8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozpad trpaslíků

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František Vízek 88.100.57 24.4.2009 21:23

Řečeno jinak...

Pokud je vláda špatná, občanská ctnost velí usilovat zákonnou cestou o její rychlý pád, ať jsou okolnosti jakékoli... Vláda, která vzejde z policejní manipulace a politické korupce a která při své objektivní slabosti dál volí místo vyjednávání korupci a drzou neurvalost; vláda, která z přízemních pohnutek ohrozí ústavní pořádek i právní stát a která ve prospěch bohatých obnovuje třídní boj, zakazovaný chudým, taková vláda je špatná; svrhnout ji bylo tedy v pořádku...     

Mělo by nám ve skutečnosti vadit, že za nás Evropské unii předsedá špatná vláda. Než se totiž usneseme, že špinavé prádlo se má prát doma, musíme učinit rozhodnutí řádu logicky vyššího, a sice, že špinavé prádlo se má prát. Chodíme-li v něm dál do společnosti, nesmíme se divit, že smrdíme...    (Václav Jamek, Listy č.2)

Ano. A  ještě vskutku pravdivý dodatek:   Nesporný úpadek demokratických principů nezpůsobili dvacet let po Listopadu „obávaní“ komunisté... 

Liberta 25.4.2009 22:18

Re: Řečeno jinak...

Ad dodatek: Čemu říkáte "demokratické principy" v období 1989-2009??? Tomu, co tu NEBYLO čtyřicet let před rokem 1989 nebo tomu, co se začalo pracně formovat poté? Cožpak nevíte, že demokracie je něco ,co se v civilizovaném světě rodí několik generací? - ;-€

Lady 24.4.2009 21:19

hotový skorobásník, jen do toho "skoro" ještě kousek chybí

A JEJDA, PANE kOPECKÝ, když na sobě ještě trochu zapracujete, bude z vás za chvíli druhý Otokar Březina. Jedna metafora za druhou.

Ale co se týče té druhé generace revolucionářů - copak nevidíte čí jsou to děti.  Víte, v orlím hlízdě se ještě nikdy holoubě nevylíhlo.Jak vůbec chcete dělat revoluci s těmi stále stenými lidmi? A jiné k dispozici nemáte.

Liberta 25.4.2009 22:23

Re: hotový skorobásník, jen do toho "skoro" ještě kousek chybí

Ano, dojem z jazykotvorného obžerství je primárním a posléze i dominantním dojmem z celého článku ´;-) (možná o nic jiného ani nešlo ;-D).

Dala jsem si práci a vypsala si novotvary, které by měl pan autor nechat včlenit do českého slovníku : vždyjednotná, Vsetíňan Zlatoústý, recentně (!! - to je špek!), neparlamentnost, opo-smlouva, tonfa, pravdoláskový, spolutvořená čunkiáda, nezbrání, europeizace, elektorát. - :-)

Šerlok Homeless 24.4.2009 17:46

Nějak se mi v těch nadávkách ztrácí obsah

Chce to míň emocí a víc věcnosti, těm větám prostě nerozumím. Trochu křeč, to jsem se dozvěděl.

Petr366 24.4.2009 14:15

Jen tak dál

Pane Kopecký ,vaš styl psaní se mi líbí.Je zábavný a vtipný.Když už nastala prašivá doba ,je jen dobře ,že se máme čemu zasmát.;-D

cicero .jan 24.4.2009 14:04

Zbytečně dlouhý článek.

To dlouhé psaní šlo shrnout do věty "Všechno je v hajzlu". To sice ví všichni, ale problém je v tom jak se z toho dostat. Sčítáním chyb a malérů dost těžko.

Liberta 25.4.2009 22:15

Re: Zbytečně dlouhý článek.

I nešlo shrnout. To by si pan autor neužil svého zbytnělého literáreně poetického ega a nepohrál by si s výrazivem ;-)

Huščák 24.4.2009 13:29

Kopecký Kopecký!

Uděláš lépe, když se budeš věnovat svým marionetám  ;-D !  Děti ti budou ty tvoje kydy snad baštit. Dospěláci však těžko!  :-(

F. Čech 24.4.2009 13:18

Koreckému

Napsal jste hochu povrchní a stupidní článek se spoustou prostoduchých "hálepek", které vy klausofilové tak rádi rozdáváte. Jak se může takový neslaný nemastný příštipkář a rádobyvtipálek jako vy uživit v novinách demokratického státu je pro mě stejnou záhadou jako existence samolibého sebestředného monstra na Pražském Hradě. Dokud tady budou působit v novinách takoví troubové jako jste vy a takoví nafoukaní destruktoři a hrobaři Česka jako Klaus budou používat jako rukojmí celý náš národ tak se moc daleko nedostaneme. Nekařte nám to tady Korecký! Dejte se na nějakou jinou profesi. Každý se přece pro něco hodí - určitě i vy. Když se vám nechce pracovat rukama a hlavou vám to evidentně nejde, staňte se třeba vrátným, anebo se dejte na politiku. V KSČM nebo u Železného byste svým žvaněním  mohl udělat závratnou kariéru!  Vždycky když přečtu nějakou stupiditu napsanou vulgárním a povrchním stylem tak je tam většinou podepsán Korecký! Je vám to zapotřebí, abyste se takto zesměšňoval?

