9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Šibalistánci

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A.D. 14.10.2006 9:16

Re: Apropos dotovaná výroba lihu

Protože EU :-P

Ale 14.10.2006 9:30

Re: Apropos dotovaná výroba lihu

Dotovaná výroba lihu je dalším zákonitým příkladem kam vede aplikace ideologických pouček v zájmu podnikavých skupin.

Příklad: mám hromadu nepoužitelného obilí v ceně 1000 Kč/t.

Řešení 1 - spálím ho ve vsi namísto zemního plynu, ušetřený zemní plyn mohu eventuálně (ale není nutné) použít místo ropy.

Řešení 2 - vyrobím z něj dotovaný líh (první díra do rozpočtu), naleju jej do benzínu (ztráta na spotřební dani - druhá díra do rozpočtu) a energie získám tak třetinu proti řešení 1 a energetickou náročnost celého postupu mám navíc.

Může mi někdo vysvětlit, proč všichni zelení horují pro drahé technologie, které vyžadují obrovské investice, zato přinášejí pouze propagandistický efekt?

Marta 14.10.2006 9:07

pane Bárto,

máte pravdu ve všem co jste napsal.  Paroubek je úplně s nervama  kdesi. Ví, že do Strakovky se už nedostane, a tak se snaží i o nemožné!  Vůbec nemá 101 hlasů, ale chce to udělat tak, aby vládnul neomezeně  i bez vyslovení důvěry. Hlavně proto,že se mu svíríá zadek strachy na co se ještě teprve přijde , co mu zlomí vaz! 

Šerlok Homeless 14.10.2006 9:13

Re: pane Bárto,

Ať má kolik chce hlasů - jestliže si vybral za nejbližšího spolupracovníka zločince, tak premiérem už být NESMÍ !!!

Jara London 14.10.2006 11:15

Re: pane Bárto,

Má 101 hlasů - drží pod krkem Kalouska, který ví, že pokud socani zveřejní (šikovně) informace o jeho podílu na korupci v resortu obrany a na vraždě jeho švagra, jde bručet na 15 let. Bolševici se fakt neštítí ničeho.

Olina 14.10.2006 12:40

Re: Re: pane Bárto,

Představa,že by nám něco takového vládlo je pro mne otřesná.

jirka.s. 14.10.2006 8:54

Naprosto pregnantní!

Co se týče první části Vašeho článku, pane Bárta, je to v podstatě zcela přesný výčet zhovadilostí trojjediného a socanů obecně. Nezbývá nic než si přát, aby se ve velmi blízké budoucnosti stala skutečností i jeho druhá část .

LV 14.10.2006 8:24

Je to jasné, jen se trochu bojím

že dostat toho lumpa, ano lumpa, Paroubka dost daleko od výkonné moci a vlivu na ni bude dost obtížné. Od voleb je vidět, že hraje zoufale a vabank. Že mu musí jít o mnoho, možná dokonce (přinejmenším) o svobodu. A zoufalí lidé dělají zoufalé věci..

Nicméně v současné době má president Klaus na tohoto šibala jeden významný klacek: může mu soukromě říct, že Topolánkova vláda bude dál, v demisi "nouzově a dfočasně" řídit zemi, dokud se Paroubek nepřipojí k souhlasu s předčasnými volbami. Třeba 3 roky. A že dalšího kandidáta na premiéra jmenuje půl roku před termínem řádných voleb. Že je to "znásilnění" ústavy? Je, ale ve střetu s 8 let budovanou zločineckou sítí a s perspektivou vlády levo, levo, levo, (středově)levé oprávněný prostředek!!

lída 14.10.2006 11:53

Re: Je to jasné, jen se trochu bojím

Trochu mám obavu, aby někde něco nevyštrachal na Klause a nevydíral i jeho. Aby se nestalo, že pak otočí také, což by byla kastrofa. Na druhou stranu pan prezident je osobnost, která se myslím vydírat nedá, takže doufejme, že to ukočíruje. Představa, že další 4 roky budeme žít pod taktovkou socdem, tak jdou na mne mrákoty stejné  jako za totáče.

honzak 14.10.2006 8:19

už jen to, jak

Pardus změnil výraz včetně výraziva ukazuje, že se jeho stolička akosi hojdá,hej? A až lázeňský švihák promluví, aby si zajistil mírnější trest, bude vymalováno. Myslím, že hlídat by se měli hlavně ti 3 borci a náměstková. Aby "náhodou" neupadli na roh postele hlavou, nebo jim v rámci avizované chemoterapie nebyl podán jiný, podstatně účinnější lék (účinnější hlavně pro socdem).

