29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 16.2.2008 21:27

ať je to jak chcete, alepanpremiér dosáhl dalšího vítězství.

takže pozor, aby v dalších volbách již neměl absolutní většinu. dokázal vyhrát i ve veřejné volbě. a navíc švejnara připravit o 2 hlasy a tím klausovi dodat ten potřebný alespoň jeden. se třetím konstruktivním poslancem z řad socanů a z nalomené strany zelených hnedle bursíka potřebovat nebude. ukázal také ,že má své poslance pod kontrolou. paroubek i bursík mají co dohánět, jestli budou mít čas. 

powerplay 16.2.2008 21:45

A teď si představte,

že by se bylo volilo tajně. To byste se na drát/h/ umrkal. ;-)

brána 16.2.2008 20:13

trochu se mi nelíbí

vaše zastřená výzva k asanaci primátně situovaných jedinců za účelem několikaletého klidu.

AJ 16.2.2008 19:21

Jste k politování.

P. Urban a podobní nedokáží pochopit, že lidé tu "jejich" pravdu a lásku nechtějí. A nejsou schopni si pro sebe vyvodit, že nejspíš je chyba na jejich straně.

brána 16.2.2008 20:07

Ne zcela pane AJ,

jde o to akceptovat, že rozdíl mezi tím jak si naši předci organizovali pyramidu moci ve smečce má s nášimi zvyklostmi úzkou souvislost . Uvažte jen, jak se rychle měnila kulturní forma odstańování soků v soupeření o moc ve společnosti v posledním století. Od masového násilí, až po velice sofistikované formy odstrańovaní konkurence. To vše je možné také pozorovat i jiných živočišných druhů. A u mnohých projevy obdobné lidské brutalitě vůbec nevyskytují.

J.G. Pašek 16.2.2008 17:21

Tarzan Urban tady dává přednášku studentíkům-gorilám . . .

me Tarzan - you Jane . . . .

šimpanz 16.2.2008 17:19

Politický cirkus

Pane Urbane,s vaším článkem naprosto souhlasím.Přesně jako u goril se chová ODS,

včetně pana Klause. Hlavně za každou cenu zůstat u moci,zůstat u koryt ať to stojí co to stojí.

Těch lží,podvodů,machinací a korupcí.Na ničem jim nezáleží,jenom vlastní žlab.

Těm,kteří to chápou: prosím zůstaňte stateční.Není všem dnům konec.

Jaka 16.2.2008 17:43

Re: Politický cirkus

Takže v ostatních stranách to není jako u goril, i když se k těm korytům dřou ať to stojí, co to stojí?

.."Na ničem jim nezáleží,jenom vlastní žlab."..

Jo, oranžoví, rudí i zelení i černí jsou tak křišťálově čistí a bez ambicí, chicht?

PROKOP BUBEN 16.2.2008 21:54

Re: Re: Politický cirkus

Není gorila, jako gorila, ovšem kLausmodrá  - to je tedy něco......

Jaka 16.2.2008 17:50

Re: Politický cirkus

Jo, a ještě - přesně jako u goril se chová Paroubek a Ráth

promirul 17.2.2008 10:34

Re: Politický cirkus

Ale Šimpanzi,huš do stáda ,tady máš banán a ticho,tady hovoří jenom lidé.

Tx 16.2.2008 16:51

A takovej

A takovej to bejval slušnej a rozumnej člověk. Ale to víte, přítel Alzheimer si nevybírá...

Petr z Tábora 16.2.2008 16:42

proboha

Proboha, to takovéto "plky" musí poslouchat naše mládež na New York University v Praze ? Na co je tam vlastně připravujete?

Nebýt takovýchto článků, tak bych si Vás uchoval v paměti jako člověka, který u nás lecos udělal pro demokracii. Je mi Vás líto.

brána 16.2.2008 20:03

Re: proboha nelitujte předem

jde o to pochopit, že rozdíl mezi tím jak si naši předci organizovali pyramidu moci ve smečce má s nášimi zvyklostmi úzkou souvislost . Uvažte jen, jak se rychle měnila kulturní forma odstańování soků v soupeření o moc ve společnosti v posledním století. Od masového násilí, až po velice sofistikované formy odstrańovaní konkurence. To vše je možné také pozorovat i jiných živočišných druhů. A u mnohých projevy obdobné lidské brutalitě vůbec nevyskytují. 

