8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slanina 13.12.2010 22:37

Konečně.

http://i3.cn.cz/14/1283233560_A8.jpg   Soudružka předsedkyně Odborového svazu státních zaměstnanců Alena Vondrová právě předává výzvu "Děkujeme, odcházíme."

J. Láníček 13.12.2010 19:21

Protestní stávka svůj účel splnila

Což dokazují ty hysterické reakce našich vládních potentátů. Jedni se ji snaží zlehčovat a bagatelizovat, druzí kvílí nad nezodpovědností odborů a státních úředníků. Nečas je z toho už popletený úplně, tak začal s dramatickým výrazem ve tváři preludovat, že  zatímco soukromý sektor byl tvrdě zasažen a tři sta tisíc lidí přišlo o práci, veřejný sektor nabral ve druhém čtvrtletí dalších 6 000 zaměstnanců. Nejspíš úplně  zapomněl, kdo tady poslední roky vládne. Aspoň ti méně zarytí pravičáci  si mohli  už konečně všimnout, že Paroubek to není. A co se toho vlastního stávkového kvasu týče, panstvo holt znervóznělo z toho, že hněv zaměstnanců začíní narůstat. Důsledky výmyslů našich škrtičů už totiž nedopadají jen na lumpenproletariát, ale i na vzdělané státní zaměstnance, vojáky, hasiče, policisty ad. Už jsem několikrát četl prognózy všelijakých chytrých pánů, že příští dějinné změny nejsou až tak daleko a proběhnou v důsledku vzpoury středních vrstev.

J. Slanina 13.12.2010 22:17

Re: Protestní stávka svůj účel splnila

Jak tak koukám, tak jedinými hysteriky jste  tady v Česku ty, jaroušku-ingeneure, a Lopata. A pokud ti chytří pánové jejichž prognózy jsi několikrát četl (inteligentovi většinou stačí číst maximálně dvakrát) "chytří" jako ty, tož to jsem naprosto klidný.

K. Krbálek 13.12.2010 16:33

úžasné

u nás se snižovalo o 20%, i když tedy jen o důchodce. A jak se stávkovalo, ušetřily se mzdové fondy a z toho máme prémie :-)

J. Láníček 13.12.2010 14:48

Když budu protestovat o dovolené,

tak to se nepočítá jako protestní stávka ? Pan Bartoň má obavu, zda stávkující  ten den nebudou mít proplacený, pan Ševeček to zas nepovažuje za stávku. Opravdu je požitek, začíst se do všelijakých komentářů a vyjádření ke stávce. Vládními činitely počínaje, přes prezidenta až po přísně nezávislé investigativce. Prezident se svými hradními nohsledy poslední dobou už nedělá nic jiného, než že provokuje kdekoho v tuzemsku i zahraničí, Nečas s výrazem vesnického faráře říká čím dál větší nesmysly, že by mu je mohli oponenti kdykoliv omlátit o hlavu, písmáci typu pana Bartoně tomu nasazují pak korunu. Pana Bartoně bych rád uklidnil, kromě značné psychické újmy jinak škodný nebude, většina protestujících měla ten den dovolenou. Dokonce solidárně i ti jejich kolegové z práce, kteří se stávky přímo nezúčastnili.

J. Slanina 13.12.2010 16:29

Re: Když budu protestovat o dovolené,

"Prezident....už nedělá nic jiného, než že provokuje kdekoho..."

Nu, i kdyby nasrrral jenom tebe, jaroušku, bylo by to od něho velice záslužné.

BTW: Ti natvrdlí vládní činitelé ("činitely") jako byla třeba ozubená pleš a paroprase, už dávno ve vládě nejsou. Docela zajímavý by mohl být ovšem tvůj výraz okresního politruka při psaní tohoto slintu.

J. Císař 13.12.2010 17:34

Re: Když budu protestovat o dovolené,

Co jste to napsal za slátaninu? A proč?

S. Ševeček 13.12.2010 9:16

Počet stávkujících se pozná podle mezd za prosinec?

Jak asi? ... pokud stávkujícím strhnou plat za "prostávkovaný den" - ve skutečnosti se jední o neomluvenou absenci - zajisté jim přidají na odměnách, očekávám, že "za výkon".

Pokud si "stávkující" vzali den dovolené tak to je tedy povedená stávka!

J. Tachovský 13.12.2010 10:35

Re: Počet stávkujících se pozná podle mezd za prosinec?

Stavka a neopmluvena absence jsou rozdilne pojmy. O stavce rozhoduji odbory, o neomluvene absenci si rozhodne zamestnanec sam. Zkuste si precist zakonik prace.

