27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozděluje Zeman českou společnost?

Prezident Miloš Zeman se krátce před nadcházejícím kláním o úřad prezidenta ČR dočkal podle očekávání masívní kritiky z úst hlavních protikandidátů a pochopitelně také od všech médií a blogerů, kteří si jeho setrvání ve funkci nepřejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Pawlica 3.1.2018 9:59

I s malým kašpárkem se dá dělat velké divadlo.

"Nevadí mi, co jsi řekl, ale jak jsi to řekl", tato replika z filmu Hodíme se k sobě miláčku ...? je pro charakteristiku Zemanova prezidentství zřejmě z těch přiléhavějších. Nevadí, co řekne, poněvadž mnohdy jde o zjevné pravdy, vadí jak to řekne. Jeho politické i morální fauly včetně Ústavním soudem prokázané i jím osobně přiznaných lží jsou přitom tak četné, jako počet kravinců, vymetaných z chléva, až splývají v jednu hromadu hnoje. Zeman nerozděluje společnost tím, co říká, ale jak to říká, ostatně i hromada hnoje by bez kravinců neobsahovala svou skutečnou hodnotu.

Ať už po letošních volbách bude Zeman znovu prezidentskou funkci vykonávat či nikoliv, současní Zemanovi voliči i nevoliči budou po jeho definitivním odchodu z pražského Hradu na něj nepochybně vzpomínat. Ti první jako na velké divadlo, ti druzí jako na kašpárka. I v tom Zeman národ bez jakýchkoliv pochyb v budoucnu rozdělí.

Za sebe mohu poznamenat, že nežli volit Zemana, raději dám hlas Ovčáčkově fíkusu. Neškodí, zdobí, což je jediné oprávnění, vyplývající z prezidentské funkce a nakonec se může i důstojně zhostit role, jakou má kravinec v hromadě hnoje.

S. Netzer 3.1.2018 9:50

Re: Že je Zeman úspěšný president je vidět z toho,

Je příznačné, že Zemana obdivují ("úspěšný president") lidé vašich "kvalit".

P. Maleček 3.1.2018 9:48

Hnus - Zeman prý nerozeštvává, jen pro svou zábavu škádlí.

Tak podle autora prý jsou jediným rozdělováním, kterého se Zeman dopouští ..."jeho prý občasné výpady proti tzv. pražské kavárně, k níž lze zřejmě počítat i většinu žurnalistů, odvěký Zemanův terč. Tyto lidi Zeman rád určitě nemá, ale že by proti nim štval? Vše ostatní – od vztahu Zemana k východu a k Ústavě, přes osobní moresy až po hůlku na Sobotku – je (dle autora prý) mimo věcný kontext problematiky dělení společnosti".

No s touhle logikou pak Hitler Židy též jen škádlil, když je naháněl do koncentráků a pak krematorií.

Autor jaksi zapomněl (či spíš vědomě zakrývá), že pracovníci médií jsou jen zástupci veřejnosti a cokoliv co Zeman činí proti nim, činí proti ní. A to i když Putinovi navrhuje je vystřílet. Stejně autor bagatelizuje Zemanovo průhledně vazalské poklonkování Rusku, jeho vysmívání se Ústavě jako základnímu zákonu, jeho s pomocí vulgarit předstírané plebejství či jeho agresivní napadání představitelů státu, co nekonají dle jeho not.

Přesně tohle je to, čím Zeman společnost rozděluje či spíš rozeštvává a vlísává se té primitivnější polovině národa, kterou ve skutečnosti pohrdá. To s průhledným cílem umožnit těm, kterým Zeman slouží, ČR společnost ovládnout a zneužít ji pro jejich mocensko-finanční cíle. Čemuž se bohudík vzpouzí ta chytřejší a morálnější část společnosti.

A ano, jedním z těch co jim Zeman slouží, kromě řady ČR oligarchů a v dojení státu (tedy i té dolní části národa co má Zemana za svého boha) tzv. byznysmenů, je i ruský orientální despota Putin. To on je hlavní Zemanův vodič.

