky korektně, tedy bez jakéhokoliv viditelného výsledku. Podle mne je tento problém neřešitelný  (snaha o jeho řešení zde existuje již několik set let). Jediné řešení vidím v tom, že se sami cikáni přizpůsobí majoritní většině. Jinak nikdo nic nevyřeší a nakonec to vše může skončit jatkami.

P. Fryš 1.12.2014 18:33

Re: JAK BY ČSSD VŮBEC MOHLA ........

V břevnovské hospodě U Kaštanu byla roku 1878 založena Českoslovanská sociálně demokratická strana. :o)

J. Kavalír 1.12.2014 10:30

Nejde o "stranictví"

V obecních volbách jde o úplně jiné věci než v parlamentárních. Řeší se místní problémy a lidé se znají a vědí, co od sebe mohou očekávat. A to je to podstatně, na čem by měly vznikat koalice. Co je platná "ideově blízká" strana, na jejíž kandidátce byli zvoleni lidé, o jejichž slušnosti lze s úspěchem pochybovat? Situaci v Duchcově neznám. Pro DSSS je to nepochybně velké vítězství, pro KSČM jen jedna z mnoha různobarevných koalic v tomto státě.

R. Szewczyk 1.12.2014 10:01

hm

jako demokrat nemohu souhlasit,buď tyto strany jsou řádně demokraticky povoleny se vším všudy,tedy i se stanovama,pak jejich napadání je podrývání demokratických principů,a nebo nejsou demokraticky povoleny,pak není v podstatě třeba diskuse

V. Kain 1.12.2014 10:16

Re: hm

Paní Gajdůšková nebyla zvolena a těžce to nese.Ono přece jenom přijít za tak málo práce o tak velké prachy je na zbláznění.Sama řekla,že se bude věnovat rodině na kterou do teď měla velice málo času,ale jak je vidět tak to její řiťolezectví svědčí o něčem jiném.Určitě by vzala nějakou dobře placenou funkci.A co ta rodina?

P. Čech 1.12.2014 12:19

Re: hm

Nejsou-li oficiálně povoleny, nemohou být ani voleny. Jsou-li voleny, musí se obecně výsledky těchto voleb ctít. je to totiž podobné jako s KSČM. Zde si nikdo nemůže hrát na "chytrou horákyni", což je obvyklý způsob řešení problémů z hlediska politických stran. Jde totiž o princip věci. Na straně jedné je KSČM nástupkyní opovrženíhodné a zločinné KSČ, přičemž v jejích řadách jsou ti samí opovrženíhodní zločinci, kteří byli před listopadem 1989 členy KSČ a tudíž by ani tato strana neměla být oficiálně povolena a neměla by se zůčastňovat voleb (nezávisle na tom kolik má voličů). Podobné je to i s DSSS.

F. Svoboda 1.12.2014 9:55

Pane Stejskale,

tleskám, leč tento potlesk slyší bohužel jen lidé, kteří jsou dostatečně inteligentní a mají delší paměť.

V. Heidlerová 1.12.2014 9:27

Proč se divit?

Je-li za podílníka na demokracii počítána zločinecká KSČ a koalice s ní se uzavírají běžně, proč se pohoršeně tvářit nad demokraticky zvoleným zástupcem dělnické strany? Beztak jsme pokrytci, většina z nás se tváří, jakože je to rasistická partaj, a přitom s nimi v mnoha ohledech souhlasíme, oni totiž jediní křičí "Král je nahý". A taky želbohudík něco aktivně činí, my jen brbláme.

P. Kmoníček 1.12.2014 8:24

Konečně

to někdo napsal naplno.KSČ=NSDAP=KSČM a obráceně.Jsou to lotři všichni, jen KSČM to zatím nemohla ukázat v praxi.Díky Bohu.

P. Lenc 1.12.2014 7:51

Článek

výstižný, není co dodat.

