18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozplést galimatyáš?

Hodně lidí spoléhá na to, že lidé jako Babiš, Sobotka, Okamura, Bělobrádek a mnozí další přivedou tuto zemi k počátkům lepšího příštího. Jisté procento lidí má názor zcela opačný. To se v demokracii stává. Jenže dá se něco vůbec změnit? Posuďte sami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 3.2.2014 15:00

Staci precist si kroniku mesta

jak to chodilo pred sto a vice lety. Kazda prace zadana radnici byla presne itemizovana, kazda polozka mela hned vedle cenu a vse bylo vyuctovano do posledniho krejcaru.

S tim o cem pisete se nic udelat neda, ledaze se zmeni system na co mozno co nejvice soukromy. Kazdemu je u pozadi, co si kdo utraci za nejake ramecky, nebo cokoli jineho. To vadi jen u verejnych penez. Do unavy pisu o potrebe deregulovat, nikoli utahovat opasky, nebo zavadet dalsi nova 'opatreni', tedy regulace. Ale blbeckum to nevysvetlim a moudrych je jako safranu.

V. Vlach 3.2.2014 9:23

Potřebujeme jiné lidi

změnit paradigma, postavit si moře malých pekáren, mlýnů, vypráskat nadnárodní řetězce, kašlat na EU předpisy, kašlat na dotace, začít obsazovat půdu a pěstovat to co je třeba...

L. Šarina 3.2.2014 10:07

Re: Potřebujeme jiné lidi

Ale hlavně co je třeba, aby nám konečně někdo vládnul ,Češi tu neumí!

V. Hajková 3.2.2014 13:38

Re: Potřebujeme jiné lidi

No-  vždyt  nám  bude  vládnout  FÍZL  ze  Slovenska  :-))))))))))))))))))))))

V. Vaclavik 3.2.2014 15:07

Re: Potřebujeme jiné lidi

Tak se pripojte se souhlasem az nekdy zase napisu o potrebe plne soukromeho spolecenskeho systemu, tedy kapitalismu. Je treba zacit u desocializovani meny a deregulaci nasich zivotu a jit na to plosnym zrusenim vsech uradu, ktere jsme nemeli v prvnich par letech po revoluci, rekneme do r95. Byli-li jsme bez nich zivi tech pet let, muzeme se bez nich dozajista obejit i nyni. Tak nejak bych zapocal sve vladnuti. Jen uplne hovadko muze vkladat jakoukoli nadeji na zmenu v soucasnou vladni sebranku, leda zmenu k horsimu.

L. David 3.2.2014 9:09

Absurdistán je příliš slabé slovo!

Nezaměstnanost by u nás stoupla o desetitisíce osob, kdyby všichni ti darmošlapové byli ze svých pozic vykopnuti na chodník.

P. Vaňura 3.2.2014 9:32

Re: Absurdistán je příliš slabé slovo!

Pokud by darmošlapové byli vykopnuti na chodník, bylo by za jejich platy možno zaměstnant lidí, kteří by dělali něco užitečného. Protože úředníci obecně produkují čistou ZTRÁTU, aby zdůvodnili svou existenci háží produktivní sféře klacky pod nohy, nemohli bychom na takovémto kroku prodělat.

R. Brzák 3.2.2014 13:12

Re: Absurdistán je příliš slabé slovo!

Pokud tím myslíte, že by se snížením všech daní ponechalo jednotlivcům dost prostředků, aby své vlastní peníze používali pro svůj vlastní podnikatelský záměr a tak vytvářeli pracovní místa a na ně najímali propuštěné (protože ze státního rozpočtu nadále již nezaplatitelné) nynější darmošlapy, budoucí samostatné sebeodpovědné občany, pak s Vámi souhlasím.

V okamžiku, kdy stát začne přerozdělovat, ať už dotovat, nebo "vytvářet" pracovní místa státní zakázkou, točíme se v kruhu, či spíše ve spirále, která směřuje nevyhnutelně do černé díry.

V. Vlach 3.2.2014 18:37

Re: Absurdistán je příliš slabé slovo!

to je svatá pravda

Z. Bureš 3.2.2014 7:28

A víte pane Andrle, co je vůbec to nejhorší zjištění ???

