1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlad 13.7.2008 1:38

Re: Re: "JaS"

Indicie je příznak, náznak. Indicie se od informace liší neurčitostí a možným zpochybněním významu.

Aby jsem v referendu nějak rozhodl, na to nemám, protože jsem vychodil i čtvrtou třídu základní školy. Ale abych za sebe řekl, že radar ano, je jednoduché, neboť tady nejde o honění bycha natož o honění bychjsema trotla. Jde to i bez nich. Mám dost informací k vyjádření, jestli v rferendu spolurozhodnu (bude-li můj názor shodný s většinou) ...

-ferry- 12.7.2008 8:59

ODS dobře ví ...

... proč je proti Evropské unii.Jen si představte,že nějaká vyšší evropská instance by se jednou podívala na všechny ty zlodějské kauzy,ve kterých má ODS prsty.A všechno by se zveřejnilo.To by byla rána ... ODS proto nemůže něco takového dopustit.Pryč s Evropou,lépe je jít s USA,ty na tokovéhle věci kašlou.Těm prodáme třeba celou republiku ...Jo,jo,teď čtu v novinách,že zbožný Čunek nabádá lidi,aby se vystěhovali do lacinějších bytů.Než půjde tahle vláda za dva roky k ledu,bude možná polovička lidí bydlet v zemljankách.No,třeba se začnou modlit,aby v tom přežili a tím u nás stoupne zbožnost.Čunek a Vlk tak s úspěchem završí ono desetiletí duchovní obrody národa ...!

Marat 12.7.2008 11:31

Re: ODS dobře ví ...

To je zvláštní,jak mnozí vidíte zlodějiny ODS i tam,kde nejsou,ale současně vůbec nevidíte,odmítáte vidět zlodějiny ČSSD. To že vám socdemáci slibují,že budou dávat-dávat-dávat a nic od vás brát ?

Což je vůbec možné,aby se v ČR objevil,že by mohl vyrůst čestný politik? Vždyť by hamížní čeští  občané něco takového nedovolili.Šlendrián českým lidem náramně vyhovuje.

Pája45 12.7.2008 16:47

Re: MARAT

Kecáš, kecáš a jen kecáš, "marate". Jsem český občan a šlendrián mi nevyhovuje, právě na opak. Tuto charakteristiku se tu snažíž vnutit poctivým občanům TY. Proč asi, zastánče ODS. Není to proto, že máš už taky vystaráno (rozuměj nakradeno)?

Vlad 13.7.2008 1:46

Re: Re: MARAT

Marat byl šílený bezcitný fanatik. Hromadný vrah. S člověkem, který přijal jeho jméno jako nick: se asi bude těžko diskutovat.

Přijal byste vy přezdívku Himmler a zároveň byl ochoten bez emocí diskutovat o tom, jestli jsou Árijci větší parchanti než Židé? Těžko, Anežko.

Vlad 13.7.2008 1:55

Re: Re: ODS dobře ví ...

Když mne třikrát okradli: prvně černoušci v Africe, podruhé černoušci v USA, potřetí Cikánka, bude zvláštní, když budu vidět zlodějny spíš na straně málo integrovaných a svobodně svoji kulturu nerespektování vlastnických práv pěstujících skupin?

Mám poměrně dost známých a kolegů po celé republice, nikomu z nich nevyhovuje šlendrián a nebrání růstu čestných politiků. Spíš by za ně položili mnohé :-)  Občane Marate, kam vám mám poslat důkazy: do ústavu pro dementní starce nebo do blázince?

MS 12.7.2008 13:42

Re: ODS dobře ví ...

...mám takový pocit, že když šla ČSSD tvrdě do akce "čisté ruce" zajímavé bylo, že téměř výhradě tam uvízli samí socani........ale v tom měla taky prsty ODS.....

VL 13.7.2008 10:27

Re: ODS dobře ví ...