Eva D. 17.2.2008 0:15

Re: proboha

Ta mládež je americká, třeba se něco ztratí v překladu.;-)

EW 16.2.2008 16:32

Gorily?

Harem? Tedy co ja jsem cetla o gorilach, tak zadny harem nemaji, tlupa ma jednoho bosse-patriarchu a par potencialnich dospelych konkurentu (stribrohrbetych samcu), kteri se ho semtam snazi nahradit. Samice se v dobe rije nabizeji sice nejdriv sefovi, ale kdyz nechce, tak to obejdou vsechno, az uspeji. Takze zadna fixni struktura.

bětka.báthory 16.2.2008 19:35

Re: Gorily?

ty gorilí samice se chovaj jako lidovci8-o

Jaka 16.2.2008 16:05

Pane Urbane, probůh, tyhle sociální utopie jsou fakt jen neuskutečnitelným snem P+L

.."Zkoumané stádo tak přišlo o všechny agresívní samce. Přes noc se změnilo v oázu spolupráce a mírumilovnosti.... Po čase se zjistilo, že přes úplnou generační výměnu samců se ve smečce udržel po více než deset let zřetelný pacifismus, tolerance, větší čistota, vyšší porodnost a „výjimečně nízká úroveň stresu“.

Kdo tam dbal o férové přerozdělování? Takový musí mít silnou autoritu, VŠICHNI ho MUSÍ dobrovolně uznávat! To je pohádka!

EW 16.2.2008 16:36

Re: Pane Urbane, probůh, tyhle sociální utopie jsou fakt jen neuskutečnitelným snem P+L

Tam neni co prerozdelovat - vetsinou si kazdy/kazda musi nahledat sve denni jidlo sam/a. Problem neni nakrmit se, ale najit a udrzet vhodne teritorium pro tlupu.

Spis mne zajima, kam se pak ta tlupa andelu chodila krmit, kdyz v dusledku otraveni agresivnich samcu uz nemohli chodit k tomu hotelu.

Koloděj 17.2.2008 7:39

Re: Pane Urbane, probůh, tyhle sociální utopie jsou fakt jen neuskutečnitelným snem P+L

Jako v komunismu, prokrista pána, co jsou to na té universitě za blce. Každý podle potřeb. Jako nebi.

EW 17.2.2008 17:28

Re: Re: Pane Urbane, probůh, tyhle sociální utopie jsou fakt jen neuskutečnitelným snem P+L

Ale to je taky varianta a docela zivotaschopna, akorat u nekterych lovcu-sberacu a ne u opic. Vychazi se z toho, ze sber a lov zavisi hodne na stesti a rozdeleni toho, co se nasbiralo a nalovilo, mezi vsechny maximalizuje uzitek a harmonii v tlupe spis, nez kdyby ti, co meli ten den stesti, tlaskali a zbytek, kteremu se neustestilo, na ne smutne hledel.

nepolitik 16.2.2008 15:18

Je vidět, že autor učí na New York University v Praze

a trpí pehecí nemocí - blábolením. Smiřte se s tím, že "pravda a láska" ve Vašem podání nemůže zvítězit, protože je plná falše a podrazů. RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

nepolitik 16.2.2008 15:15

Je vidět, že autor učí na New York University v Praze

mirek 16.2.2008 14:25

JINÝ POHLED

Skvěle jsem se bavil při televizním přenosu čtení o řeči opičích posunků ve Španělském sále, jenže já to viděl jinak a o něčem úplně jiném a mám dojem, že i přednášející mluvil jinou řečí, než pan Urban. Nicméně máme, doufám, každý právo na svůj názor. A můj názor je ten, že bych mnohem raději, než o kritice ODS, často oprávněné, četl konečně rozbor chování a způsobu vedení politického boje ze strany už ne komunistů, tak jako dříve, ale ČSSD pod vedením dvojice Paroubek + Rath, což se mi zdá už dnes bohužel větší nebezpečí pro demokracii, než KSČM. KSČM je čitelná, jasná a konzistentní v názorech, vím, co mohu očekávat. Koneckonců už dlouho před volbou avizovala tento svůj postup a dodržela jej. Takže pláč Paroubka po volbě je skutečně nad jiným, v tomto případě však prázdným hrobem

