30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rodinný marxistický klan (2)

První díl povídání o rodinném marxistické klanu vyvolal mimořádně obsáhlou diskuzi. Není mým úkolem ji zde hodnotit, ukazuje se však, že původní představy hlásané vůdčími představiteli „pravdy a lásky“, které hýkavě kdekdo opakoval, že komunismus je překonaná věc, že komunisté sami vymřou a nebudou mít žádné následníky, byl kolosální omyl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 2.9.2014 10:52

Re: :)))))) Z mého pohledu jste sympatický idealista, pane Čechu

:)))))))))) A není to v tom, že se jim vyplatí chovat správně a nikdo je beztrestně nepřipraví o plody jejich snažení, což zrovna neplatí v :)))))) nejlidumilovnějších státech s úžasným přerozdělováním pro :)))))))))))) lháře, podvodníky a lumpy? Jinak osobně pokládám za vrchol demokracie, když si vláda může dovolit rozdat mužům zbraně do jejich domovů na obranu svobody a nezávislosti.

M. Prokop 2.9.2014 10:36

Re: Kdo za to všechno může?

Změna k většinovému by neškodila, máte ale pravdu, že nelze očekávat zázraky - viz Senát.

P. Čech 2.9.2014 10:34

Re: Ono by to u nás fungvalo jako v Rakousku, jen

Nikoliv obyvatelstvo, ale systém.

M. Prokop 2.9.2014 10:34

Re: Pan Vlk opět v zajetí svého traumatu

Tak napište článek o zlotřilých pravičácích, třeba vám to zveřejní.

Vlk napsal, vcelku reálně, o pomatených levičácích.

P. Čech 2.9.2014 10:32

Re: Analýza ???

Což takhle odpovědět na můj dotaz?

M. Prokop 2.9.2014 10:31

Re: Analýza ???

Schopnost oblbovat má vcelku nadprůměrnou.

M. Prokop 2.9.2014 10:30

Jak mi Šabatová "nesedí",

se šátky má pravdu. Dodržovat zákony ano, to je nutné.

Vytvářet předpisy buzeraci je pořád jen (zbytečná) buzerace.

Zažil jsem jí od komoušů dost, abych ji nepodporoval nyní.

Š. Hašek 2.9.2014 9:53

Re: Kdo za to všechno může?

Samozřejmě je jen jeden komunismus. Jemné/nepatrné odstíny jen matou prosťáčky.

Ale polovina chartistů ("muži a ženy ledna") nikdy nebojovala s komunismem, ale pouze a jen s husákismem/brežněvismem. A dodnes se opájejí řízenou, kontrolovanou společností. Až trapná a naivní snaha. Nakonec ani sociální demokracie se jim nezdá dosti dobrá. Ale pro ně dar z nebes.

Slova lepší komunismus jsem použil jako zkratku pro jejich mantru "komunismus s lidskou tváří". Dnes a dříve tzv. občanská (Havlova)společnost. Společnost s marginálním vlivem klasických institucí státu, které jsou nahrazeny neustálým kvasem mezi aktivisty (nikým nedelegovanými), vzájemně si kryjícími záda a tvrdícími, že vědí vše.

Bez voleb.

M. Starý 2.9.2014 9:42

"Chléb a hry" nebo "cukr a bič" ?

Normalizace stála nejen na principu "chlebu a her", ale také na zásadě "cukru a biče". Ano v Československu nebyl hladomor a ani prázdné krámy (Polsko, Bulharsko, Rumunsko, SSSSSR), ale jen poloprázdné. Obdobně to bylo i s těmi rekreacemi. Plná cena byla drahá, ale přes ROH či SSSSM se nechalo rekreovat "za hranicemi všedních dní" (pochopitelně jen v lido-demo táboře) za přijatelné peníze. Mělo to ovšem jeden háček. To nebyly automaticky nárokové rekreace pro všechny "pracující", ale "výběrové odborářské" nebo "výběrové svazácké" rekreace. A ten "výběr" znamenal, že jste musel být členem těchto organizací (ROH, SSSSM) a řádně v nich pracovat. A hlavně nemít politický škraloup. Jinak jste místo "cukru" dostal "bičem" - např. vaše děti nesměly studovat na střední škole a o nějaké rekreaci v Bulharsku jste si mohli nechat jen zdát.

