19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Situace je naprosto zoufalá

To se pozná lehce z toho, že nás ČT1 a ČT24 nezahrnují dramatickými zprávami o tom, jak se u nás šíří nachlazení a jaká nás čeká letošní chřipka. Nehledě na mnou očekávané, více než dvacet let vysílané „oblíbené“ šoty z ordinací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 27.11.2017 18:57

Re: Pane Vlk k vašemu vytí lze podotknout snad jenom že

Ano. Nemá.

A proto Vám, pane Sýkoro, neodporuji.

M. Prokop 27.11.2017 8:56

Co se Bureše týče,

nějak moc optimistické. Zatím buzerace organizuje, povinností přidává, úředníky nabírá.

M. Valenta 27.11.2017 8:44

Jak dojemné.

Ještě nám pan Vlk, ve svém svatém boji proti "pravdě a lásce", zapomněl cudně sdělit, kdože tu dlouhé léta měl hlavní slovo. Babiš a Pitomio totiž nespadli z nebe.

Já tolik zábran jako pan Vlk nemám a tam ho doplním. Vládl tady jistý Klaus (dnes extrémista v důchodu) a střídal se s jistým Zemanem (dnes proruský agent sídlící na Pražském Hradě) a ti dva stvořili OPO-smlouvu a položili tak základy korupčního a klientelistického systému, který během krátké doby prorostl až do nejnižších pater. ČAU.

M. Prokop 27.11.2017 9:01

Re: Jak dojemné.

Skoro vám to závidím, jak to máte jednoduché, Vlk naruby. On za vším vidí P&L, vy zase Klause a Zemana.

A to ten Vlk je skoro věrohodnější, protože P&L je stále dost, Klaus a Zeman jen dva, to je na ovlivnění celého národa trochu málo.

M. Valenta 27.11.2017 9:05

Re: Jak dojemné.

A Vy máte nějaký názor?

M. Prokop 27.11.2017 9:42

Re: Jak dojemné.

Jistěže, už jsem ho zde psal mnohokrát.

Klaus ve své době udělal mnoho potřebného až nutného, občas taky neudělal něco potřebného, prostě politik lepší než průměr. Do opoziční smlouvy (jinými slovy, do klasické menšinové vlády ČSSD, něco jako mají teď ve Švédsku) ho v podstatě natlačili Ruml a Lux, tak zvolil poměrně elegantní řešení bez nich). To, případně ti, co je obvykle označováno jako P&L je nadáno duchem spíše kritickým než tvůrčím, na rozdíl od pana Vlka mne to ovšem nevytáčí, mají prostě jiný názor než já.

Korupce je v lidu obecném dost zažitá, v tom má pravdu Vlk, je způsobena hlavně přílišnou složitostí a všudypřítomností státní správy. S tím bohužel nedělá nikdo v lepším případě nic, v horším ještě přidává další a další buzerace. Bohatým zdrojem je i EU a její nesmyslné směrnice, zde obvykle ještě zesílené.

Z Ruska nekouká nic dobrého, ovšem Západ obecně a EU zvláště bohužel také spěje do (_!_) šílenostmi typu multikulti, gendermánie, šílení z neustále se měnícího klimatu, ztráty sebedůvěry "bílého muže", nedostatku vůle k účinnému řízení připrchlictva, ...

M. Valenta 27.11.2017 10:57

Re: Jak dojemné.

Kdysi jsem měl také tendenci Klausovi "přilepšovat", ale po amnestii a hlavně po tom co předvádí dnes (Rusko, Havel - všeho zla původ) mi to už nejde. To se stává. Vám se to stalo s EU, mám ten dojem.

M. Prokop 27.11.2017 11:13

Re: Jak dojemné.

Amnestie mne nechaly klidného, Havlova i Klausova.

Jo, s Ruskem to Klaus trochu přehání, jeho oponenti zase s láskou k EU. Dojmy mohou mást, mne zajímají konkrétní jevy.

M. Valenta 27.11.2017 13:06

Re: Jak dojemné.

Ty dvě amnestie se porovnávat nedají. To je jak se Zemanem a Peroutkou. Také se vykašlal (záměrně) na dobový kontext.

Konkrétní jevy? Taky z nich vycházím.

M. Prokop 27.11.2017 14:02

Re: Jak dojemné.

Ale dají. V obojím případě hodně lidí nepochopilo úmysl amnestujícího. A obě byly v některých aspektech problematické.

Se Zemanem a Peroutkou to nemá nic společného.

