7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emil 21.7.2006 13:38

Jičínský

Řekl bych slovy klasika "Dědek si mele, jak se mu to hodí ". Že jste neměl plnou pusu takovýchto nápadů v době, kdy ČSSD vyhrávala a rozhodně straně, umístěné ve volbách za ní, nenabízela místo premiéra. Chápu, že Vaše paměť daleko nesahá (i když nevím, jestli raději neděláte, že už si nic nepamatujete, padesátá léta a další roky Vašeho rudého přesvědčení je asi pro Vás lepší zapomenout), ale neodvolávejte se právě teď na nějakou politickou slušnost, když Vaše (už několikátá) strana, která přivedla do politiky neuvěřitelné sprosťáctví, lhaní a podrazy (především za Paroubka), by chtěla hrát na slušnou notu ? To by ale nesměli být média plná žlučovitých urážek a narcisismu jediného chytrého na celém světě (myslím, že každý hned ví, o koho jde).

Renata D. 21.7.2006 13:22

BuBu

BuBu, proboha, kde jste na přišel, že v každé demokratické zemi umožní prohraná strana vítězi sestavit vládu. Menšinové vlády které toleruje opozice (a to ještě názorově spřízněná) jsou vyjímečné). Normálně v demokratické zemi se sestavuje většinová vláda. Např v Německu také SPD nepodpořila menšinovou vládu vítěze CDU, ale přistoupila na velkou koalici.

BuBu 21.7.2006 12:00

To už vrchovatě přesahuje míru soudnosti !

Kde bere tento tvůrce genocidní komunistické ústavy tu drzost, že tu na NP trousí "moudro" ? To mu nestačí, že pomohl zničit i tu současnou ústavu ? Nyní nelze ustanovit vládu, protože On, jako odborník na ústavy, zapomněl (opět) předvídat, že při počtu 200 poslanců může nastat ve složení sněmovny shoda ? To je tedy odborník ! Inu bezcharakterní, kovaní bolševici - ti se nikdy nestyděli ! Soudruh Jičínský není výjimkou !  A teď tu opět blábolí nesmysly, kterých by nebylo - nebýt, mimo jiné, i jeho !  

Pavel ze Slezska 21.7.2006 12:23

Re: To už vrchovatě přesahuje míru soudnosti !

On někde nedávno prohlásil , že by mohlo být poslanců 201 (po změně ústavy). To bude sranda, až volby dopadnou 67:67:67.;-D Něco jako prvočíslo mu nic neříká. Hold dědek k pohledání.;-(

Renata D. 21.7.2006 13:28

Re: To už vrchovatě přesahuje míru soudnosti !

A že si toho Klaus s Uhdem nevšimli, když ji podepisovali. Nebo že by ani oni nerozpoznali sudé číslo od lichého?  hahaha

Renata D. 21.7.2006 13:31

Re: Re: To už vrchovatě přesahuje míru soudnosti !

A ještě poznámku, Ústavu schvaloval parlament v době, kdy vládla pravicová koalice a ve vládě měla většinu ODS. Tak k čemu potřebovali toho Jičínského? 

Kobylka Lajda 21.7.2006 18:25

Re: Re: Re: To už vrchovatě přesahuje míru soudnosti !

Ty maškaro, víš v jaké hektické době se to vše dělo? Jak bys to asi řešila Ty?. Naráz máš rozumu víc než koňská hlava. Jak to, proč to? Po bitvě každý generálem, i blbá uklizečka. Byly už pokusy o změnu či opravu ústavy, neblaze zasáhl pan president Havel přes Ústavní soud. Nekvákej se 14 letým zpožděním, kopyto. Jen když to můžeš svést na Klause a další. Dnešní binec je dědictví po všech vládách levice, co tu kdy působily, náno. 

BuBu 21.7.2006 23:25

Re: Re: Re: Re: I nech ji, Kobylko Lajdo . . .

. . . utrhla se od dřezu . . . a teď plácá a plácá ! To je známá věc: Když svědí . . . tak to je horší, než podebraná pata - jak říkala babička ze Starého bělidla ! :-D

Martin 21.7.2006 11:03

Proboha, proč ho NP tiskne?

