27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: "Sliby nebyly zasazeny do reálných rámců"

Tuto větu prohlásil v roce 2002 tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka krátce po volbách, když vysvětloval, proč předvolební sliby ČSSD nesplní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 20.11.2013 19:28

Sliby, omyly a lži

Po předvolební kampani vedené ČSSD r. 2002 v duch Špidlova hesla "zdroje jsou", musel novopečený ekonomicky nevzdělaný ministr financí Sobotka (žádný ekonom si zřejmě nechtěl zničit renomé realizací Špidlovy antiekonomie) přiznat, že jejich volební sliby byly nerealizovatelné. V Maďarsku vedlo podobné doznání představitele tamních levicových EU-hujerů k jejich pádu, vyjádřeném ústavní většinou pro pana Fidesz pana Orbána (u jsou bohužel EU-hujerští šibalové pod ochranou "našich" masmédií). Ani své vzájemně se vylučující sliby z nedávné volební kampaně v oblasti státního rozpočtu, zadlužení, snížení nezaměstnanosti, důchodů, mezd, zlepšení zdravotnictví, ekologie...by ČSSD nemohla splnit, ani kdyby získala třeba i ústavní většinu.

Takovéto nesplnitelné sliby musíme zcela odlišit od nenaplnění slibů z důvodu volebního neúspěchu. Současná ODS nebude moci z volebního programu splnit téměř nic, Nečasova a Topolánkova ODS musela dělat kompromisy (mohla a možná i měla odejít do opozice - německé a francouzské banky by jim tleskaly a možná i pašalíky jim zařídily).

ČNB svou devalvací reagovala na devalvační kroky realizované všemi "západními" bankami, což bylo pro zachování konkurenceschopnosti našich podniků a k vůli odkládané spotřebě (deflačnímu očekávání) nezbytné. O 5% se nezdraží všechno zboží ale pouze nákupní ceny zboží dováženého (což se nemusí projevit na jeho cenách).

Š. Hašek 18.11.2013 15:06

Trefný článek.

Socialisté jsou "jistí". To je slibotechna utržená ze řetězu. Babiš je aspoň "zreálňuje".

Ale ta směska ANO! Od salonního levičáka až po (snad) konzervativce. Asi to bude muset sjednodit Babiš nějakým stranickým dekretem. Začalo to už sliby poslušnosti. Samozřejmě jest to věc nezajímavá pro Moravce a tím i pro ožebračený lid, asi nakonec prkotina, ale že se neozvali pravdoláskoví petičníci, to nechápu.

M. Šejna 18.11.2013 16:41

trefný pan Hašek

Slibotechna Nečas slibil svou slavnou síťovku. Slibotechna Kalousek zas posílal složenky. Letos už je radši neposlal, protože by byl nejspíš defenestrován.

Tak to dopadne, když socani Nečas a Kalousek slíbí věci, co "nebyly zasazeny do reálných rámců". 

Ale za všechno stejně může Sobotka.

Š. Hašek 18.11.2013 16:43

Re: trefný pan Hašek

V detailech máte samozřejmě pravdu.

V tom, kdo je  větší slibotechna, se zřejmě neshodneme.

J. Kadeřábek 18.11.2013 17:04

Kalousek posílal složenku proto, aby jsme si

uvědomili míru zadlužení a s lepším pochopením přistupovali k úsporným opatřením. Neměl si ovšem dělat ambici, že to  větší část národa pochopí.

Š. Hašek 18.11.2013 19:06

Re: Kalousek posílal složenku proto, aby jsme si

Asi tak.

Ale řekl, bych, že politik (solidní) aspoň doufá, že bude někým pochopen. Reakce na Kalouskovo připomenutí "že jsme na stejné lodi", bohužel vzbudila u značného procenta voličů jiné reakce.

Pro mě to ale byla celkem slušná sociologická studie, jiná, než různé průzkumy bla bla.

