4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Silnější imunitu

Pod tlakem médií jsou opakovaně vznášeny návrhy na omezování imunity zákonodárců. O vážných změnách ústavy, ze které se mezitím stává trhací kalendář, není vedena řádná rozprava. Není kde diskutovat. Přitom by bylo žádoucí imunitu posílit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 7.5.2014 7:58

S článkem naprosto nesouhlasím

Autor m.j. píše: "... v případě poslaneckých trafik nebyla chyba v aplikaci imunity ze strany Sněmovny, ale v nepochopitelném výkladu imunity soudem. To nevyřešíme zrušením imunity, ale důkladnou reformou nespravedlivého soudnictví."

Řekl bych, že uvedené tvrzení postrádá logiku. Já naproti tomu tvrdím, že "nepochopitelné výklady imunity soudem" zrušením imunity vyřešíme - nebude-li totiž co vykládat, jistě "nepochopitelným výkladům" zamezíme...

Chápu, že autor tím chtěl poukázat na tristní stav naší spravedlnosti, ovšem podobnou chybu v logice, jakou vykazuje citovaný odstavec, vykazuje celý článek. Ten totiž tvrdí, shrnu-li to, následující: Posílením imunity získáme statečnějšího a zodpovědnějšího poslance.

A to, ať mi dr. Payne odpustí, je naprostá hloupost.

Našel bych v článku ještě další podivná tvrzení a zvláštní předpoklady, ale vzhledem k tomu, že celá výše zmíněná teze je zcela mylná, nemá cenu se zabývat dalšími detaily.

B. Rybák 9.5.2014 9:44

Re: S článkem naprosto nesouhlasím

Myslíte, že dobré, když Vámi zvolený poslanec nehájí to, co Vám sliboval, protože se bojí pomsty např. politické soudně policejní mafie (např. ištvanovské)?