17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D.M. 8.11.2008 21:30

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

Sam pises, ze jsi odesel pred nekolika lety, moje udaje jsou z roku 2006. Kdyz se nasi lekari maji tak spatne, at jdou delat neco jineho nebo take odejdou do zahranici. Nevidim v tom problem. Ale ani tvoje dcera neni moc dobre placena. V roce 2006 byl prumerny plat VS vzdelaneho cloveka 74 tisic mesicne.

Fafa 8.11.2008 21:36

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

D.M., muzete sem prosim poslat odkaz na Vami uvadene platy?

D.M. 8.11.2008 21:39

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

Uz jsem to psal dole, ne kazda pravda je vystavena na internetu - jinak byste se moc divil. Objednejte si rocenku Ceskeho statistickeho uradu - maji ji jak v tistene podobe, tak obsahlejsi na DVD. Ale nevi, zda na ni budete ze sveho platu mit, pokud jste lekar ;-D

janci 8.11.2008 21:44

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

Ja jen vim, kolik jsem mel plat ja, mi kolegove a jaky plat maji nyni v okresni nemocnici kde jsem pracoval. Mozna je to jen ostrov v zaplave tech 100tisicovych platu.

D.M. 8.11.2008 22:01

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

To jsou zajimave praktiky, kdyz kolegove na jednom oddeleni jeden o druhem vi, kolik kdo bere - no ale kdyz jste to meli tak zarizene ...

Zrejme jste byli sptany oddil ;-D

Fafa 8.11.2008 21:44

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

asi si ji budu muset objednat rychle. Mam obavy, ze po 20.lednu si ji nebudu moci dovolit. Prezident Obama nam asi zkrouhne nasi praxi.

Jinak ta rocenka je tajna? A na netu Cesky statisticky urad vystavuje nejake odlisne udaje?  

Liberta 9.11.2008 0:00

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

To jste, DM, asi spadl z višně, ne? Žiju a pracuju v Praze (už nějakých dvacet let), jsem VŠ s druhým doktorátem a kolem mě je to samý VŠ-vzdělaný kolektiv...NIKDO z nich nemá průměrný plat 74 tisíc. Čím to je?:-/ - Vaší nesmyslnou dezinformací, evidentně...

neslušný lékař 8.11.2008 21:41

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

V domokraciích vládnou hlasy většiny voličů. S těmahle kecama chcete příště vyhrát volby? To jste mě rozesmáli. Vypadáte jak v povětří lítající figurky od Chagala. Zahráváte si tak, že si na váš účet , ta pro vás neslušná lůza zatančí kozáčka. Mamlasové.

kudlanka 9.11.2008 5:38

Re: Nehažte nás do jednoho pytle.

A kozáckej kůň se napije z Vltavy. Vy budete tančit na kterých hrobech?

Bubik 8.11.2008 20:46

KDU-ČSL s komunisty 40 let tvořila naši Národní frontu.

Zatímco socální demokracie se s nimi rovnou sloučila.........

D.M. 8.11.2008 21:13

Re: KDU-ČSL s komunisty 40 let tvořila naši Národní frontu.

Chybi ti zakladni znalosti: KSC pozrela CSSD jako krokodyl svoji obet. Ale ty s tim omezenym videnim sveta rozdil nevidis.;-(

Fafa 8.11.2008 21:17

Re: KDU-ČSL s komunisty 40 let tvořila naši Národní frontu.

jasne, kdezto lidova strana si o clenstvi v Narodni fronte usporadala svobodne referendum! ;-P 

Slartibartfast 8.11.2008 20:45

Není doktor jako doktor

článek dobrý, adresný a úderný - má jen jednu vadu - hází do jednoho pytle všechny doktory, jak hrušky, tak i jabka! ČLK totiž povinně sdružuje všechny medicínu provozující lékaře, tedy jak "špitálníky", to jest zaměstnance, tak i "soukromníky", to jest všechny praktiky a převážnou většinu ambulantních specialistů. Zatímco špitálník přijde do práce, odpoví vrátnému na pozdrav a začíná vydělávat (běží mu plat), soukromník přijde do práce, rozsvítí a zašínají mu nabíhat náklady. Už z tohoto srovnání vyplývá, že zájmy obou skupin se asi nebudou zcela překrývat. Avšak ČLK, od dob zapuzení Doc. Svobody, vystupuje pouze jménem doktorů špitálníků, pokud vůbec někoho zastupuje. Změnila se v první ozvěnu ČSSD(b), druhé echo tradičně zní z LOK. Soukromníkům jsou veškeré odbory z principu naprosto lhostejné, protože není co žádat - co si nevyléčíš, to nemáš a co si vyléčíš, rozdělíš mezi ordinaci, sestru a daně. Co ti zbyde, s tím si dělej co chceš, ale pokud nepodvedeš, přežiješ, leč nezbohatneš! Tedy stejně jako u pekaře nebo třeba knihkupce. Ba ne - přijde-li k pekaři hladový bezdomovec, dostane snad včerejší chleba, ale klidně i koštětem. To u doktora nejde - akuťáka ošetřit musíš a jestli ti někdo zaplatí injekci, obvaz, hodinu práce a umytí podlahy se neřeší. Zpravidla taky nezaplatí. Vykonaná práce se koncem měsíce fakturuje pojišťovně, která ti platbu o 20% zkrátí, protože pan Vopička se přeregistroval do Kotěhůlek (ne - jen tam byl v létě na vejletě a zaskočil si tam k doktorovi pro prášky, kde mu nechal autogram na nějakém papíru - ANI JSEM TO NEČET! To je ostatně jedno. Chtěl jsem jen říct, že soukromníci mají jiné starosti, než jak se budou platit příslužby, i když chápou, že je to otázka závažná. S ČLK je spojují pouze povinné příspěvky, jinak nic, naopak, výstupy této komory je přímo poškozují a jdou proti jejich profesním zájmům. Nespojujte je s výkřiky pánů doktorů, kteří v medicíně neuspěli a proto to zkoušejí v politice!

