3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marie K. 8.11.2007 14:14

o co jde mediálním šíbrům a figurám za nimi schovanými ??

Pokud večer ČT odvysílá pořad plný zmanipulovaně interpretovaných informací a MFD ráno spustí štvavou kampaň, začínám mít pocit, že se jedná o organizovanou kampaň. Ptám se tedy, co a kdo je za tím a komu to má posloužit? Tak mne napadá, že KDU s jejím naivním předsedou reprezentuje v naší politice směr myšlení, který dnešní ultra-liberálové výrazně nenávidí. Křesťanští demokraté reprezentují skupinu lidí, kteří si alespoň myslí (i když už nemají odvahu to hlásat), že úplná rodina má svůj smysl, že funkční manželství má svůj smysl a není to věc jen soukromá, že není vše v pořádku s homosexualitou, že není normální se rozvádět, že pokud chlap opustí matku s dětmi kvůli milence, tak je to odporný faul, a totéž naopak, že pořizovat si děti mimo manželství je zlo pro tyto děti, že církve mají právo veřejně kritizovat a vyslovovat i jiné než politicko-korektní a multi-kulturní žvásty, že rodina je víc než stát, že rodiče mají právo svobodně volit výchovu a školu pro své děti včetně domácí atd. Noviny a další „média“ reprezentují trochu odlišné lidičky, a to takové, kteří hlásají povrchní ultra-liberalismus a multikulturalismus, kde není místo pro obecně závaznou hodnotu (vyjma "tolerance"), kde není místo pro obecně platné a rozlišitelné dobro a zlo, pravdu a lež. Mnozí z nich by rádi své myšlenkové konstrukce jako společenský experiment dotáhli až k vytvoření společnosti, kde se může „všechno“, ale zakázané bude říkat že je něco obecně správně, nebo pravda. A tomu KDU (při vší své nedokonalosti a špíně) brání a je tedy ji třeba vymazat. První krok je vyhnat ji z parlamentu.

hofta 6.11.2007 21:29

tak institut - borovského,...

Pane Víte Havlíčku,  Ty obroučky od brýlí, máte na ně paragon? nekoupil jste je doufám pod rukou... Já vím, v Praze je draze a člověk se nějak živit musí, a žurnalistika, to je velice dobrej byznys. Ne snad že by tak nesla, ale hlavní je, že člověka nic nestojí. Stačí institut Borové vody a přístup. K internetu.

Abdéřan 6.11.2007 20:55

Vše nasvědčuje

tomu, že lidovci si Čunka v čele partaje ponechají, čímž  zřejmě na poměrně dlouhou dobu skončí v propadlišti politických dějin našeho milovaného kocourkovského Absurdistánu.;-D

promirul 6.11.2007 18:44

ODS č.2

Milý Víte Procházko,každý má právo na vyslovení svého názoru,ale pokud tvrdíš,že lidovci jsou ODS č.2,jsi na bludné cestě a hovoříš hlouposti.Tato strana se nedá srovnávat s ODS,protože nikdo nemůže srovnávat ovoce se zeleninou.

pi 6.11.2007 16:46

Preference lidovců

Autor chválí předešlé předsedy lidovců. Někdo by si mohl myslet, že v minulosti měli snad dvacetiprocentní podporu. Malý úbytek voličů bude způsoben přirozenou cestou.

krajuk 6.11.2007 16:17

S kým dál lidovci?

No přece s Unií svobody - s Těmi Vám bude nejlépe.

huhu 6.11.2007 16:35

Re: S kým dál lidovci?

R^:-D

6.11.2007 15:00

Jediná volba

je najít velkého Křesťana :-P

PEJZLERKA 6.11.2007 14:49

Vítek Procházka......

Safraporte,  tento Vítek  má  ty   lidovce   "přečtený".  Kdo    by  to  do  kluka  řek´! Je  to  chlapec , jak  má  být.  Mám  však  obavy.  aby  nemusel  pobývat  nějakou  dobu   v  Brixenu.

Rubín 6.11.2007 14:04

Blízká budoucnost lidovců.

