19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Salto mortale

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Paroubek 17.9.2009 6:28

Paroubek poslal celou záležitost do kytek...

... proto má ČSSD kytku jako logo. A to použití půlměsíců ve mě vyvolává zvláštní asociace.

Paroubek 17.9.2009 6:32

Re: Paroubek poslal celou záležitost do kytek...

Pardon, jméno je Formelák.:-P

veit 17.9.2009 0:33

Mozek

Holásku, Holásku, na co máme mozek???

duo 17.9.2009 0:41

Re: Mozek

Mozek , to je to, místo čeho má veit piliny , anebo spíš nas..áno.

Jirka 17.9.2009 2:21

Re: Mozek

Nejspíš má nas.. v pilinách.:-P

PU 17.9.2009 6:17

Re: Mozek

Koukám, že vy pane Veite všude reagujete opačně, ale bez rozumných argumentů. Nejste vy náhodou Paroubkův pohůnek? Jinak si vaše výkřiky nedovedu vysvětlit.

pepazdepa 17.9.2009 8:59

Re: Mozek

Nevím proč tady stále všichni napadají Paroubka. Jestli v této společnosti jsou problémy tak jsou to problémy kapitalismu v nichž se odráží zájmy odlišně postavenych skupin obyvatelstva.Za socialismu nikdo neřešil nějaky rozpočet,daně,nikdo neštval proti nepracujícím. Tady se ukazuje,že na neviditelnem psovi jsou jen fanatici ODS,kteří žerou kapitalismus,protože se asi mají dobře.Ono by se možná mělo šetřit ale někde jinde než chtějí odesáci či Fischer.Co třeba zrušit senát,zkrátit odměny poslanců na polovinu,zrušit BIS a CIS,zrušit liberální institut,nekupovat gripeny,větší daně zahraničním firmam naopak zavest, atp.

LN 8/09 17.9.2009 9:10

Re: Mozek - otrocká práce v ČR 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí 6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

Phoenix 17.9.2009 9:32

Re: Mozek

1) Paroubka vsichni napadaji proto, ze se jedna o nebezpecneho normalizacniho papalase, stizeneho napoleonskym komplexem a akutni paranoiou, kombinovanou s naprostou absenci cehokoli, co by jen vzdalene pripominalo charakter. BTW Co cekal, kdyz kudy chodi, tudy trousi perly stylu "Poslani od vyssi bytosti", "Sexymozek", "Vlada s Martany" nebo "Novy Unor 48"? Ze se mu vsichni budou klanet a rikat:"Mas pravdu Jirko"?

2) Problemy tezko mohou byt problemy kapitalismu, kdyz to co tady dvacet let bylo melo do kapitalismu fest daleko. Ale s temi odlisnymi zajmy mate pravdu, pomerne velkou skupinu tvori lide, kteri chteji dnes prozrat to, co zitra mozna vydelaji (nebo v lepsim pripade za ne zitra vydela nekdo jiny).

3) Za socialismu nikdo neresil rozpocet, proste se na zacatku ukradlo to, co do te doby schopni vydelali (rikalo se tomu tu znarodneni a tu menova reforma) a nasledne se to prozralo. A proti nepracujicim nikdo nestve. Mne jsou burt, dokud se nechteji mit bez prace stejne dobre (ci lepe) nez pracujici, notabene ne za sve penize, ale za penize, sebrane prave tem pracujicim.

4) To, ze jsou na Neviditelnem psu pouze fanatici ODS jste vzal odkud? Kazdy, kdo nepovazuje Roka za nove prevteleni Jezise Krista je podle Vas ODS fanatik? Stale nejste schopen opustit optiku tridniho boje? Stale nedokazete pochopit, ze Roko stve spoustu lidi, kteri nemaji s ODS nic spolecneho?

5) To, co navrhujete, je pekna blbost. Protoze az na vetsi dane zahranicnim firmam se jedna o zanedbatelne polozky. Videl jste vubec nekdy strukturu vydaju? Napovim, nejvetsi cast jsou socialni vydaje (penze, podpory). Vetsi dane zahr. firmam zpusobi to, ze od nas odejdou. Ale predpokladam, ze takto nejak si predstavuje Roko tu tvorbu novych pracovnich mist.

Le Monde 2009 17.9.2009 10:26

Re: Mozek - spotřebitelský kolaps

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

Chape 17.9.2009 11:46

Re: Mozek - spotřebitelský kolaps

A zadaji Ulevu opravnene, ja taky nechapu proc bych ze svych dani, mel platiti tolik darmozroutu jak tech co pracuji na ruznych uradech, treba ministerstvo pro mensiny, a nebo nemakacenka co se jim nechce makat a chteji jen davky. kdyz uz tady pises o tom o kolikjim naorstly prijmy,  napis sem taky kolik ti lid plati na danich a uved taky ze dany clovek na danich zaplati tolik jako dejem tomu 100 (presne cislo muze a je jine) lidi s prumernym platem a nebo ze je z jeho dani zaplacena prace treba 3 ministru   nebo vyplacene socialni davky 50 snedym spoluobcanum co se prace STITI.    Se pak divis ze ti lidi chteji snizeni dani? Ja ne a souhlasim s nima