D. Stirský 27.11.2017 8:37

Pana Vlka bych upozornil, že rozdělení na

pravici a levici existuje již od dob starověkého Egypta, byť tehdy tomu tak lidé neříkali. Jde o dvojí pohled na svět, na společnost, na život... Který z obou pohledů je správný, dosud nikdo nerozhodl. Mnozí, kteří se považují za "echt" pravičáky, by při vyplnění podrobného dotazníku s překvapením zjistili, že v něčem mají názory dosti levicové a mnozí přesvědčení levičáci by se divili, že některé jejich odpovědi by byly odpověďmi typického pravičáka. Většina inteligentních lidí ví, že pravda je někde "mezi". Potíže je v tom, že každý máme to "mezi" někde jinde. Ovšem módní nadávání si do pravičáků či levičáků je ubohé a svědčí o ubohosti pisatelů. A nadávání typu "ti marxističní pravdoláskaři" je ještě ubožejší a svědčí o tom, že pisatel má řadu komplexů a není spokojen sám se sebou.

M. Prokop 27.11.2017 9:43

Re: Pana Vlka bych upozornil, že rozdělení na

Označení za pravičáka nebo levičáka je v pořádku, to není nadávání. Víc mi vadí kradení pojmů, třeba když se zelený socan označuje za liberála.

V. Lunák 27.11.2017 19:57

Re: Pana Vlka bych upozornil, že rozdělení na

A právem se tak označuje.

L. Vrána 27.11.2017 10:06

Re: Pana Vlka bych upozornil, že rozdělení na

Jedinec a společnost,jako aktuální uspořádání jedinců, podléhá neustále evoluci ať lamarkovské nebo darwinovské. Řešení, která se postupně nacházejí spontánním řádem lidských interakcí mohou být klidně ta nejlevicovější i nejpravicovější, ale musí obstát a musí být vzájemně co nejvíc konzistentní. Např. USA určitě nejsou sociální stát v tom evropském smyslu. Ale jejich vnitřní uspořádání bylo a je takové, že sociálnost je tam zaručena jinak.

V. Havel je typickým představitelem pražské kavárny. V tom dobrém i zlém. O pražské kavárně by to chtělo ovšem pořádnou analýzu. Její pouliční odmítnutí nepomůže. To samé o evropských diskuzních univerzitách, kde věda je nahrazována přesvědčením.

Přeji hezký den.

M. Krátký 27.11.2017 8:23

Pane Vlku, zase nádhera

a naprosto souzním. A potrefené husy kejhají nejvíc - hezký den

J. Mrázek 27.11.2017 10:23

Jo jo !

A že těch nemyslících je ... Jenže stáhnou do propasti všechny! Problémem je, že rozumný člověk omlouvá šílence, že za to nemůže namísto tvrdé obrany ... důsledky budou strašlivé.

Z. Rychlý 27.11.2017 7:37

Malinko mi vadí ta dryáčnická forma,

ale jinak popis situace je velmi přesný a sedí.

F. Houžňák 27.11.2017 7:36

Článek pěkný, až na ty "útoky na azylanty", to pan Vlk

skočil na špek německé propagandě. Za "útok na azylanty" se jednak v Německu považuje i to, když se na nějakého připrchlíka křivě podíváte nebo se někde vyjádříte, že jich tolik nechcete, druhak spousta "útoků na azylanty" spočívá v nějakém hakenkreuzu na zdi, který si tam ubozí připrchlíci namalovali sami, nebo v nějakém útoku na azylanty, který, jak se posléze ukáže, byl bojem mezi drogovými dealery a azylanti byli všichni zúčastnění. A nakonec, už dlouho a dlouho nebylo možné nikde číst o nějakém "černochovi zmláceném rowdies", a to znamená, že žádné takové případy nebyly, jinak by to všude stálo. Ale o tom, jak hodní azylanti-muslimové přepadávají, bodají nožem a znásilňují místní, se lze dočíst každý den, a to i v oficiálním tisku, kam se dostane jenom zlomek případů, které se nedají ututlat. Malý přehled si lze každý den přečíst na politikversagen .net.

V. Vlk 27.11.2017 12:29

Re: Článek pěkný, až na ty "útoky na azylanty", to pan Vlk

Ne ne, číslo je opsáno ze spolkové statistiky požárních útoků na azylantské ubytování.

