9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: S Čínou na věčné časy a nikdy jinak

Omlouvám se za jistou modifikaci hesla, které bylo v dobách ne až tak dávných rozvěšeno po našem Československu. Staré časy se vracejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 11.10.2019 13:25

Z čeho, že se s Čínou dá obchodovat i bez hlubokého předklonu a písemných omluv.

V. Čermák 11.10.2019 17:06

Tak proč tam Merkel pořád jezdí? Asi šeptá o Lidských právech, ovšem v uctivém Předklonu.Rv

J. Svoboda 11.10.2019 22:10

První jednání a hned jim to dala sežrat, vy šeptající předklone.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dvanacta-cesta-do-ciny-v-roli-kanclerky-merkelova-vyzvala-peking-k-nenasilnemu-reseni-hongkongskych-protestu-78533

V. Petr 11.10.2019 10:20

Já bych řekl, že příčinou akce pražské radnice je snaha eurohujerských Pirátů sabotovat snahu presidenta Zemana o diverzifikaci českého zahraničního obchodu. Tato snaha je odpovědí na naprostou ztrátu rozumu v Bruselu...

V. Církva 11.10.2019 10:45

Diversifikace zahraničního obchodu je určitě správná. V tom bych Zemana bral. Nicméně bych rád viděl, která země má ze spolupráce s Čínou dlouhodobé výhody. USA mají levné zboží, ale zadlužení a přenos know-how do Asie. Francie totéž a nezaměstnanost. Švédsko vytunelované know-how z Volva. Státy v Africe a Jižní Americe vytunelované suroviny a dluhy. Ještě tak Německo či Švýcarsko mají positivní obchodní bilance. My zatím z Číny dovážíme a zajišťují nám fotbal

Takže obchod s Čínou snad ano. Ale jen výhodný pro nás či oboustranně. Lezením do zadku těch správných výsledků nedosáhneme. Pravda fanfarónství smlouvy Praha - Peking nemusí být ta správná cesta protože jde víc o fanfarónství než o pomoc Tibetu či Tchaj-Wanu.

Přesto nechápu kdo mohl podepsat bod uznání jedné Číny. Ve smlouvě mezi přátelskými městy nemá co dělat.

P. Lenc 11.10.2019 11:02

Přesné pane Církvo.Mimochodem, ač Piráty slušně řečeno nesnáším, tak postoj vůči Číně schvaluji.

F. Kusák 11.10.2019 16:48

Prosím, co přesně schvalujete? Mně ten tzv. principiální postoj Pirátů není jasný. A jak to souvisí s naší zahraniční politikou, resp. politikou EU vůči Číně. A na Taiwan ať se raději neodvolávají. Vztah Taiwanu vůči Číně není vůbec jednoznačný. Vše je přeci jen složitější, než si někdo myslí.

J. Svoboda 11.10.2019 23:01

Co schvaluje je snad jasné. Že politická deklarace nemá ve smlouvě o spolupráci dvou měst co dělat.

Pěkný den.

J. Svoboda 11.10.2019 22:59

Kam se podělo 95 miliard investic jen v roce 2016 s primátorkou Krnáčovou v čele radnice, vy rozumbrado ? ;-D;-D;-D

Pěkný den.

M. Pivoda 11.10.2019 10:18

S Čínou na věčné časy a nikdy jinak.

Nejen s Čínou. Proč? Pozemský svět se nám (hlavně v důsledku technologického rozvoje) zmenšuje - a na Marsu zatím nejsme. Takže celý svět se musí nějak dohodnout.

Pražský Magistrát měl jiný názor než osmašedesátník Miloš Zeman. Není třeba dramatizovat vypovězení smlouvy.

České morální zásady jsou jistě ocenitelné, ale Česko nehraje silnými figurami ve světovém Šachu. Sledujte proto pozorně vyšší hru.

