27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Senát nad daněmi prokázal svůj smysl

Nedalo se asi čekat, že Senát s pravicovou většinou rozcupuje daňový balíček, jehož podstata, tedy reálné snížení daní z příjmů, vychází z tradičních pravicových receptů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Slavíček 13.12.2020 11:08

Mám na to jiný názor. Především se prokázal náš nesmyslný zákon, který umožňuje vkládat jednotlivým poslancům dodatky ke schvalovaným zákonům bez jakékoliv korekce.

P. Dvořák 13.12.2020 8:27

Peníze jim zatemnily mozek.

Z tak debilní úpravy daní musí přece každý hlas "pro" mít vejvar. Jiný důvod pro to nevidím.

Jen mi není jasné stádium rozkladu mozku Babiše, když má majetek poloviny velikosti, o kterou bude snížen příjem státního rozpočtu touto úpravou.

Mozky v tomto stádiu jsem vídával na onkologii na oddělení paliativní péče.

J. Koubek 13.12.2020 6:38

Doufá, že bude po volbách jasno ař smeteme Piráty, ODS a Top a zbyde ANO, SPD a KSČM

V. Bok 13.12.2020 0:19

Těch Čín je hodně, zvláště v Asii. Třeba Singapur, ale jsou všude kde vládne čínský kapitál. Jo jo.

V. Bok 13.12.2020 0:17

No, ještě je tu Zeman. Ten tohle nepodepíše. Jinak rozpočet s takovými daněmi je naprostá sebevražda. Zvláště, že vzhledem k volbám si nikdo netroufne ty sazby spravit. Copsak všichni zešíleli???

Š. Hašek 12.12.2020 18:07

Jelínek mi připadá hloupější, než Šiklová. Možná morče.

Jako příklad konkrétní použiji souseda u chalupy. Ten soused zvorá pole, udělá vše kolem domu........ potom jde do hospody, přinese vokurky .... a nemá potřebu sousedům furt něco bušit do hlavy. Hodně mlčí a poslouchá.

Policejně jsem hlášen v Praze. Tedy jaksi nic moc, že?

Co kdyby Jelínek pořádal placené "koncerty". Jako Pink Floyd? Jedno přečtení za 988.-Kč. K stání, vzadu.

Š. Hašek 12.12.2020 16:29

Máte dva syny/dcery. Jeden je dobrej, druhej stojí za nic, na nic nešáhne, zmar. Oběma je o hodně víc než sedmnáct.

Odkázali byste jim stejně?

Tak nějak mám dojem, že daně by se kolem toho mohly štrejchnout.

Senát je sranda. Momentálně řešil, kolik Čín je na Zemi. Mně to taky nedá spát. Budím se kolem 4:18.

J. Stehlik 12.12.2020 14:25

Dopadlo to nejhůře jak mohlo. Pokud se snižují daně, lidé to automaticky musí poznat na službách. Tedy měly být kráceny i příjmy obcí a krajů. Protože od 90 let se snižují daně a zalepuje se to zadluzenim. A on to někdo bude muset zaplatit viz. Řecko, které zase pozadalo o další zachranu ( bude muset zvednout daně).

Stačí se podívat na zprávu OECD a Babis se chová přesně opačně. Výrazně se tam zmiňuji realitní daně, které jsou nesmyslně pd metrů a nikoliv podle výnosu. Reality jsou normální investice a logicky by měly nést výnos. To by se ale nelíbilo papalášum. Nejsme přece v usa kde obce jsou finančně nezávislé :-P.

I. Štípek 12.12.2020 13:55

Jelínku, to je jeden manipulativní faul za druhým. Například to jak Babiš dorazil do Senátu, jehož existenci zpochybňuje, to už se nestydíte ani za mák?

Š. Hašek 12.12.2020 13:10

Ty naše státní penze jsou echtovní komunismus!

Ti, co odevzdali víc, na stará kolena dorovnávají pěti okolo. Aby se nakonec všichni sešli na nejlevnější dovolené v Chorvatsku. A nadávali! Pochopitelně těch pět nadává tomu jednomu. Ten jeden jest smířen, co mu také zbývá, že?

A tak běží život.

Zkráceno.

Š. Hašek 12.12.2020 12:55

Každá sockom vláda oblasti štrasbrusele se momentálně chová jako finanční debil.

Doma to mnozí dělají. Celá skupina drzých spoluobčanů, kteří mají celoživotní účet v minusu. Ale oni se nechovají jako debilové, chovají se jako vyčůraní vyžírkové. Momentálně vlastně chytře.

Lepší to nebude, tedy zatím.

Š. Hašek 12.12.2020 12:51

Pokud se daně koncipují tak, že bude vyšší výtěžnost a nasraných budou menšina těch největších plátců - tak je to sockom.

