6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sestrojme oštrachajz!

Schyluje se tamhle za Velkou louží zase jednou k prezidentským volbám a držitel toho úřadu přemýšlí, jak to udělat, aby jej vzhledem k dosti už pokleslé popularitě zase nepozbyl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 2.11.2012 19:00

jo, jo

Zaměstnanosti by nejvíce pomohlo, kdyby stát přestal buzerovat firmy byrokracií a snížil daně. Jenže to by mnozí voliči chápali tak, že stát se nestará. A tak politici pro své znovuzvolení s námi hrajou podivné hry na akční vlády, co do všeho strkají nos.

Ještě si naprosto jasně pamatuju na dobu, kdy jsem se musel začít o svoje věci starat sám. A živě si pamatuju ten pocit naprostého ohromení z toho, jak stát vyžaduje složitě řešit jednoduché věci.

Příklady:

Např. výpočet mzdy zaměstnance. Opravdu do dnešní doby nechápu, proč je to takhle složité. Proč nestačí, aby zaměstnavatel poslal ze svého účtu dohodnutou sumu, ze které by zaměstnanec odesílal státu daň a pojištění. Nebo daňové přiznání. Je normální, aby s daňovým přiznámím měl problém i nadprůměrně inteligentní a vzdělaný člověk? Není. Proč nestačí, aby firma evidovala příjmy a výdaje - a daň se jednoduše počítala ze zisku (bez psychotických vyjímek, odpisů atd.)? Atd. atd.

M. Sedláček 2.11.2012 17:25

Vtipné a pravdivé!

Díky.

J. Klimek 2.11.2012 16:07

článek je úžasný

V první polovině jsem se dokonce smál, leč byl to smích hořký, protože jsem viděl, jak pan Frýbort krásně popsal to, co se běžně děje.

Potíž veškeré politiky a spousty jiných oborů dneška je ta, že nikdo nenazývá věci pravými jmény, přitom správné pojmenování problému je prvním krokem k jeho odstranění a nápravě.

P. Kolář 2.11.2012 10:06

Bravo,pane Frýbort.

Takhle to chodí na světě,nehledě na politický systém.Člověk chce být klamán a politické strany jsou tady od toho,aby mu vyhověly.Věda nám říká,že perpetum mobile je nesmysl,ale v politice ten princip platí stále a je velmi úspěšný a navíc se stále zdokonaluje.A všechny politické strany ho využívají,přisáty k mateřskému prsu státní pokladny.Na nás ostatní platí to biblické blahoslavenství chudých duchem.To království nebeské si zasloužíme.

J. Vavrochová 2.11.2012 9:37

Dobře napsáno, mělo by si to přečíst co nejvíce našich lidí, aby

taka nenalítávali na podobné sliby od našich politiků.

Jenže Neviditelného psa nebo Lidovky čte jenom určitá skupina lidí a ti většinou tuto nezpochybnitelnou pravdu vědí. Ti ostatní zase budou věřit a volit ty slibující politiky. Bohužel.

J. Boleslav 2.11.2012 8:13

Velmi pěkný článek

I. Schlägel 2.11.2012 6:39

I Němci si už uměli nedávno veřejně přiznat,

že kromě multikulturalismu stejným způsobem nefunguje tzv. "aktivní politika zaměstnanosti", která stojí poměrně dost peněz, ale skutek utek. Než to dojde Čechům a zbytku Evropy, to uteče vody a "investovaných" miliard.

S. Moc 2.11.2012 4:25

O.K.

To je právě ten problém, volič se vždycky nechá nalákat na sliby, protože mu nic jiného nezbývá. S Obamou to vidím tak, že jestli ho znovu zvolí aniž by se ho zeptali co dokázal za ty první 4 roky (a to nemluvím o otázkách jako kde se narodil....) tak si pak ty další 4 roky zaslouží...

J. Boleslav 2.11.2012 8:13

Re: O.K.

Bojím se, že to tak dopadne a opálený žvanil zase lidi ukecá a vyhraje. S Amerikou si ho ovšem bohužel bude "užívat" i celý svět.

P. Krasny 2.11.2012 11:33

Re: O.K.

Drzte nam palce, skutecne se nechci na vlastni kuzi presvedcit do jaky perdele tmavy by nas hussain dokazal dovest.