Podstatné pro další působení "klidné síly" na našem trhu s politickými stranami je to, jak se nyní předvádí svým potencionálním příznivcům (voličům). Strana si nechce přiznat, že její vedení šláplo slušně řečeno vedle. Samolibý, nepříliš inteligentní automechanik, srovnává funkci starosty Vsetína s vrcholnou rolí politika. Vedle toho se chová a vyjadřuje jako takový malý kmotr z Palerma. Čunek si myslí, že ve svém postavení je nesestřelitelný. Vyhrožuje policistům, stát. zástupcům, novinářům a ve své neskonalé drzosti je obviňuje z nezákonností. Jinak řečeno, jaký předseda taková strana. V budoucnu by se měla mít na pozoru každá strana, která by se chtěla s KDÚ - ČSL paktovat. Ikdyž podívejte se na ODS. Před deseti lety měla  obrovské potíže se svým financováním a ustala to. Její předseda ztratil  u soudu paměť(jiný občan by byl nezpůsobilý k právním úkonům a byl by mu ustanoven opatrovník) a ono ejhle, ten pán nám dokonce prezidentuje.

PROKOP BUBEN 6.11.2007 15:02

Re: Blízká budoucnost lidovců.

R^!!

Richard III. 6.11.2007 12:26

Naivita

"Programově se lidovci stali ODS číslo 2."

Cha cha!

Před nějakou dobou jsem četl podobnou větu možná skoro stejnou, jen místo ODS tam bylo ČSSD. Všechna tato vyjádření jsou nesmyslná. Problémem lidovců je právě jejich přílišné lpění na vlastních představách, které jsou často velmi rozporné. Nejsou schopni je prosadit, ale jsou schopni v rámci té či oné koalice zabraňovat skutečné politice. zatímco Paroubek to řešil paktováním s komunisty (poškozujícím ČSSD i ČR), na pravici žádná taková možnost není. Proto se praktická politika ODS často blíží víc rozporným a nerealistickým představám lidovců.

Kuťapára 6.11.2007 11:22

Vítku!

Postavte všechny neoprávněné pobírače sociálních dávek, a nejen těch z vrcholové politiky, hezky do řady! Panečku, tu bude dlouhý štrůdl, že. A pokud jde o ten úplatek. Již jsem to mnohokrát řekl. Jestli se zakládá na pravdě, potom je potřeba trestně stíhat i tu ženskou, neboť pět roků  zatajovala trestný čin braní úplatku! Použít toho až v době, kdy se jí to hodilo, je s její strany podlý čin zasluhující stejného potrestání jako v případě žalovaného!

Vosolsobě 6.11.2007 11:27

Re: Vítku!

Ano ano! Kdyby byla "Bublanova a Paroubkova" policie i novináři tak spravedliví jak se veřejnosti snaží předestírat, zákonitě by první otázka měla padnout na udavačku, proč to hlásí tak pozdě, neboť se tak dostává do stejného světla jako údajný pachatel! Je něco velmi smradlavého ve státě Českém!!(Y)

PROKOP BUBEN 6.11.2007 13:58

Re: Re: Vítku!

Není snadné zažalovat nadřízeného, který má styky a vliv i obyčejný úředníček vás může v podobném případě zcela zničit a to si pište.......Pes je zakopán zcela jinde a právě Čunkova kauza odhaluje zavedené klientelistické praktiky v plné míře......

strejda 6.11.2007 20:40

Re: Re: Vítku!

To nemůžete myslet vážně. Kdo má 10 milionů na vyhazování jako Kořistka? Osobně vím o řadě úplatků, ale NIKDY k tomu nic neřeknu. Nejsem sebevrah a nemám neprůstřelné písemné důkazy, nejlépe ve dvou kopiích, kdyby se jedna na soudu ztratila.

Šnek 6.11.2007 9:11

oblíbená tvářička magazínů

Nebojte se! To vám určitě nehrozí.

ok 6.11.2007 8:46

idea pro lidovce?

idea pro lidovce? Je to velmi jednoduché - Lidovci mají šanci být solidní konzervativní strana jako protiklad k podnikatelské liberální ODS. Protože ODS není konzervativní ani náhodou.

Doufám, že se lidovci zbaví bezcharakterního Čunka, který je schopen vystěhovat Romy do lesa, místo aby jim dal vzdělání a šanci alespoň jejich dětem.

I-Worm 6.11.2007 9:09

Re: idea pro lidovce?

a ani jim, prevít jeden, tam nedal satelitní přijímače, kterých se v TV reportáži dožadovali.

MK 6.11.2007 10:27

Re: idea pro lidovce?

Mily pane, zopakujte si laskave fakta. Ti lide meli podle rozhodnuti soudu skoncit na ulici. A neni v popisu prace starosty mesta nekomu davat vzdelani, pravo na vzdelani ma u nas kazdy zajisteno ustavou. Romove by meli zacit zejmena sami u sebe a projevit aspon snahu se prizpusobit. Verte, ze Vsetinane s nimi maji bohate zkusenosti.

ergo 6.11.2007 11:09

Re: idea pro lidovce?

