4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 17.4.2008 11:41

Re: rasismus

Krásně napsané. Ať nám tito dobytečkové skutečně zdůvodní proč musíme živit darmožrouty.;-€;-O

relikt 17.4.2008 10:48

Zapomeňme na předsudky...

...i rasové a začněme se živit poctivou prací! Nespoléhejme na státní pokladnu a dobročinnost lidí, spoléhejme jen sami na sebe, nekraďme a nelžeme!  -  TO JE UTOPIE, CO?!

 Prostě existují dané reality života v tomhle světě. Utopické vize jsou dobré akorát na oblbnutí voličů, protože kdo vyzývá k poctivé práci a osobní odpovědnosti k životu, ten popularity moc nezíská. Nemám absolutně žádné rasové předsudky a pracovitost a úspěšnost druhých se mi velice líbí. Obdivuji cizince, kteří v našem pro ně úplně cizím prostředí dřou jako mezci aby přežili, obdivuji i naše drobné podnikatele, kteří se dokázali v našem neosocialismu udržet aspoň deset let a dávat práci i druhým, těm pracovitým kteří logicky vydrželi u nich pracovat za poctivé peníze.

 Co se mi hnusí, jsou vychcánci jakéhokoliv druhu a na barvě pleti vůbec nezáleží. Ti se přiživují programově celoživotně na práci druhých a řvou, že stát je diskriminuje, že stát se nechce o ně starat, že mají málo peněz a hodně práce, že jsou postižení chorobou, která je omezuje v práci a stát že jim má zajistit práci a doplatit jim do průměru výdělku.

 A stát stále vychází takovým vstříc. Takže pracovitý člověk je diskriminován tím, že od státu nic nedostane a naopak je mu bráno. Nepracovitý má bene. Dnes je snad už trošičku jiný prostor pro udělování státních peněz pro nepracovité, ale je to stále maličko k tomu aby se každičký snažil přežít za své.Kecy o rasismu jsou jen zástěrka. VŠICHNI JSME STEJNÍ, lišíme se od sebe jen v odpovědnosti přístupu k životu. A mělo by opět platit - KDO NEPRACUJE, AŤ NEJÍ! A ten kdo krade, by na to měl doplatit. Protože když se krádež vyplácí, nelze očekávat polepšení zloděje.

 Pokud jsem se narodil chudý, musím pro bohatství něco udělat, jinak já i moji potomci budou stále žít v bídě. Aspoň své děti donutit k učení, aby se aspoň ony dočkaly lepších možností, než jsem měl já. Má Rom problém? Tak ať aspoň donutí svoje děcka se učit, ať jim připraví podmínky pro bohatší život!

lucina (pes) 18.4.2008 11:24

Re: Zapomeňme na předsudky...

Péče o staré, děti, nemocné, invalidy atd. by měla být placena snížením nebo odpuštěním daní pracujícího člena rodiny.

badaxe 20.4.2008 9:57

Re: Zapomeňme na předsudky...

Myslím že by se nemělo zapomínat, oni to totiž NEJSOU předsudky. Za bolševika (kdy jsem se narodil) se narodilo i množství cikánů, stejně jako já chodili do školy (to se tenkrát muselo) to že oni vyšli z 6. třídy není vina má ani dalších kteří na ně dnes platí. Je to vina jejich (bláboly o jinakosti neberu) a to že tedy byli "připraveni" tak pro kariéru ledy kopáče je jejich věc (a vina jejich rodičů). Proč bych tedy já, který pracuji celý život a ze svých daní tenhle stát i s jeho často zbytným aparátem živím, měl přispět i na tyhle lemply a proč by se z těch daní měli platit "aktivisté" (tedy vyčuránci) kteří chtějí změnit to co ti příjemci dávek měnit nechtějí? Ostatně oni to nechtějí měnit ani ti aktivisté, o čem by pak žvanili a co by jim zajistilo snadnou obživu? Jsem ochoten pomoci tomu kdo si to zaslouží, ale ne někomu kdo nic dělat nechce a až příště budete vidět nějakou sbírku na operaci třeba pro nemocné dítě na kterou není z vybraných peněz v daních je to možná i tím že se platí téhle chátře.