Ten blábolivej superkomouš publikuje v Právu, no prosím, ale proč to opakuje Pes? Kdo vlastně články do Psa vybírá - Neff osobně? ;-(

Pavel ze Slezska 21.7.2006 11:59

Re: Proboha, proč ho NP tiskne?

Proboha, proč ho NP tiskne?

Asi, aby "vyvažoval". Nakonec proč ne, aspoň je tu občas něco pro zasmání.;-P

zloch 21.7.2006 13:27

Re: Proboha, proč ho NP tiskne?

exsoudruh Jičínský svými články nahradil "životní příběhy" exsoudruh Františka Vízka ;-D

vena 21.7.2006 10:57

KSCSSD

jak muze nekdo zapomenout na heslo KSCSSD kdyz nam ho neustale cssd predhazuje. este nebyly ani sectene hlasy a Paroubek uz hrimal ze ma 101 poslancu a v tomto duchu to nadale pokracuje.

cssd by uz mela uznat ze tady nenastal volebni pat, ale ze levice prohrala s trojkoalici o 200000 hlasu

Nezávislý 21.7.2006 13:33

Re: KSCSSD

Veno ještě dneska vidím Tlustého, jak hřímá o výsledku voleb v době, kdy byla sečtena třetina volebních lístků. Připomínám jen tak pro pořádek.

vena 21.7.2006 15:40

Re: Re: KSCSSD

hm, to je mozny, nevidel sem nemuzu soudit. ale me neslo ani o to kdy jako spis jak, to ze mluvil i za komunisty o ksc a cssd jako o jednom bloku, kterymu sefuje. o to de, o to ze proste kscssd existuje

kontrola 21.7.2006 10:50

Po novych volbach tezko bude blit Jicinsky

Opakování parlamentních voleb je jediné poctivé východisko z patu

tom 21.7.2006 9:37

komunista Jičínský se nezapře

Neměl by Paroubek demokraticky uznat,že prohrál volba a uznat vítěze.Jako správný komunista uznává demokracii jen když se mu to hodí.Paroubek a celá ČSSD nám ukazuje co je to demokracie v jejich pojetí když musejí odevzdávat prázdné volební lístky.Skutečnost hodná komunistů.Dobře se Paroubek od nich vyučil

Renata D. 21.7.2006 9:49

Re: komunista Jičínský se nezapře

Paroubek uznal vítěze voleb. Je v opozici, nesestavuje vládu, prosazuje opoziční politiku nulové tolerance (jako ODS v minulém volebním období), odmítá hlasovat tehdy když to pokládá za výhodné (v souladu s jednacím řáden Sněmovny). Co je na tom nedemokratické. Snad jen to, že prezident dosud nejmenoval předsedu vlády jak mu ukládá Ústava a vymyslel si funkci jakéhosi neoficiálního pověřence pro sestavení vlády. Funkci, kterou Ústava nezná.

jirka.s. 21.7.2006 9:58

Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Sekretářka anebo tisková mluvčí?

John 21.7.2006 9:58

Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

To myslíte řeči o druhém výtězi voleb, to je uznání vítěze? A nesestavuje vládu? Vždyť dělá vše proto aby sestavoval a ještě to vytrubuje do světa. Nedívejte se na situaci jen z jedné strany. 

Renata D. 21.7.2006 10:01

Re: Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Vládu sestavuje ten, koho jmenuje prezident. A tím rozhodně Paroubek není.

Renata D. 21.7.2006 10:19

Re: Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Proč se Vám nelíbí termín "druhý vítěz voleb". Mnozí se ještě dobře pamatují, že tento termín prosadila ODS jako jeden ze stěžejním změn ústavního zákona ve vol.období 1998-2002 v době opoziční smlouvy, podle kterého měla vítěz voleb právo na první jmenování vlády, druhý vítěz voleb na druhé jmenování přímo z Ústavy. Kde je ta tak proklamovaná konzistence názorů ODS? 

BuBu 21.7.2006 12:20

Re: Re: Re: Re: Renato, to je tak těžké . . .

