17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Schwarzenbergova válka o Evropu

Spor, jenž minulý týden vzplál mezi TOP 09 a Občanskou demokratickou stranou a jenž se týkal vztahu České republiky ke vznikající evropské rozpočtové unii, zdaleka není banalitou srovnatelnou s vrtochy a mediálními exhibicemi Věcí veřejných. Na tomto konfliktu totiž vláda padnout skutečně může.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 21.1.2012 14:53

Schwancenbergova válka o majetek

Svůj miliardový majetek získal v Česku kníže pán za dost podivných právních okolností (upřednostnění rakouského práva před naším).

novinky.cz "Schwarzenberg v České republice restituoval majetek orlické části svého rodu. Vyhrál soudní spor s někdejším komunistickým prokurátorem Jaroslavem Krupauerem, který mu nechtěl vydat nemovitost ve Smetanově Lhotě s poukazem na to, že adopcí svým strýcem do hlubocké větve ztratil nárok na dědictví po biologických předcích z větve orlické. Soudy v tomto případě upřednostnily rakouské právo, podle kterého adopcí nárok na dědictví po rodičích nezaniká."

V Evropě má prý zájem o další majetek v hodnotě cca 40 milard Kč. Není divu, že se chce "vůdcům Evropy" zalíbit.

M. Trhlík 21.1.2012 8:50

Re: Schwarzenberg se chová jako Chamberlain

Pořád stejná písnička,že mnoho prohlášení Klause o EU se ukázala správných.Ale to mu nikdo nebere,ale co to přineslo nám?To není o míti či nemíti rád Klause,ale co nám to přinese.V EU ho stejně nikdo nerespektuje i kdyby měl 100x pravdu.Protože mám tento názor jsem neustále okopáván,Klausovými  příznivci,ale ještě mi nikdo neřekl co nám to dalo.Každý z nás má občas pravdu,ale kdo jí naslouchá ? A tak je to i u prezidenta,Tomu nenaslouchá  ani vláda u nás.

B. Hudzieczek 20.1.2012 23:23

No prosím,

jak se to dá rozumně popsat - srovnej hysterické dřisty novináře Kaisera z lidovek.

Schwarzenberg se nepochybně pohybuje v myšlenkách "stařičké monarchie" a chápe, že moderní cesta české zahraniční politiky by měla směřovat tudy. EU je jedinečná šance prosadit některé nápady císaře Karla I. Habsburského ku prospěchu nejen střední, nýbrž celé Evropy.

J. Adler 20.1.2012 23:18

Re: Dvě rady:

A já jsem tiše doufal, že pán pouze chtěl být "ftipný" s tím "mýt a nemýt" . Vlastně, pořád ještě doufám.

M. Rejman 20.1.2012 16:34

Kupodivu rozumný článek p. Jelínka

J. Skála 20.1.2012 15:11

Dvě rady:

Vypněte si zablokovaný CapsLock a zopakujte si vyjmenovaná slova po M.

L. Šarina 20.1.2012 12:10

ŽE VŮBEC JSME

DĚLALI TU SAMETOVKU,DNESKA MOHL BÝT TADY SICE S HOLÝM ZADKEM ALE KLID. JE OČIVIDNÉ ŽE V EVROPĚ NEJVÍCE ROVNOSTÁŘEKÝ ZALOŽENÝ NÁROD ČEŠÍ CHTĚJI UPNĚ NĚCO JINÉHO ALE CO? MILUJEME PRŮMĚR A POLOVIČATOST VE VŠEM, TAK BÝT A NEBÝT V EU,TAK MÝT A NEMÝT KAPITALISMUS,KDYŽ TAK SOCIALISTICKÝ, BÁT SE ALE NEBOJOVAT CO KDYBY NÁHODOU TO SPADLO NA NÁS,BÝT V NATO ALE  AŽ PŮJDE DO TUHÉHO HONEM VYSTOUPIT. SLOVY WERICHA  "MALÝ ČESKÝ ČOVĚK" A PROTO JSME TAM KDE JME A KECÁME NA NETU .

D. Streit 20.1.2012 11:12

Schwarzenberg je především škůdce

Tragédie, když socani uvažují stejně jako tzv. pravičáci, tedy usvědčení pseudopravičáci bolševického typu, kteří mají internacionalismus v krvi.

http://streit.blog.idnes.cz/c/240643/Muze-mit-jeste-nekdo-pochyby-ze-Schwarzenberg-je-kaziCech.html

J. Boleslav 20.1.2012 10:40

Pokud odejde z vlády Schwarzenberg

odejde i zbytek TOPky a vláda se rozpadne. Kalousek ji pohromadě určitě držet nebude. Myslím si ale, že k tomu nedojde, výhody jejího udržení pro všechny zúčastnění subjekty převažují. Taky je p. Schwarzeberg podle mého názoru na presidentování příliš starý, kdoví, zda se vůbec voleb dožije. I když bych mu rozhodně přál, aby se jich dožil.

S. Ševeček 20.1.2012 9:38

Was ist das

psi ocas?

R. Jonák 20.1.2012 9:12

Re: Schwarzenberg se chová jako Chamberlain

Je zajímavé, že podle vašeho názoru ten ekonom na baterky, měl ve většině svých prohlášení pravdu a bohužel mnoho jeho prohlášení o EU se ukázalo správných. Místo takových vašich keců (jinak to nelze nazvat) můžete jednoduše napsat nemám ráda Klause.

T. Blecha 20.1.2012 9:12

Re: Schwarzenberg se chová jako Chamberlain

Kdyby byla většina politiků jako kníže, tak žádná Česká republika už dávno neexistuje.

J. Boleslav 20.1.2012 8:51

Re: Schwarzenberg se chová jako Chamberlain

P. Schwarzenberga jsem si donedávna docela vážil pro jeho všeobecný rozhled a distinguovanost. S jeho názorem ve věci vztahu k EU ale nesouhlasím, byť chápu že je v jeho případě podmíněn jeho původem, celoživostními zkušenostmi  a pravděpodobně i ekonomickými zájmy. S Chamberlainem bych ho ale rozhodně nesrovnával.

Na druhou stranu si zrovna tak vážím p. presidenta pro jeho konzistentní názory a jasný analytický pohled na různé věci jako jsou klimatické změny nebo EU, byť se všemi jeho názory také vždy nesouhlasím.

Myslím, že se to nevylučuje. A že se ti dva nemají moc rádi, bych viděl spíše jako jejich osobní problém.

V. Kraus 20.1.2012 8:01

Po hodně dlouhé době

musím zas jednou s článkem Lukáše Jelínka souhlasit. Myslím, že dobře popisuje realitu.

A. Špronglová 20.1.2012 7:27

Re: Schwarzenberg se chová jako Chamberlain

Kdyby byla většina našich politiků jako pan Karel Schwarcenberg měli bychom mezinárodní respekt a úctu demokratických států. Také na domácí scéně by to vypadalo úplně jinak. Protože, tomu tak není a Papá Klaus a jeho věrní si dělá co chce jelikož je přesvědčen, že k tomu má mandát a vždy má "pravdu" jsme tam kde jsme, jinými slovy v "Zdivočilé zemi". A budeme "ještě dál" pakliže našeho Narcise a "ekonoma" na baterky někdo nebo něco konečně nezastaví......!

J. Mrázek 20.1.2012 6:07

Hackerská válka o svobodu informací

lucin.blog.idnes.cz/c/241932/Anonymous.html

J. Kanioková 20.1.2012 3:06

Schwarzenberg se chová jako Chamberlain