2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Síla propagandy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D.A 6.11.2006 12:01

Re: Re: Text

Ahoj dědo.

Ivan 6.11.2006 11:56

Re: Re: Re: Pane Daneši STYĎTE SE !!!!!

Pane, copak asi dělala například ta britská demokracie ve svých koloniích?  Jakoupak demokracii měli například v USA otroci? Kdy tam vlastně zrušili rasistické zákony? Kdy tam vlastně dostaly ženy volební právo? I za té nejhorší bolševické diktatury v ČSR to byl pořád jen velmi slabý odvar masakrů domorodého obyvatelstva v koloniích ovládaných  "demokratickými" kapitalistickými režimy.  Navíc, s komunistickou ideologií neměla KSČ, tedy bolševici, nic společného - jen ukradené slovo "komunismus". Proti ukradení tohoto slova "demokraté" neprotestovali, protože se jim to hodilo. Komunistické ideje jsou svou přitažlivostí opravdu nebezpečné a proto bylo velmi výhodné, že je bolševici zneužili. Takové zneužití se dalo propagandisticky dobře využít. Na komunismus se jeďte podívat do izraelských kibuců.

Ivan 6.11.2006 11:45

Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Od "bystrého" zloděje, co si potřebuje v kalných vodách nakrást a věří si, že se mu podaří si nakrást, se jiná reakce na velmi slušnou a věcně zcela správnou charakteristiku nedá očekávat.

Slovo "Socan" je velikou pochvalou, protože socani jsou v převážné většině lidé vzdělaní, pracovití a poctiví. Slovo pravičák naopak většinou znamená ignorant, zbohatlík na podvodech a  zlodějnách, pokrytec.

Jiří Knébl 6.11.2006 11:29

.... zlehčování zločinů komunismu

Právě demokratické principy, které se tu více či méně úspěšně během sedmnácti let snažíme znovu vrátit při rozhodování o věcích veřejných, vám i mě umožňují psát své názory. NESOUHLASÍM s Vámi především ve věci přirovnání totalitního komunistického režimu s něčím, co nazýváte "autokritativní režim s opačným znaménkem". Přesně to jsou "drobné až nepatrné ústupky, které si přece pro ilustraci situace můžeme dovolit". A ty pak v důsledku vedou k zlehčování zločinů komunismu, fašismu a dalších ...ismů. Tvrdím: NE! žádný totalitní systém NENÍ ospravedlnitelný a NENÍ srovnatelný s jakýmkoliv režimem, který vznikl a je postaven na demokratických principech. A to určitě projektovaná vláda a vládnutí pravicových sil v této zemi je.

Lerak 6.11.2006 11:25

Dotaz

kolik nul má dluh ČR?

oakman 6.11.2006 11:14

Zábavné!!

Právo Paroubka na repete je stejný nesmysl jako Vaše výkřiky o neústavnosti. Zdá se, že socialistická veřejnost si usnesením odhlasovala ztrátu paměti, co se týká volebního výsledku. Topolánka může posílat kam chcete, ale problém je v tom, že za ním stojí víc lidí v zemi, než za tou vaší zlodějskou pakáží!!! Mohu Vás srdečně ujistit, že my se nikam poslat nenecháme!!!

AndyO 6.11.2006 11:11

Re: Re: Re: Další užitečný idiot

jistě, havránku

Standa 6.11.2006 11:09

Re: kouzlo nechtěného, Tomasi

Souhlas, bod a tečka.

Yosh 6.11.2006 11:08

Re: Re: Re: Pane Daneši STYĎTE SE !!!!!

