2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: S pravicí spolehlivě ke dnu!

Včera média přinesla smutnou informaci o stavu naší země, když zveřejnila zprávu Světového ekonomického fóra. Česká republika se již od roku 2009 stále propadá ve schopnosti čelit konkurenci jiných ekonomik, ale letošní propad české ekonomické kondice je historicky zdaleka nejhorší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Berger 7.9.2013 18:09

***

Nekdy uz mam pocit, ze to s. Roucek nemysli vazne a dela si jen legraci. Takto snad nemuze inteligentni clovek uvazovat.

M. Šejna 7.9.2013 19:13

s.Bergere

Inteligentní člověk obvykle předloží protiargumenty. Vy jste je nepředložil. Asi na to nemáte ostatek inteligence.

L. Novák 7.9.2013 19:32

Re: s.Bergere

Šejno, blbovi jako vy nestačí předložit argumenty jednou, vám je musí člověk omlátit o hlavu každou hodinu, a stejně to není nic platné... :-D

P. Běhounek 7.9.2013 21:17

Re: s.Bergere

přesně :)

J. Jurax 7.9.2013 22:45

Re: s.Bergere

Vám jako nesporně inteligentnímu člověku jistě netřeba polopaticky předkládat argumenty o zcestnosti páně Roučkova uvažování.

L. Novák 8.9.2013 0:10

Re: s.Bergere

Je to marné, je to marné, je to marné... smysl to nemá, protože Šejna je "agent kominterny", jak jsme jemu podobným říkávali (mezi přáteli) za vlády bolševika.

L. David 7.9.2013 17:40

Soudruhu Roučku, nechte klobouk na hlavě.

Ono to v průběhu vlád vašich soukmenovců nebylo o nic lepší.

Prozraďte nám, proč ten tak neutěšený stav nenapravily vlády vašich soudruhů v době, kdy měly v zemi moc ?

M. Šejna 7.9.2013 17:48

mládežníku Davide

asi jste ještě mladej a pamatujete si kulový. Takže Vám připomenu že:

- za Klause byla daň z příjmu PO 35% a socani tuto daň snížili na 24%

- za Klause byla progresivní daň ze mzdy mezi 15 až 40%. Socani ji snížili na 12 až 32%. Pokud někdo podnikal jako živnostník, tak mu socani umožnili paušalní zdanění.

- za Klause byla základní sazba DPH 23%, socani ji postupně snížili na 19%. Sníženou sazbu ponechali na 5%.

No a těď nám mladíku Davide napište, co po socanech napravily vlady těch Vašich soudruhů z ODS a TOP09.

L. Novák 7.9.2013 19:43

Re: mládežníku Davide

Museli kompletně přepracovat třeba pitomý živnostenský zákon z roku 2001. A spoustu dalších, i daňových nesmyslů. Třeba zrušili s kompenzací zpětně minimální živnostenskou daň, kterou rudí blbové jako vy v tažení proti živnostníkům zavedli.

J. Jurax 7.9.2013 22:47

Re: mládežníku Davide

Napravovaly dluhy, co socani nasekali v době konjunktury ...

M. Šejna 8.9.2013 9:36

jasně pane Juraxi

napravovaly je tak, že je od dob socanů dvojnásobily z 803 mld. na současných 1650 mld.

O. Prochazka 8.9.2013 9:38

Re: jasně pane Juraxi

Tak si spočtěte dluhovouu službu. Socani to ansekali v době KONJUNKTURY, demagogu.

O. Prochazka 8.9.2013 9:38

Re: mládežníku Davide

Za Klause se přecházelo an jinou ekonomiku, daně se snižovaly postipně. Vy jste demagog Šejno. Odpornej levicovej demagog...

J. Láníček 7.9.2013 17:00

Tak jsem si přečetl výměnu názorů

mezi pány Šejnou a numerem Novákem. Argumentačně a věcně 5:1 pro pana Šejnu. Sohorova, která jim skákala do řeči,  neklasifikována, nebylo co. Ten jeden bod dostal numer víceméně za snahu, protože umí akorát číst, ale nedokáže si to v hlavě poskládat., aby tomu i porozuměl.

