16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Šlachta útočí

Tak jsem se zase dočkali premiéry. Na obrazovce naší jakoby "veřejnoprávní" televize se nám předvedli pánové Moravec, Šlachta a další policejní ředitel (proboha, kolik tam mají policejních ředitelů, sekretářek, tajemníků atd?).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jílek 23.12.2013 10:37

Re: S panem Vlkem často nesouhlasím

sestřihané video je úprava

J. Jílek 23.12.2013 10:35

11 chlapů a jedna ženská, po zuby ozbrojeni...

....v neprůstřelných vestách, někteří v kuklách, ve čtyři ráno, na jedinou neozbrojenou ženskou ve čtyři ráno....jen sekundy ji dělily od toho, že ji u těch dveří komando převálcovalo ....příslušníkům rodiny je následně znemožněno byt užívat, při následných prohlídkách si pak policistky vybíjejí svou frustraci na drahých kabelkách...a soudruh Šlachta se diví, že to někdo nazve hovadským chováním a estébáckými metodami...

J. Matuška 23.12.2013 10:28

Re: Když se řekne A, mělo by následovat i B.

Ještě by mě zajímalo, jestli VSZ z Olomouce dal písemný souhlas k promítnutí části video záznamu. Pokud policie byla dotčena nepravdivým osočením, existují v právním státě prostředky, aby se obhájila.

J. Jílek 23.12.2013 10:28

tentokrát jen s malou výhradou....

....to, že ten záznam dostali jak bývalí, tak noví poslanci k dispozici, v pořadu zaznělo

J. Dvořák 23.12.2013 10:11

Soudruzi kmotři se předvedli !

V tom nejlepším světle !Tady je už možný všechno !

J. Matuška 23.12.2013 10:09

Když se řekne A, mělo by následovat i B.

Expremiér Petr Nečas by se měl vyjádřit k uvedenému video záznamu ze zatčení Jany Nagyové. Manželé Nečasovi nyní vypadají jako lháři. Také na npd už jeden diskutér na tento rozpor upozorňuje. Škoda ale, že se Moravec nezeptal na důvod, proč vůbec došlo kazatýkání v té době. Takhle zatýkala kdysi STB.

================

K této mé včerejší poznámce na Virtually dodávám: Poslanci příslušného výboru, kde se promítal celý záznam ze zatčení, by měli dostat souhlas k popisu celého záznamu. Druhá možnost je, že bude umožněno promítnutí celého 20min. záznamu.

D. Kazil 23.12.2013 10:06

Re: Terezín

Neví někdo zda se má policista zout když prohledává postel ? Vždyť ty boty se špatně zavazují. Za první republiky pichali do peřin bajonetem, ale dnes už dlouhé pušky nenosí.

D. Kazil 23.12.2013 10:01

Re: S panem Vlkem často nesouhlasím

Já věřím policii, že video nijak neupravuje ani že Rathovi nevyměnila krabici s vínem za krabici peněz.

P. Pokorný 23.12.2013 10:00

Jenom malá odbočka

Ti, co odsuzují Petra Nečase a jsou normálnější: mohou zde napsat, proč pani Nečasová dva roky před rozvodem s s manželem nežila, proč nejezdila ani do Lán, proč odmítala jít do Prahy s manželem, novinářům svůj vztah odmítala sdělit (i když jim do toho nic není). Není náhodou vztah s Nagyovou vyústěním jejich dlouhodobého problému a Petr Nečas se naopak zachoval čestně a svoji původní manželku ani slovem nepoškodil, dokonce ani nepomlouval? Ani dcery to nekomentují špatně. Tak o čem to svědčí? Kdo se takto slušně dokáže rozejít?

B. Brousková 23.12.2013 9:56

Terezín

Za války natočili nacisti propagační film o tom, jak si žijí Židé v ghettu Terezín. Každému kdo ho zhlédl muselo ,být jasné, že se jedná o rekreační středisko né-li přímo o ozdravovnu, kde se mají Židi jako v pohádce. Jak to tam vypadalo ve skutečnosti o tom je důkazů dost a dost. Pokud policie zveřejní video o svém zásahu poté, co je obviněna dejme tomu a mimo jiné z toho, že při zásahu někdo z policistů dupal kanadami po rozestlaných postelích, jen jedinec ducha mdlého může očekávat, že záběry , které to dokazují uvidí. Čímž neříkám, že po postelích opravdu dupali. To ví jen ten, kdo tam opravdu byl. Ale je snad jasné, že jestli po těch postelích opravdu dupali, museli by být neskuteční idioti, aby to zveřejnili. Dnešní střihové programy na úpravu videa dokáží zázraky, ale na vystřížení nevhodného záběru nejsou zapotřebí. To dokáže každý amatér. Pokud jde o to jestli celý zásah byl ,odpovídající situaci, doporučuji obrátit se na autora nejpovolanějšího -Julka Fučíka. V "Reportáži psané na oprátce" popisuje i scénu odehrávající se při jeho zatčení. O žádných samopalel a zakuklených gestapácích  se nezmiňuje. O odvádění v "medvědovi" také ne. Závěr si může každý udělat sám.

