3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Slovník komunisty

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 4.7.2006 15:56

Nemáte pravdu!

Bude to právě naopak.ČSSD půjde mimo hru a levici ovládne KSČM.

Jaroslav 4.7.2006 11:31

Není autor ten komunistický redaktor Melodie?

co napsal vyhozenému J. Černému v roce 1984 posměšný dopis a ten se přitom nemohl bránit? A vinou toho Žantovského se pak Melodie stala téměř stalinským plátkem jak ze začátku 50. let, Jičinský byl v té době chartistou. To je až neuvěřitelné, jací lidé jsou ve službách ODS.   

Banjo 4.7.2006 8:18

Re: Stále platí že

Bývalý černoch? Proč si pokaždé, když to slyším, vzpomenu na Michaela Jacksona? :-P

VerkaVerkovata 3.7.2006 22:26

Re: Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

R^R^R^

VerkaVerkovata 3.7.2006 22:24

Re: Chudáku

RvRv(Y)(Y)

Číra&banjo 3.7.2006 20:51

Chudáku

Podpásovka je přece nástrojem modrých ptáků ne? Vzpomeňme co provedli modráci před volbami. Jste vedle jak ta jedle. Nepřipadáte si p.Nefe, že straníte za každou cenu? Já tvrdím, že od objektivity máte moc daleko.

Lea 3.7.2006 20:26

Re: Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

Proč vám zkazil život zrovna Jičínský,který se zasadil v r. 68 o otevřenou společnost? Proč vám jí nezkazil např. táta Pitra,který tam vegetil do revoluce a ještě nám vygeneroval takového gaunera? Zrovna tak,jako papá Krejčíře? Troufnu si opatrně tvrdit ,že  i taťkaTlustého.

android 3.7.2006 19:24

Místo obušků...

...co takhle jim na týden nastěhovat na zahradu Kmochův Kolín?

xxx 3.7.2006 19:22

Re: Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

6ivot jste si určitě zkazil sám...

Levap 3.7.2006 18:50

Re: Stále platí že

Co zamalovat Tlustému. Pro mě je Tlustý daleko největší prevít a kabátník!

Levap 3.7.2006 18:45

Re: O co vlastně jde?

Malý Astone, nejsem si jistý, že nás současná pseudo pravice z toho bahna vyvede.

info 3.7.2006 18:25

ksčm=čssd

Paroubek „sjednotil“ levici. Předvolební záblesky úzké spolupráce KSČM a ČSSD se v nejasné povolební situaci staly drsnou realitou - KSČM se ocitla v roli dceřiné strany ČSSD.

Přemýšlejme; Paroubek je zcela prokazatelně velký hráč a na politické šachovnici rozehrává taktické partie, při kterých dokáže postupně odkrývat slabiny svých soupeřů i „spoluhráčů“.

Zatímco několik málo měsíců před volbami Paroubek veřejně proklamoval, že „…mezi ČSSD a KSČM je neřešitelný rozpor“ a spolupráci s komunisty označoval za „absurdní a morálně nepřijatelnou“, nyní mu přichází místy až nekritická podpora ze strany KSČM vhod. Paroubek ví, jak jsou pro přední představitele KSČM důležité posty v čele Poslanecké sněmovny a jejích orgánech, přizpůsobil proto svůj slovník vzniklé situaci a stal se sám o své vůli „čestným“ mluvčím komunistů. Komunisté se tak dobrovolně a bez jakéhokoliv odporu stali štítem pro jeho povolební mocenské taktizování.

Naši představitelé však zřejmě zcela nedomýšlí, kam až může tato Paroubkova touha po moci a absolutním ovládnutí levé části politického spektra české společnosti dojít. Komunistická strana může být během několika málo let zcela vymazána z politické mapy České republiky. A o to, zdá se, Paroubkovi v tento okamžik jde. Paroubek zvolil „neagresivní“ cestu; postupně svým předem promyšleným působením na podprahové vnímání levicově orientovaných občanů započal s „přetahováním“ stoupenců a mnohdy i členů KSČM k ČSSD.