ODS i ČSSD jsou v této oblasti proti institucím EU pouzí malí amatéři.

clay 12.7.2008 8:16

takto zdola

začala kdysi hořet pod zadkem koudel vohnoutům v OFR^

clay 12.7.2008 8:22

Re: takto zdola

jen nevím, zda si dotyční uvědomují, že chválihodné setrvávání na usnesení znamená NEVLÁDNOUT;-D

Niky. 12.7.2008 9:24

Re: Re: takto zdola

Nebo nám do České republiky pošlou 100 000 imigrantů se Sudánu,Somálska,nebo s Bangladéše,to je ta společná imigrační politika a Prokopu Bubnovy šoupnou rodinku se Somálska a ještě mu pogratulují k multikulturnímu obohacení.To je také součást Lisabonské smlouvy.Kdo nevěří atˇ si pozorně přečte tu nebezpečnou smlouvu.

F7 12.7.2008 11:12

Re: Re: Re: takto zdola

Ja tu smlouvu cetl, ale tvrzeni o tom, ze Prokopu Bubnovi soupnou rodinku ze Somalska jsem tam nevidel.

Spis se tam pise o principu subsidiarity. V praxi to znamena, ze o poctu imigrantu rozhoduje mistni sprava (municipality). Ta musi vzit v uvahu pocty volnych bytu, ekonomickou situaci regionu, ... aby se pristehovalci mohli integrovat. Nedobre zkusenosti se samovolnym vytvarenim pristehovaleckych ghet udelala rada zapadnich statu. (Potiz je v tom, ze ona "neviditelna ruka trhu" tam ty pristehovalce primo nahani: stehuji se tam kvuli nizke cene bytu. Ty jsou nizke proto, ze tam neni prace. S rosoucim poctem nezamestnanych roste kriminalita, a to nuti firmy se stehovat jinam, cimz se ten kolotoc uzavira.) Soucasne zkusenosti ukazuji, ze pristehovalectvi je lepsi regulovat na mistni urovni nez celostatne.

Takze pokud v regionu Prokopa Bubna vhodne podminky pro pristehovalce nejsou, tak je tam nedostane. (Teda pokud si do mistni samospravy nezvoli nejake blbce.)

Niky. 12.7.2008 12:33

Re: Re: Re: Re: takto zdola

F7 ta místní samospráva bude řízena Pražskou samosprávou a Pražská samospráva bude řízena s Bruselu,proboha vám nevadí,že pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,tak nám nikým nevolení byrokrati nastrkají statisíci muslimů,černochů a jiných mírně řečeno nepřispůsobivých lidí a budeme muset poslechnout.Dnes si města v ČR různými fígly přehazují cikány a jaké to vyvolává hádky a to jsou tito cikáni občany ČR .dovedete si představit jak to tady bude vypadat pokud přijmeme tuto nebezpečnou smlouvu.

F7 12.7.2008 15:01

Re: Re: Re: Re: Re: takto zdola

Pokud nechcete pochopit princip subsidiarity, tak o problemu nema smysl diskutovat.

CR je stale jeste nesmirne "centralisticka" zeme (v minulosti vse ridila Praha), a tak si obcane neustale mysli, ze jim nekdo musi shora (z Prahy, z Bruselu, ...) vladnout a jinou situaci si predstavit neumi. Pokud vim, tak obyvatele zemi, ktere jsou decentralizovane, s tim problemy nemaji. V tech zemich jsou dulezite mistni samospravy a nejaky Brusel je netrapi, ptotoze si o svych vecech rozhoduji sami. Napriklad ve Svedsku jsem se nesetkal s tim, ze by se nekdo v souvislosti s Lisabonskou smlouvou strachoval nad ztratou suverenity. Pritom Svedsko ma priblizne stejne obyvatel jako CR.

Z meho pohledu to nadherne ilustruje kauza s rostouci cenou ropy. Francouzsky Sarkozy navrhl snizit zdaneni, svedsky Reinfeldt to smetl ze stolu tvrzenim, ze snizeni zdaneni neni v zajmu Svedska. Cesky Topolanek se nevyjadril vubec. Zrejme si mysli, ze z Bruselu to Cechum nadiktuji tak jako tak, a proto nema smysl o tom ani premyslet. Proste s timhle pasivnim pristupem bude Cechum porad nekdo vladnout. At je to Rakousko, Rusko, nebo Brusel ...

