27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
derik 7.8.2007 9:33

Dokonce i titulek je nepresny

Do Evropy patri i Svycarsko a Belorusko. To ze je bez hranic? Premier zrejme myslel EU. Ze by i Bulharsko a Rumunsko bylo soucasti Schengenu? Vzhledem k dulezitosti je clanek opradu nepresny, v primerech prehnany, a navic muze uvest obcany v omyl. To premier nema poradce aby mu radili? A kdyz mu neradi tak proc je plati?

Žulový Aston 7.8.2007 11:50

Re: Dokonce i titulek je nepresny

To psal narychlo, musel kojit....

tom 7.8.2007 9:27

Lesní cesty

Znamená to, že bude možno přecházet volně přes hranice, třeba i po lesních cestách apod. ?

BOMBON 7.8.2007 9:52

Re: Lesní cesty

ano

richard 7.8.2007 9:25

EU je centralistický moloch

Pane Topolánku, ale k tomu jako bonus bude centrálně řízená imigrace a takzvané kvóty /za bolševika umístěnky/. Schengen je obrovský průšvih a nic dobrého nám nepřinese. Přemýšlejte kde udělali soudruzi v Bruselu chybu.

Kajan 7.8.2007 9:24

Ano, Evropská unie je velmi nebezpečným socialistickým projektem socialistů, poschovávaných ve všech politických stranách Evropy, včetně ODS !!! Dzp.

celeron 7.8.2007 8:42

Mirku, tedy to je příspěvek hodný předsedy vlády ...... BLÁBOL

Po Evropě cestuji hodně. Naposledy autem přes Němeko a Francii do Španělska a Portugalska. Schválně jsem se prokazoval pouze občankou a bylo to slovy dvakrát. Celník si mne nevšiml nikde, neboť nikde žádný nebyl. Takže ten Schengen považuji za změnu proti současnému stavu spíše formální. Podstatnější bude schopnost ohrany vnějších hranic EU - a to nás na rozdíl třeba od Slovenska praktiky nezajímá. To by byla jiná makačka.  Jinak samozřejmě, že vše potřebné bylo připravováno již řadu let a bezpochyby by byl tento proces završen bez ohledu na to, zda by zde byl u vesla Topol, Paroubek či někdo jiný.

Ale pane předsedo vlády, což takhle jasné vyjádření ohledně zavedení Eura (ano, ne, možná, do kdy ....). To mne jako člověka obchodně aktivního i mimo ČR dost zajímá.

A taky např. něco se situací na našich silnicích - je to horor a z těch států, které jsem projel určitě nejhorší.

jarda 7.8.2007 9:32

Re: Mirku, tedy to je příspěvek hodný předsedy vlády ...... BLÁBOL

no, fígl je právě v tom, že ti "celníci" jsou jen na hranicích prostoru - čili dnes CZ/A, CZ/D ... od ledna už tam nebudou, protože se posunou na nové hranice prostoru ... pokud se týká Eura - to si také myslí, že by se spíše mělo hledat jak dříve neý jak později - je to totiž také ta otázka psychiky a sebevědomí občana ČR - a zaostat v tomhle za Slováky - to není dobrá vizitka :-((

amiZ .M 7.8.2007 8:36

Pane Topolánek,

napsat, že je  Schengen "událost srovnatelná snad jen se střiháním drátů po sametové revoluci" není omluvitelné slunečním žárem, nebo nějakou indisposicí, to může jenom blbec. Doposud byly v tom spolku, o kterém si namlouváte, že je to funkční vláda pod Vaším vedením, tak slabomyslné výroky doménou jistého profesionála Langera, ale jak vidno, snažíte se.

Skutečnost, že Vám v tom iracionálním zápalu zcela uniká, že souhrou Vámi zmíněných svobod, kLausovského pojetí funkce státu a obrovských deficitů EU,  ztrácí ČR miliardové sumy do zahraničí, jenom koresponduje s dnes Vámi předvedeným diletantismem.

Vašek 7.8.2007 10:37

Re: Pane Topolánek,

Co byste chtěli od primitiva, hulváta a burana? Snad ne kvalitní a objektivní  názor? Slabomyslný Langer je proti Tupolánkovi ještě génius!

Platypus 7.8.2007 8:25

Raz tak podruhe onak

Miro ty plantas raz tak podruhe onak , co vlastne chces nikdo nevi.

Jirka 7.8.2007 8:10

Topol perlí,

prý na hranicích s ostatními státy EU stále udržujeme celníky a závory, tak závory tam ještě jsou, ale ty celníci odešli v okamžiku našeho vstupu do EU. Když už se Topol podepisuje pod nějaký článek, tak by ho měl číst, pokud ho psal on sám, je trapný, že premiér neví, ža na hranicích už nejsou celníci 3 roky.

Miloš Zfrantišku 7.8.2007 7:42

A hlavně poděkujte

panu Klausovi, který k naší evropské integraci  ze všech sil "přispívá".Ten si svůj pas jistě ponechá.