My však musíme tomuto tlaku odolat a rozhodně se mu postavit. KSČM se musí vůči ČSSD, která již mnohokrát v historii zradila pro své mocenské ambice své myšlenky i program, jasně vymezit, a nesmí být jen její pouhou vybledlou a názorově prázdnou kopií. Komunistické myšlenky jsou pro nás přece podstatné, a to do té míry, že se musíme stát radikální levicovou opozicí, odmítnout za současné společenské situace jakoukoliv účast na moci, a nezpronevěřit se tak svým jasným zásadám. autor: Irena Ernestová, Ludvík Šuldazdroj:  KSČM

Jak se živíš Komunisto 3.7.2006 18:14

Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

zajímalo mě, jak se živíš ty.   Nevím jestli Němcová něcio ukradla. Možná jsi kradl s ní.   Každopádně jako svině  mi připadají spíš komunisti. Bývalí i současní. Ti nám zkazili život a dodnes dělají dusno.  A soudruh  Jičínský se drží koryta stůj co stůj. Jako starý komouš už by měl jít na odpočinek  a zpytovat svědomí. Hříchůmá dost.  Aktivity  v době normalizace ho neomlouvají.

Jura Jurax 3.7.2006 17:11

Re: Re: Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

Aeroflot byl při oslavě vítězství na rusákama v hokeji počátkem devětašedesátého.

A našel jsem na internetu - Vše se pak obrátilo proti Dubčekovi. Ten si uvědomoval velký tlak na svou osobu a snažil se co nejvíce podpořit svého kolegu Gustava Husáka. Proto se 12. dubna 1969 rozhodl na svou funkci prvního tajemníka rezignovat a na jednání 17.4. se zasadil o Husákovo zvolení do této funkce. Netušil však, že ho Husák již zradil a tajně jednal s Moskvou. .

Strana pak Dubčeka jmenovala předsedou Národního shromáždění. Tato funkce byla ale naprosto bez vlivu, protože parlament měl prázdniny a Dubček byl nucen pobývat mimo Prahu. 22.8.1969 byl povolán do Prahy k jednání o přijetí tzv. pendrekového zákona, který by legalizoval zásahy proti demonstrantům a přinesl by nekontrolovatelné pravomoci soudcům. Věděl, že jeho schválení zabránit nemůže, tak zákon podepsal, ale okamžitě toho litoval. Skončily tím veškeré pokusy o vybudování demokratického socialismu. - celý text http://www.maturita.cz/referaty/referat.asp?id=6635 - takže jste měl pravdu, on už byl Saša od válu. Ale ten pendrekáč podepsal ...

penzista 3.7.2006 16:25

Jičinský je starý zapšklý komunista

v rouše socdemáckého poslance. Od něho nelze nic jiného očekávat.

Zebra 3.7.2006 16:06

Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

1. Jak jste prosím přišel na to, že kdo se nedokáže podepsat, nemůže posuzovat  ?

2. "Čas oponou trhnul a změněn svět" nebo také "Když jsi v Římě, chovej se jako Říman".

ICHOCH 3.7.2006 15:53

Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

k tomu co řekl Jičínský. On pouze řekl, že to co si říká dáma se chová jako svině, toť vše, tak nevím proč ty duševní poluce?

Jirka 3.7.2006 15:46

Uf

Zantovsky, Zantovsky... Vy milujete techno jenom kvuli tomu, abyste se dostal k nejakemu tomu korytku, coz?

vita 3.7.2006 14:55

Re: Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

No, TAK si to zase napamatuju - nebyl von Dubček sesazenej Husákem na nějakým Dubnovým plénu v 69.? Což by bylo sichr před srpnem...

Ale je to strááášně dávno. Tak nevím. A ten Aeroflot musel být taky takhle nějak v zimě. Nebyl mezi Palachem a sesazením Dubčeka?

