16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Rub a líc KSČM

Před několika týdny jsem si prošel volební programy Komunistické strany Čech a Moravy a České strany sociálně demokratické z roku 2010. Až na zahraniční politiku se prolínaly či doplňovaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Helcl 28.5.2012 22:19

Diskuze o politice?

Diskuze o ničem. Budeme se neustále bavit o tom, co komunisté páchali, co by popřípadě páchat zase mohli, nicméně to, co se děje dnes není v podstatě lepší. Lidské osudy nejsou sice přeťaty oprátkou jako po roce 48, avšak existují mnohem sofistikovanější metody jak na nás. Proto jsem přesvědčen, že politika není v současnosti žádnou alternativou. Stejně jako se komunismus "sežral" sám zevnitř i tento systém míří stejnou cestou. Bohužel mu to bude trvat o poznání déle:-(

P. Schuh 28.5.2012 15:34

Diktatury

Když si je lidi demokraticky zvolí.....Holt nám dnešní diktatura trochu přituhne....

J. Slanina 28.5.2012 10:08

Tak tohle plešaté torpédo klidně napíše:

"Oficiální materiály KSČM či mediální vystoupení jejích lídrů působí seriozně a nekonfliktně. "

A co tohle, ty rudej šmejde:

Na 13. zasedání ÚV KSČM konaném v sobotu 24. února 2007 v Praze vystoupil s úvodním vystoupením předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. :"Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů? Ano, či ne."

Doporučuji zvláštní pozornosti, že na konci citátu NENÍ otazník! Zajímavé by zřejmě bylo i pátrání po smyslu a naplnění slova "VĚCNĚ".

F. Doušek 28.5.2012 9:43

Jelínku, proč experimentovat s komunisty ve vládě,

když nám své vládnutí předvádějí společně s ČSSD již nyní na mnoha krajských úrovních?

 A jak to dopadá vidíme všichni z rozkrádání evropských dotací a stoupajícího zadlužování krajů - viz Rathův kraj.

P. Kolář 28.5.2012 7:20

Ten program ,který komunisté tak

vehementně prosazují,prozatím sice jen v hlavách svých spoluvěrců a části socdem,velmi připomíná tu starou pohádku.Vzpomeňte si"jen dva prstíčky si ohřejeme a hned zase půjdeme".Ale oni nepůjdou,podle scénáře pohádky následuje celá ruka.Je to v naší politice patová situace,pravice má příliš mnoho názorových proudů a levici komunisté oslabují,i když si tam mnozí myslí pravý opak.Komunisté sázejí na stárnoucí tvrdé jádro a Sobotka a spol bohužel na voliče,kteří se dají koupit za párek nebo třicetikorunový poplatek.Je to bohužel ten samý vzorek voličů.Všechny další volby budou mít stejný patový výsledek,pokud se v sociální demokracii nevyskytne takový Tony Blair,který ukradl pravici její volební program a dalších pár let spokojeně vládl.

T. Kočí 28.5.2012 9:13

Re: Ten program ,který komunisté tak

Ještě měl Jelínek analyzovat volební program KSČ z r.1946.Ten byl :krotký" a rozumný.Pak ovšem následovala ta pohádka o jezinkách,jak vtipně níže uvedeno.

J. Boleslav 28.5.2012 13:38

Re: Ten program ,který komunisté tak

Skvělý postřeh.

R. Langer 28.5.2012 15:39

Re: Ten program ,který komunisté tak

Já bych doporučil udělat pro porovnání i analýzu volebního programu NSDAP, to by se soudruzi možná podivili... ;-)

A. Bocek 28.5.2012 7:18

Zase jeden politolog,

který by měl raději komunisty přímo ve vládě. Je pondělí ráno, zase se mi chce zvracet.

J. Boleslav 28.5.2012 13:42

Re: Zase jeden politolog,

Nic proti komunistům ve vládě. Třeba v Řecku, v Sev. Koreji či na Kubě. Ale u nás proboha ne, 41 let snad stačilo na to, aby dokázali co umějí. Ještě minimálně 20 let by měli mít žlutou kartu, do té doby snad konečně vymřou. V jejich případě ne po meči nebo po přeslici, ale po demenci.