Odborar 7.8.2007 7:35

Výborně, teď už můžeme implementovat i naší politiku v Schengenu..

když už máme Evropu bez hranic. Myslím politiku sebechvály o událostech, které byly dávno předjednány  a doběhly by i bez takových oslavných článků a účasti jmenovaných politiků. Ale Mirečku, máme tě všichni děsně rádi a jsi pro naši republiku opravdu nepostradatelný poklad.;-D;-D;-D>-

Ben Fato 7.8.2007 7:32

Opravdu bez pasů či OP?

Tvrzení autora, že: "Od příštího roku nebudou Češi při cestách po EU potřebovat pasy ani občanské průkazy ..." je pěkná chujovina. Doklad totožnosti u sebe musíme mít i při cestách po Česku. Jen ho nebudeme muset (většinou) ukazovat komusi do budky na hranicích.

BuBu 7.8.2007 7:37

Re: Opravdu bez pasů či OP?

Ty jsi tedy génius - to by blbec neřekl . . . i kdybys mu hubu rozbil ! :-D:-D:-D Tebe je tady buď škoda . . . anebo sis potřeboval po ránu plivnout !

derik 7.8.2007 8:44

Re: Re: Opravdu bez pasů či OP?

Ale Topolanek to opravdu pise. Zadne pasy a obcanske prukazy. A hned v nasledujici vete pise ze budeme na letisti prochazet nejakym vchodem. To opravdu mysli ze mame zahodit pasy, obcansky prukaz nechat doma a muzeme se toulat po Evrope a cestovat letadlem?

jarda 7.8.2007 9:54

Re: Re: Re: Opravdu bez pasů či OP?

deriku - vycházejte z toho, že pokud narazíte na chybu u člena ODS, je to chyba nepodstatná ... pokud stejnou chybu udělá někdo jiný - je to chyba podstatná :-))   ... zkrátka "jiná situace"

BuBu 7.8.2007 11:35

Re: Re: Re: Re: Vidím, že na NP dorazil . . . .

. . . . . zájezd BSP ! ;-D

Děda 7.8.2007 10:58

Re: Re: Opravdu bez pasů či OP?

Proč ne? Přece stačí kreditní karty. ;-O Kdo je nemá, nebude cestovat a basta. :-D:-D:-D Bude sedět doma a občanku nebude potřebovat. Doma ho všichni dobře znají.  VVVVVV

cimbal 7.8.2007 7:30

Novinka

"Od příštího roku nebudou Češi při cestách po EU potřebovat pasy ani občanské průkazy". A totožnost budeme dokazovat jak? Tetováním za uchem? To trochu zavání mystifikací.

Arab. 7.8.2007 8:24

Re: Novinka

Nauč se číst.

cimbal 7.8.2007 8:41

Re: Re: Novinka

Co jsem přečetl špatně?

derik 7.8.2007 8:52

Re: Re: Novinka

Co kdyz kazdy na letisti rekne ze je z EU a zadny pas ani obcansky prukaz nema nema protoze to tvrdil nejaky Topolanek? Je to opravdu presna a uplna informace od premiera a jeho poradcu?

Hnyk 7.8.2007 7:19

Evropa konečně bez bariér

No to se východoevropští chmatáci radují. Zveme Vás na dovolenou do Prahy. Vaše auto tam už je. :-/

Mirek 7.8.2007 6:30

Kdy Evropa bez tupého Tupolánka?

Čim dříve tím lépe(Y)

Fleischer 7.8.2007 6:16

POLITIKA: Schengen a Evropa konečně bez bariér

Je to krok správným směrem. Bylo by hezké, aby stejným úsilím vláda pracovala i na zavedení eura. V tom nás již překonalo Slovinsko a velmi brzy překoná Slovensko. Kde je naše postavení "premianta" mezi postkomunistickými zeměmi? Z těchto dvou zemí bychom si měli vzít příklad - dělají čest slovanské části EU.

Pavel 7.8.2007 7:04

Re: POLITIKA: Schengen a Evropa konečně bez bariér

Možná, že nás brzo předběhne i Bulharsko.

steppenwolf 7.8.2007 8:05

Re: Re: POLITIKA: Schengen a Evropa konečně bez bariér

Zato Švédsko a Dánsko se nás ani nesnaží předběhnout. Euro a Schengen není úplně to samé...

sKoba 7.8.2007 5:40

A k čemu to bude dobré? Nanejvýš k tomu, aby měli gauneři..

..volný a nekontrolovaný pohyb po našem území. Nevěřím, že Polsko a Slovensko budou důsledně hlídat hranice. Kdo to tam zná, dá mi zapravdu. Takže Ukrajina, Bělorusko i Velká Rus k nám budou i nadále exportovat své "odborníky" na leccos. Z Francie dostaneme kvótu na jejich vlastní imigranty z Maroka a Alžíru, které budeme muset živit. To bude ráj! Dotacemi si nás EU zavazuje, abychom z ní jen tak nemohli ven, takže jediný výsledek toho všeho je: jsme v pedeli! A to řádně hluboko. Vadí mi to hodně, já byl proti tomu všemu....