P. Khail 23.12.2013 9:56

Re: Jistě, ono se tady nekradlo,

Souhlasím s vámi, už to jaký je rozdíl v podání zatčení paní Nagyové panem Nečasem a zveřejněné video, je varovné.

J. Maleček 23.12.2013 9:56

S panem Vlkem často nesouhlasím

ale tentokrát má za 1.

Zatýkání nechci moc hodnotit, z toho co jsem viděl se blbě domýšlí to, co mi neukázali. Fakt je, že když pro mého otce přišla StB v sedmdesátých letech, tak přišli dva pánové v civilu bez kukel za ním do práce v rozumnou denní dobu. Možná proto, že měli absolutní moc a nepotřebovali nikomu nic dokazovat, anebo tehdy ještě nekoukali na americké filmy.

Co mně víc vadí je důkazní rovina (nebo spíš nerovina). Celé to začalo jako monstrakce proti kmotrům, při níž se jen náhodou přišlo na to, že paní Nagyová "zneužívala vojenské zpravodajství". Zatímco paní Nagyová zjevně zneužila pravomoc, kterou neměla, kmotři jsou dále na jachtách. Když jsem se takto pokoušel argumentovat kolegům, bylo mi řečeno, že pokud je paní Nagyová-Nečasová nevinna, tak mají stíhat pana Nečase, zřejmě za to, že se ho zpravodajci báli a proto poslechli, a důkazy proti "kmotrům" že se teprve hledají, a to že prý trvá dlouho. No nevím, podle mě je normální nejdřív hledat důkazy, a pak teprve si nasadit kuklu. Tak uvidíme, čeho se ještě dočkáme.

P. Pokorný 23.12.2013 9:52

Re: Jistě, ono se tady nekradlo,

Podle xichtu dědek, podle psaného debil. Lze napsat lépe? Na Promopro si můžeme pamatovat, jak všichni novináři, jak politici ječeli, ať si neříznem ostudu a ať do toho dáme víc, než na co máme. Eurofanatici ječeli, že na EU nemáme šetřit. Titíž dnes ječí, že se mělo šetřit! To je na rozkopání zadků oněch lidí, co jsou evidentně špíny. A možná lze dohledat!

D. Kazil 23.12.2013 9:34

ODS jako zanikající strana s tím nic neudělá.

Kmotři se posunou do jiných stran a jejich sluhové, bývalí politici to odnesou. Jinak ten soupis všech těch obžalovaných je úctyhodný ale většinou to asi nejsou žádní beránci.

S. Ševeček 23.12.2013 9:32

Re: Pane Šlachta, dobrá práce.

Sprostých podezřelých - v tomto případě, Ficek.

L. Novák 23.12.2013 9:29

Re: Pane Šlachta, dobrá práce.

No právě... :-)

Šlachta s Ištvanem shodili vládu vypuštěním hrubé dezinformace o propojení ... atd. A teď to vypadá, že mají problém se s tím vůbec dostat k soudu, aby měli šanci na úspěch.

L. Novák 23.12.2013 9:26

Re: Je vidět, že občan je považován za dementa

Kdo ten záznam stříhal? Myslíte, že v ČT nikdo nezkrácený záznam neviděl?

P. Lenc 23.12.2013 9:09

Před časem jsem napsal,

že Ištvan a Šlachta ví, že jim jde o koryta a budou hledat a hledat.A to se potvrzuje.Hnůj, který předvádí ČT začíná překonávat to nejhorší  co svého času předváděli komunisté.Desinformace , lhaní.Článek pravdivý, mohu potvrdit z vlastní skušenosti co píše pan Vlk o chování policajtů v sedumdesátých letech.Dva policejti, žádná pouta, výslech na oddělení který vedl estebák v civilu.Předvolánka k soudu, žádná pouta, žádný "medněd", žádné bušení a zakuklenci ve čtyři ráno.A všem, kteří schvalují jednání Šlachty a Ištvana, kteří se tetelí blahem nad "ukázkou" ČT jenom připomenu, že i oni, i když tomu nevěří, mohou dopadnout stejně.Každý, kdo používá mozek musí vidět, jak celý případ stojí na vodě, že tito pánové, za tichého souhlasu vrchního st.zástupce Zemana a podpory části "rozhořčených" občanů a médií rozkládají politický systém země. Mám obavu, že svržení Nečase a jeho vlády je teprve začátek a občánku, budeš se ještě divit.Nakonec, výsledky voleb včetně volby prezidenta, to naznačují.

