2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Síla slabých

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
FSuchoř 19.4.2007 3:51

realistický pohled na politickou scénu

i když trochu nudný, to však vychází z podstaty věci. V článku nenacházím nic z toho, co je zavile a neslušně připisováno autorovi chátrou diskutujících (těžko je lze nazvat jinak). A to ani údajnou neznalost našich dějin, nebo nedostatky slohové.

aaa 18.4.2007 21:13

web

Cooooollll Fotky!!!! - http://nacestach.kvalitne.cz/

Miron T. 18.4.2007 20:47

U nás se většinou volí negativně.

Všimněme si, že u nás u voleb spíše rozhoduje co občané NECHTĚJÍ nežli to, co CHTĚJÍ. Nemyslím, že by to bylo dáno nekonzistencí nebo nepřesností většiny volebních programů. Prostě voliči se přesvědčili, jaké škody dokáží napáchat strany "U koryta" a ty ztrácejí body. Časem se jen trošku zapomíná...

Domnívám se, že hlavní příčina úspěchu Strany zelených není jejich programu a osobnostech (to je naopak jejich slabina), ale nechuť lidí volit ostatní strany a celkem bezkonfliktní jednání Strany zelených (velice inteligentní postup!) . Řekl bych, že se u voleb jasně jednalo o Negativní volbu. Nyní Zelení pokračují i nadále velice inteligentně, nedávají navenek znát značné vnitřní problémy, chovají se rozumně a skromě. Pokud hrají na lepší výsledek v dalších volbách, dělají to dobře.

Skutečný charakter Strany zalených poznáme teprve tehdy, až budou moci skutečně seriózně ovlivňovat politické procesy. Zatím je vše spíše na bázi očekávání, "Mohli by být lepší, těžko totiž mohou být horší".

Ale klobouk dolů, s kartami, které mají v ruce, hrají Zelení zatraceně dobře.

xtl 18.4.2007 8:07

Zelená karta

Pane Jelínku, máte vesměs pravdu, zdůraznil bych z vašeho textu větu "I to málo, co okrajové partaje vyluxují, nemohou ty významné postrádat." V původním textu je ovšem "mohou", což je očividný překlep. Tuto holou pravdu politických klání si zřejmě jako první uvědomila ODS, spuštění mediální kampaně, která vedla k povznesení Strany zelených do volitelného pásma, je toho názorným příkladem, je téměř jisté, že právě hlasy zeleným dali ti bývalí voliči ČSSD, kteří s ní nebyli spokojeni. Tato jejich nespokojenost je jistě výsledkem kritického přijetí díla samotné ČSSD, avšak srovnáme-li různé minulé hysterické scénky a davová šílenství v případě podezření politiků ČSSD z nekalostí se stoickým klidem těchže aktérů v případech obvinění politiků současně vládních, je nutno se nad chováním takových politických zblblíků přinejmenším podivit. Zajímavá je rovněž současná snaha mužů Ivana Langra nevyšetřovat a odklidit vyšetřování načasovaného úniku tzv. Kubiceho zprávy, která mohla dočasně těsně před volbami změnit politickou náladu málo zorientovaných voličů. Je tedy vidět, že příznivci modrého ptáka, jednak ti v médiích, jednak ti ve zpravodajských službách, nenechali náhodě ani ono zmíněné luxování voličských hlasů okrajovými partajemi.

Jenda 17.4.2007 23:11

Soudruhu Jelínku,pročetl jsem pečlivě reakce čtenářů na Váš vyblitek

a rozhodl jsem se ho okopírovat včetně reakcí ctěných čtenářů a pošlu ho Vašemu chlebodárci Paroubkovi ať se také pobaví ;-D

zrusksc 17.4.2007 20:48

To je ale idiot tenhle "ředitel dělnické akademie"

;-D;-D

promirul 17.4.2007 20:38

panu řediteli dělnické akademie

Ta dělnická akademie,je bývalá večerní škola marxismu-leninismu,že je to tak?Ono vám to čouhá z bot.

AeroKarel 17.4.2007 18:47

Třeba se podaří znovu vtip s "Důchodci ....."

Taková jedna, dvě strany vlevo těsně pod pět procent by udělaly kus dobré práce.

Že by politruk Jelínek postřehl, že odpor proti EU je mnohem více liberální než národovecký, to by bylo moc optimistické. A i kdyby, stejně by to nepřiznal. Strašit národovectvím je pro socialistického internacionalistu jistě přirozenější.

lola 17.4.2007 16:54

jelínku ,jelene

o čem je Váš dnešní příspěvek ?

tatina 17.4.2007 16:51

Jen dímy demokracii může

soudruh Jelínek psát a zveřejňovat ty svoje neskutečné bláboly.Přečetl jsem čtyři řádky a mám do večera po chuti.To je ale blivajz,co s.Jelínku?

Kubeš 17.4.2007 18:54

Re: Doporučuji

nečíst vůbec

jerry 17.4.2007 16:46

Občas by to chtělo vyjít mezi normální lidi, pane řediteli

pak byste nepsal tohle. Ano malé strany jsou užitečné - malí napoleonkové se scházejí se stejně postiženými , vyblbnou se mezi sebou a aspoń neotravujou normální lidi.Celkem neškodná zábava.;-D

zdenka 17.4.2007 10:34

a co Liberálové

autor zapomel na Liru pana Hanerského!;-) a to říká politolog, píšu za pět!:-)

AeroKarel 17.4.2007 18:49

Re: a co Liberálové

K jeho obhajobě budiž řečeno, že zapomenout na stranu, jejíž členstvo se vejde do výtahu je dost snadné. A mne, jako liberála, to štve velmi.

jirka.s. 17.4.2007 10:10

"V politice jako v životě navíc platí, že každý je nahraditelný." - píše kopytnatec.