Že nadpoloviční většina oprávněných voličů uvěřila totálním nesmyslům, které jí "nakukali" populisté a demagogové z KSČSSD+ANO+KDU-ČSL+ÚSVIT.....a žije v přesvědčení, že socialisté, miliardáři a bezpáteřní lidovci to vše, Vámi popisované.....že vymýtí !!!

Právě jsem si smíchy "svrnknul" do textilu .....protože přesný OPAK - bude hořkou pravdou: Ta banda si jde pouze a jen nakrást ..... a zajistit své příbuzenstvo a kamarády !!! Nic víc ani udělat nemohou - protože to není žádná parta odborníků - ale parta Hic, účelově slepená z post-bolševiků, neumětelů, demagogů, marxistů, komediantů a konfidentů komunistického gestapa !!!

P. Lenc 3.2.2014 8:48

Re: A víte pane Andrle, co je vůbec to nejhorší zjištění ???

Ano, ale když se to občánkům tak krásně poslouchalo...No nezvolte je.

K. Frauknecht 3.2.2014 8:49

Smutná pravda.

Ono to s námi Čechy jinak asi nejde. Když už je hodně zle, tak s hubou rozbitou se semkneme a uděláme krok správným směrem. Tím se nám krapet uleví a tak zase začneme - trochu "malá" domů (nebo radši "velká" :-) ), hlavně dávat pozor, jestli se nemá soused líp než já, moc nevyčnívat a do ničeho se nenamočit, aby na mě nikdo nemoh ... a pořád dokola.

J. Boleslav 3.2.2014 11:30

Re: Smutná pravda.

Nějak tak. :-(

V. Kain 3.2.2014 12:31

Re: A víte pane Andrle, co je vůbec to nejhorší zjištění ???

Šlendrián a levárna začíná už na okresech a čím víš tím se ta zlodějna jenom umocňuje.Že namáme dost peněz a nedá se to utáhnout? Ale dá.Pár ničemných politiků a jejich kumpánů se řádně napakuje a ty peníze budou samozřejmě chybět jinde.Pozastaví se nějaké investiční akce,ubere se tam kde je peněz nejvíc zapotřebí a kde už to z nedostatku financí  hrozí kolapsem atd.Za každou takovou zlodějskou levárnou je vždycky určitý ničema.Jak je možné,že už nesedí na mnoho let v krimu?Nikdo nenese za nic žádnou odpovědnost.Voliči stále volí ty samé ničemy a myslí si naivně,že se něco změní.Nezmění dokud tady nebude platit zákon,že i politici se musí bát.

V. Vlk 3.2.2014 1:10

Jen do toho pane kolego

Hup a na ty ,jak říkáte vlítněte se“ podívat  na jistou část onoho stavu, který si pyšně říká podnikatelský, jakkoli nemá a neměl s poctivým podnikáním nic společného, zaplakali bychom. Tolik fiktivních firem, tolik změn a mlžení... " Vy o tom něco konkrétního víte? Znáte zásady "poctivého podnikání"? Mohu vás ubezpečit, že před představami,které bolševici a postbolševici narvali lidem do hlavy, co je to „poctivé podnikání“ by neobstál ani Baťa, ani Škoda, ani Kolben s Daňkem, ani Mercedes ..prostě nikdo. A jinak, porovnávat složitost podnikání s dobou Franze Josefa  je o ničem. A abychom se zbavili idealizování "starých časů" ,jak to bylo krásné a poctivé ,tak pravda je taková, že Rakousko-uhersko udělalo  bankrot v roce 1811, pak se uhersko odtrhlo když v rámci Rakouského císařství odmítlo souhlasit s finančními důsledky dalšího státního bankrotu a  převzetí 50% státních dluhů.Následoval Vídeňský burzovní krach v roce 1873 , a krach železnic v USA odstartovaly do té doby největší ekonomickou recesi světa. Postiženy byly hlavně průmyslové a železniční společnosti. Např. v českých zemích došlo k propadu výroby surového železa o 65 % -tož tak . Žádný ráj, nic tomu Franz Josef nějakou vyhláškou nepomohl.

P. Khail 3.2.2014 5:35

Re: Jen do toho pane kolego

Vaše 2. věta nedává smysl.