Landys 24.4.2009 13:55

Re Re F. Čechovi

Franto, soudě podle tvé orientace (pisatelské), budeš mít něco společného s lidovci. V tom případě tě čekají asi dost nelibé časy. Nevidím to s nimi nijak růžově, měl bys zapracovat na větší psychické odolnosti. Z tvého slovníku je patrné, že ztrácíš nervy i glanc. Musíš si zachovat aspoň trochu úroveň, a ne každého, kdo nepíše podle tvého vkusu a názorového zaměření, častovat nepěknými  výrazy - vždyť jsi věřící v kristu. Teď budeš muset jít v neděli ke zpovědi a kát se. Jestli to typuji správně, tak na Břeclavsku svítí slunce, zajdi popracovat do vinohradu a pročisti si rozum. Holt to vždycky nevychází podle vlastních představ. A ber to také tak, že je v pátek před fajrontem. ;-D

vita 24.4.2009 17:07

Re: Re Re F. Čechovi

Ztrácí nervy a glanc?

Nemohl ztratit co nikdy neměl!

janoryna 24.4.2009 14:35

Re: Koreckému, ať se nediví.

máme tam přesně ty, které jsme si zvolili. ale jistě i vy jste svým postojem zabránil nejhoršímu.

AB 24.4.2009 19:58

Re: Koreckému

Potrefená husa zakejhala?

Landys 24.4.2009 11:21

Dnes to tu nemá patřičné grády, jarní únava asi dělá své ...

;-(Dnes to tady za mnoho nestojí, celkem škoda námahy. Tradiční mistři ostrého brka mají asi frajtág - buď se nedostává dostatečně interesantních témat, nebo na ně dolehla jarní únava. Pánové Ulč, Bartoň i Doležel už jsou ne zrovna nejmladší, potřebují poléčit klouby a nechat vydechnout svůj zdravý politický úsudek (nebo spíš odsudek - levice jako takové, samozřejmě). Bude potřeba zvýšeného přísunu pravicových vitamínů, vždyť za chvíli tady máme eurovolby, bude nutné pořádně zabrat, zatím to pořád nevypadá.

To hlídací psi na MF dnes jsou jiní rafani. Týden nedostali nažrát, dostali očuchat posmrkaný kapesník Borůvkové, krerý političtí paparaciové vylovili z odpadkového koše v jedné nejmenované pražské restauraci, a zbystra vyrazili po stopě. U něžného pohlaví jsou dle neověřené informace z nezasvěcených kruhů, vycvičeni na "neroztrhat, jen oškubat." :-(

hafusak2 24.4.2009 11:13

3 varianty

1.) KDU-ČSL bude pokračovat jako dosud tím, že bude stále lavírovat ze strany na stranu, aby se vždy jako pijavice přicucla k vítězi dalších voleb. Zatím jí to přináší jen úbytek hlasů a je na hranici volitelnosti do parlamentu.2.) Rozdělí se na KDU a ČSL, čímž nastane chaos, hádání se o majetek a dluhy, definitivní ztráta popularity a zánik bude rychlejší. 3.) Po vzoru KDS se sloučí s ODS, což alespoň současné věrchušce lidovců zajistí volitelná místa na kandidátkách ODS a jistotu, že neskončí na pracáku.............Varianta 4.) zvaná optimistická, že lidovci se dopracují k bývalé slávě a budou určovat politiku státu se jaksi nekoná.

F. Čech 24.4.2009 13:28

Je to dojemné jak se staráte vážený soudruhu o budoucnost KDU

Do politického propadliště ji posíláte už 20 let a pořád nic. Není vám to už trochu trapné? A s tím vaším přicucáváním byste toho už taky mohl nechat. Radši si všímejte jak se Klaus přicucává ke komunistům a k Rusákům a konec konců i k socanům!  Vzpomeňte si, že KDU odmítla spoluvládu s ČSSD, která už byla dohodnuta politickým dobrodruhem Kalouskem jenom proto, že by byla závislá na hlasech komunistických poslanců. A ty ruské výrazy o jakýchsi věrchuškách příště vynechte - příliš to připomíná odkud fouká a kde jste k nim asi tak přišel - že ano vážený soudruhu! 

hafusak2 24.4.2009 14:18

Re: Je to dojemné jak se staráte vážený soudruhu o budoucnost KDU

Své názory jsem si nenechal brát ani minulým režimem, nemíním si je nechat brát tím současným a úplně poslední, kdo by mi do nich měl mluvit, kdo by mi měl určovat jak a proti komu a čemu mám psát své připomínky je jakési nickname F. Čech. Jinak - poraďte mi synonymum /české/, které by jednoslovně vyjádřilo rusismus "věrchuška".