S. Netzer 3.1.2018 9:47

Re: Proč myslíte?

Lidský odpad se pozná na první pohled.

Z. Mikulášek 3.1.2018 9:46

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Ruku na srdce pane Vodvářko, kolik mužů ze zemí EU by šlo do zbraně dobrovolně v případě ohrožení konfliktem? :-P

V. Pokorný 3.1.2018 9:36

Odpověď na titulek

Pan Zeman společnost nerozděluje. Rozděluje ji sebranka, rádoby elita, samozvaná, která nedokáže překousnout, že se nestalo po jejím. Ať už ve volbách, nebo vlivu na občany. Je to skupina kolaborantů s kýmkoliv, kdo jí pohodí nějakou ohlodanou kost.

F. Houžňák 3.1.2018 9:36

No, máte blbé příklady, musíte se zlepšit,

jak Twin Towers, tak i Titanik byly fyzické předměty, které prokazatelně nyní neexistují, zatímco o důvodu Zemanova kolísání se, pokud jste u toho přímo nebyl a nebyl tam s ním v těsném fyzickém kontaktu, můžete jenom dohadovat. Tak znova a líp, prosím, tentokrát to bylo velmi, velmi slabé.

M. Těhanová 3.1.2018 9:36

Re: To snad autor

Navíc, vy stále nechápete, že on jenom ušetří peníze zákazníkovi, který je už zdaněné má. Jemu by to stejně nezůstalo, odevzdal by to státu. Takže o DPH okrádá stát lidi.

M. Těhanová 3.1.2018 9:33

Re: To snad autor

Tak milý pane, já jsem platila daně jak mourovatá, jelikož jsem bohužel byla zdrav. sestra..

Poslední leta před důchodem jsem měla dvě zaměstnání, měsíčně jsem dělala až 350 hodin. Plat sester nebyl vysoký, nám se nepřidávalo. Bohužel, je mi 75 let, takže do důchodu jsem šla před úpravou výpočtu. Ač jsem daně i sociálku platila plně, většina mé mzdy šla do redukce, vedlejšák komplet 11%.

Přesto si myslím, že EET je zbraň proti živnostníkům, mám na mysli ty malé, kteří nemohou moc zdražovat, jelikož vycházejí z toho, kolik peněz mají lidé. A musí se zatraceně ohánět. Troufnu si říct, že platí víc než ti velcí!

Jo. A v době odchodu do důchodu jsem měla ten důchod nadprůměrný, teď už jsem slabě pod průměrem, přesto si nestěžuji. Mám brigády, ale vím, že jiní jsou na tom hůř. Nesnáším ale nespravedlivost a ta u EET je.

F. Houžňák 3.1.2018 9:32

Proč myslíte?

Zkuste krátce objasnit svoje myšlenkové pochody, kterými jste k tomuto zajímavému závěru dospěl. Poučíme se všickni.

T. Vodvářka 3.1.2018 9:27

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Pane Závodský, jistě jsou mezi námi i hrdinové, které jste vyjmenoval.

Ale ruku na srdce. Kolik mužů by šlo do zbraně dobrovolně v případě ohrožení konfliktem?

Víte, kdo napsal, že v našem národě je spousta těch, kteří by v případě ohrožení Čínou nažlutili kůži, vytáhli obočí a psali v posudku lásce k rýži?

Nebudu Vás napínat. Byl to současný vrchní velitel armády ČR a president státu ČR Miloš Zeman /v roce 1992/.

T. Vodvářka 3.1.2018 9:24

Re: Vy jste u toho byl? Pokud ne, tak víte houby

Máte pravdu. nebyl jsem u Dvojčat v New Yorku, takže nepochybně ještě stojí a je to fake z USA.

Nebyl jsem u potopení Titaniku, takže nejspíše ještě stále pluje a ta nehoda byla jen divadýlko.