L. Novák 7.9.2013 20:04

Re: Tak jsem si přečetl výměnu názorů

A k Roučkovi něco máte, a nebo souhlasíte v plném rozsahu, Jaroušku? :-P

Z. Sohorova 7.9.2013 14:59

M. Šejna

Soudruh M. Šejna projel vsechny komentare komunistickym stylem  a hned to je videt ze??

M. Šejna 7.9.2013 15:09

Re: M. Šejna

já chápu, že Sochorová vůbec nepochopila, o čem je řeč.

Z. Sohorova 8.9.2013 7:05

Re: M. Šejna

Ja zase chapu Vas pane Serna

M. Šejna 7.9.2013 13:20

Roučkovo píchnutí do vosího hnízda

Rouček nenapsal nic, co by nebyla pravda. Přesto vzbudil hysterické reakce u našich pravicových komsomolců, co exhibují tady na Psu. Projel jsem si všechny komentáře pravicové úderky, a nenašel jsem v nich jediný pokus o vyvrácení Roučkových vět. Zato nadávkami a nenávisti vůči Roučkovi komentáře přímo přetékají.

L. Novák 7.9.2013 14:28

Re: Roučkovo píchnutí do vosího hnízda

Šejno, Rouček je stejný prolhaný komunistický kripl jako vy. Za za léta, co se známe na NP, to můžu tvrdit se 100% jistotou. Kupříkladu Roučkovo tvrzení: "...Česko má dle Eurostatu sedmé nejnižší daně z příjmu v celé EU a zdanění firem je zde osmé nejnižší. Jak si tedy vysvětlit, že od roku 2008 k nám žádní investoři nepřicházejí?..." ekonomicky gramotný člověk snadno prohlédne, protože si lze dohledat pravdivá a úplná data. Totiž celkovou daňovou a odvodovou zátěž. Pak se naše umístění ve světovém žebříčku jako zázrakem změní a jsme na světově špičce daňové zátěže. Že je to Roučkova ZÁMĚRNÁ LEŽ, není pochyb. Ikdyž je to blb jako vy, nemohl se ve své kariéře parazita ČSSD s těmito údaji nesetkat. Pravda je jiná:

"... Daňové zatížení příjmů v Česku patří už v současnosti mezi nejvyšší ve světě. Podle Organizace pro hospodářskou spolupráci musí Češi platit z 34 členských zemí deváté nejvyšší daně. Společně se sociálními a zdravotními odvody jim v průměru spolknou ze mzdy 42,4 procenta." (Ondřej Vrba, Lidové noviny sobota 31.8.2013 - Téma str. 3: Nejvyšší platy?...)

A tak je to s Roučkovými i vašimi žvásty pořád dokola, věta za větou, LEŽ.

M. Šejna 7.9.2013 14:41

komunistický kriple a blbe Nováku

používám stejné oslovění, jako vy vůči mě. To jen abyste věděl jaké jste hulvátské prase.

Pokud jde o daně a pojištění, tak si stěžujte u vašich soudruhů z ODS a TOP09, že ty vysoké odvody nesnížili. Měli na to 7 let vlády od roku 2006. Nehnuli ani prstem. Pouze zastropovali pojištění, ale jen vysoce příjmovým skupinám, takže v průměru se skoro nic nezměnilo, protože drobným živnostníkům pro změnu zas zvýšili minimální odvody na sociálku a zdravotní pojištění. 

Až se trochu proberete ze svého hysterického záchvatu, tak možná pochopíte, že Rouček psal o dani z příjmu a o zdanění firem. O celkové daňové kvótě nepsal. Sociální a zdravotní pojištění není daní z příjmu. Je to sice forma daně, ale nikoli daň z příjmu.

Z. Sohorova 7.9.2013 15:03

Re: komunistický kriple a blbe Nováku

Z. Sohorova 7.9.2013 15:07

M. Šejna

Pokud vim ,tak soudruzi jsou ve vase bolsevicke KSCM strane,tak prosim neplete do toho TOP09  Ten Vas soudruh Roucek psal tak jako vy nam tady odpovidate ......stylem komunistickym,tak ze neni co dodat k tomu ze Vas pan Novak pojmenoval komunistou

M. Šejna 7.9.2013 15:10

Re: M. Šejna

chápete , co se tady vůbec řeší? Pokud ano, sdělte svůj názor a odpusťte si ty své nadávky.