J. Jurax 19.11.2013 1:00

Re: trefný pan Hašek

Jenže ten dluh, o němž zločinný Kalousek rozesílal složenky, reálně existoval a existuje, byť právě ten zlotřilý Kalousek se jej snažil omezit  ... ten dluh je rámec dost reálný ... a Dluhoslav Sobotka v dobách tučných vše rozfofroval, aby v dobách hubených už v opozici řičel, že někdo chce splácet aspoň úroky z jeho dluhů a tudíž musí činit i nepopulární kroky ... tak jsem zvědav, jak hluboko zase Dluhoslav zatne sekyru ...

M. Šejna 18.11.2013 8:55

pane Polanecký

důležité je, že naši pravicoví soukmenovci Nečas a Kalousek narozdíl od levičáckého lháře Sobotky zasadili své sliby do reálných rámců. A tak jsme se mohli od roku 2010 těšit na plnění předvolebních slibů ODS a TOP09, kterými bylo zvýšovaní daní, pokles HDP, růst DPH, růst státního dluhu a růst nezaměstnanosti.

V. Hajková 18.11.2013 8:59

Re: pane Polanecký

Toto   opět  muže  napsat  jen  rudá  trubka-   které  uniklo,  že   se  v té  době  odehrávala   celosvětová  hospod.  krize   - a  následná  recese!

M. Šejna 18.11.2013 9:22

kouzlo nechtěného, hnědá trubko?

takže hnědě trubce uniklo, že soudruzi Nečas s Kalouskem "nezasadili své sliby do reálných rámců".

V. Hajková 18.11.2013 10:51

Re: kouzlo nechtěného, hnědá trubko?

Nejhorší  srážka  je    srážka  s  blbcem

L. Novák 18.11.2013 10:55

Re: kouzlo nechtěného, hnědá trubko?

Se Šejnou. On je certifikátem blbosti. 1 Miroslav Šejna. Na NP už mnoho let...

M. Šejna 18.11.2013 13:18

Ladislave Nováku

jako vždy k tématu sdělíte kulový, ale zato vždy dokážete exhibovat se svým hulvátstvím a sprostotou.

M. Šejna 18.11.2013 13:17

to víte, Hajková

to musí bolet, když se zrazíte sama se sebou, že?

Ale pořád jste nevysvětlila, jaký je rozdíl mezi nesplněnými sliby Sobotky a nesplněnými sliby Nečase a Kalouska. Reálné rámce v roce 2010 byly takové, že už dva roky byla krize. Přesto nám do těchto reálných rámců Kalousek zaslal složenku a Nečas šermoval síťovkou. Oba reálné rámce znali, přesto slibovali nesplnitelné.

Takže mi sdělte, které sliby Nečas s Kalouskem zasadili do reálných rámců.

Š. Hašek 18.11.2013 14:58

Re: pane Polanecký

Pro pana Šejnu.

Vy jste fakt nepochopil, že Nečas a Kalousek prováděli takovou tu nemastnou neslanou politiku středu. A nechtěli alespoň dále vršit dluhy?

Spousta věcí jest diskutabilních, ale blábolit tady o pravicových soukmenovcích, to vyžaduje "podpůrné prostředky" - kolik jste vypil?

Teď jsem zvědav, jak se Vám bude líbit ta směska ČSSD/ANO.

M. Šejna 18.11.2013 16:37

pro pana Haška

klidně si nazývejte socany a ANO smečkou. Mě to neurazí. Nepatřím mezi ně.

Zdá se, že jste poněkud mimo realitu, protože Nečas a Kalousek navršili stovky miliard dluhů, a k tomu ještě zvýšili daně (DPH, daň z převodu nemovitosti). Za pravičáky se považují jak Nečas, tak Kalousek. Takže jsou na podpůrných prostředcích nejspíš oni.

Š. Hašek 18.11.2013 16:49

Re: pro pana Haška

ČSSD/ANO jsem nazval směskou. Směskou. Pokud jste nezaujatý pozorovatel a znáte data poslanců .....? Takže žádná smečka. Pouze názorová směs krupicové kaše a dršťkové polévky. Vy očekáváte možnost "stravovat" se s touto vládou?

