4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 19.7.2008 22:11

Zapominat:

na svoje poslání hájit ... handicapované

To by jiste nemela. Treba by pro zacatek mohla zrusit tu kampan zesmesnujici pana Cikrta pro jeho handicap.

huhu 20.7.2008 18:07

Re: Zapominat:

stačí si někdy číst diskuzi na Novinkách, diskuzi příznivců čssd. Rasismus, nenávist, zesměšňování handicapovaných, absence jakýchkoliv morálních hodnot evropské civilizace,  prostě lidský hyenismus....- lidskost proti sobectví.

Lea 19.7.2008 21:28

Změny?!

Když už se mluví o změně volebního zákona, doufám, že dojde i na změny na úrovní obcí a měst. Tam je v současné době situace, díky přepočtu tím otřesným koeficientem, dost složitá. Je to možná naivní, ale proč by se zastupitelstvo nemohlo sestavit z lidí, kteří dostali nejvíc hlasů, bez ohledu na to, kolik celkově dostala strana, za kterou kandidují? Tak se stane, že se do zastupitelstva dostane z jedné strany ten, kdo má pár hlasů a z jiné nemá šanci člověk, který dostal třikrát tolik. Na vesnicích a menších městech je to o lidech a nikoliv o stranách.

Ne bolševismu 19.7.2008 21:44

Re: Změny?!

Jak prosté - nejvíce hlasů starosta, druhý - místostarosta, další tři a víc -radní, ostatní do potřebnýho počtu - zastupitelé. Potom si přestanou na čelo dávat strany zasloužilé občany (kteří vůbec starostu či místostarostu nechtějí dělat - či nemůžou - primáře, ředitele škol, prosperující firmy ...) jako léčku na hlasy ...   Ale totéž do krajského zastupitelstva. Také že starosta nesmí při starostování podnikat, být poslancem, ...prostě bude se naplno věnovat uvolněné funkci...

H.K. 19.7.2008 22:19

Re: Re: Změny?!

Po ukončení starostování bude chodit po žebrotě

Ne bolševismu 19.7.2008 22:57

Re: Re: Re: Změny?!

Proč ? Schopný, spravedlivý a pracovitý bude jistě zvolen několikrát po sobě !!!

Haf 19.7.2008 23:00

Re: Re: Re: Re: Změny?!

A bude dělat starostu pro lidi, ne pro sebe !

(Ale tím také pro sebe.)

Schuspeitel 20.7.2008 14:29

Re: Re: Re: Změny?!

A to musí toho starostu dělat ?

Lea 20.7.2008 9:37

Re: Re: Změny?!

Tak nějak by to mohlo být. Stane se, že hodně hlasů dostanou  známí lidé, kteří v žádném případě nemají o práci na radnici  zájem. Získají hlasy těm,  které volí minimum lidí; ale pak jen nestačíte zírat, kdo že se to dostal do vedení. Tak se stalo i u nás a je to hrůza.

míra 20.7.2008 14:32

Re: Změny?!

pochopte : Všichni byli vožralí, jenom pan starosta byl mírně veselej !

Tomas Pansky 19.7.2008 19:54

... hrani s cisly dale zvysuji neduverivost obcanu v system ...

... Zda se mi, ze neustale hrani s cisly (mandaty) pouze zvysuje nespokojenost obcanu se systemem.  Politici misto toho, aby se museli podridit systemu s jasnymi pravidly a ukazali sve schopnosti na hristi s presnym vymezenim, hledaji moznosti, jak tento system zmenit a tim zamaskovat svou neschopnost.  Presto, ze posledni volby skoncily "patem", na jednani politiku nic nezmenily.  Arogance a opovrhovani volici dal kvete a tedy mluvim prednostne o poslanecke snemovne, kde nejsou voleni jednostlivci, ale strany ...  Nanestesti, pane Jelinku, Vase psani clanku s lzivymi fakty (napr. o KDU-CSL a snaha volit za deti) na situaci nic nemeni, ba naopak, prileva olej do ohne.  Vase zaujatost z vasich clanku primo kape.  Nejste politolog, jste pavlacova drbna.  Jak uz tu nekdo z predeslych pisatelu poznamenal, tento nas skoro-monopolni system poslanecke snemovny (vytvoreny post-komunistickym myslenim) je nezbytne rozbit a prenest praci a rozhodovani na jine urovne.  Napriklad, je potrebne prosadit primou volbu prezidenta (jako uz prave jmenovana KDU-CSL navrhovala v poslanecke snemovne trikrat!!!); dale je treba zacit volit soudce a policejni reditele, atd. atd.  Lide chteji prevzit zodpovednost.  Samozrejme, ze vsechny velke strany se tomu budou branit, protoze tim ztraceji kontrolu.  Tady je otevrene pole pusobnosti pro politology.  Drben uz tu mame dost ... top0625top@hotmail.com

Ne bolševismu 19.7.2008 14:24

Vy parlamentní lokajové a darmožrouti si to umíte představit jen jako změnu nátěru

Tady pomůže jen systémová změna

 

  Volte Pravý Blok – prosazuje ZMĚNU SYSTÉMU VOLEB  – Přímou volbu starosty, hejtmana, ale i prezidenta, soudce, SZ a policejního ředitele s možností jejich ODVOLÁNÍ. PB  proto navrhuje         REFERENDA na všech úrovních k závažným rozhodnutím, vyrovnaný rozpočet, minimalizaci byrokracie, nízké daně, SPRAVEDLIVOU a nezkorumpovanou policii a justici. PB má zpracován a kandiduje s nejlepším protikriminálním programem  PŘÍMÉ DEMOKRACIE švýcarského typu  - 

VY NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM?   NO KONEČNĚ!   VĚŘME SAMI SOBĚ!!!  Je mnoho dalších důvodů, proč bychom měli jít tentokrát  VŠICHNI k volbám a pokud nechceme být znovu obelháni, podvedeni a okradeni - NEVOLIT ŽÁDNOU  PARLAMENTNÍ  stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální pseudodemokracie a fízlokracie !!!  PRAVÝ  BLOK žádá o volební podporu všechny české občany a daňové poplatníky, kteří chtějí změnit dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak!