J. Ptáček 11.10.2019 9:54

Starý mongolský příběh:

Mongolští lovci celý rok dřeli a pak jeli vyčiněné kůže prodat do Číny. Čínští obchodníci je nejprve pozvali na 2 týdny jako hosty, že teprve potom uzavřou obchod. Po 2 týdnech lovci začali jednat o ceně kůže. Museli sice hodně slevit proti svým představám, ale nakonec kůže prodali. Pak jim čínští obchodníci řekli, že musejí další 2 týdny zůstat a na oplátku hostit Číňany jako zákazníky. Po 2 týdnech se rozloučili.

A výsledek ? Mongolští lovci se vrátili domu bez kůží, samozřejmě i bez peněz, ale zato s hřejivým pocitem, že mají v Číně dobré přátele.

A co naši milovníci Číny? Jsou na tom stejně?

V. Církva 11.10.2019 11:17

Skvělé. Když tam dosadíme Češi, ani to nikdo nepozná. Rovněz zaostalí a hlavně hloupí obchodníci, Teda přiznejme,kromě pana Kellnera, ten je mazaný i na Číňany. Jen nevím jestli z té lichvy něco přinese i k nám.

F. Houžňák 11.10.2019 12:33

My za to nemůžeme, že jste zaostalý a hloupý Čech-obchodník, ale proč máte to nutkání nám to tady sdělovat?

I. Štípek 11.10.2019 9:50

Nepište panu V. žádné negativní reakce - on na ně čeká, "potvrzují" mu, že má "pravdu", tím víc se zatvrzuje a tím více píše i údernější bláboly. Postupně dokonce nejsou určeny veřejnosti, jen nám, s námi bojuje, a tím víc se dostává za hranu obecné komunikace.

F. Houžňák 11.10.2019 10:36

Ale jen ať píše, my se pobavíme a nikdo jiný to stejně nečte, tak co.

M. Šejna 11.10.2019 9:20

Vodvářka ani netuší, že činský technologický rozvoj dnes už ani kopírovat nic nemusí. Zde je napřiklad zpráva z loňského roku:

Huawei dnes představil nejnovější přírůstek do své řady polovodičových komponent – mobilní čipset Kirin 980. Podle návrhu Huawei součástku vyrábí tchajwanská TSMC, tedy stejná společnost, u které si nechává své čipsety vyrábět také Apple. TSMC používá v současnosti nejpokročilejší 7nm technologii, která znamená výrazné navýšení výkonu a zároveň snížení spotřeby.

Pravdoláska Vodvářka nejspíš netuší, že Huawei už vyrábí a prodává i ohebný telefon (stejně tak korejský Samsung), zatímco Apple ho teprve vyvíjí.

IT technologiemi od čínské Huawei jsou vybaveny telekomunikační společnosti celé Evropy, takže o jakém kopírování tu pravdoláska Vodvářka píše?

Š. Hašek 11.10.2019 9:27

Pan Vodvářka toho netuší .....

V. Církva 11.10.2019 9:33

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/97578/zeman-je-pro-cinu-vlezdoprdelka-smali-se-mu-je-nedustojny-rika-etzler-a-popisuje-brutalni-praktiky-pekingu.html

Soudruhu Šejno, z Vašeho příspěvku se zdá že máte z toho úspěchu komunistů a šmíráků skoro radost. Přesto nevím kde berete jistotu, že ten Kirin něco nezkopíroval. Pravda ale je že po letech kopírování se v posledních dvou, třech letech Čína dostává na špičku kdy už v některých oborech kopírovat nemusí (jádro ARM si legálně kupuje). Kdo navštívil čínské university, ví proč.

Nicméně to nepopírá fakt že donedávna kvůli blbosti Západu vesele vykrádali a v některých oborech vesele vykrádají. Nebo už dnes chytřeji skupují, třeba Volvo.

Jde tedy o kombinaci nesmírné blbosti Západu která si víc než vývoje a know-how váží gender studií a agresívního ale ne vždy férového podnikání Číňanů

M. Šejna 11.10.2019 9:42

soudruho pravdolásko Církvo

mohlo byste nám tu sdělit, jak lze okopírovat nejmodernější čipset od někoho jiného, když nic lepšího zatím nikde neexistuje?

Mohlo byste nám, soudruho Církvo vysvětlit, jak lze okopírovat 7nm technologii, když ji jinde předtím ještě neuvedli ani do výroby, takže i amercký Apple si tam nechává vyrobit své chipsety?