Beru v potaz, jak je každý hodnocen, či za koho se považuje, ale ODS a TOP jsou středové strany s nádechem doprava.

J. Blažek 18.11.2013 6:18

Opět výmysly

Socanobijec Polanský si opět vymýšlí. Žádné sliby ČSSD nemizí, o slibech ČSSD s potenciálními vládními partnery vyjednává.

A ještě poznámku: Kde bere Polanecký o PhDr. Zaorálkovi výštěk "doktor komunismu? Jak známo, tak titul PhDr. udělovala a uděluje Filozofická fakulta. Vysoká škola politická KSČ udělovala titul RSDr.

V. Hajková 18.11.2013 6:36

Re: Opět výmysly

http://cs.wikipedia.org/wiki/Lubom%C3%ADr_Zaor%C3%A1lek

V. Hajková 18.11.2013 6:39

Re: Opět výmysly

V roce 1982 ukončil studium na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Brně, na filosofické fakultě obory marxisticko-leninská filozofie a politická ekonomie

J. Blažek 18.11.2013 9:00

Re: Opět výmysly

Takové podrobnosti o PhDr. Zaorálkovi neznám a nikdy jsem se po nich nepídil. Nicméně o brněnské Filozofické fakultě a studovaných oborech přece jen něco vím. Sám jsem absolventem brněnské UJEP, nyní MU, fakulty přírodovědecké. Na Filozofické fakultě bylo možné studovat buď obor filozofie (bez blžšího označení marxisticko.leninská) nebo obor politická ekonomie. Vždy však každý z oborů zvlášť a ne dohromady. Takže Vaše informace nejsou pravdivé a jsou patrně dílem nějakého toho současného mediálného poskoka.

V. Hajková 18.11.2013 9:03

Re: Opět výmysly

Jasně  všichni   -  jsou  mediální  poskoci  -   jen   BLAŽEK  má   tu  svou  jedinou  socanskou  pravdu!

J. Blažek 18.11.2013 9:06

Re: Opět výmysly

Taky by Vám huba či ruka neupadla, kydbyste napsala "pan", přece jen jste zřejmě spíš ta hokynářka než dáma. A tak tu "diskuzi" s Vámi na bázi osobních urážek končím. Howgh.

J. Blažek 18.11.2013 9:10

Re: Opět výmysly

V tomto případě ano. Jám jsem se o oborech studia na své Alma mater dlouhodobě zajímal a to i z profesního důvodu.

P. Boublíková 18.11.2013 9:19

Re: Opět výmysly

Jistě, dala se tam studovat marxisticko-leninská filozofie bez bližšího označení marxisticko-leninská filozofie.

Nebo se tam snad dala studovat i nějaká jiná filozofie?

L. Novák 18.11.2013 10:51

Re: Opět výmysly

Přesně! :-D

V. Hajková 18.11.2013 6:52

Re: Opět výmysly

Mohl  byste  se  p.  Blažek  -  omluvit  p.  Polaneckému  za  vlastní  hloupost!   Asi   těžko  že?  Prostě   stále  platí-  když  SOCKOMOUŠ  -  hubu  otevře-  lže  jak  cikán!

J. Blažek 18.11.2013 8:53

Re: Opět výmysly

V první řadě se omluvte Vy mně a nenadávejte. Zvláště na dámu, (pokud se jí cítíte býti a něpovažujete se za kokynářku) se to nesluší.

V. Hajková 18.11.2013 9:01

Re: Opět výmysly

A  ani  slovo   k  faktum-  na  které  se  dá  těžko  reagovat!   To  jste   celí  vy  SOCKOMOUŠI!  Nevím  zaco  bych  se   měla  omlouvat???   ZA   VAŠE  LŽI?????????????

V. Hajková 18.11.2013 9:06

Re: Opět výmysly

Mužete    mě  uvest   jedinou   nadávku??   Když  už  jsem  tou  ""kokynářkou"" :-))))