Mno, kdyby je vystěhoval do lesa a les řádně oplotil, možná bychom se od Romů ještě dožili rovné soutěže o zdroje. Leč by to asi mělo za následek katastrofální úbytek lesní zvěře.

Vosolsobě 6.11.2007 11:34

Re: idea pro lidovce?

Tak to je tedy blábol! Za a) Čunek cikány do lesa nevystěhoval! Za b) Dát někomu vzdělání! Co je to za blbost? O vzdělání se každý musí přičinit sám svoji snahou a pílí! Když někomu tu šanci dáme a on ji nedokáže z jakéhokoliv důvodu využít, tak to je také chyba pana Čunka? To jsou věci to jsou věci!!

Mistr Jan Hus 6.11.2007 11:56

Re: idea pro lidovce?

Čunek nestěhoval žádné romy, ale Cikány. Stěhoval je do nového baráku, neboť nebyli bílí, ti by byli jistě vystěhováni pod most. Vzdělání nemůžete nikomu dát a tu možnost dává jen stát. Mají své vlastní vzdělání, kde koho ojeb-t, kde s kým vydrb-t, kde koho zmlátit, okrást a oloupit.;-O

Vosolsobě 6.11.2007 12:12

Re: Re: idea pro lidovce?

Bolševiku huso! Ano, huso, protože Mistru Janovi děláš jen ostudu, ty nemódo! Přestaň už prosím tě kejhat ty svoje debilní názory! ;-€(Y);-O

Mistr Jan Hus 6.11.2007 14:02

Re: Re: Re: idea pro lidovce?

Tak už si to vosol ;-D a neotravuj slušné lidi, co platí daně. :-)

Gonzales 6.11.2007 15:14

Re: idea pro lidovce?

Jste totálně mimo. Zřejmě si s vaším komentářem moc hlavu nelámete... jsou to (sic!) jen slova, že jo.

ok 6.11.2007 8:42

a co Šojdrová?

To je ale panečku pěkně amatérský článek!

Čunek, to byl krok do houna už od začátku - copak členové KDU nepochopili, že jim předsedu nemůže dělat člověk, který se prohřešuje proti základním etickým normám? !!

Vždyť vystěhování Romů ze Vsetína do zapadákovů, kde nenajdou žádnou práci je docela obyčejná mafiánská lotrovina, kdy jde ve skutečnosti o nemovitosti ve městě - podle Čunkova vzoru postupují teď mafiánští podnikatelé v severních Čechách - stěhují Romy ze zajímavých nemovitostí v centrech měst na vesnice. Jedna nepřizpůsobivá rodina na vsi znehodnotí celou vesnici - na venkově se nedá všechno zamknout za dveře bytu. A ti Romové tam práci nenajdou, můžou jenom krást. Ve městech by měli větší šanci, včetně speciálního vzdělání pro děti. Kultivovanou venkovskou jednotřídku romské děti zcela rozloží.

Vosolsobě 6.11.2007 12:09

Re: a co Šojdrová?

Ty jsi blb, to je OK! Cikáni budou hledat práci? Cha cha! Ve městech mají větší šanci? Šancí je dostatek, ale chuť makat u cikánů jaksi chybí! Musím spravedlivě přiznat, že ne u všech, ale u  většiny ano! A kradou i ve městě, balíku, tomu věř. Ti nerozlišují kde kradou, ale hlavně, že kradou!:-D(Y)

I-Worm 6.11.2007 13:29

Re: a co Šojdrová?

no, ve městě je víc příležitostí krást, to je fakt!

Nota Bene 6.11.2007 14:37

Re: a co Šojdrová?

Souhlasím s vaším pohledem. Ani psy nevyhníme do jiných vsí a stavíme jim útulky. Je to pohodlností a nezodpovědností politiků že se touto otázkou romských občanů nikdo nechce vážně zabývat a hledat řešení. Ne všichni cikáni nechtějí pracovat a žít ve špíně. Je daleko pohodlnější je hodit do jednoho pytle a začít jim nadávat. Chce to s nimi spolupracovat a hledat cesty jak jim a rodinám pomoci v možnostech -  zaměstnání,bydlení,vzdělání a kultuře. Zatím se pro ně nedělá skoro nic a díky jednání pana Čunka se jejich pozice hodně zhoršila. Mnozí starostové obcí se snaží jeho "hrdinský čin" napodobit a zbavit se odpovědnosti i za tyto obyvatele. Toto jeho "hrdinství "mu vyneslo, to že  se stal senátorem, předsedou KDU ČSL, ministrem a místopředsedou vlády. Již tehdy za tento čin by měl být stíhán za rasovou nesnášenlivost.