Niky. 12.7.2008 16:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: takto zdola

F7 víte proč ve Švédsku nepracuje ani jeden Čech,protože tam mohou pracovat jenom blázni,nebo dobrodruzi,Jen tak pro zajímavost:78% Švedů je proti zavedení eura,65% je proti Lisabonské smlouvě a 56% si přeje vystoupit s EU.Strávil jsem ve Švédsku tři týdny a stačilo mě to.Děkuji všem svatým,že žiju v České republice,zatím.

Papouch 12.7.2008 16:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: takto zdola

Svedsko je ucebnicovy pripad rezignace jejich elit na vlastni suverenitu.

Jestli radove Svedy bavi zivit zhruba milion imigrantu, je to jejich vec. Ale bylo by dobre podobnou chybu neopakovat - napriklad budouci vznik muslimske enklavy s vlastnimy zakony a "samospravou" (k tomu smeruje Malmo behem cca 10 let).

Na druhou stranu, lehce nabyl, lehce pozbyl, Skane stejne historicky neni soucasti Svedska.

jura-p 13.7.2008 21:28

Re: Re: Re: Re: takto zdola

Smlouvou o EU ze 7. 2. 1992 se stal princip subsidiarity součástí Smlouvy o Evropském společenství (čl. 3b). Tento princip praví, že "v oblastech, které nespadají do jeho výlučné působnosti, vyvíjí Společenství činnost v souladu se zásadou subsidiarity jen tehdy a potud, pokud cíle navrhované činnosti nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a mohou být z důvodů rozsahu či účinku navrhované činnosti lépe dosaženy Společenstvím".

Ještě zbývá otázka, kdo rozhodne, že cíle navrhované spolupráce nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a to je přirozeně komise, která navrhne Radě, aby to konstatovala a rozhodla, že z důvodů rozsahu nebo účinku navrhované činnosti budou lepe dosaženy Společenstvím. A je zameteno.

Tx 12.7.2008 7:09

Dovoluji si

použít jeden příspěvek pána, který se smlouvou prokousával. Chcete OPRAVDU něco takového schválit, nehledě na další (viz další předávání pravomocí, např. energetických, kdy nám EU může nařídit např. poté, co získají další vliv zelení, zavřít Temelín a tím pádem svítit svíčkama)? Zde je:

Tady je malá ukázka Smlouvy:

Autor: optimistický skeptik IP: 147.231.95.xxx Datum: 07.07.2008 15:48

3.    Odchylně od odstavce 2 mohou před přistoupením orgány Unie přijmout opatření uvedená v čl. 6 odst. 2 druhém pododstavci, odst. 6 druhém pododstavci, odst. 7 druhém a třetím pododstavci, odst. 8 druhém a třetím pododstavci, odst. 9 třetím pododstavci, článcích 21 a 23, čl. 28 odst. 1, čl. 32 odst. 5, čl. 33 odst. 1, odst. 4 a odst. 5, článcích 38, 39, 41, 42 a 55 až 57 aktu o přistoupení, v přílohách III až XIV uvedeného aktu a v protokolu 2, v článku 6 protokolu 3, v čl. 2 odst. 2 protokolu 4, v protokolu 8 a v článcích 1, 2 a 4 protokolu 10 k tomuto aktu připojených. Tato opatření vstoupí v platnost pouze s výhradou a dnem vstupu této smlouvy v platnost.

To si nevymýšlím . To je COPY-PASTE. Potud citát příspěvku.

Forstmeister 12.7.2008 8:08

Re: Dovoluji si

Trochu se "přiživuji" lesnickým softwarem. Pokud bych v programu "hobloval" cykl FOR i=1 TO j (j=27pro EU), a při nesplněné podmínce (výsledek False) neužil EXIT("dohoblovál" bych cykl až k hodnotě j) , byl bych považovám za "algoritmického blba".  Pokud si EU stanovila logický součin k přijetí LS, jaký smysl má další "ratifikace" celkově již neratifikovatelného? Asi mi smysl uniká, nebo erohujeři chystají kulišárnu.   

Loki 12.7.2008 9:35

Re: Re: Dovoluji si

Dovoluji si upozornit, že příkaz Exit užitý v cyklu je nebetyčná prasárna a měl jste použít cyklus while ;-D ...