Vaším probémem je nedostatek fantazie. Co jste nezažil - neexistuje. S komunisty máte - (stejně jako já) - špatné zkušenosti, takže jste zapomněl na fašismus. Zabruste si na "mladého konzervativce", čtěte Jocha z "liberálního institutu" ... třeba se Vám ještě rozbřeskne až uzříte tu špatně skrývanou touhu omezit lidská práva a univerzální svobodu jenom na "vyvolené" a "našince". Komunistická levice je dnes u nás se svým "VUML p.r." směšně primitivní, zastaralá a neschopná.  Co mě děsí, je sofistikované hulvátství našich Macků a Langerů. Oni totiž zabírají místo té SKUTEČNĚ konzervativní a důvěryhodné pravici, která se v soutěži s těmito mafiány neprosadí (což je vina klientelismu médií).

oakman 6.11.2006 11:06

Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Pokud jsi tupec a socan, máš stát od toho, aby dával. My chytří víme, že stát je společné prostředí a jeho údržba něco stojí. My se neptáme, co nám stát dá, ale kolik nám vezme, aby vám dal. Pokud přisuzuješ vládě ten nárůst platu, tak jsi buď pitomec zaměstnaný u šikovného soukromníka, nebo ta parazitická verbež s kulatym razítkem. Nikomu jinému se s nulovým IQ nepodařilo znásobit příjmy sedmkrát. Ty prostě soudíš vládu podle toho, kolik vezme jiným, aby tobě zacpala hubu nějakým tím volebním knedlíkem.

Smutné je, že za svou hloupost nemůžeš, stejně tak nemůže Zeman za to, že tě někdo lépe platí (pokud nejsi ovšem úřední myš!!) 

demokrat 6.11.2006 11:00

Souhlas s autorem

Autorem souhlasím.  ODS tady vládne bez důvěry, jen žvaní o komunistickém nebezpečí a z jejího programu zbyly jen předčasné volby, raketová základna a prodej ČEZ. Trapné, trapné, trapné !!!!!!!!!!!!!!!!

Mortimer 6.11.2006 10:58

Tanečky

Ani 5 měsíců po volbách se ODS (resp. Topolánek a spol.) nemůže vzpamatovat ze šoku, že volby skončily remízou. Topolánkův problém je v tom, že je příliš omezený na to, aby byl schopen reagovat na situaci, se kterou nepočítal. Navíc mu jde o politické přežití, protože snadno může vstoupit do historie jako předseda strany, který měl snad nejlepší výchozí podmínky k vítězství, ale dokázal vše ztratit.

Velká koalice je nejlogičtější řešení situace, ale je těžko možná z osobních důvodů - po tom co na sebe Paroubek s Topoláínkem naházeli. Variantu s nástupem "záloh" by asi ještě ustál Paroubek, který by se možná ve straně udržel na vedoucím postu, ale pro Topolánka by znamenala konec.

Umožnit Paroubkovi druhý pokus by bylo z pohledu ODS logické - pokud by neuspěl, tak by nejspíš padl. Ale Topolánek nechce riskovat, protože pokud by Paroubek uspěl, pak získá pověst geniální politického stratéga a v ODS nezůstane kámen na kameni.

Správně vyčůraný politik si nechává otevřená zadní vrátka. Třeba Kalousek byl v tomhle mistr, ale pak (v domění, že vítězství je jisté) již dlouho před volbami de fakto vystoupil z koalice a přidal se k ODS. A udělal to tak důrazně, že pak mu už dosavad vždy účinná čtverylka doleva srazila vaz.

Holt platí never say never again. Uvidíme co zítra provede prezident.

L'ego 6.11.2006 10:56

Pane Danesi, mate bohuzel pravdu

Pane Danesi, mate bohuzel pravdu. I kdyz si myslim, ze CSSD by mela jit do opozice, i kdyz je mi Paroubek velmi velmi nesympaticky, presto nelze schvalovat postup V.K. i ODS, ktery predstavuje celou radu nevhodnych precedentu do budoucna (uvedomuji si to ti lide vubec??). Vladu ODS ano, ale prosim ne takto! Za demokracii nemuzete bojovat nedemokratickymi prostredky - musite hrat fer!

