1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 3.1.2007 14:49

... spíš gauner!

jakovy 3.1.2007 14:49

Re: sirotci

Poslední věta je pravdivá! Jsou to pindy. Nejsou jenom levicoví. Zelení jsou všude zkujvení

qwert 3.1.2007 14:46

Re: názorové spektrum v rámci jedné strany

nepůsobí nic více odpudivěji (vypadlo slovo při editaci)

LUBOŠEK 3.1.2007 14:46

Re: Zelení jsou horší než lidovci

JE TO VĚRU K NEVÍŘE, ALE JE TO TAK.BURSÍK SE JEN CHECHTÁ, JAK VYHRÁL I NAD KALOUSKEM

qwert 3.1.2007 14:45

názorové spektrum v rámci jedné strany

znám dost lidí, kteří nevolili Zelené s odůvodněním, že to "je druhá ODS" a stranu pana Bursíka chápali jako přívěšek odéesky a svůje hlasy dali praseti bradavičnatému. Možná to mnohé překvapí a pan Bursík skutečně takové postoje u některých voličů vyvolává.

Osobně si myslím, že lidovci i zelení jsou dobrým doplňkem ODS, rozhodně lepší než spojenectví ODS + ČSSD, které jsme tu už jednou měli, a které většině národa smrdělo jako kartelové dohoda o rozdělení trhu resp. křesel.

Na odresu ODS jen malá výtka (i přesto že s ní sympatizuji) :  na českého voliče nepůsobí více odpudivěji, než strany, které nesnesou bohatou vnitřní různorodost a dávají to najevo, jak sami u sebe, tak i v případné koalici. Jistě, jsou hlasování kdy je třeba postupovat unisono. Stačí mrknout do USA na dvě největší strany - tam jsou v těchto  stranách politická křídla, u kterých se může zdát že patří ke protivníkovi. Nikomu to až tak nevadí.

jakovy 3.1.2007 14:41

Re: S touto vládou

Ach ano.

zloch 3.1.2007 14:08

Re: Z odpovědí M. Topolánka na dotazy M. Jílkové

Je to patrně pravda, protože J.Z. v létě někde řekl, že je lepší zůstat v Bruselu, než lézt do nejasné vlády. A vůbec, proč byl P. Nečas tak dlouho připravován na funkci MO, když nějak (i pro voliče ODS) přepkvapivě sklouznul na MP?

h 3.1.2007 14:00

Pane Zahradile

bylo krátce před jakýmisi volbami a pan Klaus zavítal i do krajského města na jihu. Na náměstí se konal "mítink",kde měl VELKÝ VÁCLAV pohovořit. Před tím ovšem prošel se svými dvořany několika ulicemi ke krásnému náměstí. Byl jste mezi nimi. ten váš průvod jsem potkal. A zaujalo mne chování některých. I vaše. Xichty si pamatuji. Tolik servility jsem dlouho před tím neviděl a neviděl jsem ji ani dlouho potom. Divil jsem se, že jste si nelehl před "velkého", aby si nezadělal obuv prachem mezi starobylými žulovými kostkami. Servilita vám evidentně zůstala. To dokazujete svým článkem. (Podotýkám, že ještě méně než samolibého "VELKÉHO" snáším upoceného "Knedlíka se šesti.) 

Jan Daniel 3.1.2007 12:54

sirotci

Milý Zahradile, vždyť vy ty sirotky potřebujete. ODS bez nich nikdy nebyla a ani nebude schopna sestavit vládu. Je dobře, že jste si alespoň uvědomil (na rozdíl od některých "myslitelů" v ODS), že zde tento segment voličů existuje a že s krachem např.ODA se nikam nevypařuje. Vždy se najde strana, která začne tuto poptávku opět uspokojovat a ODS ji opět bude potřebovat jako koaličního partnera. Topolánek je zdá se realista, který to pochopil. Na rozdíl od politického loosera Klause, který se více soustředil na boj se stranami sirotků, než na boj s ČSSD. Jeho očekávání, že bude hlasy sirotků kanibalizovat se ukázalo jako naivní, namísto toho oslabil ODS, snížil její koaliční potenciál a zavedl ji na 8 let do opozice. Správně odhadujete, že to byli právě sirotci, kteří pomohli zeleným dostat se přes 5%. Bursík to ví také a proto se nemůže prostituovat s KSČSSD jak mu radí někteří pitomci z ČSSD (pindy typu zelení jsou všude levicoví).