AB 24.4.2009 20:01

Re: Je to dojemné jak se staráte vážený soudruhu o budoucnost KDU

Nikdo ji nikam neposílá, sama se o to vehentně snaží a voliči ji vždycky podrželi. Myslíte, že letos to ještě výjde? V místních i krajských samosprávách už lidovci propadli a na celostání úrovni k tomu spějí.Dopadnou jako moravané.

Anonym 24.4.2009 8:58

Poprvé po delší době

jsem se při čtení článku pobavil.

Souhlasím a díky. R^

Malý Aston 24.4.2009 8:44

Tvrzení o KDU je zavádějící!

KDU řeší problém,žadatelů o funkci mnoho a fleků málo. Nikdo z KDU si nepřipustí,že čunkiáda poškodila nejvíce KDU a pak celou tříkoalici a celé to období je zakončeno jak vždy kudlou do zad celé tříkoalici. No tak co, KDU končí,Zelení od Bursíka i Kuchtové také,nové mladé perspektivní politické strany nemají finanční ani personální zázemí takže se nikam nedostanou a celý problém nahrává levici pod vedením KSČM a ČSSD.Je to škoda ale Plojhar je ovlivňuje pořád a oni ne a ne to pochopit.:-P

Vilda 24.4.2009 8:57

Re: Tvrzení o KDU je zavádějící!

Čunkiáda nepoškodila nejvíc KDU, ale smýšlení lidí o politice. Nejvíc vini jsou ti, kteří měli motiv, těm nešlo o samotné vyšetření, ale o pošpinění koalice. Bohužel, Topolánek se jen zachoval jako slon v porcelánu a to ne poprvé. Nicméně podstatný je motiv, který stál za tím, proč celá akce byla spuštěna. Můj názor je, že za tím stojí duo Kalousek+Paroubek. A proč? Protože jim nevyšlo sestavení vlády po posledních volbách. Je to tak těžké pochopit?

Malý Aston 24.4.2009 9:04

Re: Tvrzení o KDU je zavádějící!

Není!:-D

Vilda 24.4.2009 9:09

Re: Tvrzení o KDU je zavádějící!

No a pak je ta čunkiáda úplně v jiném světle;-) a to přesto, že Čunek je slon v porcelánu č.2.

Vilda 24.4.2009 6:48

Vsetíňan zlatoústý?

Autore, výše uvedené označení člověka o kterém máš sice právo si myslet cokoli, vás klasifikuje na označení "hloupý chytrák". To jsou lidé, kteří bez znalosti skutečného stavu věci mají hned ve všem jasno. V hospodě se to dá pochopit, v novinách to autora posouvá do kategorie "novinářská žumpa". Mám ovšem pochybnosti, že jste to vůbec schopen pochopit:-(

Vilda 24.4.2009 6:55

Re: Vsetíňan zlatoústý?

Tak jsem článek dočetl do konce a beru zpět označení "hloupý chytrák". Podstatné jméno škrtám a přídavné jméno měním na podstatné:-/. A to přesto, že s některými názory lze i souhlasit, jenže v takto zabaleném hospodském hávu je článek pouze ubohý!!

Šerlok Homeless 24.4.2009 17:51

Re: Vsetíňan zlatoústý?

Vy jste stránek dočetl do konce? Tak to Vás obdivuju. Já sem se v něm ztratil zhruba v třetině. Sama jízlivá alegorie typu titulku Vašeho příspěvku. Naprosto nesrozumitelný, snad ho tady někdo přeloží do srozumitelné češtiny.

karel 24.4.2009 6:39

Kladné body zelených

Nezapomínejme, že zelení (konkrétně pan Bursík) přivedli do vlády našeho snad nejlepšího ministra pana Schwarzenberka, že prosazovali nezvolení pana Klause prezidentem (další vývoj ukázal, že oprávněně) a nejnověji, že prosadili masívní podporu ekologického vytápění (naše země ještě stále smrdí). Odpor k postavení další atomové elektrárny vyvažují důrazem na zateplování (nejen) panelových domů, úsporami energie (úsporné žárovky) a podporou obnovitelných zdrojů. Je to málo?

Frank 24.4.2009 8:29

Re: Kladné body zelených

Akorát je divné, proč Bursík ve svých domech, které vlastní úsporné žárovky nemá a nájemníci o třídění odpadu nemají ani tušení. A odpor k postavení dalších bloků atomovky? Karle, jste jak malý Jarda a ještě k tomu zelený.

karel 24.4.2009 13:12

Re: Kladné body zelených

V nejbližší době již jiné žárovky než úsporné nebudou. Všichni je budeme používat!