Arccos 17.4.2008 10:36

Cikán

Tento text, jinak úplně nesmyslný, mi dal další důkaz toho, jak falešný je multikulti název Rom. Pokud oni sami mají právo mě nazývat po svém "gádžo", což pan Pečínka několikrát cituje, pak já nemám (a nikdy jsem neměl) problém s pojmenováním cikán. Takže: ne žádní Romové, ale Cikáni. Pro Pečínku ještě důrazněji: CIKÁNI, CIKÁNI, CIKÁNI.

VL 17.4.2008 11:35

Re: Cikán

Výrazy róm a gádžo jsou výrazy rasistické. Podle všech ochránců lidských práv znamená slovo róm výraz člověk. takže gadža znamená v nejlepším případě opice a jimi oblíbený výraz neróm označuje toho, kdo není člověk.

lucina (pes) 18.4.2008 11:28

Re: Re: Cikán

Ale no tak, Němci taky nejsou němí!

D.P: 17.4.2008 13:49

Re: Cikán

Každý národ může sebe sama nazývat jak chce, ale nemůže chtít, aby se měnilo jméno v jazyce jiném. V češtině máme zkrátka Němce, Rakušany, Maďary a nikdo z nich neprotestuje. Spíš bych navrhoval zavést termín Indočeši po vzoru Afroameričanů, to se mi zdá dostatečně korektní.

Kajda 17.4.2008 16:20

Re: Re: Cikán

bych navrhoval zavést termín Indočeši po vzoru Afroameričanů, to se mi zdá dostatečně korektní.

R^;-DR^

badaxe 20.4.2008 10:01

Re: Re: Cikán

to nepomůže, výraz afroameričan už je rovněž nekorektní a tedy zavržen (černoši se s pojmenováním nezměnili) takže běloch je "caucasian" a černoch myslím coloured people, indián je native american atd. Změna názvu nic neřeší, cikán se česky řekne cikán a tím že mu budete říkat třeba fialka se nestane ničím jiným.

Apea 17.4.2008 10:22

Magor Milda aneb o malém českém rasismu

Tábor v Letech byl zřízen jako pracovní a opravdu se dost zásadně lišil od Osvětimi - v tom má Václav Klaus pravdu; přesněji kus pravdy, protože pro valnou část svých obyvatel byl pouze čekárnou na Osvětim a nevidím moc velký rozdíl mezi vrahem a tím, kdo vědomě vrahovi doručí svázanou oběť. Mimoto pojem "pracovní tábor" jaksi nevypovídá o zoufalé hmotné bídě a absolutním nedostatku zdravotní péče či alespoň nejzákladnějších hygienických opatřeních -hlad a epidemie zabily téměř stejný počet lidí jako bylo těch odvezených do vyhlazovacích táborů.

Magor Milda se bohužel hrubě mýlí, jakkoliv by na věci mnoho neměnilo, kdyby byli v Letech jen "kočující a potulní", nebylo tomu tak. Bohužel, jednalo se opravdu o romskou genocidu a to s aktivní českou účastí.

Mirek F. 17.4.2008 11:22

Re: Magor Milda aneb o malém českém rasismu

S českou spoluúčastí maximálně jakožto jednotlivců. Za Protektorátu tady opravdu nerozhodovalo české společenství.

Apea 17.4.2008 12:19

Re: Re: Magor Milda aneb o malém českém rasismu

Říkám to nerada, ale jakkoliv to není stejná vina, jakou by česká společnost měla, kdyby se to dělo ve svobodném státě, bez viny nebyla. Relativně malá vina je v tom, že tábory byly zřízeny, sice to byla

vstřícná předposranost, ale to by říšské orgány zřejmě vynutily, asi

nešlo ani zábránit transportům do Osvětimi. Do režimu obou romských táborů říše nijak nemluvila a ani válečné hospodářství neomlouvá drastický hmotný nedostatek ( drastický i v porovnání s tehdejšími kriminály) a zvláště naprosté zanedbání tyfové epimedie v Letech. To by snad byla vina jednotlivce, neschopného veitele, byla by...kdyby za to byl potrestán.