Vlastimil 3.1.2007 12:42

Z odpovědí M. Topolánka na dotazy M. Jílkové

Miroslav Topolánek:

"Kdyby Jan Zahradil měl tu odvahu, tak by v tom Černínu seděl on. Jenomže se mu nechtělo jít do riskantní hry, kdy není jasné, jestli ta vláda bude trvat dva měsíce, nebo čtyři roky. To jsou jeho knížecí rady. Mám ho rád, je to kamarád, ale měl mít odvahu a sednout si do Černínského paláce sám."

o´hafra 3.1.2007 12:30

Pan Zahradil má nos jak mrkev

a je stejně chutný a stejně mluví. Jako chobotem do sudu a jeho názory jsou velmi typicky stejné. Europa - uh! Česká republika - uh! Vlastní názory - uh!

Bijte mě, prosím, jestli si myslíte něco jiného!

Pavel 3.1.2007 12:21

Trik je možná jinde

Není to celé zdánlivě nesmyslné sestavování vlády jenom zastírací manévr? Neje o to, aby ODS mohla razantně vládnout co nejdéle bez mandátu. Třeba celé volební období. Prezident ji podrží.

Severocech 3.1.2007 12:10

Doufam,

ze jste natolik seriozni a budete hlasovat proti teto skandalni vlade.

občanka 3.1.2007 11:08

Typická česká reakce, jak je někdo schopnější, hned mu to vyčteme, že?

Všichni prohráváme díky ekonomickému a bohužel i politickému kutilství pana Klause, který se tak snažil upravit volební zákon navzdory ústavě, že teď nemáte většinu v poslanecké sněmovně, i když voliči dali trojkoalici o 200 tis. hlasů víc. Kdyby zůstal poměrný systém tak, jak byl, tato situace by vůbec nenastala a měli bychom tu půl roku normální koaliční vládu. Chamtivost se nevyplácí.  Jak říká klasik Jára Cimrman: kdo chtěl víc, nemá nic.  Bohužel to nic máme s vámi i my občané, kteří tu maškarádu musíme platit.

kapitán 3.1.2007 9:39

Re: Ale pane Zahradile,

Vy ale máte ujetej názor.

ODS naopak svou předvolební rétorikou vymezila souboj jen pro DVĚ největší strany. Žádné jiné téma než vzájemné poměřováíní a osočování nebylo.

Je vůbec div, že se Bursík dostal do Sněmovny neboť byl málem preferenčně přeskočen.

mirek 3.1.2007 9:17

Na jeho místě by nikdo nepostupoval jinak ?????

Pane Zahradile, No name zpívají " čím to je, že kritik nenapíše pieseň". Nezastávám se Bursíka, taky mi vadí, že zelení dostávají více, než jim patří a že je mnou volená ODS v nějaké podivné krizi-nekrizi. Co mi však pije krev, je věčné "brblání" těch, co neumí nic vymyslet a kritizují.

Jsem si na milion procent jistý, že být na místě Bursíka Vy, nepostupoval by jste stejně a hlavně NEZÍSKAL tolik, co on. Myslím, že jste měl možnost oslovit členskou základnu ODS se svými vizemi. Jaké kvality asi byly, když nejste šéfem ODS ????

Old 3.1.2007 9:12

Re: Hmm.

Ano!!!

jerry 3.1.2007 9:03

Zelení jsou horší než lidovci

Lidovcům stačilo být ve vládě a na svůj program /bohužel občas měli i dobré myšlenky/ si vzpomněli jen tehdy, když potřebovali svého partnera vydírat, Zelení chtějí nejen daleko víc koryt, než jim náleží ,ale chtějí své bludy prosazovat tak, jako kdyby vyhráli volby. Už první Topolovo protitemelínské prohlášení svědčí o tom, kdo ve vládě rozkazuje. Takže zástupci 6% voličů mají hlavní slovo a to díky skvělému předsedovi ODS. A na Topola není třeba Bursíka, ten se bude bát i Kuchty s Džamilou.:-)

briza 3.1.2007 8:44

Hmm.

Kdyby se vase strana pane Zahradile sveho casu nesr***la do volebniho zakona ;-€ cely tento problem nemusel vubec existovat. To je tak jedine co k tomu mohu rici.

roz 3.1.2007 8:30

S touto vládou

S touto vládou si ODS zadělala na prohru v příštích volbách!

zoch 3.1.2007 8:30

Nastane doba,kdy se můžete něčemu přiučit.....

