27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 31.5.2007 8:25

Re: Re: Svobodnou Evropu poslouchala řada lidí.

To je zajímavý názor. Asi na něm něco bude. Budu o tom přemýšlet.

Netřeba 31.5.2007 8:05

Re: Svobodnou Evropu poslouchala řada lidí.

Zdaleka ne tolik, jak je dnes předkládáno. A když, tak spíš "ze zajímavosti", než proto, že by tyto informace lidi hltali. Svobodná Evropa za Husáka byla něco naprosto jiného, než třeba Londýn nebo Moskva za Hitlera.

Pořád jsem přesvědčen o tom, že Svobodná Evropa rozhodně nebyla tím, kdo rozhýbal Listopád. Vítr přišel odjinud.

Karel 31.5.2007 7:51

Re: Re: Pane Macháček,

"... v roce 89 navrhoval rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků ...". Nebyl to náhodou jeho předchůdce Václavík? Tedy tak o tom alespoň hovoří záznamy, viz (zejména až na konci)

http://psp.cz/eknih/1990fs/tisky/t0612_01.htm

loula 31.5.2007 7:34

Re: Re: Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Tady bych nesouhlasil, všechny  nebo většinu dokumentů Charty vysílala Svobodná Evropa, a to bezprostředně po jejich podpisu mluvčími. A myslím, že Svobodnou Evropu poslouchala řada lidí.

Netřeba 31.5.2007 7:17

Re: Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Když půjdu ještě dál. Ono stačilo po vzniku Charty 77 o ní nepsat, protože 99,9 % obyvatel do té doby nic netušilo. Nějakou rozvědnou hrou se vše rozpatlávalo ve sdělovacích prostředcích, psaly Anticharty a podobné nesmysly, takže i když stále asi 99 % obyvatel Chartu nikdy nečetlo, vešla do podvědomí.

Možná už tehdy zde byl zárodek "revoluce".

PetrK 31.5.2007 7:03

Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Ono to bylo mnohem jednodušší. Stačilo by vlítnout do Činoherního klubu a všechny na týden zavřít a byl by pokoj jako vždy před tím. Místní STB bijci si neuvědomují, že za úspěchem "revoluce" stála STB.

BuBu 31.5.2007 6:53

Jen tři poznámky !

1) Soudruh Vacek byl . . . je . . . a vždy bude pouze komunistický dobytek "par excellence" !

2) Pakliže soudruh Vacek pokračoval ve svých rejdech pro Moskvu ještě po roce 1989 - patří na šibenici za vlastizradu !

3) O dosazené lidovecké špíně - Sacherovi - o tom to platí také !  Provaz - nebo kulka ! Je osobně zodpovědný za pálení a likvidaci archivů ! Sám moc dobře věděl, že práskal na STB . . .a s klidem Lidovce . . . šel dělat ministra vnitra !

Netřeba 31.5.2007 6:35

Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Nebylo to právě naopak? Díky Vackovi právě ty tanky použity nebyly. A ještě na několik dalších vět si vzpomínám. Jenom za všechny: "Kdyby nad hlavami na Václaváku zaznělo několik dávek z kulometu, pár lidí by se sice ušlapalo, ale do pár minut by bylo po revoluci." "Nebo při shromáždění na Letné nechat v přiměřené výšce párkrát prolétnout stíhačku . . . "

Citace není jistě přesná, ale smysl zůstává. A nepochybujte o tom, že tehdejší armáda (jako nakonec každá vycvičená armáda) by rozkazy plnila.

Nebosi opravdu, ale opravdu myslíte, že by "drtič revoluce pomocí tanků" byl ministrem obrany i po Listopádu?

Pišta 31.5.2007 6:13

Re: Pane Macháček,

Pan Vacek vždy nazýval věci pravými jmény. Například v roce 89 navrhoval rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků. Kde jsme mohli dneska být, kdy mu dovolili to udělat! Je to zkrátka geroj ,to se musí uznat!

loula 31.5.2007 3:16

Re: Pane Macháček,

zažil jsem Vacka jako ministra obrany, a zažil jsem, když televize přenášela interpelace z parlamentu právě k Vackovi. Byl to podle mě jeden z mála ministrů, který byl schopen odpovídat věcně, naprosto konkrétně, čísla a údaje doslova sypal z rukávu. Když to srovnám s vyjádřeními takového Vondry nebo Džamili, tak je mi stydno.

Jinak, Langer náměstkem policie jmenovat člověka, který také pracoval v StB. Ale to je samozřejmě něco úplně jiného, že.

Jara London 31.5.2007 0:19

Pane Macháček,

Pan Vacek je paradoxně daleko méně vydíratelný než kupříkladu Vy. Nemá potřebu se něčím tajit, může si na rozdíl od Vaší křečovitosti dovolit nazývat věci pravými jmény. Vy si musíte vymýšlet složité konstrukce, abyste dokázal, že tato "individua" jsou "infiltrovaná" a "nebezpečná". Vacka nemusím, ale jeho otevřenost je přinejmenším sympatická. Zajímal by mě Váš názor na to, čemu konkrétně u Vacka vydíratelnost vadí. Většina lidí ho zná, ví, na čem u něho je - v čem to tedy vězí?

zdeněk 31.5.2007 0:18

U Miroslava Vacka

To je spíše vytahovat dávno známé, vždyť on té rozvědce velel! Rozhovor s ním lze koneckonců najít na

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=434697&online

Celá aféra mi přijde umělá, jako by nebylo jiných témat...