Já se nad úspěchem čínských komunistů neraduji. Spíš mě jejich technologický pokrok děsí. Narozdíl od soudruhů pravdoláskařů Vodvářky a Církvy tento pokrok vnímám, nezavírám před ním oči a nezpochybňuji ho.

Š. Hašek 11.10.2019 9:48

Ve Vašem posledním odstavci je elegantně shrnuta podstata. Jedná se stále "o ten starý selský rozum a oči mít otevřené". Vodvářka začíná mít oči zavřené a oddává se snění, že je je zde stále Mao. Ostatně jiní zas stále vidí Brežněva na východ od nás .......

V. Církva 11.10.2019 10:14

Vodvářka ale technologie zmínil jen okrajově. Možna si opravdu nepřipouští že už jsou Číňané technologicky dál, ale to není vůbec podstatné.

Podstatné je to, co v článku chtěl sdělit. Politicky jsou Číňané šmíráci, mafiáni a zpátečníci. A my je v tom obdivem a nakupováním jejich výrobků podporujeme.

V. Petr 11.10.2019 10:22

Zato Evropané jsou "pokrokoví" idioti a Brusel ohrožuje samotnou fyzickou existenci evropských národů!

P. Pavel 11.10.2019 11:47

Blábol. Existenci národů ohrožují totality typu číny nebo rusácka, nikoli bruselská byrokracie.

V. Petr 11.10.2019 12:28

Můžete mi sdělit, jak "čínská totalita" ohrožuje existenci čínského národa???

Akce jako "nemějte děti, způsobíte globální oteplování" neřku li import migrantů ovšem ohrožují existenci evropských národů ZCELA REÁLNĚ!

J. Svoboda 11.10.2019 23:04

Němějte děti není žádná politika evropských národů, zato politika jednoho dítěte je legendární totalitní zrůdnost čínsklých komunistů.

Pěkný den.

P. Pavel 12.10.2019 0:12

Tušíš vůbec jaké národy v číně žijí?

J. Jurax 11.10.2019 15:56

Omyl.

Čína a Rusko jsou daleko a nevládnou nám.

Brusel a EU jsou blízko a bohužel nám vládnou.

P. Pavel 12.10.2019 0:15

Tady vládne bureš a ovar a ne nějaký fantasmagorický brusel. Největší zhovadilosti, za který prý může ten hrůzostrašný brusel, odkýval ovar, co by premiér.

J. Jurax 12.10.2019 18:27

Jistě.

Premiér i prezident podřízené gubernie si moc vyskakovat nemůžou. Mnohé z peachovin z brusele na nás prýštících jsou pro nás závazné.

V. Církva 11.10.2019 10:09

Cha, cha! Agent Číny mne bude poučovat? Zrovna o polovodičových technologiích něco vím? Sám jsi napsal, že se Kirin vyrábí v Tchajwanské (tedy nekomunistické) TSMC! používá tedy Korin vlastní bloky pro RAM? Je jádro ARM čínské, jak víš že nevykradli někde know-how co se týká třeba cache? ale i něčeho jiného. Polovodičový vývoj dnes používá tzv. syntetické bloky. To že někdo první nechal vyrobit čip na 7nm technologii od TSMC neznamená že nemohl logické moduly okopírovat nebo koupit To že jsou první na trhu znamená že rychle uchopili bloky, navrhli design se 7nm technologií a hlavně čip otestovali!!! Pokud bude čip spolehlivý, pak v tomto jsou obdivuhodní. Což čínský agent ač bezdůvodně zdůraznil.

Ale člověk který rozumí psanému text ví, že jsem psal o tom, že Čína v posledních pár letech a budoucnosti v některých technologiích může bude i leaderem, ale to neznamená že to není proto že šmírují a donedávna kopírovali.

Podstata článku Vodvářky včetně toho že Číňané šmírují a kopírují je tedy pravdivá a logická. Zdůrazňovat že dnes už Číňané nejen kopírují je zeovna pod tímto článkem pouze pročínská propaganda komunistů.