M. Prokop 23.12.2013 8:58

Re: Dost jste se odkopal!!!

No, doufejme.

Někdy mám dojem, že nějaké to opáčko probíhá.

M. Prokop 23.12.2013 8:56

Re: Pane Šlachta, dobrá práce.

Tak se zkuste podívat na "Panoptikum Města pražského.

Klidně by to tak stačilo.

Vodit ženskou, která ze žárlivosti blbla, v "medvědu" je prachsprostá policejně justiční buzerace.

M. Prokop 23.12.2013 8:53

Re: Možná si přijdou i pro Vás

Moravec je holá ostuda už dlouho (jako celá ČT - Nova také, ale tam to neplatím).

M. Prokop 23.12.2013 8:52

Re: Jistě, ono se tady nekradlo,

Jistě, řádění ČEKY či gestapa také leckdo chválil (dokud nedošlo na něj).

E. Tocháček 23.12.2013 8:42

Obávám se,

že se namáháte zbytečně. Většina davu ve skutečnosti kašle na pídění po tom co se skutečně událo nebo jak fungují pravidla a principy prosazování zákonů. Dav si chce hlavně užít trochu těch emocí. Čím hlubších, tím lépe ( proto video s okázalým  zatýkáním dosud netrestané úřednice, spoutané do  " medvěda "  ). A Moravci, Šlachtové a pod. to velmi dobře vědí a poptávce davu mile rádi vyhovují ( co hůř, bojím se, že ji sami vytvářejí ). Děsí mě, jak snadné je nasměrovat si dav směrem který potřebujete, pokud máte dostatečný podíl v médiích a kašlete na skrupule. Proto ten náhlý boom zájmu o koupi celých mediálních skupin. A přitom tak vzdělaný dav a tak snadno dostupné informace tu v celé historii nikdy nebyly. Všechno k ničemu, dav si chce hlavně užít trochu těch svých emocí.

P. Lenc 23.12.2013 8:39

Re: Pane Šlachta, dobrá práce.

Kdo nechce pochopit, nepochopí.

M. Gavlák 23.12.2013 8:04

Jistě, ono se tady nekradlo,

díky PromoPro se nevyhodily stovky milionů oknem atd. atd. Jestliže jsou ti vaši hoši nevinní, soudy je očistí. Je jen dobře, že už si konečně politici uvědomují, že si nemohou dovolit všechno. A že vy kálíte špínu na Ištvana a spol., je jen jejich dobrou vizitkou...

I. Lyčka 23.12.2013 7:55

Re: Pane Šlachta, dobrá práce.

Sorry, vážený pane, ale nebezpečného zločince si přece jen představuji jinak než jako pí. Nagyovou. Jó, kdyby se bránila se zbraní v ruce, odrovnala pár policistů, tak bych pochopil, že ji vedou v "medvědovi". Třeba ale i vás jednou potká to potěšení, tak si to pak užijte.

M. Zikmund 23.12.2013 7:54

Re: Pane Šlachta, dobrá práce.

Vás by měli ukazovat jako klasický příklad vymytého mozku. Nejen, že se policie a zastupitelství svými praktikami chová jako policie a prokurátoři za komunistů, nejen, že se česká televize svými manipuacemi chová jako komunistická ČST, ale jak se zdá, je mezi námi řada těch, které by Č(S)T mohla ukazovat jako "rozhořčené pracující",  odsuzující zločinné praktiky politiků. Takže:

1/ to, že někoho zatkne policie, ještě neznamená, že je zločinec. Tento způsob komunistického myšlení ve vztahu k obviněným jak se zdá bohatě přetrvává do dnes. Zločincem obviněný začne být, až ho odsoudí soud. Do té doby je nevinný. Chápu, že pro vás je to jen detail a že pokud náhodou obviněný nebude odsouzen, pak je to "chyba v systému", kdy zločinec proklouzl mezi prsty spravedlnosti. Vy jste se evidentně  už dávno rozhodl, že paní Nečasová je zločinec a basta.

2/ jeslti je paní Nečasová obviněná, že domlouvala (podle policie) korupční obchod a že zneužívala pravomoc, pak mohla dostat obsílku s předvoláním k podání vysvětlení a tam mohla být popřípadě zatknuta a ne, že k ní vnikne komando ve čtyři ráno, jako kdyby tam připravovala atentát nebo vařila perník.

P. Khail 23.12.2013 7:53

O kopání

do polštářů mluvil pan Nečas v rozhovoru pro Reflex. O kabelkach se v té souvislosti nezmiňoval.

K. Frauknecht 23.12.2013 7:44

Dost jste se odkopal!!!

Typický bolševický manýry, ale pozor už je pozdě! Historie se totiž neopakuje, smolík, co :-))?

V. Halašta 23.12.2013 7:39

Re: Uzvaneny sebestredny clanek

Už zase dáváš dohromady Lidové milice?