Samozřejmě jen ve chvíli,pokud " Kari " skutečně do křesla ministra usedne. Potom můžete porovnávat . Jak byste celou věc řešil Vy a jak jí vyřeší případný budoucí šéf Černínského paláce.Mezi vámi je totiž diametrální rozdíl.

Zebra 3.1.2007 8:29

Hezké !

Na Zahradila překvapivě výstižný popis Bursíkova obratného a účinného vyjednávání. Jen marně dumám, proč to plácnul sem, IMHO je to spíš interní materiál na stranické školení modroušů z politické taktiky. Nebo vypukla modrá kulturní revoluce a jejich pupíci maj nařizenou veřejnou sebekritiku ? Von to asi bude spíš zelenej klacek v modrý ruce na jinak modrou hlavičku, co ?

MrRubikon 3.1.2007 8:19

Re: K článku

.... a můžeš prozradit, který "hova..." jsi volil ty ? teda. abych se pro příště poučil :-)

Aleš P. 3.1.2007 8:14

K článku

Pan Zahradil je opravdu seriozní a férový politik.Umí hezky kopat do svého koaličního partnera.Ostatně jako celá ODS ,umí jedině brečet a kopat okolo sebe jako malé děcko.Pana Zahradila jsem měl do dneška za jednoho z mála inteligentních lidí v ODS.Z této strany se totálně ztratila férovost ,schopnost cokoliv konnat a předvídavost .Ale ani se nedivím neschopnost kterou předvádí předseda Topolánek to se jen tak nevidí.Jeho poskoci to neustále schazují  převážně na Paroubka,pak na Klause a ted už i na Bursíka.Je to stádo ..jako komunisti  ti také svoji neschopnost schazovali na kdeco. Jak takový Hova... může volit 36% voličů to je obrázek o klesajícím IQ populace v ČR. 

MOON 3.1.2007 7:51

Ale pane Zahradile,

Ale pane Zahradile ,prosím nemlžte.Vždyť jste to byl Vy  a Vaše ODS, kdo Bursíkově straně zaplatil volební kampaň.Bursík skáče jak ODS píská a to, že se někdý zdá ,že je Bursík Vaším konkurentem ,čí zástupcem strany s jiným názorem je jen součástí scénaře,který píše ODS.A tísíce naijivních voličů co doufali,že volbou zelených volí jiný směr a jinou protiváhu ODS,si ve své naiviti tleskají a domnívají se ,že je tomu opravdu tak  .A k tomu aby tito voliči zelených byli spokojeni s politikou páně Bursíka slouží i Váš článek.

Vlastimil 3.1.2007 7:34

Tento návrh vlády je opravdu výsledkem chybné vyjednávací tatiky ODS

Lepší byl ten první vůbec nerealizovaný návrh trojkoaliční vlády z léta 2006 a lepší je i druhý realizovaný pokus ODS (tj. současná vláda). Mně v novém návrhu vlády nevadí senátor Swarzenberk, ale další zelení ministři. Nejvíce mi ovšem vadí část nového vládního programu, kde se zeleným podařilo zablokovat další rozvoj české energetiky. Takže doufám, že tato vláda nedostane důvěru poslanecké sněmovny - jak, se zdá ti dva poslanečtí "rebelové" z řad ČSSD tuto vládu nepodpoří.

Pan Zahradil se ale povolebních vyjednávání také účastnil, takže svůj podíl viny na současném stavu nese i on sám.

MrRubikon 3.1.2007 6:58

Amen

S Paroubkem a biliardovým státním dluhem na věčné časy a nikdy jinak !

MrRubikon 3.1.2007 6:55

Kdo za to může ?

Pane Zahradile, tak proč jste ten post zeleným předali, proboha ??? Copak vy nejste členem a vysokým funkcionářem ODS ? Tak trochu mi připadá, že se snažíte dlóóóúhatánským článkem zastřít skutečnost, že ODS se ukázala být při jednání o této vládě velmi slabou.

PetrK 3.1.2007 6:55

Moudré konání ODS

Za ideální bych považoval, kdyby ČSSD umožnila přístup ke korytům této vládě a pak vyhlásila nulovou toleranci všem návrhům ODS. Protože ČSSD je státotvorná strana tak by mohla selektivně podporovat návrhy s dílny jak zelených tak i lidovců. Myslím, že to by byla správná cesta k vítězství v příštím volebním období.

třetí 3.1.2007 6:33

No teda.

Sakramentský Bursík, to bych do něj neřekl. Teď už vím kdo potopil Titanik.