. . . pochopit základní princip demokracie ? Vždyť přece ODS získala ve volbách o 3,06 % vice než druhá ČSSD ! To snad nelze popřít ? President pověřil ODS, jako vítěze, sestavením vlády. A v každé demokratické zemi prohraná strana umožní vítězi sestavit vládu (byť třeba za významné křeslo v parlamentu) a vládnout s programem, který vyhrál. (Koho si vítězná strana přizve do vlády - to je snad její věc, za to si odpovídá ona) To snad je také pochopitelné. No a teprve potom může vyhlásit ten druhý nulovou toleranci vlády. Teprve potom, až jí umožní vládnout ! Paroubek na jedné straně říká, že chce být konstruktivní, ale všechno jeho dosavadní konání po volbách svědčí o opaku ! Nechce uznat vítězství ODS, nechce umožnit sestavení vlády dle vítěze a dle většinového přání voličů ! Je to prachsprostý hokynář z restaurace V. cenové skupiny s pozvracenými záchodky a podělaným prkýnkem ! Nevidí si na špičku nosu ! Jen se podívejte, kolikrát v posledních 7 dnech otočil o 180 stupňů - a to jen pro to, aby mohl, i s tou svou bandou korupčníků, zůstat u koryt, napněných po okraj korupcí a zlodějinou !

qqq 21.7.2006 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: Renato, to je tak těžké . . .

To je sice všechno hezké, co jste nám tady sepsal, ale jde pouze o Vaši interpretaci. Nebo jste snad citoval nějakou závaznou normu? Jestli ano, pak napište jakou, rád si doplním vzdělání.

Pavel ze Slezska 21.7.2006 12:36

Re: Re: Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Nemusí každý kdejakou ptákovinu opakovat., že? Mně se "líbí" např. i třetí a čtvrtý vítěz voleb.

Fafa 22.7.2006 4:40

Pavle

s timhle napadem opatrne. Podle nej by vladu na treti pokus sestavoval pan Filip. 

Nezávislý 21.7.2006 13:45

Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Renato to je opravdu správný názor. Nenechte se zviklat názory modrých zabedněnců. Oni nemohou v demokracii vegetovat. jak vyslovíte názor jiný tak se okamžitě vyrojí s úžasnou demagogií.Díky jim si dovedu představit 50. léta a v historii i inkvizici. Oni se vždy staví v šik za toho, kdo silněji bubnuje. Vždyť máme příklady v nedaleké historii. To jsou ti hrdinové - bojovníci ve smyslu, "kdo není s námi, jde proti nám" !V

mira 21.7.2006 19:17

Re: Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Nezávislý, to je opravdu správný názor. Já si taky představuju inkvizici a komunistický procesy tak nějak jako liberálně-ekonomické vidění světa. Naopak sociálně-komunistické vidění státu mně komunismus vůbec nepřipomíná... :-/ Ale nebudu se kvůli tobě rozčilovat, radši se ti zasměju...;-D

Kobylka Lajda 21.7.2006 18:27

Re: Re: komunista Jičínský se nezapře

Omotej si makovici mokrým hadrem, vypadá to na úpal nebo úžeh, též dobré položit kus ledu do týla.  To ti nesežere ano osazenstvo našeho hřebčína.

Fafa 22.7.2006 4:36

Renato:

Ja celkem chapu, ze odmita hlasovat pan Paroubek. Jste si ale jista, ze v souladu s jednacim radem snemovny je sbirani hlasovacich listku poslancu?

Novák 21.7.2006 9:18

profesuru Jičínskému

Vážený pane profesore.

Jsem znechucen tím, s jakou samozřejmostí začali představitelé ČSSD  sčítat poslanecké mandáty ČSSD a KSČM. Pravdou je,  že pan Paroubek byl PRVNÍ představitel ČSSD, který si toto sčítání dovolil ( po volbách: "levice má 101 hlasů a tak tomu bude i ráno").

Vás, jako kvalitního legislativce - přestože spoluautora všech posledních ústav - jsem si vážil. To, co však hlásáte nyní - včetně obhajiby hulvátského pana Paroubka - je pro mne důvodem k přehodnocení názoru. Domnívám se totiž, že ČSSD je schopna zaujmout své seriozní místo na politické mapě této republiky až po vnitřní očistě od hulvátů, lidí podezřelých z korupce a lidí typu pana Krause. Ve své naivitě jsem se domníval, že iniciátorem těchto nutných změn budete Vy.