26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Schwarzenberg naznačuje cestu

Zdánlivě jde o banální zprávu bez geopolitického dopadu. Vždyť Spojené státy americké jsou velmoc, zatímco Česká republika malá, mezi horami schovaná evropská zemička.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Spálený 3.2.2020 22:35

Sulejmání byl zabit podle starých pravidel práva silnějšího. Nová mezinárodní pravidla zmutovala do neudržitelného stavu, kdy je zločinec donekonečna omlouván a vítán. Dříve byla v přemíře násilí hlasem rozumu tolerance, dnes naopak přístup ve stylu "Tohle je Sparta!" zoufale chybí. https://m.youtube.com/watch?v=eZeYVIWz99I&feature=youtu.be

J. Černý 3.2.2020 17:31

A že Schwarzenbergovi nevadilo rozbití Jugoslávie ?

L. Kubeš 3.2.2020 16:23

Eurohujer Schwarzenberg rozhodně nereprezentuje pravici, je to levičák, shodijící se s Filipem, Piráty a jinými ksindly. RvRvRv

V. Kain 3.2.2020 18:28

Bohužel tato fořtovská pijavice bude pomlouvat všechno,co se nelíbí Bruselu.Čert nám ho byl dlužen.

J. Jurax 3.2.2020 15:56

Ehm ... přestat vidět v Bruselu protivníka ... to eurohujerovi jistě půjde. Jenže není on ten brusel spíš navíc ještě utlačovatel?

D. Polanský 3.2.2020 13:58

Kníže už je v letech, kdy si může dovolit říkat to, co si myslí. Myslel si to i předtím, jenom věk mu nedovolil říkat to, co si myslí.

V. Kain 3.2.2020 18:30

Takže chtít aby tam závládl mír je špatné? Je to jenom idea.Protože ta nenávist vůči semitům je tak velká,že to prostě není možné.

P. Urban 3.2.2020 13:53

Společná zahraniční politika může fungovat tam, kde se na ní země EU dohodnou. Brusel může sehrát roli iniciátora či mediátora takovéto dohody, sám ale tu zahraniční politiku dělat nemůže. (Jednou to zkusil. Na Ukrajině. To už snad radši toho Trumpa.) Být protivníkem současného Bruselu a zároveň v něm aktivně jednat, to se navzájem nevylučuje. I když mám pocit, že jedno ani druhé pro Babiše moc neplatí.

J. Jurax 3.2.2020 16:00

No, kejvnul bruseli na tu totální kravinu uhlíkové neutrality.

Čím to, že naši politikové se směrem k bruseli akorát servilně klaní, pokud přímo nemlátí lbí o zem?

V. Čermák 3.2.2020 18:00

No Kejvnul, Ale. Babiše zajímají Peníze, Výdaje i Příjmy. Uhlíková neutralita jsou výdaje, ale vzdálené a mlhavé. Kdoví, co bude za pár let. Podminil tím ovšem kejvnutí EU na Čs jadernou energii. Dále by z toho mohl kápnout Příspěvek na tuto nyní velmi předraženou záležitost, pro ČR ovšem nutnou. Babiš je dobrý vyjednavač, v Byznisu, což jsou vlastně Peníze domů, se vyzná. R^

V. Povolný 3.2.2020 13:32

Pane Jelínku, mohl byste odpovědět na pár otázek: Píšete že "EU ... je prostředím, ve kterém nejlépe dokážeme naplnit naše potřeby". Mohl byste uvést, jaké potřeby to jsou? Řekl bych, že v tom nemáme jasno ani my sami, natož pak tvrdit, že to dokážeme nejlépe v EU. Dále pak píšete, že "bychom měli usilovat ... o společnou zahraniční politiku zohledňující zájmy evropských zemí". Jste si opravdu jist, že máme stejné zájmy jako např. Německo nebo Francie? Já si jsem jist, že nikoliv.

J. Zaorálek 3.2.2020 16:38

To jsou dobrý votázky.

M. Marek 3.2.2020 13:27

Tvrzení :"Liberální pravice, k níž patří Schwarzenberg + konzervativci, u nás tedy ODS " svědčí o pádu na hlavu a těžkém otřesu mozku.

J. Uzel 3.2.2020 13:56

R^

J. Jurax 3.2.2020 16:04

Ano.

Liberální v současném, moderním smyslu tohoto pojmu je levice značně neliberální v tradičním smyslu téhož pojmu. Spojovat termíny liberální a pravice je tudíž nesmysl.