Že by se blýskalo na lepší časy?

Malý Aston 17.4.2007 9:33

Co bude psát až se socani nedostanou do parlamentu?

Mám dojem,že Paroubek a Jelínek naštval tolik socanů,že končí.Jak znám Zemana,podpoří tu tlustou paní,která reprezentuje spokojený život a také jej vizuálně předvádí a sebere socanům voliče.Část přejde ke komoušům,část k Zemanovi a ostatní nepřijdou,jako k té volbě senátora.:-D

Žulový Aston 17.4.2007 12:19

Re: Co bude psát až se socani nedostanou do parlamentu?

A ti intelektuálně nejslabší budou volit ODS

František I. 17.4.2007 15:10

Re: Re: Co bude psát až se socani nedostanou do parlamentu?

To bezmozková zkamenělina Asta těžko může pochopit. Blbovi se zdají všichni trochu inteligentnější jako pitomečci. To už je, zlváště u sockomoušů, taková tradice. Jinak autorovi děkuji za nevšední požitek z četby. Takovou slátaninu jsem už dlouho nečetl. S takovouhle hovadinou mu musel snad pomáhat sám velký Paroubek.

Žulový Aston 17.4.2007 9:06

Literárně hrozné, nesrozumitelné

a vzhledem k celkové úrovni (četl ten blábol autor vůbec po sobě?), tak ono think-tank působí jako výsměch a v tomto případě se opravdu jedná o zneužití Masarykova jména. Článek má stejně mizernou úroveň jako dnešní modrý blábol o Zaorálkovi - prostě, milí autoři, učte se uvenezuelských telenovel - jsou lepší.

ondys 17.4.2007 8:59

každý je nahraditelný

typický bolševický omyl s arogantní nenávistí k člověku a údajnou láskou k mase otroků(Y)

čtenář 17.4.2007 10:32

Re: každý je nahraditelný

Aspoň jde člověka snáze vyzmizíkovat. Tohle bolševik věděl na nejmíň 1000 %.

hasil 17.4.2007 8:42

jelene, jelene

Jelene jsi opravdu ještě větší vůl, než jsem si myslel.

hunter 17.4.2007 8:20

blbost světu vládne

Ty seš opravdu blbej jak trám, Paroháči parohatej. Pa a pusu.

Vojta 17.4.2007 7:50

Dotaz autorovi

Pane, co to je za blábol, vy jste si snad chtěl jen rozcvičit prsty na klávesnici?

Jelen střelen málo 17.4.2007 7:31

Putinovy protivníky také budete oslavovat, zbabělče?

V rusku také existuje vliv malých, jenže je tam "slušná" síla  "obránců" současného vedení a Putina. Tam by jelen po obhajobě malé strany šel před velkou stranu, pak na velkou stranu a pak na sibiřskou stranu ....zatrímco tady si může dovolit remcat- aniž by měl sebemenší tušení o pravdivém dění- do čehokoli, zatímco Masarik nadzvukovou rychlostí rotuje v hrobě, když vidí "řititele" akademie....

Netřeba 17.4.2007 6:29

Jak na to autor přišel?

  ". . .záleží na každém hlasu ve volební urně . . . "   Zatím už několik volebních období záleží na dostatečném počtu prodejných renegátů, kteří za post poslance podříznou vlastní matku a udělají si ji třeba na pohance.

jkotek 17.4.2007 17:28

Re: Jak na to autor přišel?

...pripadne se oKotti.

1984 17.4.2007 3:38

Socdem a Masaryk?

To má být něco jako pečený sněhulák? Nespletl se Jelínek v názvu - nemá to být správně Marxova dělnická akademie? Chudák Masaryk, ten dopad...

Jiří S. 17.4.2007 7:16

Re: Socdem a Masaryk?

"Masarykova dělnická akademie je občanské sdružení, založené v

roce 1896 za účasti tehdejšího vůdce sociální demokracie Josefa

Steinera a profesora Tomáše Garrigua Masaryka." Tolik citát z úvodní strany webu MDA. I když současná MDA není přímým nástupcem té spolužaložené TGM, jen se k ní hlásí, TGM se soc-dem opravdu spolupracoval. Roku 1907 se stal poslancem Říšské rady (dolní komora parlamentu neuherské části Rakouska-Uherska) s podporou soc-dem v druhém jednomandátových kole voleb.  Masaryk nebyl žádný pravičák, avšak byl demokrat a antikomunista. Tož tak. ;-)

Žulový Aston 17.4.2007 8:59

Re: Re: Socdem a Masaryk?

To chcete moc po našich modrých absolventech Topolánkovy prstověintelektuální akademie, aby věděli, že se Masaryk otázkou sociální a socialismem velmi intenzivně zabýval a dále po těch chudáčích nechtějte, ať rozlišují mezi socdem a komunisty. To je taky moc náročné.