L. Novák 7.9.2013 15:10

Re: komunistický kriple a blbe Nováku

Rouček psal o dani z příjmu. Na daň zvanou "sociální a zdravotní pojištění", která je neoddělitelnou součástí zdanění příjmů, samozřejmě "zapomněl". Zapomněl proto, že už by ta čísla na hlupáky jako jste vy, Šejno, neměla takovou údernou sílu. :-) 

O dalším množství daní a poplatků, které musí každý občan odvést státu mimo zdanění příjmu, ještě nebyla řeč. To jsou všechny daně a poplatky odvedené státu navíc, mimo daň z příjmu se zahrnutou sociální a zdravotní daní. Namátkově třeba daň z nemovitostí, spotřební daně (alkohol, ropná paliva a maziva a všelijaké "ekologické daně a poplatky", odvody z nenahraných datových nosičů atd. včetně rozsáhlých a vysokých daní z přidané hodnoty a třeba i pokut za naprosté banality v dopravě a parkování a jiných vykonstruovaných "porušení zákona".

No a jestli Rouček považuje skutečnost, že stát většinu příjmů zase rozfofruje na sociálních dávkách, důchodech, dotacích a různých dalších podporách, za rozvrat sociálního státu, tak je asi nutno s ním souhlasit. Ikdyž v poněkud jiném smyslu, než si on sám i vy představujete. :-)

M. Šejna 7.9.2013 15:19

Nováku

neuhýbejte od tématu. Téma Vám připomenu:

které daně snížili ti Vaši soudruzi z ODS a TOP09 za 7 let svého vládnutí? 

Pokud si vzpomínám, tak zvyšovali a nikoli snižovali. Zvedli DPH, zvedli spotřební daň, zvedli daň z převodu nemovitostí, zvedli daň z nemovitosti, zvýšili dálniční poplatek, zavedli poplatky za ošetření u lékaře. 

Takže nenadávejte Roučkovi, ale těm vašim "pravicovým" zvedačům daní a poplatků.

A znovu opakuji, že Rouček psal o dani z příjmu, Vy píšete o celkových odvodech ze mzdy. Inteligent tento rozdíl pochopí, ideologickej zabedněnec nikoli.

L. Novák 7.9.2013 15:27

Re: komunistický kripl a demagog Šejna

A komunistický kripl a demagog si vybere jenom to, co se mu hodí do krámu, a vylepí to na billboardy, Milionářskou daň! Ať platí bohatí! Pryč s keťasy a šmelináři! ... a dopracuje to se svým davem Roučků a Šejnů tam, kde už to dobře známe. :-)

M. Šejna 7.9.2013 14:50

a ještě dodatek, kriple Nováku

Až budete někdy podnikat, kriple, tak si zkuste spočítat, co jsou to mzdové náklady na výrobu. To je suma, kterou musíte vyplatit na mzdy, na daně a pojištění z mezd. V té chvíli i kripl Novák zjistí, že je úplně jedno, jaká je daňová kvóta u příjmů. Podstatně důležitější je výše mezd. Takže inteligent pak zjistí, že u nás jsou sice vysoké odvody z mezd, ale mzdy jsou nízké. Ve vyspělých zemích jsou odvody možná nižší, ale mzda je například pětinásobná. Pak i komunisticej kripl Novák zjistí, že podnikatel radši převede výrobu k nám, než třeba do Německa či Švýcarska. Pokud to ale i tak udělat nechce, bude u nás problém asi jinde, než v odvodech z mezd.

Z. Sohorova 7.9.2013 15:09

Re: a ještě dodatek, kriple Nováku

Ten pan Novak Vas ale s tim kriplen poradne  vytocil ze??:):)

M. Šejna 7.9.2013 15:24

Sochorová

mě kripl Novák nevytočil. Jen jsem použil stejné oslovení. když mi někdo říká vole, taky mu říkám vole. To jen Sochorová si je zvyklá, že když jí někdo osloví "ty krávo", ona ho na plátku osloví " vážený pane"