5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Rodinný marxistický klan (3)

V roce 1969 byla situace v ČSSR tristní. Dnešní úvahy o tom, že všechno bylo špatně, a divení se, jak to, že zde nebyla žádná jiná opozice než levicová a něco křesťanů, jsou úvahy, jak se říká, “mimo mísu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Prochazka 4.9.2014 12:27

Re: Kreisky si

Myslím, že není povrchní. Podle mne je správné, aby členové nacistické strany nebyli ve vládách jakéhokoliv státu fungujícího nebo fungujícího se skřípěním zubů. Nacistická strana byla prohlášena jako zločinná a zločinecká. Fungující stát, jde vytvořit bez účasti nácků ve vádě, dokonce lepší než skřípějící. Váš článek se mi líbí a souhlasím s ním, až na ty "hodné" komunisty. Stejně jako mnoho dalších si myslím, že to byl spor ve straně (byla to ostatně vedoucí síla) a že se jedna banda mafie rvala s druhou.

P. Vaňura 4.9.2014 12:55

Ya prvé by to chtělo definovat pojem

"nacista" a "fašista," Alexandr Solženicyn prohlásil např. že oba tyto pojmy jsou dnes pouhou nálepkou (viz nejnověji "fašisté z Majdanu").

A to "jedna parta komunistů se rvala s druhou" je možno napsat hlediska člověka, který je mimo a může si takovouto generalizaci dovolit. Pro lidi v SSSR byl např. sakra rozdíl, když stalinisté, jako např. Molotov a Kaganovič, byli nahrazeni lidmi jako Chruščov nebo i ten Brežněv. Pro mnohé to byla otázka života a smrti!

Podobně, Čína za "Velkého skoku" či později "Kulturní revoluce" a Čína dnes.

O. Prochazka 4.9.2014 13:52

Re: Ya prvé by to chtělo definovat pojem

To je úplně jiné téma.

Nemluvím o žádných nálepkách, ale o lidech, kteří byli členy NSDAP.

Jinak samozřejmě souhlasím, že ta osmašedesátnická parta komunistů byla lepší než ta stalinistická a nevraždila.

V. Vlk 4.9.2014 17:33

Re: Kreisky si

Já souhlasím s tím,že by nacisté a stalinisté neměli být v žádné demokratické vládě. Stejně jako třeba maoisté a nebo Pol polpotovci v Kambodži. Jenže, to je ta otázka jak hledat a uskutečnit v běžné politice morální paradigmata etických ideálů (viz část 2) . O ně se máme a musíme snažit, ale zároveň si musíme přiznat, že toho jaksi v praxi nikdy nikdo nikde nedosáhl. Pokud stále vykřikujeme, dostáváme se do role farizejů, kteří Farizeové toužili po dokonalosti, po tom, aby se zalíbili Bohu (morálce a "pravdě" ) a narazili přitom na skutečnost, že člověk něčeho takového není schopen.Nereálné dogmatické vyžadování " absolutní spravedlnosti" vede vždy do pekel . Už v Bibli o tom najdete rozsáhlé úvahy. Jak zpívali V+W : sedmě klidně na židli, čtěme Bibli, tam to všechno je..." Jiný disktující správně napsal,že vykládat o komunistické mafii je póza. Pro národ a každého člověka je sakra rozdíl, zda vládnul Stalin či Chruščov a nebo Brežněv.

Připomíná mi to pohled na šoty z dnešní Ukrajiny, kdy skupiny mladíků ječí na ukrajinské vojáky " Fašisti, fašisti.." Kdyby to byli skutečně fašisti /tedy správně nacisté) tak by to skandování ukončila dlouhá dávka ze samopalu a bylo by po skandování. A pak by ti "fašisti" vypálili celou ulici a povraždili jejich obyvatele.

P. Lenc 4.9.2014 7:49

PERFEKTNÍ!

Jenom mám obavu, že poslední odstavec vyznívá příliš optimisticky.

A. Sedláčková 4.9.2014 7:38

Při čtení článku

člověka až mrazí. I když znám uvedená fakta, tohle shrnutí mne dostalo. Výborný článek. Souhlasím, že by se takové informace měly dostat na školy a současně nevěřím, že se tak stane. Alespoň dělám osvětu mým vnukům.

Z. Žabička 4.9.2014 7:20

Šabatyše

Zkuste se eeee podívat eeee na rozhovor eeee s ombudsmankou eeee na DVTV. Pan Veselovský měl s ní rozhovor 1.9.2014. Blekotání o šátcích jako výrazu vnitřního duchovna navenek....

Z. Žabička 4.9.2014 7:24

Re: Šabatyše

ještě link: http://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-1-9-2014-sabatova-zeman-mouralova/r~43f0a69431f611e49cb9002590604f2e/

B. Novacek 4.9.2014 14:36

Re: Šabatyše

Diky, pane Zabicko, za ten link...ta zoufalka tam blekota skutecne trapne...dosud jsem ji mluvit neslysel a ani nevidel a tak po prvnim, a zcela urcite poslednim neprimem kontaktu s touto zmatenou levicovou kraaawou, mi stale tahne hlavou otazka: "Cui bono...cui prodest?"...a jak se na tak viditelny post takovahle zjevne blba dama dostala?

B. Hamáček 4.9.2014 6:44

Ne vždy s Vámi pane Vlku souhlasím,

Ne vždy s Vámi pane Vlku souhlasím, ale nyní naprosto do posledního písmenka ! Díky za informaci. To si opět bolševicko-trockistická banda smlsne.

J. Humpolík 4.9.2014 4:26

děkuji

perfektní!!! chtělo by to dostat i do škol!!

B. Hamáček 4.9.2014 6:40

Re: děkuji

Jako povinnou četbu, místo probolševické literatury.

M. Krátký 4.9.2014 3:54

Jedním dechem přečteno

pane Vlku, děkuji. To zase bude řevu na vaší adresu, pište dál a víc - děkuji za shrnutí našich dějin za posledních 50 let

P. Jakeš 4.9.2014 3:24

Mám podobný pocit,

zejména zmínka o kolaborantské organizaci "Jihočeské šlapky", do které zoufale hledali pár ženských aby bylo koho ukazovat v TV, dokazuje ubohost této trapné DienstbirovskoŠabatovské skupinky. Ostatní ekovyděračské spolky jako duha, tzv. děti země a jiné, toto jen podtrhují. Dále nepokrytá podpora islámu je už tak na pár facek a na odsun do Afganistánu.

I. Dekyský 4.9.2014 1:32

:-)

Absolutní souhlas, ale co s celou tou pakáží i jejich souputníky?

I. Dekyský 4.9.2014 1:33

Re: :-)

Z pražské kavárny.

L. Křivan 4.9.2014 9:04

Re: :-)

Razstreljať !