Že se z Dubčeka stal symbol víceméně proti jeho vůli je fakt...

vita 3.7.2006 14:50

Re: Re: Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

Nevím o případu, kdy se levice zachovala takto demagogicky a arogantně. Arogantně s představou, že veřejnost neudrží rok (ROK!) informaci.

Ale třeba jsem jenom neudržel informaci...

I když, považujeme-li Zelené a jejich odrůdy za levici, tak obrátky od ochránců Libkovic proti Molochu k tátům severočeských horníků a zase zpět k ochráncům Jiříkova byly podobně trapné a arogantní. Akorát Beránek nerotoval co rok o 180°...

vita 3.7.2006 14:46

Re: Re: Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

ProGottaajehomuzeum - KAŽDÁ nezákonná akce má být patřičně pojednána, ne? Když se jedná o akci, jež devastuje pozemky a otravuje lidem život, tak ukončením. To že Paroubek zdůraznil, že takto má být pojednán i CT, je nepodstatné.

Ostatně - onu politickou objednávku vždy zdůrazňují odpůrci zásahu. Nejdřív "bili tančící děti", pak hauzírovali s tím, že "pozemek byl pronajat" - což nebyl ani náhodou, nehledě na další náležitosti - a teď je tedy špatně, že zásah sice proběhl dle zákona, měl proběhnout dle zákona, ale "ten Paroubek se na něm chtěl zviditelnit"... Hlavně aby se mohlo bušit do Paroubka. S čím přijdete za rok? S jakým Tonnypandy?

Měl proběhnout bez politické objednávky. Proběhl - a je jedno, jestli na objednávku či bez. MĚL proběhnout. Tečka. S takovou razancí, jaká byla potřebná. Tečka. A svůj účel zásah splnil - nejen krátkodobý, ale i v tom, že organizátoři se začali chovat s aspoň minimální slušností. Přišli se domluvit. K čemuž se léta nesnížili...

Malý Aston 3.7.2006 14:25

O co vlastně jde?

Pan Jičínský byl reformní komunista,takový byl i Dubček. Jen nevím,kdo poslal policii a Lidové milice v roce 1969 proti demonstrantům v Praze a Brně a Zlíně a jinde,když byl v té době Dubček ještě první tajemník Komunistické strany. A kdo byl prvním předsedou federálního shromáždění,pan Dubček a s kým se hádal Havel kdo kde bude sedět?S Čalfou a Dubčekem. A kdo psal ústavu no pan Jičínský.A s kým budeme zřejmě vylepšovat tržní hospodářství(kapitalismus) no přeci s KSČM a panem Jičínským v ČSSD. Takže vážení po 17 letech hry na demokracii nás ti reformní komunisté a členové disendu dostali tam,kam chtěli. A Vy tady čumíte a čumíte.Stačí zajít do knihovny a podívat se kdo byl kdo. Závěr,ten co celý život věřil v ideu komunismu,nikdy nebude jiný. Pan Jičínský byl komunista,nyní je sociální demokrat. Je v tom,nějaký rozdíl?

Lea 3.7.2006 14:20

Re: Re: Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

nejlepší je,když straničtí rodiče umetou cestičku a já se potom k jejich stranictví nemám.

cca3 3.7.2006 14:19

Re: Stále platí že

řekl bych že to je taková teorie - až začnou padat konkrétní jména dozvíme se že zrovna tihle nebyli komunisté jen byli u komunistů a to je rozdíl !!! ;-)

Malý Aston 3.7.2006 14:11

Re: Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

Souhlasím s Vámi.Bylo to tak. A protože jsem to prožil a dobře se na to pamatuji,může mi tvrdit kdo chce co chce,že to bylo jinak,tak nemluví pravdu.

Přeji příjemný den.

