30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hybáš 31.8.2009 6:37

Naši politici, si jeden jako druhý,

kupují voliče! Je jen nepochopitelné, proč  voli(či) na jejich sliby stále letí, když všichni jistě vědí, že když je politici na svoje sliby lákají, pěkně jim zpívají. Po volbých ale jejich zpěv jaksi zfalešní!;-D

Vilda 31.8.2009 5:49

30.000 za 4-té a další dítě

To je neuvěřitelný nápad lidovců, překonávající svým populismem i oranžovorudé. A to už je co říct:-(!!

Bereniké 31.8.2009 7:27

Re: 30.000 za 4-té a další dítě

Jenže u lidovců jde o odpočitatelnou položku, ne o to, že by peníze rozdávali jako socani. To je trošku rozdíl. Promítlo by se to jen u těch, kdo vydělávají - a o to jde, aby víc dětí měli i ti, kdo se o ně dokáží postarat sami, nejenom ti, co chodí každý měsíc řvát na "cocálku"

(volit je nebudu, ale v rámci objektivity je třeba uvést to na pravou  míru)

Honza42 31.8.2009 8:30

Re: 30.000 za 4-té a další dítě

V rámci objektivity je třeba říci, že rodina se dvěma malými dětmi, kde žena je doma a muž poctivě pracující třicátník, na žádné odpočty z daní kloudně ani nedosáhne.

čtenář 31.8.2009 3:00

Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost. Stát by měl konečně přestat trestat na daních rodiny za to, že mají děti. Dítě je investice a je přínosem pro rodinu i pro stát. Bez vyrovnaného demografického vývoje nikdy nevyřešíte ani důchodovou reformu (viz závěr Bezděkovy komise). Současný stát nejprve rodiny na daních obere o peníze, protože si investice do dětí nemohou odečíst z daní - zkuste například bankám navrhnout, že ze svých drahých budov si budou moci na daních odečíst pouze 10680 Kč ... okamžitě by u nás uzavřely všechny své pobočky ... ale rodiny jak se zdá musí snášet všechno ... :-(((. A nakonec, když by již staří rodiče měli mít užitek ze své investice, tak "štědrý sociální stát" výnos ze mzdy jejich dětí znárodní a štědře přerozdělí v rámci stávajícího důchodového systému ve prospěch bezdětných....:-((( Nejde tady samozřejmě o nějaké obchodní hledisko, ale o naprosté narušení přirozených ekonomických vztahů, které v rodině vždy fungovaly. Přírozený užitek z dětí, který vždy rodiny měly tím, že se pak děti o rodiče staraly ve stáří se nyní znárodňuje a přerozděluje v rámci důchodového systému ve prospěch bezdětných. Rodinám s dětmi tak zůstaly pouze náklady, ale ani z ty si nyní nemohou odečíst z daní. Mít děti je tak díky tomuto přerozdělování ekonomicky nekonkurenceschopné vůči jiným formám života - když bezdětný tyto peníze investuje do podnikání - je tak daňově zvýhodněn vůči rodinám z dětmi a ještě si ve stáří přilepší na důchodovém systému, když mu na jeho důchod přispějí cizí děti, do kterých on nemusel investovat. LIDOVCI JAKO JEDINÍ NAŠLI ODVAHU ZAČÍT ŘEŠIT TOTO ZÁSDNÍ TÉMA ...:-))) ...ve svém programu totiž ve slevách na daních konečně zohledňují náklady na děti a zrovna tak předkládají skutečnou důchodovou reformu, která investice do dětí zohledňuje i v rámci důchodového systému ... to není sociální inženýrství, ale konečně spravedlivá snaha o narovnání přirozených ekonomických vztahů, které byly narušeny přebujelým sociálním státem.:-)))

těchňik 31.8.2009 3:43

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Svět je přelidněný. Optimální počet pro svět je tak do 1 miliardy lidí. Co s tím?

68 31.8.2009 6:31

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Jedině ubrat.

Glosator 31.8.2009 17:04

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Přestat financovat množení primitivů a k sobě do Evropy je NEPUSTIT. Zatím na to máme sílu, bohužel ne odvahu.

Fiter 31.8.2009 6:56

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Ten bezdětný přispívá do systému mnohem,ale mnohem vyšší částkou než bezdětný.Takže tady navrhujete stejnou pitomost jako Svoboda.Veškeré náklady rodin s dětma by měli platit ti co děti namají nebo už nemají.A mimochodem celá čvrtina těch  fracků jsou neschopní darebáci a paraziti.Dále jak to máte vyřešeno s naší velice populární menšinou.Samozřejmě nijak.

Milan 31.8.2009 7:54

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Příspěvek bezdětných není o tolik větší než těch s dětmi, při průměrné mzdě a porovnání s rodinou o dvou dětech  jde o cca. 2500 měsíčně na poplatníka, dále pak svobodní přispívají větším DPH (větší spotřeba v základním pásmu DPH) a větší spotřební daní (více benzínu, cigaret a alkoholu).  Při porovnání s náklady na výchovu a řádnou péči o děti jde o objektivně nižší finanční náklad.

Základní problem vidím jinde, systém který přiznává nějakou formu podpory pro více než třičtvrtiny populace je špatně nastavený a přefinancovaný (zdá se že má přebytek peněz a neví kam s nimi)....

Honza z podhůří 31.8.2009 8:43

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

pane Filtere - jen opakujete stále omýlanou lež - jako rodina s dětmi přispíváme do systému mnohem víc než bezdětný a jeho náklady v důchodu budeme zase hradit my (naše děti) - ač Svobodu z mnoha důvodů nemusím, v tomhle mají lidovci pravdu a je skutečně čas narovnat podmínky!  Zjevně jste bezdětný a vyhovuje vám to - není třeba se ptát proč, systém to podporuje a to je špatně. Jinak podpora daňovými odpočty není na úkor nikoho - na úkor jsou všemožné dávky, které ale lidovci nepodporují (narozdíl od jiných politických stran).

Glosator 31.8.2009 17:08

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

No problem.

Zatímco daňové odpočty by nezávisely na počtu dětí, přídavky by se dávaly jen na tři děti, kdo jich má víc, musí je sám uživit. Takto to bylo (možná ještě je) v Singapuru, tam se dokonce z více než 3 dětí platily naopak daně.

čtenář 31.8.2009 10:10

Re: Slevy na daních ocení ti, co si je mají z čeho odečíst

Slevy na daních ocení ti, co si je mají z čeho odečíst ... to znamená, že poctivě pracují a nejprve si ty peníze vydělají. Nepochybuji o tom, že takovíto poctiví a pracovití lidé se zároveň dokážou o své děti postarat a dobře je vzdělat a vychovat. To ale bude přínosem pro všechny a nakonec i pro stát ... v podobě budoucího HDP i budoucích vybraných daní a odvodů do zsdravotního a sociálního systému ... je to zcela jednoduché a prosté ... bez dětí není budoucnost ... :-)))

jirka.s. 31.8.2009 11:04

Re: Slevy na daních ocení ti, co si je mají z čeho odečíst

Ale vždyť já se s Vámi o Vámi uvedené přece nehádám! Jenom by mne zajímalo, jestli by se náhodou ta budoucnost neobešla bez těch výše uvedených "dětí", respektive jejich státní "výživy" !!! ;-)

vltava 31.8.2009 12:36

Re: Nejde o líbivé řešení ale o spravedlnost pro rodiny s dětmi ... :-)))

Stát by měl vůbec přestat trestat občany daněmi. Po moru a choleře jsou daně třetí nejhorší  svinstvo.