Také ticho kolem Kalouska je zajímavé, složení delegace lidovců a její pozvání jakoprvní na Hrad jakbysmet. Myslím, že si "Boží bojovníci!" Kalousek, Svoboda a Ambrozek už u lidovců neškrtnou. ODS je nevezme, takže zbývá "mezisklad vyhořelého paliva" SNK-ED nebo rovnou komunisti, jejichž program má s lidovcipřeci mnohé styčné body, že?

Ota First 14.10.2006 8:36

Re: už jen to, jak

R^R^R^ 

Ten mezisklad se Vám obzvláště povedl!:-D

arch.JJ 14.10.2006 7:04

to, že v tom Paroubek jede, je jasné každému, kdo má za ušima ......

a bylo to zřejmé už mnohem dříve. Jenom chyběly důkazy. Snaha tohoto vlezlého a drzého vůdce  šibalů je zřejmá. Vecpat se znovu rychle do Strakovky a zničit, co se ještě zničit dá. Každým dnem přibývají důkazy proti jeho kámošům. Blíží se den, kdy budou najity i proti němu. nezbývá, než si přát už aby to bylo. Jeho činy mají daleko k socdem politice. Upřímně přeji  slušným řadovým členům ČSSD, aby rychle našli kvalitní náhradu do jejího vedení . Pokud budou dlouho vyčkávat, ponesou si s sebou cejch tolerovaných lumpáren. Tyto " poklesky " nemůže nevidět a tolerovat nikdo, kdo má alespoň za mák slušnosti. To už nemá nic společného s pravým či levým viděním světa. Paroubek vědomě ale skrytě rozdělil tento stát  na poctivce a lumpy. Poctivci ho budou volit , neboť lumpové na to dohlídnou. Dát nyní šanci Paroubkově snaze o sestavení vlády by bylo zmaření všech očistných akcí , které v této zemi pozvolna začínají probíhat. Tím, a to dodávám, nefandím bez výhrad straně modré. To, že jsem ji dal svůj hlas ve volbách bylo především proto, protože jsem byl přesvědčen, že pod vedením Grosse a Paroubka jde tato země zu grund. A jak je vidět, udělal jsem dobře. Nechci, aby moje děti seděli " ve IV. cenové " s ČSSD.  Tuto hospodu je třeba pořádně provětrat!

Hezký den všem slušným a poctivým lidem

arch.JJ 14.10.2006 7:08

oprava :

...děti seděly ve....

lída 14.10.2006 11:58

Re: oprava :

Myslím, že jde o obsah a ten je kvalitní. Není to o tom jestli tam je tvrdé nebo měkké i, puntičkáři.

Milan 14.10.2006 7:58

Re: to, že v tom Paroubek jede, je jasné každému, kdo má za ušima ......

S každou další kauzou se začíná mozaika doplňovat.Systém šibalů začíná mít povážlivé trhliny a protože nejsou u moci nemají takovou možnost ty díry látat.Věřím v samočistící mechanismy jen u demokratických stran a tou ČSSD rozhodně není.Ti poctiví z jejich řad (jsou-li nějací) budou chytří,až to za ně udělají jiní.

Novák 14.10.2006 8:26

Re: Re: to, že v tom Paroubek jede, je jasné každému, kdo má za ušima ......

No, vzhledem k tomu, co se děje na radnicích ovládaných ODS a magistrátu v Praze bych nebyl moc optimistický, jenže modrými strakami ovládaným médiím a novinářům v modrých brýlích se to jaksi nehodí do krámu. http://http://www.novinky.cz/domaci/magistrat-prahy-celi-zalobe-kvuli-pronajmu-skodova-palace_98329_cid6s.html . A takovýchle pronájmů za hubičku apod., rodinným příslušníkům a znáým, těch je...

lída 14.10.2006 12:05

Re: Re: Re: to, že v tom Paroubek jede, je jasné každému, kdo má za ušima ......

