26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Slovenské prezidentské volby

Rovnou se přiznám, že jsem si přál, aby zvítězila Zuzana Čaputová. Přesto, že je rozvedená. Přesto, že hájí liberální názory.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 1.4.2019 12:37

Re: Prašť jako uhoď!

Lidé jako Drápal nevidí svět v jeho mnohabarevných souvislostech. Umí rozeznávat jen černou a bílou. Když je podle jeho názoru Čaputová reprezentantkou liberální eurodemokracie, pak musí být zákonitě její protikandidát národovec. Vůbec ho nezajímá, že se ve finále sešli dva ideově stejní kandidáti.

Z. Lapil 1.4.2019 12:10

Re: ----

To ale vážně nemusí znamenat, že "to" někdo řídí. Podle mě je to celé důsledkem skutečnosti, že většině zavedených politiků většina lidí (u každého politika jiná většina) nevěří opravdu ani pozdrav. A je-li mezi lidmi zájem volit "muže z lidu" (nebo ženu, samozřejmě; ale osoba z lidu mi zní divně), pak není divné, že se někdo najde. A je-li prvním kritériem novinářů sledovanost, pak není divem ani to, že se každého svěžího větru chytnou i noviny. I kdyby poněkud zapáchal. Netýká se to jen prezidentů - kolik jen u nás bylo nových, konečně těch definitivně správných stran. Včetně Zemanovců, TOP09 a té Babišovy.

I když možná Zemanovci byli strana jednoúčelová tam, kde jsou Starostové (STAN) víceúčeloví: kandidovat i do obecního zastupitelstva jako soukromník je formálně dost složité - podpisy, registrace, vlastně něco jako kandidatura na prezidenta. Kandidovat pod hlavičkou strany znamená většinu papírování vynechat. V naší pidiobci je tak do obecních voleb jediná kandidátka, právě pod hlavičkou STAN, ale členem jakékoliv strany není tuším jediný z kandidátů.

Mmch - ta kandidátka je o dva lidi delší než povinných 7 lidí. Jednak tak lze kroužkovat, a jednak v případě jakéhokoliv odstoupení zastupitele existuje náhradník, takže zastupitelstvo zůstává usnášeníschopným a není třeba vypisovat mimořádné volby. Je pravda, že v té druhé hospodě je volby co volby avizována kandidátka opoziční, ale zatím se tam nikdo nepochlapil.

J. Anděl 1.4.2019 11:35

Re: Prašť jako uhoď!

Co myslíte pojmem "lidé jako Drápal"? Děkuji.

J. Anděl 1.4.2019 11:30

Re: :-(

Je teoreticky možné, že pan Drápal to jako konzervativní křesťan vnímá jinak.

M. Kosejk 1.4.2019 11:15

----

Slováci si prostě zvolili svého prezidenta. A je to jen jejich věc, to oni si ponesou důsledky - v dobrém i zlém.

Víc mne ale fascinuje ten stále častěji opakující se scénář - že sepřed volbami objeví nějaký kandidát, o kterém doposud nikdo noc neslyšel, ale který plká ty "správné" fráze. Následně vyjde nějaký průzkum, který ho pasuje na favorita voleb - a všechna mainstreamová média ho začnou podporovat. U nás to byl případ Drahoše (ten však neuspěl díky své vlastní neschopnosti), ve Francii tuto roli úspěšně sehrál Macron - a teď i Slovensko má médii vybraného prezidenta, u kterého nikdo nemůže tušit, kdo vlastně za ním stojí.

p.s. Jak tak čtu názory všech "lepších" lidí, tak na Slovensku prý vyhrála demokracie. Pokud by ovšem paní Č. neuspěla, tak by asi prý vyhrál Putin. :)

M. Prokop 1.4.2019 11:08

Re: Fašista-neomarxista čím víc zamotené

Ona ale Maláčová JE Venezuela jak z praku!

To je problém, navíc ve vládě, ne, že to někdo řekne.

M. Prokop 1.4.2019 11:07

:-(

"Nechci podceňovat nebezpečí liberalismu. Jsem ale přesvědčen, že bezcharakternost je ještě nebezpečnější."

Liberalismus není nebezpečný. Nebezpečné je, když se za liberály začne vydávat kdejaký socan, zelený fašista.

K. Salajka 1.4.2019 10:59

Lidé

nevolí Kotlebu proto, že je fašista. Hlasy dostal proto, že zorganizoval vlakové hlídky které zasáhly proti systematickému okrádání pasažérů ve vlacích z Košic. Když v Moravském sv. Jánu byly problému s lidmi ve vyloučené lokalitě, přijeli Kotlebovci a lidé se mohli přestat bát. Při volbách do parlamentu dostal Kotleba většinu hlasů ve vesnici, kterou vypálili Němci. Lidé totiž nevěří, že někdo, kdo věci nenazývá pravým jménem, přinese řešení. Kotleba ztratí hlasy tehdy, až se věci budou nazývat pravými jmény a začnou se řešit.

Naprosto souhlasím s tím, že vítězem voleb je Mistrík a že Čaputová je nejlepší možný výsledek.

Pravicová politika zanikla nejen na Slovensku. První důvod je ten, že jsme všichni dole spořili, aby si nahoře měli co rozdat. Pohádky o tom, jak se naspořené rozdá těm dole, přestaly lidi zajímat. Politik budoucnosti je komik - exstarosta Reykjavíku, Beppe Grillo (Hnutí pěti hvězd) a teď Ukrajina.

J. Chaloupka 1.4.2019 10:27

Žádná pravice u nás nikdy nevládla. I ODS byla možná

pravicová ústy,ale činy levicová.