P. Pavlovský 28.5.2012 2:40

Jakožto politický konzervativec

jsem příznivcem demokraticky standardních řešení. Obecně za škodlivé považuji velké koalice (a samozřejmě i opoziční smlouvu), menšinové vlády, vlády národní jednoty atp., jakkoli připouštím, že v některých konkrétních případech nebyla lepší alternativa.

   Naše situace zdaleka není tak kritická, abychom se museli uchylovat k nestandardní řešením. I já jsem zásadně pro standardní levicovou koalici - pokud levice volby vyhraje. Konečně máme zde zářný vzor, "velký (či historický) kompromis", jak je nazýváno rozhodnutí F. Mitteranda přizvat do koalice francouzské komunisty.

   Nevydrželi v ní ani celé mezivolební období a za tu krátkou dobu se dokázali u svých voličů zdiskrediteovat natolik, že upadli do bezvýznamnosti, ze které se dodnes nevzpamatovali. Příklad hodný následování!

P. Lenc 28.5.2012 8:35

Re: Jakožto politický konzervativec

Nebyl bych takový optimista.Za slíbenou porci guláše je u nás příliš mnoho lidí ochotno volit ďábla.

B. Brousková 28.5.2012 10:25

Re: Jakožto politický konzervativec

Západním komunistům zlomil vaz  Brežněv přepadením Československa v šedesátém osmém.  Invazi do Maďarska v šestapadesátém ještě ustáli, ale jedenadvacátý srpen 1968, byl tak dokonale zmapován díky západním novinářům a kameramanům a díky pokroku v informačních technologiích, že nebylo co řešit.  Kecy o Sudeťácích , hrnoucích se přes naše hranice, skladištích zbraní ve fabrikách , či amerických vojácích na našem území, mohli baštit leda tak Ivanové a Nataši  v CCCP. Autentické záběry a reportáže z Prahy, kdy bylo jasné kdo stříli a kdo je oběť, otevřely oči všem těm západním naivkům, kteří v komunismu viděli přímou cestu k ráji," kde už není pánů ani žebráků". Takže zjednodušeně řečeno, Brežněv sice vyhrál hospodskou rvačku, ale prohrál válku, A to definitivně a s konečnou platností, Mezinárodní komunistické hnutí přestalo existovat. Pokud jde o naše komouše, představa, že by mohli někdy vyhrát volby, je nereálná. Kecy typu "nikdy jsem komunisty nevolil , ale teď je budu volit" jsou typické pro ty , kteří je volili vždycky a kdyby mohli. hodí do urny několik hlasů najednou. Bohužel,  komunismus není politické přesvědčením, ale povaha. To řekl už někdo přede mnou. A povaha  se jak známo příliš změnit nemůže. Před plyšákem jich tady byly více jak dva miliony. Těch co měli rudou knížku. Tedy voličů. Přepočítejte si to na procenta, protože oni k volbám příjdou určitě do jednoho. Tedy ti, co ještě žijí. Že jim dorůstá i dorost typu té striptérky odněkud z jihu, je sice pravda, ale tak moc jich zase určitě nebude. Chybí ta hlavní hnací síla .Možnost poškodit souseda ,  nebo kolegu z práce.Zařídit, aby jejich dítě nemohlo třeba studovat a tetelit se při tom blahem, jako to dělali celou dobu co byli u moci, už nemohou. A to je žere nejvíc.Vzpomínám si na jeden normalizační vtip. Co se stane s komunistou, který se ocitne v epicentru atomového výbuchu? Celkem nic. Promění se v gamma záření a škodí dál! Nic jiného totiž neumí.

L. Severa 28.5.2012 14:39

Re: Jakožto politický konzervativec

Přesně, jen nevím zda se přec jenom těch mladých naivních blbů nenajde víc.

P. Kolar 28.5.2012 14:42

Re: Jakožto politický konzervativec

Gama zareni :)

To je pekne.

Skoda, ze maji tak dlouhy polocas rozpadu.