P. Rudolf 3.1.2018 9:15

Pan prezident

samozřejmě společnost ani náhodou nerozděluje, je taky mladý a krásný, zdravý a štíhlý, nepije, nekouří, jí zdravě, nemluví sprostě, ve společnosti má chování, které mu ostatní prezidenti tiše závidí, pro pravdu by zemřel, žádné byzantské či asijské velmoci by nás nezaprodal, je srdečně vítán u všech demokratických státníků světa, který jej obdivuje a Čechům ho závidí.

Prostě prezident snů.

P. Kmoníček 3.1.2018 9:15

Re: Německý president to neudělá, protože se Merklovky

Zato Vy, Houžňáku , jste elita a nemáte s póvlem nic společného, že?

P. Kmoníček 3.1.2018 9:12

Re: To snad autor

Paní Těhanová, protože ví, že lidé s nižším mozkovým potenciálem jednoduchým lžím věří a nemají na žádné přemýšlení, tak toho využívá a lže s chladným kalkulem.

P. Kmoníček 3.1.2018 9:08

Zbytečně dlouhá úvaha

Na otázku v titulku stačí odpověď : Ano.

M. Nesrsta 3.1.2018 9:03

vadný text ústavy ČR

Je smutné, že české společnosti nevadí vadný text ústavy ČR, což umožňuje současné dění okolo kampaně k nadcházející volbě presidenta. Vady ústavy ČR dokonale popsal VIP blogger na tomto blogu NP, pan Milan Žák v článku " ǓSTAVA: Malé kompetence presidenta?" kde uvádí jak velikou chybou bylo zavedení přímé volby presidenta, která je systémově nekonzistentní s republikou parlamentního typu. President nemá vystupovat s vlastním politickým programem.

Text ústavy je třeba vrátit do OK stavu z času presidenta TG Masaryka, která správně definovala postavení presidenta, jeho rozhodnutí musela být předem konzulováma s vládou a každé muselo být nakonec kontrasignované předsedou vlády nebo příslušným ministrem. Neformální moráilní autorita presidenta je žádoucí, ale pokud vyplývá, jako za TGM z kvality jeho díla a respektu u osobností ve světě.

Současný stav také dost dobře vystihuje článek "... Prokletí českého prezidentství

... " od p. Jana Urbana z 11.12.2015 zde na NP.

Z. Rychlý 3.1.2018 8:59

Přímé volby a referenda vyhrávají

mediálně zdatní, kteří mají své ovečky prokouknuté. Viz Zeman. Mediálně zdatný přitom vůbec nemusí být anděl s křídly, to spíše opak bude pravdou. Ďábel našeptávač, ten si svoje ovečky mezi lidem najde spíš, než anděl, který říká lidem nepříjemnou pravdu, kterou mnohdy nechtějí ani slyšet. Naletět podvodníkovi profesionálovi je velmi, velmi snadné, až se jeden diví, jak je to časté.

Přímá volba a referendum, to jsou zbraně s dvojím ostřím! A dětem dávat zbraně do rukou nebývá moudré, ani ne tak kvůli tomu, že děti jsou skutečně naivní a důvěřivé, ale především ti podvodníci bývají setsakramentsky dobří a dá to práci rozeznat, kdo je kdo.

Zeman vyhraje, protože je mediálně nejzdatnější a přímá volba mu jde k duhu. Není to nic osobního, to jsou přírodní zákony v praxi, které se nakonec prosadí.

Mediální tyjátr, to je ono, to chceme, emoce stříkají, někdy krev, to je vzrůšo - s nudnou logikou a argumenty jděte k šípku! Chybí už jen krásné polonahé slečny s číslem kola nad hlavou :-)

F. Houžňák 3.1.2018 8:54

Že je Zeman úspěšný president je vidět z toho,

jak se mu podařilo rozdráždit vás. Holt kdo umí, umí.

F. Houžňák 3.1.2018 8:53

Vy jste u toho byl? Pokud ne, tak víte houby

a jenom lžete.

