4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Salám a cigárko

Zase nám odřízli jedno tlusté kolečko z našeho salámu svobod. Mám na mysli onen zákon proti kouření, jehož účinnost nám pan ministr Ludvík nedávno před kamerami s takovým nadšením připomněl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 12.6.2017 15:31

Re: Za války ti ubozí

..kaplana?

Ale vážně. Tatínek říkal, že cigareta vojákovi tlumila všudepřítomný pocit hladu.

Z. Rychlý 12.6.2017 15:25

Re: Mně vadí tlusťoši.

A víte, že máte pravdu?! I mě to vadí. Až vám bude k přijetí zákona o tlusťoších chybět jeden hlas, počítejte se mnou!

Ale do té doby, než vy uspějete s peticí proti tlusťochům, musíme strpět vedle sebe ty tlusťochy stejně, jako jsem já musel strpět kuřáky, kteří mi do nádherné vůně a chuti točeného piva foukali ty svoje huličské smrady.

To je fakt takový problém odskočit si ven a vyhulit si své čvaňo venku?

Z. Rychlý 12.6.2017 15:09

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

Zaprvé - nemáte pravdu, ten spor tu byl vždycky. Já si ještě pamatuji jeden nekuřácký vagon ve vlaku narvaný k prasknutí. Proč asi. Kuřák se musel prosit, aby to nepřeháněl a ještě jste se mohla dočkat řízné odpovědi. I kouření v kině bývalo běžné. Ten spor tu byl vždy a nekuřáci jen nyní nabývají vrchu. Demokraticky pomocí většiny.

Za druhé - nemáte pravdu. Provozovatel nemá svobodu rozhodování, ani ji neměl dříve. Řetěz zákonů je neúprosný. Chcete podnikat - musíte mít živnostenský list, jinak podnikat NESMÍTE. Je k tomu třeba splnit mraky zákonů. Chcete živnostenský list - musíte mít provozovnu - vlastní, státní, pronajatou - nezávisle na vlastnictví musíte splnit řadu zákonů (jeden z nich je o kouření). Všechny byly opět přijaty demokratickou cestou. Provozovatel dávno svobodu nemá a NEMĚL, a fakt, že to neberete na vědomí na tom nic nemění. Stran nabízené služby. Víte co hostinský nabízí? Nabízí konzumaci, nikoli jen kouření. Kdybyste se ho zeptala, řekne vám, že má zájem i o nekuřáky! Kvůli nim zaváděl drahé nesmysly jako pračky vzduchu. Proč by to dělal? Kvůli kuřákům snad ne. Kdyby měl svobodu, tak by dal na vstup cedulku "Vstup jen kuřákům". Který trouba hostinský by se připravil o klientelu. Hospodské do toho netahejte, ti mají zájem o obě skupiny.

Volební výsledky se mi líbit mohou a nemusí, ale jsou tady, a jsou odrazem tužeb většiny národa. Nejsou to jen hňupi, co pochtívají socialismus a něžně vzpomínají na náš milý socík. Najdou se i vzdělanci, kteří hrdě nosí tričko s Che Guevarou! Takoví jsou lidé, tedy i voliči. Pikantní je, vzhledem k volebním preferencím, že i mezi militantními kuřáky (praporečníky svobody) jsou lidé od socanů a ANO, tedy podporovatelů EET! Není to půvabné?

M. Moravcová 12.6.2017 14:51

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

pardon, nejen že je nikdo nepokutuje, ale tatínek, maminka a paní učitelka je špatně vychovali, protože ti malí človíčci (co vyrostou do protivných a rozcapených parchantů) mají všelijaká nesmyslná práva, aby jejich dušička netrpěla.

M. Moravcová 12.6.2017 14:48

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

nemohou pohazovat vajgly, ale ani žvýkačky, plechovky, papírky, PETlahve na ulici a nikdy nemohli. To je jen nikdo nepokutuje. Důležitější je parkování.

M. Moravcová 12.6.2017 14:45

Re: Za války ti ubozí

psychoanalytika?

M. Moravcová 12.6.2017 14:40

Re: Mě svobodu přidali

ale po chodníku chodit nemůžete, magore.