Bubik 8.11.2008 20:48

Re: Není doktor jako doktor

tak proč soukromníci nejsou v LOKu víc slyšet?

Fafa 8.11.2008 20:56

Re: Není doktor jako doktor

ciste technicka. Podstatna cast soukromych lekaru je placena kapitacni platbou a "plat" jim bezi, i kdyz v ambulanci ani nerozsviti. ;-)

hank bukowsky 8.11.2008 21:18

Re: Není doktor jako doktor

vaše poslední věta je opravdu kouzelná a napovídá víc o vašem anungu o věci, než si myslíte

Fafa 8.11.2008 20:27

D.M.

Zda se ti to malo? Me ne, ale v porovnani s bankovnim urednickem nebo na druhe strane z VS ucitelem

To je otazka do pranice. Jaky by tedy podle Vas mel byt pomer platu dejme tomu zkuseneho chirurga (internisty, anestesiologa) vuci ostatnim platum ve state. A nemusite psat ty obvykle reci o tom, ze hulvati a neschopni si nezaslouzi pridat. Ti si hlavne nezaslouzi praktikovat. Takze se bavime o schopnem, kvalifikovanem chirurgovi, odvadejicim kvalitni praci.

huhu 8.11.2008 20:37

Re: D.M.

to kolik práce koho stojí určují ve svobodné společnosti sami lidé na svobodném pracovním trhu...je zajímavé jak se "nedocenění" nasazení hodnocení tímto objektivním soudcem brání...

ciric 8.11.2008 20:47

Re: D.M.

Vy zřejmě nechápete. že nesoukromí zdravotníci jsou odměňováni dle celostátních tabulek. Pak váš svobodný trh nefunguje.

Fafa 8.11.2008 20:53

Re: D.M.

Huhu, jasne. Ale bavime se o platu zamestnancu ve statnich, pripadne dalsich verejne vlastnenych nemocnicich. Co tedy navrhujete? Aby doktori z techto nemocnic odesli a sli hledat lepsi financni oceneni, at uz mimo medicinu nebo mimo republiku?

Jinak, jak byste predstavoval oceneni prace doktoru na svobodnem pracovnim trhu? Zrusit VZP (pro zneuzivani monopolniho postaveni) a domlouvat ceny vykonu na volnem trhu?  Ja jsem pro. Ja uz leta praktikuju ve Statech a tenhle system by mi vyhovoval. Ale zkuste to vysvetlit ceskym volicum.

D.M. 8.11.2008 21:16

Re: D.M.

To je myslim idelani reseni, ktere mj. navrhuje i slovutny ekonom Vaclav Klaus. Kdyz jsou za praci lekari malo placeni, at jdou treba zametat ulice - treba dostanou vice. Tim pan vznikne vetsi poptavka po praci lekare a ti, kteri zustali dostanou vetsi plat. Jo, ten trh opravdu funguje.

Fafa 8.11.2008 21:20

D.M.

pak se dobre domluvime. Jenom mi slibte, ze az doktori a hlavne sestry budou opravdu chybet, tak nebudete prosazovat umistenky, zakazy odchodu do ciziny a podobne.

D.M. 8.11.2008 21:33

Re: D.M.

Umistenky a zakazy odchodu do zahranici jsou samorejme proti-pravni nesmysl a nastesti uz jsme clenm EU, kde neco podobneho neni mozne. inak bych veril, ze Julinek a jeho skret Mgr. Cikrt by radi neco podobneho zavedli.

Ladislav N 8.11.2008 21:43

Re: Dement Magnus "D.M."

Ty ses zase rozjel v těch tvých nesmyslech... Rv(Y)

janci 8.11.2008 21:28

Re: D.M.

Neni pravda - doktori ve spitale jsou placeni podle tabulek. A ti kteri zbudou nebudou stihat a budou jeste vic nas.ani a neurvali. Popripade se budou zavirat oddeleni - viz detska onkologie v Motole. A jak bude kvalifikopvany personal jednou pryc, tak vam ho trh nedoda - ani za tyden, ani za rok, ani za tri.

Fafa 8.11.2008 21:33

Janci:

to mate bohuzel pravdu. Ale cesti volici a politici nebudou slyset na nic jineho nez na zavrena oddeleni. Takze cela vec se urovna, ale ne v casovem horizontu me nebo Vasi praxe. Mimochodem, kde praktikujete?  

janci 8.11.2008 21:41

Re: Janci:

V Rakousku.

D.M. 8.11.2008 21:37

Re: D.M.

Vzhledem k tomu, ze rada spitalu byla premenena na akciove spolecnosti - jsou tedy soukrome, platy lekaru jsou smluvni. Stejne je to i na Univerizitnich klinikach, kde jsou rovnez smluvni platy, protoze Univerzity NEJSOU statni, nybrz verejne prospesne organizace.

Jak dlouho jeste budou hlupaci opakovat, ze lekari maji tabulkove platy?

janci 8.11.2008 21:39

Re: D.M.

Na mem byvalem pracovisti vznikla akciovka a vsichni kolegove sli s platem dolu. Sestry tez.