1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Sám sobě koordinátorem

Andrej Babiš dostal kopačky od prof. Prymuly a důvod není důležitý. Když si premiér před pár dny postěžoval, že vakcinaci bude muset kontrolovat osobně, protože nevěří lidem, co systém připravují, ještě jsme netušili, co nás čeká. Že totiž zmocněncem pro očkování jmenuje sebe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 21.12.2020 10:35

No vidíte a to vědí například v Německu dávno dopředu, takže už je všeobecně znám "minutovník" a návaly ani prázdná očkovací střediska jim nehrozí.

Na to ovšem naše vláda odborníků, co nedělá chyby a věci řeší od rána do noci a s předstihem poněkud nepřišla a nabíjí médiím k oprávněné budoucí kritice. Podobně, jakým je zahájení (pro)očkovací kampaně někdy zjara ...

Pěkný den.

F. Navrátil 21.12.2020 21:45

Vycházím z vlastní zkušenosti. Byl jsem vyzván, aby se nechal otestovat. Vše bylo bez problému vyřízeno elektronicky, včetně rezervace na určitou hodinu a minutu. Dostavil jsem se přesně, ohlásil svoji identitu a během pěti minut jsem byl opět na ulici. Žádná fronta, žádné čekání. Večer jsem si na internetu přečetl, jaká je to hrůza, naprostý chaos, nic nefunguje a lidé se rvou ve frontách. To je rozdíl mezi mediální podobou a realitou. Račte se prosím informovat, že "minutovníky", které vás tak uchvátily v Německu, existují a fungují i u nás.

J. Vavrochová 21.12.2020 15:44

Též tento průběh očekávám. Bude to jako vždy.

R. Meišner 21.12.2020 8:03

...spíš to dopadne tak, že se na Babišův úlet za chvíli zas v klidu zapomene. lidé mají přece jen trošku jiné starosti než nosit celé dny v hlavách Babiše. takže asi tak.

J. Nevrkla 21.12.2020 7:59

Když se Babis na čas stáhl a nechal to na Prymulovi, byl kritizován, že se zbavuje odpovědnosti. Když teď s očkováním po kritice přebírá osobní odpovědnost, je to zase špatně?

Myslím, že rizika nezvladnuti vakcinace nejsou velká, fronty na očkování zrovna neočekávám.

P. Burda 21.12.2020 6:30

A já sám, vždycky sám...

Peníze hrabu sám, ve vládě jsem sám, komu věřím, očkování řídím sám (protože sám jediný mám ty manažerské zkúsenosti)...

Já, já, já, jenom já... (Olympic)

Nejsou náhodou ty Babišovi řeči i skutky hodné zkoumání odborníky přes duševní zdraví? Je opravdu tak dokonalý, nebo je dokonalý...

I. Pávek 21.12.2020 6:44

No burdo, v každém případě je na tom z duševním zdravím lépe než ty a nebylo by to třeba ani zkoumat odborníky. A garantuji ti, že na tvém manažerském obleku by musely být zašity všechny kapsy, olympiku.

P. Burda 21.12.2020 10:49

No pane Pávku, nový oblek má kapsy zašité, ale společenský vzdělaný člověk si je uvolní. Mit zažité kapsy je společenské "faux pas".

Dělat management podobné akce není můj šálek čaje, hlavně jsem na to příliš časově zaneprázdněný - a to v noci (na rozdíl od Babiše) spím (je to nutné pro regeneraci organismu a psychické zdraví).

Babišovi vystupování je zdokumentované, ale odkud znáte to moje je záhada.

S. Sedlák 21.12.2020 4:39

Spíš, Holásku, to dopadne jinak. Babiš to myslí dobře a dopadne to jako obvykle. Chaosem.

A Babišovi koryfejové (čti pohůnci) budou toho zoufalce opět blahořečit. Půjde to ztuha, protože k nezvládnutí očkování se projeví i ekonomická katastrofa.

P. Burda 21.12.2020 11:05

Za ekonomickou katastrofu může dlouhodobě Kalousek. Holt, dareba, nechal téhle vládě o pár miliard méně, než by potřebovala v současné situaci - a o pár biliard méně, než by chtěla na své zbytečné výdaje. Snad se vnuci mých vnuků dožijí toho, že národní hospodářství na tom bude tak, jak bylo po "zatraceném" Kalouskovi.

K. Kovařovic 21.12.2020 4:17

Babiš to zmákne - není na to sám jsa propojen s Agrofertem. Ač se to mnohým nelíbí, hoši z Agrofertu umí. Popravdě, když vidím jak vláda "táhne za jeden provaz" tak Babišovi nic jiného nezbylo.

S. Sedlák 21.12.2020 4:40

Asi tak, jak zatloukli a zmastili havárii na Bečvě, že?

P. Kmoníček 21.12.2020 8:45

Co si to dovolujete ? Tvrdit, že je Babiš propojený s Agrofertem. To je kampáň !

P. Burda 21.12.2020 11:45

Babiš by všem svým kritikům "vypálil rybník", kdyby Agrofert převedl na Kalouska. To by pak bylo Kalouskovi čapí hnízdo, Kalouskovi pekárna, Kalouskovi zahraniční zaměstnanci...

P. Hatina 21.12.2020 1:04

Ono to tak horké není, ten harmonogram vakcinace je poměrně dlouhý, trvá až do roku 2022, tedy dávno po volbách. Není to tedy o tom, že buď se "rychle otestuje" a nebo se to "zvoře".

Spíše se připravme na to, že přibližně do té doby poběží současně a postupně očkování - ale současně i další vlny covidu a taky další tvrdší a tvrdá omezení. A za to si ponese Babiš zodpovědnost především - a mimochodem, ani opozice nebude mít větší zájem jí od něj převzít.

D. Müller 21.12.2020 0:41

Takže souhrn článku: "Ať tak, či tak, opozice je blbá."

Premiér kolem sebe nemá spolehlivé lidi, na které by mohl delegovat povinnosti a úkoly. To si myslím, že je základní selhání manažera. Vláda zase zaspala. Jak by ne, když nemůže delegovat žádné úkoly. Nedokázali zorganizovat antigenní testování a očkování je ve zpoždění. My se z těch průšvihů prostě nevyhrabeme. Ale budeme řešit, že je opozice pokrytecká a blbá.... To mi hlava nebere.

L. Netolická 21.12.2020 10:35

Přesně, tak to vidím i já.