Karel008 6.11.2006 10:54

Daneš nám naservíroval další guláš ve stylu vítězného února . Hamba!

Delfin 6.11.2006 10:54

Pouze podle ovoce suďte je!

Volil jsem Zelené, tak budu v této přestřelce nestranný. O tom, že má pan Daneš naprostou pravdu a mluví mi z duše, není třeba diskutovat. Neštěstím Čechů, kteří tak lpí na svém relativním blahobytu, je krátká paměť. Když ODS  v r. 97 musela pro neuvěřitelnou korupci a totální hospodářský propad předčasně skončit s vládou, bral jsem jako obyčejný zaměstnanec ve fabrice 3700 Kč hrubého a inflace byla více než 10%. Po Zemanově "odražením se ode dna" mám dnes ve stejné posici plat (asi jako většina z vás)  téměř sedminásobně vyšší a inflace je téměř nulová- v některých měsících letos dokonce záporná. Když teď vidím, jak "podzimní ministři v demisi" masovým odvoláváním doslova boří stávající fungující systém, mám velké obavy o svou hmotnou budoucnost. Bojím se o další přerozdělování státních peněz osvědčenou Klausovou metodou: "na pět minut zhasnout", zdokonalenou nynějším ministrem- komunistou Tlustým- komunistou, z kterých máte takový strach, aby se zase nedostali do vlády. Měli jste je tam za Klause, za Paroubka a budete je tam mít i nyní za ODS- jestli jim to vyjde. PS: Zelené jsem volil proto, že jsou jediní čistí, přesněji řečeno, ještě se nestihli zkorumpovat. 

ladislav 6.11.2006 10:52

Demokrati

Modří demokrati, vzpamatujte se.Na jedné straně odsuzujete ( a naprosto správně ) kolektivní odpovědnost, jako zlořád minulého režimu, na druhé straně připisujete Paroubkovi právě dle jakési kolektivní odpovědnosti zločiny a vinu za dnešní stav, prestože JEDINÝ DOSUD ODPOVĚDNÝ od voleb je Topolánek,protože byl prezidentem pověřen,určen ,jmenován a já nevímco. Tak je u nás individuální,nebo kolektivní odpovědnost ? Autor má pravdu minimálně v tom,že někteří diskutující mají mediální kampaní tak vymytý mozek,že nepřemýšlí.

Ivanhoe 6.11.2006 10:48

O těch heslech

Ráčil by mi soudruh autor laskavě vysvětlit, co je špatného na hesle „Vyhráli jsme volby, a tak udělejme všechno pro to, abychom získali vládu pro sebe“, a proč je tedy nutné nahradit ho heslem „Prohráli jsme volby, a tak udělejme všechno pro to, abychom získali vládu pro sebe“ ???8-o;-P

vita 6.11.2006 10:45

Re: Re: Re: Souhlas

Sakra - původně tam mělo být "nepřekroucené", ale ten nechtěný neologismus taky sedí...

Yosh 6.11.2006 10:44

Re: to snad ne!!

1) označíte - li celou "levici" za antidemokratickou, rovina se nebezpečně nakloní k "legitimizaci" pravicové diktatury.

2) snahy upravovat ústavu k vlastním potřebám subjektu, který nezískal většinu ve sněmovně považuji za antidemokratické a nebezpečné, pokud ústava stanoví jasný postup, jak dál - zcela bez ohledu k Vašemu citu fair play.

3) dehonestující kauzy s využitím policie a zpravodajských služeb, které ve špinavé kampani použila pravice i levice, vytvářejí třaskavou směs nevhodnou k provádění ústavních experimentů.