V BOJI MEZI DOBREM A ZLEM, PRAVDOU A LŽÍ, NELZE BÝT NEUTRÁLNÍ A PŘESTO ZŮSTAT SLUŠNÝ!!!    www.cibulka.net      Proto děkujeme za Vaši podporu!!!

Zen 20.7.2008 20:06

Re: Vy parlamentní lokajové a darmožrouti si to umíte představit jen jako změnu nátěru

A smrad malin na cibulce je zase tady ... BLEEEE!

Haf 20.7.2008 20:53

Re: Re: Vy parlamentní lokajové a darmožrouti si to umíte představit jen jako změnu nátěru

bli, bli - na mne nečekej - ležíš aspoň v posteli ? Aby z toho taky měla něco máma ...:-/

Rad 19.7.2008 14:20

Hahahaháááá

demokratická levice, hájit slabé hahahááá, to jsou perly! Dneska dobrý!

Ašek 19.7.2008 12:34

H.............

Darmojed nebo blb?

Malý Aston 19.7.2008 10:47

Proč se Jelínek stydí za komouše?

Paroubek od nástupu do vedení ČSSD se jednak o komouše opírá,jednak jich má 90% ve své straně,počítá jejich hlasy za své ale veřejně se stydí lásku přiznat.Jelínku,politologu napiš nám která politická strana je ochotna s ČSSD vládnout kromě komoušů? Žádná,možná jen Kuchtová a ta jen jako Vaše členka strany,neboť Zelení končí.Celý Váš program vychází z jedné myšlenky přesvědčit občany že nejste komouši a když tak ti hodní a ti zlí  komouši jsou u KSČM a my s nimi přímo vládnout nebudeme ale s jejich podporou ano jinak to ani není možné.:-D

jirka.s. 20.7.2008 8:30

Re: "Která politická strana je ochotna s ČSSD vládnout ?"

Že žádná? Já bych tedy o jedné (kromě komoušů) docela určitě věděl !!!;-)

Schuspeitel 20.7.2008 14:24

Re: Re: "Která politická strana je ochotna s ČSSD vládnout ?"

Že vy nemáte rád předsedu Čunkase ?

huhu 19.7.2008 10:04

mimo realitu

autor je jako obvykle mimo realitu. Asi se mu nechce připomínat Jyrkovo povolební dychtivé "máme 101 hlasů !" Rv

nup 19.7.2008 18:38

Re: mimo realitu

Ani po stopadesáté se, Goebbelsi huhu, nestane tvoje lež pravdou - pan Paroubek nikdy neřekl "máme 101 hlasů". Řekl, že levice má v tuto chvíli 101 mandátů, což bylo v danou chvíli konstatováním reality. A zůstalo by to tak i dál, kdyby si pravičáci nepřičetli zahraniční hlasy zrovínka k jihočeskému kraji.

Vidlák 19.7.2008 19:04

Re: Re: mimo realitu

Ano, Jiří Paroubek to podal trochu eufemisticky. Rozhodující je ale to, s jakou samozřejmostí počítal i s hlasy komunistů.

huhu 20.7.2008 18:04

Re: Re: mimo realitu

dobře tedy "levice má 101 hlasů"  - a co to mění na tom, že levice je pro Paroubka ksčm+čssd, tedy zkráceně ksčssd = levice.

Úplně polopaticky, prostě ksčm je pro Paroubka součástí téže množiny "levice". Vám to příjde normální. Když už počítá spolu s čssd za levicové hlasy ty internacionálních socialistů/komunistů, tak naštěstí nemůže připočíst taky levicové hlasy socialistů nacionálních. Zjevně mu tito "levicoví" socialisté nevadí, když při počítání hlasů je považuje za souhrnně "levicové"...Rv

Zen 20.7.2008 20:04

Re: Re: Re: mimo realitu

Ehm ... a co tedy je CSSD a KSCM, kdyz ne levice? Pravice snad? 8-o

Didi 19.7.2008 9:38

A co počet poslanců?

Nějak se v těch diskuzích o úpravě volebního zákona vytrácí požadavek na zamezení patových situací, kdy je stejně poslanců pro i proti. Tedy pokud skrytým zájmem není udržení právě toho patu 100 an 100.

Aby se těmto situacím (a také potížím s hranicemi typu dvě třetiny, tři pětiny, sedmnáct devatenáctin :-) dovoluji si navrhnou aby počet poslanců byl prvočíslo, například 199.

pavel p. 20.7.2008 14:22

Re: A co počet poslanců?

že vy chcete někomu sebrat KORYTO ? ;-D

Jirka 19.7.2008 0:46

Když už to bylo v rozhlase,

proč to ještě musí strašit na NP?(Y)

pavel p. 20.7.2008 14:21

Re: Když už to bylo v rozhlase,

Débo, copak může každý v konkrétním čase hnípat u rádia ? Buďte rád, že vy můžete, ale že můžete poslouchat veškeré bláboly bez překyselení žaludku.. Taky úroveň !