Jura Jurax 3.7.2006 13:51

Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

Souhlas - pamatujete si ještě dnešní pětapadesátníci a starší, jak milovaný Saša Dubček, obrozený to komunista každým coulem, na nás poslal v srpnu devětašedesátého esenbáky a údernou pěst dělnické třídy - a tekla krev a byli mrtví? Teprve tehdy mnozí prohlédli a seznali rozdíl mezi komunistou ortodoxním - Biľakem třeba - a reformním. Ti reformní holt prohráli frakční šarvátku o reformaci nereformovatelného a přišli o koryta - a lidi, co jim pošetile věřili, o iluse, v horším případě o zaměstnání, existenci, možnost studia pro sebe či své děti ... .

Jura Jurax 3.7.2006 13:43

Re: Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

No, ono je z toho vidět akorát, že praktická politika je fakt špína. Protože zasáhla momentálně u vesla jsoucí levice, pravice (lze-li ODS vůbec mít za autentickou pravici) popuzeně řičela. Když rok předtím momentálně u vesla jsoucí levice naopak nezasáhla, pravice  popuzeně řičela. Jsem hluboce přesvědčen, že bylo-li by tomu obráceně a u lizu by byla ODS, KSČSSD by se chovala stejně. Prostě politického protivníka musíme bít, ať činí cokoliv, neboť jest to protivník a jeho bitím lze získat kýžené politické body, které nás mohou vynést ke korytným výšinám. Všechno ostatní je nepodstatný balast a rituální tanečky, sloužící k oblouzení pt. voličstva a uchovávání zdání, že právě naší Straně jde výhradně o blaho vlasti a národa, kdežto ti druzí jsou - co si budeme povídat - výstavní sbírka lumpů, podvodníků, tunelářů, hochštaplerů a blouznivců. Volební programy jsou nepodstatné - stejně i ten nejprostší politik ví, že u nás díky volebnímu systému na jejich splnění dojít nemůže ani omylem - a ještě se to nesplnění dá halasně hodit na krk protivné straně, která z opozice nebo ve slepené koalici soustavně nám vrhá klacky pod nohy.

Jura Jurax 3.7.2006 13:30

Re: Re: Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

Jojo - jeden rok policie nejednala - a byla kritizována. Druhý rok jednala - a byla kritizována.

Že zákrok byl tvrdý etc. - ale jak tedy přestupníky zákona donutit, aby poslechli, když na mírné prostředky - výzvy, domluvy - arogantně kašlou, neboť je jich moc? Rád bych věděl, jak to udělat bez gumoléčby, vodních děl a těžkooděnců.

Malý Aston 3.7.2006 13:29

Já jen hovořím o letech 1968 až 1989!

Nějaká vlna reforem u komunistů v České republice vycházela vždy z pohledu na nefungující ekonomiku.To byl i proud v Komunistické straně před rokem 1968. Po nástupu Husáka došlo k normalizaci,kdy především nastala čistka v samé Komunistické straně a u těch občanů,kteří zastávali nějakou vysokou funkci i když nebyli členové KSČ. Zejména se hodnotilo,zda občan souhlasí nebo nesouhlasí s internacionální pomocí. Když nesouhlasil,tak měl smůlu. Komunisté byli přesvědčeni,že modernizací vlastní strany,bez prvků demokracie v celé společnosti lze dosáhnout nějakého výsledku.To samé se opakovalo pod vlivem vnějších podmínek i v roce 1989. Jejich záměr byl,pod vedením KSČ budeme budovat tržní hospodářství,po 17 letech se k tomu,za účasti voličů skutečně dopracovali.Pod vedením KSČM budeme budovat tržní hospodářství. Cíle bylo dosaženo.Mají nás tam,kde nás chtěli mít.

StandaT 3.7.2006 13:15

Re: Re: Re: Nemilý pane Žantovský,

To už tady bylo - taky jsem vyplňoval v dotazníku třídní původ nejen svůj, ale i rodičů. Taky argument že studuji za dělnické peníze (a tudíž mám povinost se hluboce zamyslet nad vstupem do partaje) jsem už někde slyšel.