Pane Novák, dělám v realitách, takže bych tady mohla hodinu vyprávět o tom, co se děje v realitách a to specielně takových, které obhospodařují státní zaměstnanci.  Je to sice špatně, dělají to všichni, kdo tam sedí, ale tady teď jde o daleko závažnější věci, jestli jste to pochopil. Nevím jak Vy, ale já nemám zájem o další 4 roky zadlužování a vládu komunistů spolu s ČSSD. Vrátí tuto zemi o další roky nazpět. A myslím, že jsme ztratili už času oproti vyspělým západním civilizacím, kam bych já osobně ráda patřila, víc než dost.

Otakar 14.10.2006 5:42

ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

Otázka 1) Proč byl Unipetrol - toto ridinné stříbro vůbec prodán a proč za tak mizernou cenu a proč právě polákům?

Otázka 2) Proč poláci jdou tak daleko, že preošetřují koropci i v ČR, za více než  1 mld.

clai 14.10.2006 6:03

Re: ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

 A proč také vyslýchali Topolánka  ???

čtenář 14.10.2006 7:13

Re: Re: ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

Asi musíme konečně přistoupit na to, že je to tu prolezlé skrz na skrz, a ne pořád lpět na "své" straně.

Milan 14.10.2006 7:51

Re: Re: ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

Protože jako čelný opoziční politik může mít informace pro doplnění vyšetřování.Pokud si myslíte,že jsou jiné důvody,sdělte jaké a hlavně proč.

Rolen 14.10.2006 9:38

Re: Re: Re: ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

Unipetrol není žádné rodinné stříbro, nic takového ani v ČR není. Kauza je pouze kauzou, kromě tvrzení jednoho Poláka (bývalého vyhozeného šefa PKN) neexistuje nic.

ucitelas 14.10.2006 9:54

Re: Re: Re: Re: ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

á pan informovaný

Olina 14.10.2006 12:56

Re: Re: Re: Re: ČSSD chce zabránit prošetření kauzy "Unipetrol" za každou cenu.

Pane,vy buď nesledujete dění okolo Unipetrolu,nebo nám vědomě lžete.Nebudu mluvit o stanovisku vyšetřovatelů z Polska.Mně stačí,že šibalové začinají práskat jeden na druhého.Nebo jak si vysvětlit veřejné prohlášení Palase,který přiznal,že prodej Unipetrolu byl pod cenou.Že neměli všechny podklady pro své rozhodnutí o prodeji.Že byli uvedeni v omyl ohledně solidnosti ostatních zájemců.Moc ráda bych znala obsah jeho výslechu,když si dovolil na kameru říci co řekl.

Alfons 14.10.2006 4:16

ODS zadarmo kydá ve stáji ČSSD hnůj.

To se ČSSD hodí. Křišťálově čistá a obrozená bude připravená vládnout. Paroubek se nevzpěčuje, omlouvá se a to se lidem líbí. To ODS neumí. Proč by teď neměla ČSSD přízeň voličů?.

Maruš 14.10.2006 1:20

mene,mene tekel

perfektně shrnuto,zbývá jen zvážit. K tomu nedá ani nic  dodávat, snad jen doufat, že se presidentovi podaří jeho plán.

Sociální demokraté by měli začít uvažovat a to rychle, než jejich stranu naprosto zničí jejich vlastní vůdce.

Marie Dubanová 14.10.2006 2:05

Re: mene,mene tekel

a nám nezbývá nic jiného, než li sobě i prezidentovi - držet palce.

herakleitos 14.10.2006 3:07

Re: Re: mene,mene tekel

To se nazývá zbožné přání troubo. ať se vyčerpá možnost ústavy. Věřím, že se to Paroubkovi podaří.

banah 14.10.2006 4:27

Re: Re: Re: mene,mene tekel

Věřím, že se to Paroubkovi nepodaří.