J. Kraus 3.2.2020 13:12

Zahraniční politiku by měli dělat státníci a diplomaté, nikoli aktivisté. Ti první byli z rozhodování EU vytěsněni a nahrazeni druhými. Výsledkem je až katastrofální propad presiže států EU. Stačí podívat se na výrazy obličejů při setkání třeba Erdogana s Maasem (Erdoganovo až ostentativní pohrdání německým nedospělcem a jeho slova, že je zvyklý jednat s politiky, ne s aktivisty) nebo na složení evropských delegací na jakýchkoli jednáních - zvláště působivé jsou EU političky zahalené do hábitů a šátků před posměšnými pohledy jejich arabských protějšků. Je smutně groteskní, že tyto figury, doma namyšlené, jsou před zraky muslimů až submisivní. Nebýt vyrovnaného Lavrova, klidně shlížejícího na emotivní až hysterické tanečky představitelů EU, člověk by se až styděl, že je Evropan a běloch. EU za pár let vyklidila posice (nejen) na Blízkém východě a severním Středomoří, potažmo v celé Africe, nelehce budováné dlouhá staletí. Obnovovat se budou velmi těžko, i kdyby k tomu byla vůle.

L. Písařík 3.2.2020 13:10

Malé upřesnění, pane Jelínku. palestinci se vyjádřili, že o plán nemají zájem, aniž věděli, co obsahuje. Proč by tedy měli být pozváni k jednání? Vždyť ten pseudostáteček nic neprodukuje a žije jen z příspěvků, utnout je, zahynuli by hlady jak blechy na poušti.

T. Hraj 3.2.2020 12:16

Tak jsem si zase po dlouhé době přečetl Jelínka. Myslím, že až začne vysílat Prima CNN, může jít z fleku dělat tam.

Pokud to není jasné, to nebyl kompliment.

M. Hoblík 3.2.2020 11:32

Vstřícnot páně prezidentovi USA urychleně projevili ti největší hlupáci. Že by nakonec to bývalé kníže dostávalo rozum?

J. Jurax 3.2.2020 16:06

V obém se mýlíte.

V. Šedivý 3.2.2020 11:22

"Společná zahraniční politika zohledňující zájmy evropských zemí" - to je třeba to, co provozovala jistá Mogherini?

Dělá se mi šoufl.

J. Ježek 3.2.2020 11:20

Tak pravil socanský mudrlant.

Dejte Jelínek bacha, ať Vám nepraskne žilka, až bude Trump opět zvolen.

Arabáši by měli být z Palestiny odsunuti ke svým. Jako u nás Germáni že Sudet. Jinak tam klid nikdy nebude.

L. David 3.2.2020 10:49

Dávno provařený Schwarzenberg je tím posledním, kdo by se tady mohl k něčemu vyjadřovat ! !

Udělal by dědula dobře, kdyby se už někam uklidil a nekalil vodu hloupými výroky !

P. Lenc 3.2.2020 10:34

No, dočetl jsem až k "liberální pravici".Bože a toto se pasuje na politologa.Kníže pán se probral a ublinkl si a stal se "liberálním pravičákem" nemající rád "toho" Trumpa.A Jelínek je "liberálně demokratický" Jelen pasoucí se v krmelcích EU.Knížete může omlouvat (snad) věk, ale Jelínka?;-D;-O;-D

J. Jurax 3.2.2020 16:11

Jelínka omlouvá příslušnost k Masarykově demokratické akademii blízké ČSSD.

Akorát nechápu, že si socani vetkli do štítu svého think tanku právě Masaryka. Tohle si pan profesor a prezident nezaslouží ...

R. Meišner 3.2.2020 10:23

...nikdy nebylo nic vzdálenějšího realitě než názory jistého Swarzenberga--a platí to i v současnosti. je jen dobře, že v politice skončil, i když stále ještě působí v roli jakéhosi maskota nereálných názorů. (stačí vzpomenout, jak vehementně prosazoval soužití neslučitelných kultur, s odkazem na jakousi rakouskou vesničku, kde prý to báječně funguje. zapomněl zmínit světové metropole, kde to báječně nefunguje.) toť vše.

M. Krčmář 3.2.2020 10:14

Babiš "bojuje" s Bruselem jen na oko, neboť na dotacích z EU se veze "jeho" podnikání,leč i bez těch dotací by přežil. Nevím jak dlouho by přežil bez dotací z EU pan Jelínek, který mnohdy píše docela rozumně,zato dneska se odkopal. Společnou zahraniční politiku EU, děkuji, nemám zájem,protože "my" potřebujeme unii štíhlou,s minimem institucí, vlastně zpátky EHS. Jen naše malá země má občas dvě až tři zahraniční politiky,tak nevím,kde by chtěl vzít pan Jelínek tu společnou, evropskou.

J. Chaloupka 3.2.2020 9:48

Vždyť Piráti jsou mladí komunisté. I proto drží s Filipem. Jo a Schwarzenberk je jen starý pán z Dřevíče.

M. Valenta 3.2.2020 9:16

O beznadějném plánu je zbytečné se bavit.

F. Navrátil 3.2.2020 9:04

Co čekáte od politika, který se zasloužit o uznání islámského drogistánu Kosovo?