M. Moravcová 12.6.2017 14:38

Za války ti ubozí

vojáci, váleční hrdinové, cigára fasovali. To byli státu dobří, i jejich zlozvyk byl státu dobrý. A válka bude zas. Copak naši zákonodárci nabídnou vojákům na uklidnění nervů?

M. Moravcová 12.6.2017 14:35

Re: pravidla slušnosti, ohleduplnosti a vzájemného respektu

Kdybyste nebyl prase, tak ho hodíte do koše. Kdybyste byl slušný, ohleduplný a tolerantní, tak byste nebyl nesnesitelný prudič, stejně jako Novák. Já bych takové hnusné, otravné vlastnosti zakázala zákonem.

A. Trick 12.6.2017 14:28

Re: Demokracie?

Zákaz vjezdu na most s tonáží převyšující nosnost mostu je opravdu protidemokratický.

J. Novotny 12.6.2017 14:26

Re: Demokracie?

Komunisti to měli jednoduché, ti akorát zakázali podnikat. Demokracie to má složitější.

Z. Paldus 12.6.2017 14:23

Demokracie?

Zajímalo by mě odkdy je demokracie vázaná všemožnými zákazy?

Za chvilku nám budou zakazovat i rychle dýchat při sportu.

J. Novotny 12.6.2017 13:46

Re: Nekouřit je snadné, vyhnout se kuřákům ne.

No, nevíte, ale kafráte do toho a pak plácáte hlouposti. Teorie her je v tomto brutálně upřímná.

J. Novotny 12.6.2017 13:44

Re: Aston musí být masochista, když má

Vždyť říkám, dobroser. Pro vyšší dobro a šťastné konce ..

J. Novotny 12.6.2017 13:42

Re: Jak chcete u kuřáků mluvit o svobodě?

No, byl jsem teď v Berlíne a měli tam v rámci hospody kukaň pro kuřáky, dokonce tak, že závisláci na automatech si mohli vybrat jestli živit i svou závislost na kouření, či ne. Do toho jsme se mi normální mohli koukat na fotbal. Naši poslanci to vymysleli jinak.

Ale dříve se mi často stalo, že jsem šel s malými dětmi na jídlo, poloprázdná restaurace a u vedlejšího stolu týpek dojedl a zapálil si. To už teď řešit nemusím.

J. Novotny 12.6.2017 13:34

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

Je dokonce jedna, kde omezují žvýkačky. To musí být ukrutný život.

S. Landa 12.6.2017 13:32

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

Však prasí na veřejných prostranstvích, to je trestáno všude, srovnávat to s nařízeními v soukromých prostorech je dost mimo mísu...

M. Prokop 12.6.2017 13:16

Re: Nekouřit je snadné, vyhnout se kuřákům ne.

Váš zájem, aby byly nekuřácké hospody, je v pořádku a v něm máte mou podporu.

Váš zájem, aby aby byly JEN nekuřácké hospody, je klasické dobroserství komunistického typu a tam narážíte na můj zájem, aby byly I kuřácké hospody.

Co vystudovali v Klokánii nevím, ale u nás vznikly prostě tak, že někteří hospodští to považovali za výnosnější. Pokud je celá putika nekuřácká, je váš příměr s bazénem vedle, ostatně jako i jiné vaše nápady.

M. Prokop 12.6.2017 13:11

Re: Aston musí být masochista, když má

Já jsem prakticky nekuřák, spotřeba cca krabička/2 měsíce.

Omezování svobody mi opravdu vadí z principu, na rozdíl od vás vím, kde takové nápady končí.

A. Trick 12.6.2017 13:03

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

A představte si, že existují tak nesvobodné země kde se zakazuje pohazování vajglů po ulicích.

Kuřáci mohou být rádi, že mohou svobodně a demokraticky pohazovat vajgly kde je napadne.

Snad o tu SVOBODU nepřijdou. Toho bych se obával.

A. Alda 12.6.2017 12:58

Mně vadí tlusťoši.

Nejenom že jsou neestetičtí a potí se a smrdí, ale v dopravních prostředcích přetékají z míst, která si pronajali, do míst, která si pronajali jiní. Je to mnohem vážnější a více obtěžující problém než nějaké kouření.

