1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hamar 13.7.2008 23:34

Přijde den, kdy sdružení ODS bude vyžadovat ...

... vystupme z EU a založme si svoji organizaci, která bude umožňovat ve velkém tunelování a zavede regulované nájemné. A srovnání RVHP - EU? Že by tu už byli nějací emisaři z Bruselu, kteří by připravovali popravu "Němcové", nebo rabování uranu? ...

kocour 13.7.2008 22:25

Spor o český vztah k EUl

je jen další variantou sporu Václav - Boleslav, který se táhne jao červená nit celou českou historií.

Mým knížetem je Boleslav, ne Václav. Kdyby Václava nezavraždili, dnes bychom neexistovali. Pravda, nebyli bychom "zaprdění" Češi, ale supersvětoví Němci.

Nic jiného za tím není.

Pro mne dnešní vývoj EU představuje bezpečnostní riziko, nikoli záruku.

Vlali 13.7.2008 21:58

problemy

Jak to udelat, aby Lisabon neprosel {nelibost shury hradu] a radar prosel. Referendum jen o tom co se nam nelibi. Strach z obcanu. 20 tis OdSaku bude diktovat zbytku statu. Jen tak dal jen pozor jsou horsi veci nez oranzovi.

jura-p 13.7.2008 21:35

Re: Ochechule hájí modré zájmy?

Ty snad už "Evropanen" jsi. A běž do Brusele.

jura-p 13.7.2008 21:34

Pro ty, co se ohánějí principem subsidiarity, jako by to bylo něco demokratického.

Smlouvou o EU ze 7. 2. 1992 se stal princip subsidiarity součástí Smlouvy o Evropském společenství (čl. 3b). Tento princip praví, že "v oblastech, které nespadají do jeho výlučné působnosti, vyvíjí Společenství činnost v souladu se zásadou subsidiarity jen tehdy a potud, pokud cíle navrhované činnosti nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a mohou být z důvodů rozsahu či účinku navrhované činnosti lépe dosaženy Společenstvím". Ještě zbývá otázka, kdo rozhodne, že cíle navrhované spolupráce nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a to je přirozeně komise, která navrhne Radě, aby to konstatovala a rozhodla, že z důvodů rozsahu nebo účinku navrhované činnosti budou lepe dosaženy Společenstvím. A je zameteno.

jura-p 13.7.2008 21:28

Re: Re: Re: Re: takto zdola

Smlouvou o EU ze 7. 2. 1992 se stal princip subsidiarity součástí Smlouvy o Evropském společenství (čl. 3b). Tento princip praví, že "v oblastech, které nespadají do jeho výlučné působnosti, vyvíjí Společenství činnost v souladu se zásadou subsidiarity jen tehdy a potud, pokud cíle navrhované činnosti nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a mohou být z důvodů rozsahu či účinku navrhované činnosti lépe dosaženy Společenstvím".

Ještě zbývá otázka, kdo rozhodne, že cíle navrhované spolupráce nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a to je přirozeně komise, která navrhne Radě, aby to konstatovala a rozhodla, že z důvodů rozsahu nebo účinku navrhované činnosti budou lepe dosaženy Společenstvím. A je zameteno.

derik 13.7.2008 18:41

Re: Ochechule hájí modré zájmy?

Jak jednoduche reseni! Staci zmenit nazev a zlepsi se situace. Zadne uceni a prace na svem. Bruselsti byrokrate vi vse nejlip.. Ale co kdyz si Polaci, Francouzi a Nemci boudou dal prosazovat svoje narodni zajmy? Bude stacit napsat si na celo ze jste Evropan?

Schuspeitel 13.7.2008 17:52

Re: Zásadně podporuji Zaorálka proti modrákům!

taky jste se zaOrálkem přednášel jediný správný světonázor, že ? 

k 13.7.2008 15:20

Ochechule hájí modré zájmy?

Chci být Evropanen, ne Čechem v zaprděné ohrádce uprostřed Evropy. Proto nacisti a komunisti tahněte do háje!

jonnas 13.7.2008 11:24

Re: Vyměníme Moskvu za Brusel ?