S. Ševeček 13.12.2010 11:29

Re: Počet stávkujících se pozná podle mezd za prosinec?

Co to melete o Zákoníku práce, pane Tachovský. Raději si ho přečtěte Vy.

(je fakt, že se "odbory" zesměšnily samy. "Stát" správně předpokládal, že je ty pytomce třeba nechat vymrznout a nakoupit)

P. Kylchap 13.12.2010 11:44

Ta propaganda

z nejvyšších míst a její papouškování o tom jak se odbory zesměšnily a jak vláda vyhrála je kontraproduktivní.  Pokud chceme odvrátit nějaké nebezpečí je lépe občany sjednocovat než rozdělovat. Kdo seje vítr, sklidí bouři, takže v únoru to zase taková legrace být nemusí. 

M. Prokop 13.12.2010 12:12

Re: Ta propaganda

To ovšem řekněte Zápotockému, tedy Zavadilovi, Středulovi, a podobným komunistům.

P. Kylchap 13.12.2010 12:36

Ty jmenované

oslovte Vy a řekněte, že si přejete aby lidé byli jako ovce.

M. Prokop 13.12.2010 14:34

Re: Ty jmenované

Já snad honím ovce do odborů?

J. Slanina 13.12.2010 16:32

Re: Ta propaganda

Nu, co se mne týče, sjednotit se se Šoustalem??   Brrrrrrrrrr.......

V. Michl 13.12.2010 1:19

Tomuto článku fandím, jen je

třeba mu vytknout jednu velkou chybu. Týká se školství.To, že se učitelům přidalo je dobře a další přidání si z nich někteří i zaslouží. Přidání peněz ze SR je však zcela zbytečné. Musíme si uvědomit, že stav žáků a studentů na základních a středních školách klesl téměř na polovinu. A kantorů neubylo, ale přibývá. A vysoké školy? Např. na jedné nejmenované fakultě s 1000 studentů, bylo 486 učitelů. Kraje i Min.šk. se málo snaží snížit počet škol. S tím musí dojít i ke snížení počtu učitelů. Letos šlo k maturitám 92 000 studentů a na vysoké školy se přijímalo 91 000 studentů. Nebude to dlouho trvat a podle jednoho úsloví "Tady už nebude říci komu vole", protože každý druhý bude jmenován vysokoškolským profesorem. Je to vše normální?   

R. Sedláček 13.12.2010 4:32

Re: Tomuto článku fandím, jen je

Práce pedagoga je velmi náročná, zejména na psychiku, ovšem je nutné přepočítávat paušální nic neříkající mzdu na hodinovou mzdu. V tu chvíli zjistíte, že platy učitelů jsou velmi nadstandartní. U nás odučí pedagog za rok kolem 700 hodin. V USA je to téměř dvakrát tolik. Paradoxem je i to, že dle mého nejnáročnější práci mají učitelé na základních školách, ale zároveň mají i nejnižší mzdy a největší počet odpracovaných hodin. Středoškolský pedagog v ČR odpracuje dle OECD 609 hodin/rok.

K. Kužel 13.12.2010 15:11

Re: Tomuto článku fandím, jen je

Oba moji rodiče byli učitelé. Vzpomínám na to, jak doma dlouhé hodiny opravovali úkoly či písemné práce. Dnes už učitelé mimo třídu nepracují? Opravdu je v pořádku počítat jen "odučené" hodiny? Možná jsem mimo dnešní realitu, uvítám aktuální informace.

www.karelkuzel.cz

J. Císař 13.12.2010 17:46

Re: Tomuto článku fandím, jen je

Ročně nám vzniká (pan president jmenuje) téměř 80 vysokoškolských profesorů. Jaká asi může být jejich úroveň při těchto počtech? Na základních a středních školách pracuje nepředstavitelné množství důchodkyň a důchodců. Ti jsou vzhledem k odpracovaným létům zařazeni v nejvyšších platových třídách, k tomu pobírají důchod - a můžou se začínajícím, novým učitelům jen smát. Co asi dokáží tito důchodci naučit současnou generaci žáků po té, co sami prošli léty normalizace, studia marx-leninismu, oslovování soudružko a pod. Vždyť studovali před cca 50 ti lety, co mohou znát o současné úrovni poznání?  Celý resort školství je potřeba, podle mého ryze subjektivního a neodborného názoru, nějak vyčistit, provětrat. Jak, to teda nevím!

P. Novák 13.12.2010 0:44

odbory jsou spiknutí zaměstnaných proti nezaměstnaným

Howg.