 a jeho volání po změně vedení v KSČM podle jeho potřeb je hodno diktátora, jakým se začíná projevovat. Jak je možné, že zapadla informace o nějakém sledovacím oddělení ČSSD, které při špehování vlastního člena-Šloufa, narazilo na schůzku s Weiglem, jak je možné, že se pak přes rozvědku a policii dostane záznam z hotelu na veřejnost. Nezdá se pak, že měl nakonec Kubice pravdu? Ne o spolupráci zločinu, ale policie s politiky. Je dost otázek, které vyvolala tato volba, ale většina směřuje jinam, než do vládní koalice. Jak silné postavení má Paroubek v ČSSD, když dosavadní přeběhlíci se vyskytují jen a pouze v ČSSD, jiná strana tímto netrpí a ani v minulosti netrpěla.

Tx 16.2.2008 16:49

Re: JINÝ POHLED

Pochopitelně měl Kubice pravdu, akorát protože byl neúplatný tak se nelíbil nikomu. Tu zprávu neřekl veřejnosti, aby ovlivnil volby, ale tomu, komu měl: poslancům, aby chránil své lidi. Ti ovšem vše vykecali, jak mají politici ve zvyku. Kdyby tak udělal "na objednávku (či "v žoldu") ODS", jak pravila dvojka Paroubek + Rath, tak by ho asi ODS podržela a nenechala ho vyštvat. Jak byl i k podřízeným férový je vidět i z toho, že se jeho  odbor odchodem  většiny lidí prakticky rozpadl

EW 16.2.2008 23:18

Re: Re: JINÝ POHLED

ODS a podrzet Kubiceho? Vzdyt ho vystvali sami, ne "nechali vystvat".

Cim poslouzil jim, mohl by poslouzit i jinym...vy asi neznate to rceni "Mourenin vykonal svou povinnost, mourenin muze jit..."

Fjertuch 17.2.2008 8:09

Re: Re: JINÝ POHLED

Podle mě šlo Kubicemu o kejhák. Kočka chodila okolo. On neměl jinou volbu. By se podhodily nějaké problémy , milenky, pedofilství, našly by se 2 -3 miliony v krabici, dopisy kontraversních, nejlépe už nežijících osob, to by byla první etapa. Druhá etapa, sebevražda, , neunesl své rodinné a osobní důvody. Sebevražda, zastřelením ze zadu, ze vzdálenosti několika metrů, nebo 25 ran nožem, či jinak. S tím, že se objevil ve světle medii, už nihdo neriskoval nájemnou vraždu. To, že to bylo v době předvolební, pro Kubiceho to byla záležitost existenční.  

Fjertuch 17.2.2008 7:54

Re: JINÝ POHLED

Souhlas, ČSSD by měla v tuto dobu daleko větší prefernce, nebýt agresivního Paroubka, Ratha!!!Jenže, Paroubkova strategie, každého namočit do nějaké korupce a pak se všichni bojí. Paroubek má všechny ty šibaly na obojku a oni všichni čekají na jeho pohlazení.  nakonec tak, jak to je v každé mafii. Ne jen stádo jeho šibalů, ale i policie, ekonomické loby, vděčné a třesoucí se, aby se na korupční skandály nepřišlo. S pádem Paroubka, by se mohly rozkrýt některé korupční kauzy a  to Ti všichni kteří mají máslo na hlavě nechtějí když i pro ně začíná být Paroubek nesnesitelný! Moje babička říkala, každá síň slávy má svůj strop. Zeman na Vysočině, to je šance, pro ČSSD.

vlasta 16.2.2008 13:02

Citát: Z letité nenávisti k Václavu Klausovi každý nakonec zblbne.

zeolit 16.2.2008 18:42

Re: Citát: Z letité nenávisti k Václavu Klausovi každý nakonec zblbne.

R^R^R^!