F. Houžňák 3.1.2018 8:51

Německý president to neudělá, protože se Merklovky

bojí, ne proto, že by to nevěděl. Ostatně je ze stejné bandy. Němečtí novináři jsou, v průměru, stejný póvl a hnůj jako ti čeští. Ožralý se Zeman na obrazovce nikdy neobjevil, to si prostě vymýšlíte. Zato bývalý německý president, ač ženat s jednou dámou, žil v presidentském paláci s jinou, se svojí konkubínou, a kázal přitom všem morálku, byv za časů Honeckera privilegovaným evangelickým farářem z milosti Státní bezpečnosti. To mi je milejší Zeman, který není pokrytec a svatoušek.

E. Erat 3.1.2018 8:47

Re: To snad autor

Za to vy stále přemýšlíte jak odrbat stát o daně. A proto jste nedávno kritizovala EET s tím, že je v pohodě když vám řemeslník apod. nedá účtenku, a sníží vám cenu o DPH, o kterou připraví státní pokladnu.

F. Houžňák 3.1.2018 8:47

Eště tak musíte činit

oblečenej-neoblečenej, a Zeman na vás nemůže, i kdyby se uprezidentoval. Třeba by se to dalo i patentovat?

M. Těhanová 3.1.2018 8:36

To snad autor

nemůže myslet vážně! Copak si fakt zasloužíme prezidenta, který lže a vymýšlí si, jen co otevře hubu? On se prolhal do všech funkcí do kterých se dostal, ale lže s takovou bezprostředností, že mu to lidi věří.To mají s Babišem stejné, a proto mají u lidí úspěch.

Mají to velmi jednoduché, protože lidi o tom, co slyší moc nepřemýšlejí.

T. Vodvářka 3.1.2018 8:25

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Když se někdo opije jako dobytek a málem pozvrací klenoty, tak jako to nazvat? Alkoholismem? Nebo jinak?

Aha, už to mám - viróza.

K. Novák 3.1.2018 8:25

Prezident Zeman rozděluje nejen společnost,

ale i mne. Od té doby, co je prezidentem, pozoruji, že moje pravá ruka neví, co dělá levá, a když pravá noha jde, levá nechce jít nikam. Naštěstí existuje dopravní prostředek, při jehož použití může jedna noha jít (utíkat), zatímco druhá může stát na místě. Neblahé působení prezidenta Zemana lze tak vyřešit pomocí technického pokroku a Zeman může být prezidentem i nadále.

T. Závodský 3.1.2018 8:13

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Národ Švejků? Snad, ale, pro úplnost, i nærod legionářů, pilotů RAF, vojáků generála Klapálka, parašutistů, co odstranili Heydricha, hrdinů od Dukly a v současné době

vojáků sloužících v zahraničních misích. Od Kuvajtu, přes

Jugoslávii a Kosovo až po Irák a Afghánistán. Kde jich už

nemálo padlo. Asi tak...

M. Šetka 3.1.2018 7:51

vám je to málo?

Představte si, že německý prezident nazve kancléřku Merkelovou sviní. Že novináře prestižních deníků označí výrazy idioti,póvl a hnůj. Že se tu a tam objeví na obrazovce ožralý jako prase. To vám nestačí? Přeji vám i nadále Zemana za prezidenta. Ale proboha ne tady,někde v Čurbekistánu.

J. Novak 3.1.2018 7:09

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Když se někdo chová jako svině, tak tou sviní asi bude. Problém pana prezidenta je, že nazývá věci bez servítků pravými jmény.

R. Gramblička 3.1.2018 7:06

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

TOŽ TAK, AUTOR ŘEŠÍ POUZE JEDEN ASPEKT KRITIKY JEHO odpůrců a to, zda a nakolik MZ rozděluje českou společnost. Ostatní jeho vlastnosti si nevšímá, takže vaše reakce je poněkud mimo mísu