Neříkám, že Marie Terezie to zvládla. Ale mrknul bych se na takového Rašína.

Samozřejmě bych musel vyházet politiky, kteří ovcím buší do hlav, co všechno je zadarmo. Začíná se mi zdát, že jsem na pastvě ovcí. Tedy stran státních financí.

Asi nejde vstoupit do stejné řeky.

P. Dvořák 12.12.2020 12:26

Senátoři i poslanci si pozměňovacími návrhy jenom leštili svoje . . . eh . . . svoje ego. Žádná úprava daní v dnešní době neměla být.

Vláda se chová jak finanční debil, který má nízké příjmy, čímž má dluhy, ale rozdává "chudým". A aby toho nebylo málo, ještě si znovu zkrátí příjmy a znovu navýší rozdávání.

Udělal by to někdo doma?

P. Dvořák 12.12.2020 12:21

Ježiš!

Mně je někde nějaká přerozdělovací "spravedlnost". Já píšu o tom, že je díra do rozpočtu už teď, stát rozdává z mínusu, načež vymyslí snížení daní, takže bude mít ještě míň ale rozdávat chce pořád víc. Tím snad zbohatneme?

Šmytec.

J. Moravec 12.12.2020 11:08

Naštěstí, pro někoho na neštěstí, se chování člověka neřídí žádnou matematickou rovnicí. Kdyby tomu tak bylo už dáno jsme tu mohli mít komunismus, a každému “podle jeho potřeb”. “Spravedlivé přerozdělování” podle představ kohokoli vede jenom k chudnutí všech.

S. Rádl 12.12.2020 10:10

Senát "napravil" to, co by se v normálně fungující sněmovně nemohlo nikdy schválit, tedy souběh snížení daní a zvýšení odpočtu. Byl to vlastně pirátský kapric (sleva na poplatníka tuším 8000) a stejně tam z něj zbyly ty 3+3 tisíce.

Š. Hašek 12.12.2020 10:00

Daně jsou tak vysoké (!!!) a nepřehledné (!), že svojí připomínkou senát opět prokázal, že opravdu dokáže "zkrátit párátko o milimetr".

A novináři z toho mají Vánoce. Jelínek také.

Úplně naživo si představuji Hilšera a Drahoše, jak to počítají a modelují - za všechny pracující a odlišné občany ČR.

Jednoduchá, nízká procentní daň se stejně nepovedla.

J. Moravec 12.12.2020 9:58

Ještě spravedlivější důchody, ještě spravedlivější přerozdělování statků. Toť cesta k nejpokrokovějšímu systému na světě, ke svobodě občana - dle pana Jelínka.

Už se to někde, někomu povedlo - nevzpomínám si. Že by Kuba, Venezuela, nebo někde na východě?

P. Dvořák 12.12.2020 9:54

Do rozpočtu je i bez covidu díra jako prase. Vláda rozdává covidové kompenzace nalevo - napravo jak šílená z něčeho, co nemá. A do té bídy si vymyslí snížení daní, které udělá do rozpočtu díru jako další prase. A slibuje další kompenzace.

Podle této matematické rovnice by (ad absurdum) bylo nejlepší, kdyby vláda mohla daně snižovat a snižovat až do okamžiku, kdy by vybrala nulové daně a tím pádem by mohla rozdávat nekonečné kompenzace.

J. Moravec 12.12.2020 8:45

Tady nejde o kapsy stejného subjektu ani o občasné peníze jenom pro někoho pane Dvořáku.

P. Dvořák 12.12.2020 7:06

Takže rozdáváním jedněm se vyrovná státní rozpočet, aby se mohlo rozdávat druhým. Aha.

Někde jsem četl, že jsou skupiny lidí, co jim stát z vrtulníku kompenzuje (rozuměj - hází) pětikilo denně. Jestli je to pravda, nevím, nepatřím mezi ně. A jak tak čtu zprávy, další by chtěli ještě víc. Dobrá, chápu je.

Co mi nějak nesedí je, že když mám jednu kapsu prázdnou, tak druhou roztrhnu, protože mi do ní občas někdo strčil nějaké peníze.

J. Pilny 12.12.2020 6:54

Nevím jaký plat máte Vy, ale pro mne 30 000 ročně není pakatel a to nejsem žádný pracháč.

P. Dvořák 12.12.2020 6:51

Jediným řešením v těchto dnech (měsících) je, celý ten daňový paskvil skrečovat a nestřílet do nohy státní rozpočet, když už je covidem střelený do břicha.

Když to vydrželo tolik let po Kalouskovi, vydrželo by to jistě i nějaký ten rok po Babišovi. Pracháči by se snad nevěšeli, kdyby jim těch pár tisíc nepřistálo na kontě.