Určitě s vámi souhlasím, je to povznášející vlastenecký pocit - že MY, zůstaneme bez diktátu jakési nevolené komise co se  řídí pochopitelně a hlavně zájmy Frantíků a Němčourů. Akorát bychom měli vědět, čím za to zaplatíme. Té naší místní nezákonnosti , protekcionismu , korupci ve všech podobách a beztrestnosti kradoucích elit , kde značnou sílu má také ODS do toho nám nebudou z Bruselu kafrat. O to taky těm místním sdružením jde ( nevěřím jejich vlastenectví ani za mák) a ten pan president při vší úctě a to s ním jsem v mnoha věcech za jedno , přiznejme si to, nad sebou snese jen Pána Boha a to s výhradami. Změnit by to mohla jen opravdu vyspělá občanská společnost , která má sílu a vůli zavřít huby těm co tak rádi mluví za nás, myslí za nás a ví co je pro nás nejlepší.  A to asi bude dlouhá cesta.

VL 13.7.2008 10:27

Re: ODS dobře ví ...

ODS i ČSSD jsou v této oblasti proti institucím EU pouzí malí amatéři.

VL 13.7.2008 10:15

Re: Kdo je víc?

Referendum být nemůže, protože podle průzkumů veřejného mínění je většina obyvatel ČR proti smlouvě. Takže by to bylo druhé Irsko a to přece moudrá EU nemůže dovolit :-(

Tazatel 13.7.2008 5:18

Kdo je víc?

Kdo jevíc? Nějaká združení Strany nebo všichni občané ČR? Jsem toho názoru, že občané. a oproto nechť je v ČR o této otázce referendum. Mohlo být v Irsku, proč ne v ČR?

Niky.\. 13.7.2008 4:08

Re: Vyměníme Moskvu za Brusel ?

R^>-

watabi 13.7.2008 3:05

Re: Re: Re: Re: Re: jojo

Slavo.......vy budete mít pohromadě nejmíň čtrnáct. Jste génius a fandím vám. Bděte!

Vlad 13.7.2008 1:55

Re: Re: ODS dobře ví ...

Když mne třikrát okradli: prvně černoušci v Africe, podruhé černoušci v USA, potřetí Cikánka, bude zvláštní, když budu vidět zlodějny spíš na straně málo integrovaných a svobodně svoji kulturu nerespektování vlastnických práv pěstujících skupin?

Mám poměrně dost známých a kolegů po celé republice, nikomu z nich nevyhovuje šlendrián a nebrání růstu čestných politiků. Spíš by za ně položili mnohé :-)  Občane Marate, kam vám mám poslat důkazy: do ústavu pro dementní starce nebo do blázince?

Vlad 13.7.2008 1:46

Re: Re: MARAT

Marat byl šílený bezcitný fanatik. Hromadný vrah. S člověkem, který přijal jeho jméno jako nick: se asi bude těžko diskutovat.

Přijal byste vy přezdívku Himmler a zároveň byl ochoten bez emocí diskutovat o tom, jestli jsou Árijci větší parchanti než Židé? Těžko, Anežko.

Vlad 13.7.2008 1:38

Re: Re: "JaS"

Indicie je příznak, náznak. Indicie se od informace liší neurčitostí a možným zpochybněním významu.

Aby jsem v referendu nějak rozhodl, na to nemám, protože jsem vychodil i čtvrtou třídu základní školy. Ale abych za sebe řekl, že radar ano, je jednoduché, neboť tady nejde o honění bycha natož o honění bychjsema trotla. Jde to i bez nich. Mám dost informací k vyjádření, jestli v rferendu spolurozhodnu (bude-li můj názor shodný s většinou) ...

Vlad 13.7.2008 1:27

Re: Re: Re: JE ZAJÍMAVÉ

R^

Vlad 13.7.2008 1:24

Re: eunás proti ruskému sníženídovozu ropy neochrání.

Docela by se dalo souhlasit. Jenže, vy jste to myslel jako ironii, vy filuto.

Zapomněl jste ale zařadit i ten hlavní princip: když se rozhodlo, že s Lisabonem musejí souhlasit všichni, tak se na to vykašleme, protože se to nehodí zájemcům o posty v administrativě a je to pitomost dodržovat úmluvy. Ostatně Mnichovskou dohodu jsme taky nedodrželi. A je nutné zabránit tomu, aby se vyjádřili budoucí občané Franko-Germánie k tomu, co s nimi politici zamýšlejí. Občané jsou blbci a nemají do toho co kecat. Soudruzi v Mosk.. pardon. V Bruseli vědí nejlíp, co je pro nás dobré. Jako bratři Poláci, když v roce 1938 zabírali naše území.

