20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 31.5.2007 3:16

Re: Pane Macháček,

zažil jsem Vacka jako ministra obrany, a zažil jsem, když televize přenášela interpelace z parlamentu právě k Vackovi. Byl to podle mě jeden z mála ministrů, který byl schopen odpovídat věcně, naprosto konkrétně, čísla a údaje doslova sypal z rukávu. Když to srovnám s vyjádřeními takového Vondry nebo Džamili, tak je mi stydno.

Jinak, Langer náměstkem policie jmenovat člověka, který také pracoval v StB. Ale to je samozřejmě něco úplně jiného, že.

Pišta 31.5.2007 6:13

Re: Pane Macháček,

Pan Vacek vždy nazýval věci pravými jmény. Například v roce 89 navrhoval rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků. Kde jsme mohli dneska být, kdy mu dovolili to udělat! Je to zkrátka geroj ,to se musí uznat!

Netřeba 31.5.2007 6:35

Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Nebylo to právě naopak? Díky Vackovi právě ty tanky použity nebyly. A ještě na několik dalších vět si vzpomínám. Jenom za všechny: "Kdyby nad hlavami na Václaváku zaznělo několik dávek z kulometu, pár lidí by se sice ušlapalo, ale do pár minut by bylo po revoluci." "Nebo při shromáždění na Letné nechat v přiměřené výšce párkrát prolétnout stíhačku . . . "

Citace není jistě přesná, ale smysl zůstává. A nepochybujte o tom, že tehdejší armáda (jako nakonec každá vycvičená armáda) by rozkazy plnila.

Nebosi opravdu, ale opravdu myslíte, že by "drtič revoluce pomocí tanků" byl ministrem obrany i po Listopádu?

PetrK 31.5.2007 7:03

Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Ono to bylo mnohem jednodušší. Stačilo by vlítnout do Činoherního klubu a všechny na týden zavřít a byl by pokoj jako vždy před tím. Místní STB bijci si neuvědomují, že za úspěchem "revoluce" stála STB.

Netřeba 31.5.2007 7:17

Re: Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Když půjdu ještě dál. Ono stačilo po vzniku Charty 77 o ní nepsat, protože 99,9 % obyvatel do té doby nic netušilo. Nějakou rozvědnou hrou se vše rozpatlávalo ve sdělovacích prostředcích, psaly Anticharty a podobné nesmysly, takže i když stále asi 99 % obyvatel Chartu nikdy nečetlo, vešla do podvědomí.

Možná už tehdy zde byl zárodek "revoluce".

loula 31.5.2007 7:34

Re: Re: Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Tady bych nesouhlasil, všechny  nebo většinu dokumentů Charty vysílala Svobodná Evropa, a to bezprostředně po jejich podpisu mluvčími. A myslím, že Svobodnou Evropu poslouchala řada lidí.

Netřeba 31.5.2007 8:05

Re: Svobodnou Evropu poslouchala řada lidí.

Zdaleka ne tolik, jak je dnes předkládáno. A když, tak spíš "ze zajímavosti", než proto, že by tyto informace lidi hltali. Svobodná Evropa za Husáka byla něco naprosto jiného, než třeba Londýn nebo Moskva za Hitlera.

Pořád jsem přesvědčen o tom, že Svobodná Evropa rozhodně nebyla tím, kdo rozhýbal Listopád. Vítr přišel odjinud.

loula 31.5.2007 8:25

Re: Re: Svobodnou Evropu poslouchala řada lidí.

To je zajímavý názor. Asi na něm něco bude. Budu o tom přemýšlet.

Plebej 31.5.2007 20:39

Re: Re: Re: Re: . . .rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků.

Tož tak.Pan J.Dolejší nebyl podle mého názorů žádný blb a jeho Analýza 17.listopadu a změn ve východní Evropě v r.1989 má něco do sebe.Nebo ne?

Karel 31.5.2007 7:51

Re: Re: Pane Macháček,

"... v roce 89 navrhoval rozdrtit kontrarevoluci pomocí tanků ...". Nebyl to náhodou jeho předchůdce Václavík? Tedy tak o tom alespoň hovoří záznamy, viz (zejména až na konci)

http://psp.cz/eknih/1990fs/tisky/t0612_01.htm

???? 3.6.2007 16:56

Re: Re: Pane Macháček,

Takže to ÚV vlastně nebyli tak zlí chlapci. A KGB to taky nenařídila rozstřílet. Prostě si tu nechala píseček, aby si měla, kde hrát ????? Za každým stromem je bubák a čeká zrovna na tebe. Vacek je po úrazu a v důchodu.

zdeněk 31.5.2007 0:18

U Miroslava Vacka

To je spíše vytahovat dávno známé, vždyť on té rozvědce velel! Rozhovor s ním lze koneckonců najít na

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=434697&online

Celá aféra mi přijde umělá, jako by nebylo jiných témat...