Mirek F. 17.4.2008 12:37

Re: Re: Re: Magor Milda aneb o malém českém rasismu

Česká společnost neměla za Protektorátu kontrolu nad protektorátními úřady, nad jejich činností. Rozhodl-li se nějaký úředník vyvinout nějakou osobní iniciativu, aby se zavděčil nacistům, šmelilo-li se v táborech s jídlem, tam zbytek společnosti neměl páky, jak tomu zamezit. Krom toho, v roce 1942 byl letský tábor přeměněn na čistě romský z rozhodnutí okupačních orgánů.

lucina (pes) 18.4.2008 11:34

Re: Re: Re: Re: Magor Milda aneb o malém českém rasismu

Za šmelinu by šel do lágru i ten úředník, a to ne do Let, ale rozhodně do tábora přísnějšího. Mám za to -zcela laicky- že Lety byly obdobou Terezína, tedy mírnější formou, kdyby byla v Terezíně taky pokleslá hygiena, tak by tam ten tyfus taky vyhubil většinu internovaných.

Mistr Jan Hus 17.4.2008 10:00

Nejsou Romové, hlupáku, jsou Cikáni !

A kdyby jsi viděl živého Cikána, ne  vycpaného z národně technického muzea (kam na tu rozumy chodíš), tak by jsi používal výraz zasraný Cikán.

VL 17.4.2008 13:04

Re: Nejsou Romové, hlupáku, jsou Cikáni !

V technickém muzeu nebudou, to spíš v Národním muzeu a nebo v Náprstkově muzeu, tam jsou velké folklórní sbírky, zaměřené jednak na Ameriku, ale i na Asijské kmeny.

Mistr Jan Hus 17.4.2008 22:50

Re: Re: Nejsou Romové, hlupáku, jsou Cikáni !

Já to myslel velmi obrazně. ;-)

lucina (pes) 17.4.2008 9:34

i malé dítě pochopí proč

VK nemůže mít romského asistenta, protože kolem sebe má pouze lidi, kteří stačí jeho pracovnímu tempu - to byste měl za těch 18 let, co je ve vysoké politice, už vědět. Má romského asistenta Djamilla? nebo Liška? ti to mají v referátu. Obraťte se s důvěrou na ně.

Magor Milda , Mgr. etc. 17.4.2008 9:22

Na V. Klausovi najdete dost much, ale občas mu něco docela normálního napadne

V Letech nepochybně byly ubytovány osoby bez trvalého bydliště, t.j. kočovníci a houmlesáci, jak bychom to řekli dnes. Tehdejší režim, stejně jako ten pozdější pro tyto lidi neměl prostor, ve světě, kde všichni šroubovali pro vítězství rajchu by takoví individualisté narušovali pracovní morálku.

Že tam byla asi většina Cikánů, u nás to nebyli Romové, nýbrž Sinti, je logické, ti se pohybovali po území bývalé rakouské říše s koníčkem a povozem, tábořili mimo obce a v obcích nabízeli kotlářské a brusičské služby. Ti italští Sinti přežili, až někdy budete procházet tyrolskými lesy, najdete možná tábořiště, kde nějakou dobu byli. Pozná se to lehko, kolem dokola je kruh z odpadků a výkalů. Ti ale nic nevybydlují, kazí jen přírodu. Krádeže Sinti byly spíše drobné, sem tam nějaká ta zatoulaná slepice nebo jiná drůbež, brambory nebo kukuřice, u nás  na venkově je to běžné, ani bychom si jich nevšimli.

Ve třetí říši však vládla tuhá disciplína, takže na to doplatili. Zabíjel zejména tyfus, občas Němci nařídili převoz části osazenstva do Brzezinky, kde byli zplynováni. Tím se v táboře udělalo zase místo pro práceschopné lidi, které zaměstnávala zejména cihelna, dnes Wienerberger.