A naši protektoři nemyslí na nic jiného, než na blaho malých národů. Že skoupili a zavřeli fabriky na východě, to je k našemu dobru. Ještě bychom v nich museli pracovat. A ta bezbřehá lidskost. Jak např. demokratičtí Němci stovky let vyvražďovali sousedy, ještě  v roce 1945. A jak féroví Britové podrazem předali vlasovce a kozáky k vyvraždění sovětům a holandský odboj Němcům. A jak Francouzi a příslušníci Beneluxu chutě kolaborovali s vrahy. A jak se ti malí přidávali k vraždění. Chorvati (ti to ale uměli). Slováci (ekologicky upalovali Židy ve vápenkách). Maďaři.

Ano, je třeba se bez výhrad sloučit a nechat si už konečně ordinovat civilizovanost. Hlavně od Rakušáků.

Jirmir 12.7.2008 23:37

Vyměníme Moskvu za Brusel ?

Historie nás nepoučila. Lehce jsme svobodu nabyli, lehce ji zase pozbydem. V Moskvě rozhodovali o nás, bez práva VETA a teď chtějí totéž v Bruselu. Vystoupit z RVHP bez souhlasu Moskvy jsme nemohli. Opravdu si takovou zase okleštěnou svobodu přejeme? Prý můžeme z EU vystoupit, ale jen se souhlasem všech států. Jaké podmínky by si stanovilo např. Německo? Je svoboda na prodej? Přemýšlejme!

Souhlasí také Polsko, nám media říkají. Omyl, Poláci si vyjednali vyjimku, která je chrání proti nárokům odsunutých Němců. Naše vláda si nevyjednala nic!

Schválení tlačí socialisti, zelení a lidovci, což pravděpodobně vyplývá z jejich přátelských a stranických vztahů a vazeb v Německu a Rakousku. Spočítejte jim jejich postoj ke svobodě, ve volbách!

Stanovisko Klause k Lisabonské smlouvě je hodné presidenta ČR a skutečně věřím, že by napsal smlouvu, daleko přijatelnější pro všechny občany Evropy. Skutečností je, že všichni občané v EU jsou obcházeni, stejně jako my, chybí referendum! Sláva Irsku!

Forstmeister 12.7.2008 19:43

Re: Proč rovnou neodmítnout Lisabonskou smlouvu

Jaký smysl má resuscitace mrtvoly? Pochybnosti o stavu vědomí: Oslovíme, zatřeseme, štípneme, silně zatlačíme... Iry? Tak ste to myslel?

josef krouman 12.7.2008 19:08

Re: Zásadně podporuji Zaorálka proti modrákům!

LS jěště neplatí, proč by si teda členské státy nemohly uzavírat smlouvy, jak se jim zachce?

Fišta 12.7.2008 18:40

Re: Kdo neunese usnesení?

Další logický krok je ztráta voličů a odchod do opozice, případně na smetiště dějin.

Topolánek je už dlouho mimo realitu a vidí věci jinak. Leč zatím se mu docela daří.

Fišta 12.7.2008 18:35

Re: Otázka

Je to tak.

Fišta 12.7.2008 18:34

Re: Re: "JaS"

O jaké základně to pořád melete???

BTW Dobře by bylo, kdyby tu byla. Ale není a nebude. Bohužel.

Fišta 12.7.2008 18:19

Re: Re: Re: Dovoluji si

Leč hned v prvním odstavci psáno jest, že za text nikdo nezodpovídá.

LP 12.7.2008 17:30

Proč rovnou neodmítnout Lisabonskou smlouvu

Na usnesení těch organizací se mi nelíbí, že navrhují zastavit ratifikaci Lisabonské smlouvy a rovnou její zamítnutí.

Proč se chovají jako pos.aní a nevyjádří jasně svůj názor ?

Pája45 12.7.2008 16:58

Re: "JaS"

Myslíš si, že máš o tom radaru  temno a proto se vzdáváš hlasovat o něm  v referendu, milý "jase". Jenomže o "radaru" jde až ve druhém pořadí. Myslíš si, že nemáš dost vlastních indicií, aby jsi v referendu rozhodl o tom, že chceš nebo nechceš v ČR základnu jiného státu? Co je na této informaci k utajení?

Sýček 12.7.2008 16:55

Odpověď

R^