F. Houžňák 27.11.2017 13:11

Děkuji, ale stejně se mi to nezdá, máte link,

abych to nemusel hledat? Tedy přímo k té statistice, ne noviny. Třeba pro 2016 to bylo (podle článku v novinách citujícího Bundesstatistik, https://goo.gl/CE5nMV) celkem 921 útoků na Asylantenheime, z toho 152 násilných deliktů včetně žhářství, a 857 prý jich mělo pravicově radikální pozadí. Jinými slovy, mezi "útoky na asylanty" je i to, když někam něco nakreslím nebo se na asylanta křivě podívám, a jak my "Němci" víme, tak všecko, co se nedá objasnit, má automaticky "pravicové pozadí", a mezi útoky na Asylantenheime se počítají i ty, kdy si to asylanti zapálili či rozmlátili sami v rámci nějaké té mezikulturní vnitroislámské diskuse. A vzhledem ke známým případům, kdy třeba před dvěma lety v Berlíně jeden somálský asylant zavraždil jiného somálského asylanta, pak načmáral hakenkreuz na dveře a pak táhl od jedné talkshow do druhé a vyprávěl, jaký má strach před vraždícími nácky, kteří přece zabili jeho přítele, je nám v Německu celkem jasné, jak to s těmi útoky je. Onehdy třeba se nějaký asylant někde porval či co a pak načmáral zase (prý) vlastní krví hakenkreuz na nějakou kašnu (to možná bylo v Rakousku), předtím bylo veliké haló s nějakým granátem, co údajně hodili jacísi náckové na Asylantenheim, pak se ovšem ukázalo, že se obyvatelé a hlídači Asylantenheimu hádali o rozdělení trhu s drogami, a tak dál. Takže máte možná čísla správně opsaná ze statistiky, ale ona znamenají něco jiného, než by člověk na první pohled myslel. V Německu se prostě lže jako za bolševiků.

F. Houžňák 27.11.2017 13:51

Ještě malý dodatek,

tak, jak argument o útocích na Asylantenheime v Německu používáte, je samozřejmě validní a v pořádku - kontrast k Čechám. Kdybych byl spoluautorem, dal bych tam jenom do závorky poznámku, že ne všechno, co ve statistice jako útok stojí, taky útok v reálném slova smyslu je. Ale spoluautorem nejsem. Byl bych nerad, abyste získal dojem, že vás zlobně kritizuji, bez ohledu na kontext sdělení.

M. Šejna 27.11.2017 7:21

5,5 milionů voličů z rodin živnostníků

to je úžasná matematika od pana Vlka.

V Česku máme zhruba 3,95 milionů zaměstnaců, takže podle volební matematiky mistra Vlka je tu okolo 22 milionů voličů z rodin zaměstnanců.

:-D

J. Schwarz 27.11.2017 8:05

Re: 5,5 milionů voličů z rodin živnostníků

Matematiku pana Vlka to nijak nezpochybňuje, spíš tu vaši. Pan Vlk odhaduje, že lidí, kteří mají v rodině nějakou OSVČ může být až 5.5 milionu. Kdyby v ČR žilo 50 milionů obyvatel, měl by co říct i váš odhad, ale vy, abyste se vytáhl na pana Vlka jste namísto konstatování, že skoro v každé rodině se vyskytne nějaký ten zaměstnanec sem hodíte hausnumero 22 milionů...

M. Šejna 27.11.2017 9:47

pane Schwarzi

a já zas odhaduji při použití Vlkovy matematiky, že u nás je, že lidí, kteří mají v rodině nejakého zaměstnance, je 22 milionů.

1 milion živnostníků krát 5,5 je 5,5 milionu

3,95 milionu zaměstnanců krát 5,5 je 21,76 milionu.

Takže teď zkuste to hausnumero 22 milionů vyvrátit nějakým vašim schwarznumerem.

J. Mrázek 27.11.2017 9:54

Re: pane Schwarzi

Kdo nechce pochopit slovní a ne matematický obrat, nepochopí. Nemá na to nejspíše IQ ....

M. Šejna 27.11.2017 10:15

jistě, pane Mrázku

slovní obrat páně Vlka by se dal pochopit. Ovšem pokud pan Vlk napíše celý odstavec s odvoláváním na statistiku a s dlouhým výpočtem, dokazujícím, kolik voličů je z rodin živnostníků, tak to už není slovní obrat.

A právě použití tohoto Vlkova "slovního obratu" u zaměstnanců ukazuje, co pan Vlk napsal za blbost. Ovšem na to je potřeba mít vyšší IQ.

P. Vaňura 27.11.2017 15:22

Na světě je dvakrát víc dědečků, než lidí (c)

Horníček, Kopecký, možná i další...

Z. Lapil 27.11.2017 11:07

Re: pane Schwarzi

Já to rozhodně vyvracet nebudu. Nezapomeňte, že žijete na planetě, kde je 2x víc babiček než lidí (jelikož každý člověk má dvě babičky).

M. Šejna 27.11.2017 11:29

ano, pane lapile

přesně tak. Popsal jste to přesně.

A proto máme u nás 22 milionů voličů z rodin zaměstnanců.

:-D

V. Vlk 27.11.2017 12:26

Re: pane Schwarzi

Pane Lapil, jistě máte pravdu. On Váš oponent poněkud plave v logice, že. Nějak nepochopil, že 5,5 milionu lidí nějak nevázaných na živnostníky ještě neznamená , že všichni volili toho či onoho. Tady je vidět, jak se u nás blbě učí matematika, statistika a logika.