Té menšiny, českých houmlesáků a cirkusáků, se dosud neujal nikdo, nejsou tak organizovaní jako ta tmavší většina.

dvd 17.4.2008 15:59

Zaměstnávali je nejen v cihelně,

ale i u pana otce nynějšího ministerstva zahraničí. Však také kníže pán - poté co tak horlivě bojoval za zrušení prasečince aby zvýšil cenu svých okolních pozemků - poněkud polevil ve svém úsilí, když se tato skutečnost vynořila - ovšem aby hned zapadla. Pro české novinářstvo to nebylo nic zajímavého.

Klápště 17.4.2008 8:56

pane Pečinko,

můžete mi jmenovat alespoň jednu cikánskou osobnost, která by (ne z vych_cano_sti nebo kvůli rozebrání dotačních peněz) byl vhodná jako asistent Klause nebo Švejnara?

lucina (pes) 17.4.2008 9:36

Re: pane Pečinko,

Von pan Pečínka nejspíš myslí sebe.

Alča 17.4.2008 8:48

Pane Pecinko,

 výtečný nápad s tím poradcem presidenta! Jen tak skromně dodávám, že já bych mohla dělat poradce za Slezany, mamka za Moravany, taťka za Italy, teta Ewa za Poláky, strýc Anton za Němce, bratránek Sandro za Maďary, sestřenka Milka za Slováky a ještě bych přibrala i Serjožu za Rusy (on už taky skoro patří do rodiny, jsme zasnoubení). Všichni máme základní předpoklady: umíme česky číst a psát a necítili bychom se trapně při výplatě.

Když se spojíme, možná najdeme ještě nějakou jinou národnostní menšinu, o které ještě nebyla řeč, a která by měla být zastoupená - jen ať mají všichni stejná práva!

lucina (pes) 17.4.2008 9:40

Re: Pane Pecinko,

Eště vemte sebou toho Vietnamce, co u něj nakupujete, ten už taky skoro česky umí. Šuší,pani! A´t má pan Pečínka větší šanci na to presidentské asistování, když bude mít takovou odezvu. Já bych třeba mohla asistovat za němou tvář, haf haf!

Mirek F. 17.4.2008 11:25

Re: Re: Pane Pecinko,

No, i fauna už začíná být pomalu obasazování, takže ja bych vzal toho asistenta za flóru. Toho bazmegu  je beztak nejvíce druhů, takže doufám, že se moje náročná zodpovědnost symbolicky promítne i v nejvyšším platu.

EW 17.4.2008 16:48

Re: Re: Re: Pane Pecinko,

A ja se ujmu hub a plisni a budu za ne asistovat a lobovat. Na ty se tady zase zapomina, jako vzdy. Diskriminace! ;-O

zk 17.4.2008 10:09

Re: Pane Pecinko,

Také jsem se chtěla pana Pečínky zeptat. Jak to, že nenavrhoval asistenty pro prezidentské kandidáty z řad Čechů, Moravanů, Slezanů, Slováků, Vietnamců, Němců atd., prostě aby byly hezky zastoupeny všichni, když už tam chce mít cikánského asistenta. To není zvláštní škola, kde by musel být cikánský asistent, pane Pečínko.  Oba, Klaus i Svejnar, jsou soběstační a nepotřebují ještě další poskoky.Rv

LJG 17.4.2008 10:37

Re: Pane Pecinko,

Tak tohle mě také napadlo, když jsem četla článek! No nevadí, tak naše rodina půjde poradcovat jinam. ;-P

nosál 17.4.2008 15:08

Re: Pane Pecinko,

Hele, nezapomín ejte na bulhary, co sem, přišli jako zelináři, taky maj snad nárok Chrvati, co jim ublížili na Moravě,když je odsunuli do pohraničí, Rusíni bojovali za vlast, Ukrajinci zakarpatský co přišli s armádou a ti obyčejný, co makaj na stavbách, jo a Mongolové, co pracují v Blansku, a taky místní sude'táci a  Helvíti co přišli na Moravu a obdělali jí a Židi , ty jsou vzdělaný a ...a .... hergot, to aby Klaus nechal přistavět na Hradě ještě jedno křídlo,aby se tam všichni poradci, co mají nárok, vešli , ne!?!?!