D. Polanský 1.4.2019 10:08

Šefčoviš je jenom herec

hodí se do každého režimu, takový univerzál.

B. Martinák 1.4.2019 9:38

Slovensko není moc liberálni!

Zuzana vyhrála proto, že lidi volili proti Smerákovi! Šefčovič je Ficův přívěsek a lidi už mají té mafie po krk!

J. Qmiksik 1.4.2019 9:29

Proc lzes? Nebo komentujes neco cos nevidel? Rekl ze ji prezdivaji davkomat.

V. Kain 1.4.2019 9:13

Re: Prašť jako uhoď!

Ty naše strany které pan Drápal vyjmenoval nejsou pravicové ani náhodou.

K. Janyška 1.4.2019 9:09

Do pr !"dele, co se myslí tím liberální levice ?

Jakože si každý dělá co chce ? To ale nejde, dokonce i ti, kteří to prohlašují, by byli dávno mrtví, kdyby se takovou kravinou řídili... Dzp.

F. Navrátil 1.4.2019 8:59

Prašť jako uhoď!

Pouze lidé jako Drápal mohou považovat kariérního úředníka EU Šefčoviče za kandiáta národoveckého tábora. Patrně, stejně jako někteří novináři a politologové, nepochopil, žee se ve finále utkali dva zástupci bruselského liberalismu (čti neomarxismu). Ve volbách vyhrála euroneziskovkářka nad euroúředníkem. Národovci k volbám ve druhém kole nepřišli.

J. Cyrany 1.4.2019 8:59

Fašista-neomarxista čím víc zamotené

tím "líp". ODS, TOP 09, KDU-ČSL i STAN mají dostatek kvalitních politiků .. ano ? Třeba Kupka z ODS ? Který včera v Partii na Primě vnesl do diskuze zápach neudržovaných záchodů mixovaných s odérem vuřtů s cibulí ze IV. cenové , když Maláčovou označoval hanlivě Venezuela ? Díky Onderkovi a paní moderátorce byl po právu tento jízlivý bazilišek velmi rychle pacifikován a vrácen mezi mantinely slušné společnosti.

D. Drápal 1.4.2019 8:47

Re: Pane Drapale, nate naprostou pravdu o potrebe ...

Máte bohužel asi pravdu více, než bych si přál...

J. Poživil 1.4.2019 8:16

K samotné paní Čaputové pak asi toliko.

K samotné paní Čaputové pak asi toliko. Nejsem z ní nadšený, protože před pár týdny ještě nikdo netušil, že nějaká paní Čaputová vůbec existuje. Příběh jejího zvolení mi hodně připomíná zvolení Macrona ve Francii. Hezká tvářička, miláček médií, pokrokové názory. Skoro se chce říct, že postava paní Čaputové byla lidem předhozena jako jediná "rozumná" varianta. Člověka ten způsob zvolení skoro vede k otázce, čí loutkou paní Čaputová vlastně je...

Jinak pro autora - KDU a STAN jsou pravo-středové strany? Když se podívám na definici pravo-levého spektra, tak zjistím, že tu vlastně žádná pravicová strana není, nejpravicovější ze jmenovaných je ODS a i ta se sune kamsi na politický střed.... Taková KDU jsou prakticky převlečený socani...

P. Neubauer 1.4.2019 7:58

Myšlenka dobrá

Jenže pravice v Česku již téměř neexistuje, živoří v mimoparlamentních stranách, roztříštěná, nevýznamná. TOP 09 a KDU jsou strany středu. ODS byla pravicová vždy jenom,tzv. hubou. Realita je pravý střed. Pokud vůbec.

J. Pšenička Ing. 1.4.2019 7:56

Pane Drápale,

paní Kaputovičová není zdaleka tak dokonalá jak se vám zdá. Za prvé, není ani trochu černá a za druhé není lesba, tedy zatím to tak alespoň vypadá. Při svém vzdělání byste měl vědět, že nestačí být jen dokonalým PR produktem několik týdnů před volbami veřejnosti zcela neznámým, že nestačí se jen proslavit jednou skládkou, ale jako dokonalý kandidát prostě musíte bejt černej a buzerant.

J. Elias 1.4.2019 6:46

Další, který uvěřil v Johanku? Důležité je kdo za ní stoji, to se teprve dozvíme. Lepší známý čert, než domělý(á) anděl(ka).

Z. Rychlý 1.4.2019 5:35

ODS, TOP09, STAN - pravicové strany??

Tak to už jste klidně mezi pravici mohl zařadit i ANO - hnutí pro všechny.

T. Pansky 1.4.2019 1:46

Pane Drapale, nate naprostou pravdu o potrebe ...

... sjednoceni pravice v Cesku. Kde je problem? ODS. Vetsina lidi si dobre pamatuje jeji nabubrelost s cele se svym zakladele, panem Klausem, ktereho samotneho jeho strana pozrala. Dnes je ODS naprosto necitelna a posledni kroky s vyloucenim Klause ml. jeji citelnost jeste nize. Nanestesti, na obzoru neni nic jineho. Male pravicove strany se vynoruji a opet upadaji. Proc tomu tak je? Nanestesti, v Cesku se buduji strany postavene na osobnostech. Je to spatne? Naprosto. Osobnost padne a s ni i strana. Dokud se na pravici neobjevi strana postavena na demokratickych principech oslovujicich pravicove volice, kdy volici jsou schopni svobodne prispivat ke prosperite strany a tedy prosperite sve, dotud se nic nezmeni. ODS je sice jedina parlamentni "pravicova" strana, ale prave na ni se sjednocovani pravice vzdy rozdroli.