4) komunisté jsou z mezinárodního hlediska v naprosto jiné situaci, než v r. 48 - zcela bez ohledu k jejich případným toužebným přáním. Jsem přesvědčen, že pokud by nastalo to neštěstí a dostali se k moci, budou nuceni pod tlakem EU, MMF, NATO a světové banky otočit o 180 st. a začít provádět JEDINOU MOŽNOU ekonomickou politiku na tomto území. Svoji rétoriku by museli zcela nutně postupně "demokratizovat" a zařadit se po bok např. komunistů italských.

5) o komunistické - t.j. "nedemokratické" hlasy se při projednávání knkrétních zákonů ve sněmovně opírají napříč politickým spektrem řípad od případu VŠECHNY partaje - zprava i zleva. Dokonce prezidentovi byly vhod při jeho volbě. Komunistům preference klesají a volilo je nyní lidí méně, než při volbách minulých. Nač tedy NYNÍ taková hysterie?

Mirek Šejna 6.11.2006 10:42

kouzlo nechtěného, Tomasi

Daneš napsal něco, s čím Vy nesouhlasíte, abyste nakonec Danešova slova svým komentářem zcela potvrdil. Říká se tomu kouzlo nechtěného.

Ivanhoe 6.11.2006 10:41

Re: Re: Pane Daneši STYĎTE SE !!!!!

Já naopak soudím, že proti popravám a nuceným pracem v uranových dolech je facka argumentem až nepřiměřeně mírným!;-€;-O(Y)

Mirek Šejna 6.11.2006 10:39

hasil je fašoun

a fašouny vždy uráželo, když je někdo přirovnal k bolševikům. Oni měli bolšáni a fašouni stejné metody, ale jiné cíle. Takže Hasil by určitě nepřízpůsobivé jedince s radostí koncentroval do lágrů nebo plynových komor, aby ta naše demokracie byla od nepřízpůsobivých očištěna.

Mard 6.11.2006 10:38

Re: Re: Re: To si nepřejte,

Právě že ne. Problémem je to, že v případě finančního vyčerpání státu nejsou prostředky na sociální transfery a lůza se naštve na to že ani levice jim nesype do kapsy. Takto to bylo alespon jinde ve světě. Viz třeba Argentina v poslení době. A podobné směřování má i Maďarsko. Tam zcela jistě v dalších volbách nezvítězí levice, ale bude fatálně poražena.

Mard 6.11.2006 10:34

Re: jak se meni dejiny

Hm, zdá se že zde děláte z pana Paroubka člověka, který se zalekne pár slov pana Klause. Zbytek Vašeho komentáře mi připadá neobjektivní. Sám víte že Borník bránil UOOZ aby vyšetřoval kauzy kde se vyskytovala ČSSD. Ale naštěstí ani vy při Vaši neobjektivitě, nepopřete že Peroubek dloéuho odmítal navrhnout kandidáta na předsedu PSČR, pokud bude protikandidát :-)

Papouch 6.11.2006 10:25

Re: Re: Re: To si nepřejte,

a pak prijde cesky Pinochet a najde pro Strahovsky stadion vyuziti i v dobe mezi slety...

Sch.glosáror 6.11.2006 10:23

A co jsou to ty "demokratické principy " ?

Papouch 6.11.2006 10:21

Re: Re: Pane Daneši STYĎTE SE !!!!!

spravne pouzita ("podsedicka") facka muze byt dobry argument

mame na to i prislovi - na hruby pytel...tak se z lesa ozyva

vita 6.11.2006 10:21

Re: Výrazný rys mladosti!!

Aha - takže ústavu můžeme klidně zmačkat a zahodit, když se zrovna nehodí. Když se komu nehodí? Inu - těm našim, přece!

Ústava je pro vás jen nějaký cár, naprosto zbytečný, stačí se přece řídit Vyšším Principem Vládním - já mám pravdu...

Díky...

Arab. 6.11.2006 10:13

Re: Re: Re: xxx

Souhlas.

Arab. 6.11.2006 10:11

Samý blábol.

Autor asi nemá žádné zkušenosti,nebo schválně mate lidi.