P. Maleček 1.12.2014 4:17

Za Duchcov si ČSSD může sama

Socani jsou mistři v předstírání údajné demokratičnosti a sociálnosti své partaje. Ve skutečnosti jsou spolkem ovládaným bezohlednými jedinci, kteří si z keců o solidaritě a sociálnu udělali krytí pro okrádání těch, kteří tu pomoc opravdu potřebují. Ty okrádají přes veřejné rozpočty - státní, krajské i komunální, které přes funkce získané právě kecy o sociálnu a solidaritě ovládli.

Vrcholnou ukázkou tohoto je právě ústecká sociální demokracie, která kraj i řadu měst a obcí, dřív s ODS dnes s komouši dojí hlava nehlava. Což je dnes hlavním důvodem sociálních problémů v tomto regionu. To včetně malého zájmu podnikatelů vstupovat do tohoto regionu, kde se bez korupce nepohne ani list a tím způsobenou vysokou nezaměstnaností.

Ta způsobuje i vůči zbytku ČR nízkou cenu bydlení, což sem jak vysavač z celé ČR natahuje problémovou část romské komunity. Čehož je Duchcov klasickou ukázkou. A sní přicházejí jak "podnikatelé" žijící z romské chudoby, tak extrémisté, kteří se na romském problému zviditelňují.

Z tohoto pohledu je současný Duchcov a tamní koalice ČSSD s komouši a DSSS jen výsledkem bídného stavu celé ČSSD.

P. Sulc 1.12.2014 1:12

Levemu Sobotkovy pochopitelne nevadi

rudi levicaci, to jsou jen taci bratranci soc. demo. Ale vadi mu pochopitelne pseudo-prava DSSS, ktera je sice take leva, ale ta pravost se na ni da nastrcit jako psi hlava. A mimochodem: existuje vubec nejaky duvod divat se svrchu na cikany? Jestli ano, pak proc je to spatne? Diva se snad nekdo svrchu na Vietnamce, pracujici v zelinarstvi od nevidim do nevidim? Neumi sice tak dobre cesky, jako cikani, ale ziji nekteri na podpore? A jak dopadaji jejich deti ve skole, potrebuji take pomocne skoly, aby se naucili malou nasobilku?

J. Vozábalová 1.12.2014 0:54

Přece bych něco dodala!

Nedávno jsem četla takovou hezkou vtipnou "zkratku".

Víte co bylo největším majstrštykem komunistů? Přesvědčili ty ostatní, že nacionální socialismus je PRAVICOVOU úchylkou.

No a co se ČSSD týče - mají krátkou paměť nebo málo čtou - jinak by přece museli vědět, co s nimi komunisti po roce 1948 udělali a nebratříčkovali se s nimi - to ostatně autor také zmiňuje. Jenže ono je to bohužel - aspoň podle mých zkušeností -  tak, že mnozí členové ČSSD prostě nevědí, co jsou komunisti zač - teda aspoň ti opravdoví komunisti, co jim skutečně jde o třídní boj. Ti starší si nějak tak si představují, že opravdoví komunisti jsou ty tisíce lidí, co byli z nejrůznějších důvodů za normalizace "u komunistů" a ti mladí si komunisty "v plné síle" vlastně nepamatují a stálo by moc námahy si historická fakta zjistit - v tom je jádro pudla.

Takže lze očekávat, že nejrůznější uskupení ČSSD na nejrůznějších úrovních budou uzavírat koalice s komunisty a budou mít dobrý pocit, že především drží levicovou politiku - že se paktují s vražednou ideologií, to jim vůbec nedojde a cítili by se do hloubi duše uraženi, kdyby jim to někdo řekl.

J. Chvojka 1.12.2014 7:42

Re: Přece bych něco dodala!

vzhledem k 40% zavšivenosti soc. de. "bývalými" komunisty se přítulnost k rodné straně tak překvapivá nezdá

F. Svoboda 1.12.2014 9:59

Re: Přece bych něco dodala!

Dodávám, že je proto nutné zavrhnout politickou korektnost a věci nazývat pravými jmény : Komunisté i nacionální socialisté jsou ultralevičáci, romové jsou cikáni a s. Zeman není pomýlený, ale je to darebák, zaprodávající naší vlast !

! !

J. Jurax 1.12.2014 0:26

Přesně napsáno

není co dodat.