Forstmeister 12.7.2008 13:43

Re: Re: Re: Dovoluji si

Záleží, co "užíváte" (tedy jaký vyšší jazyk). Příkazy FOR, DO, WHILE, CASE ... jsou vždy poplatné interpretaci strojovému kódu, potažmo jeho inerpretátorovi, Assembleru. Jakožto "softwarováý staromilec" si raději hraji s registry strojového kódu, než s registry "Mrkvosoftu". Užívám indexregistry ASM s jeich  klasickým užitím, užívám i objektového programování (používám Visual Compaq Fortran Professional, tam se v cyklu užívá příkaz DO a jeho opuštění EXIT). Asi je to možná prasárna, ale je to věc názoru. Zalíbení jsem nalezl v OFFICE Professional a jeho nástrojem VBA. Kouzelná fabulace, kterak naučit "publico" počítačové gramotnosti. Asi se mýlím, něco nechme volovi a něco "jiným" volům. Vona ta istrukce "LH, LA, ST... " bude mít jakási logická pravidla. Tak, "vo co de"?  

PS. Rád s vámi dám řeč.       

Papouch 12.7.2008 16:32

Re: Re: Re: Re: Dovoluji si

hrat si s registry je ztrata casu (snad krome nekterych embeded systemu)

1) kompilator obvykle optimalizuje lip

2) instrukce v assembleru jsou dnes jen takova podivna makra, ke skutecnym instrukcim v mikrokodu clovek nema pristup

3) sekvencni vykonavani instrukci se tusim delo naposled v dobach 386tek

-ferry- 12.7.2008 9:02

Re: Dovoluji si

To je skutečně pěkné ... Já tu smlouvu nečetl,nevíte,kde by se dala sehnat?  Zdravím !

F7 12.7.2008 11:32

Re: Re: Dovoluji si

Da se sehnat tady.

Je tam k dispozici jak smlouva sama (ve forme zmen oproti stavajici smlouve) tak i jeji konsolidovane zneni (text nove smlouvy).

Fišta 12.7.2008 18:19

Re: Re: Re: Dovoluji si

Leč hned v prvním odstavci psáno jest, že za text nikdo nezodpovídá.

jj 12.7.2008 6:36

komunisti jsou jistě rádi

že je jejich tradiční spojenec při rozhodování o zásadních věci (jako např volba presidenta) opět nezklame...

jura-p 12.7.2008 10:38

Re: komunisti jsou jistě rádi

jj, nemáš pravdu. Minule ho zvolila koalice ČSSD, US, lidovci, protože ta měla dost hlasů, aby zvolila jakéhokoli prezidenta. Protože byl zvolen Klaus, tak to nemohlo být jinak, než jejich hlasy.

A nyní byly volby veřejné a komunisti Klausovi nedali ani jeden hlas.

Tak prosím, nelži.

Platypus 12.7.2008 5:03

Jenom se buřte

Ale když Rusko omezilo dodávky ropy, tak se hned Říman hned volal  do Bruselu co s tím. Ano , energetickou politiku si budeme dělat po našem po česku, ale když bude nejhůř Brusel pomůže. Němcová patří zpátky do svého krámu s knížkama a do vážných věcí ať hlavně nemluví naprostí diletanti.

bibabu 12.7.2008 10:24

Re: Jenom se buřte

Platypuse, na Němcovou nemáš, jsi normální zakomplexovanec. Jestli Němcovou  posíláš do krámu, tak to je jen tvůj výkřik zakomplexovaného hlapa, voliči ji dali mandát,já jsem jeden z nich,  proto je tam kde je chválabohu statečným.  Patříme do EU, ˇproto Říman volal do Bruselu, ON MUSEL, kdybychom nebyli v EU, tak bychom MOHLI situaci řešit sami. Nebuřit se a hlavu to chomoutu, pak už budeme jenom voli.

Platypus 12.7.2008 12:19

Re: Re: Jenom se buřte

Vtip je v tom, že energetická bezpečnost je v unijní kompetenci až podle Lisabonské smlouvy, takže nekompetentnost - řečeno velice mírně -  členů sdružení ODS 9včetně tebe) je zde až příliš evidentní.