Jsem nekuřák a kuřáky snesu, ale tlusťoši mi děsně vaděj. Tak asi napíšu nějaké zákony proti tloušťce, jako že lidi nesmí jít tučné a sladké věci a nesmí jít příliš moc a povinně musí denně ujít 10 km nejméně.

Ś. Svobodová 12.6.2017 12:40

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

Za prvé: jsem přesvědčena, že ani kouření nebo nekouření v hospodách lidi donedávna nepálila. Téma bylo vyvoláno uměle. Za druhé: záleží na provozovateli - obchodníkovi, co je jeho cílem. Ale u většiny provozovatelů je to zisk. Ten dosahují tím, že zjistí co by jeho potencionální zákazník rád a pak mu to nabídnou. Službu využít nebo ne, to je na zákazníkovi a ne na státu. Co na tom nechápete?

Co se týče demokratického rozhodování, to je kapitola sama o sobě. V našem státe je cca 6 milionů nesvobodných lidí, včetně dětí, kteří jsou přímo závislí na státních dávkách a téměř 1 milion státních zaměstnanců a lidí pracující v sektoru závislém za státních příspěvcích. Sktutečně myslíte, že volební výsledky se mohou zvrátit k jinému než socialistickému fungování státu?

Tím odpovídám i na poslední otázku kde byli (jsou) všichni ti demokrati, když se rozhoduje o našich právech? Vlastně neodpovídám, sprostá slova jsou taky zakázána.

P.S. Jsem nekuřačka

F. Vokurka 12.6.2017 12:24

Re: Nekouřit je snadné, vyhnout se kuřákům ne.

udaje ahr cr 60%+ restauraci a 80%+ hotelu bylo davno pred zakazem nekurackych!

F. Vokurka 12.6.2017 12:22

Re: Nekouřit je snadné, vyhnout se kuřákům ne.

lzete, podle asociace hotelu a restauraci bylo pres 60% restauraci a 80% hotelu nekurackych davno pred zakazem. co tam mate dal?

M. Prokop 12.6.2017 11:58

Re: Jak chcete u kuřáků mluvit o svobodě?

Do kuřácké hospody jste mohl jít i klidným krokem, netřeba utíkat.

M. Prokop 12.6.2017 11:56

Re: Naprostý souhlas

Rudé Tricko myslí svou závislost na komunistických idejích (dá-li se v souvislosti s ním užít slovo "myslí").

Ś. Svobodová 12.6.2017 11:52

Re: A teď se vrhnem na koncerty, kina a spotrovní klání

Já pouze schválně argumentuju stejně blbě, jako většina nekuřáků, když tleskají tomu, že je již kuřáci v hospodě nebudou obtěžovat smradem. Když dva dny po koncertě blbě slyším tak mi to buď vadí nebo ne. A buď jdu na další, nebo ne. Stejně stupidní by mi přišlo sedět u magistrály v Praze celé dny na židli a pak požadovat zastavení provozu protože čuchám smrad a spaliny. Nekouření na místech kam musím chodit je v pořádku - úřady, lékař, prodejny potravin, restaurace a jídelny apod. Do hospody IV cenové, kterou drží při životě deset kuřáků štamgastů chodit nemusím.

J. Novotny 12.6.2017 11:45

Re: Nekouřit je snadné, vyhnout se kuřákům ne.

Problematiku vzniku nekuřáckých hospod před zákazem studovali podle teorie her třeba v Austrálii.

U nás vznikaly až v reakci na nekuřácké prostředí v jiných zemích a na popularitu vyšší gastronomie. A u většiny míst šlo o řešení ale bazén, kde se na polovině čůrá do vody a ta druhá je čistá.

Dobroser jste VY, já pouze hájím svůj zájem, tak, jak se ostatně podle ekonomických teorií chovat mám.

S. Landa 12.6.2017 11:41

Re: Naprostý souhlas

Pivaři?

J. Novotny 12.6.2017 11:40

Re: Nekouřit je snadné, vyhnout se kuřákům ne.

Máte hodně velký problém s myšlením, když zaměňujete prohibici se zákazem kouření na určitých místech.