1) Tento princip uplatňují naši socialisté v obměněné podobě stále: Zvedneme všem daně a vybraným skupinám dáme tu pastelkovné, tu "plenkovné"...

2) Agentura ITAR-TASS se přejmenovává zpět na TASS. Nebude dlouho trvat a Rusko se zpět přejmenuje na SSSR.

J. Doubrava 2.9.2014 9:33

Re: Analýza ???

To připouštím ....., že jste si neráčil všimnout :)

P. Čech 2.9.2014 9:28

Re: Analýza ???

Opět by mne zajímalo, o jakých schopnostech a jakém úspěchu v souvislosti s prof. Kellerem zde hovoříte. Možná, že jsem si jeho schopností a úspěchu pouze neráčil všimnout.

P. Čech 2.9.2014 9:26

Re: Pan Vlk opět v zajetí svého traumatu

Nemáte pravdu. Naše t.zv. pravicová elita, která nám po listopadu vládla nebyla a není ničím jiným než sebrankou povětšinou "bývalých" komunistů, kteří si ovšem rychle uvědomili rozpad socialistického tábora a převlékli si kabáty. Docela by mne zajímalo, koho máte na mysli pod po d "lidmi,kteří s korupcí politických elit otevřeně bojují". Mám za to, že s takovou korupcí u nás nebojuje nikdo a to ani skrytě. Lidé totiž nemají v rukou sebemenší nástroj, pomocí něhož by bojpovat mohli (referendum). Veškerou moc (zákonodárnou, z větší části výkonnou a z menší i soudní) mají v rukou politické strany a jejich politici. To je obecně dáno "volnou soutěží" podle čl.5 ústavy a volebním systémem podle zásad poměrného zastoupení podle čl. 18, odst.1 téže ústavy.

J. Doubrava 2.9.2014 9:24

Analýza ???

Ukázkový příklad neprofesionální novinařiny. V této kotlině je přece běžným zvykem někoho dehonestovat, onálepkovat, ale ne s jiným názorem vést na úrovni diskuzi. To zde předvedl autor vůči prof. Kellerovi. Schopnosti a úspěch se v Čechách odjakživa netoleruje.

P. Čech 2.9.2014 9:15

Re: :)))))) Z mého pohledu jste sympatický idealista, pane Čechu

Pořád si myslím, že lidi pokládají za správné, co je pro ně výhodné. Nikoliv "zrovna výhodné", jak píšete. Stačí se podívat blíže na lidi, žijící ve Švýcarsku. Jsou to totiž naprosto stejní lidé, jako kdekoliv jinde na světě, pouze mají jiný společenský a politický systém - demokracii. A o tom to je.

V. Ondys 2.9.2014 8:54

:)))))) Z mého pohledu jste sympatický idealista, pane Čechu

Problém je v tom, že lidi pokládají za správné, co je pro ně zrovna výhodné, a pokud se jim nevyplatí samostatnost, schopnost, pracovitost, poctivost a slušnost (k tomu je rozhodně nevede socialistické přerozdělování), ostatní je marné...

P. Maleček 2.9.2014 8:43

Pan Vlk opět v zajetí svého traumatu

A nedám vám pokoj šedý Vlku. Vaše kmetství by bylo hodné úcty, ale jen v případě, že dokáže reálně vnímat dnešní svět. Čemuž u vás zčásti brání vaše se slábnoucí imunitou opět zesilující trauma z dětství, kdy vašeho otce, dle vás hodného komunistu, zlikvidovali ti zlí komunisté.

To vám sice nebrání kritizovat pamatené levičáctví rozvracející euroatlantickou kulturu. To svou ničivou až totalitní snahou prosazovat absolutní dobro za každou cenu. Ale brání vám v reálném pohledu v stejně ničivé destruování společnosti dle vás pravicovou (což u nás po 89 byli ti nejchytřejší komunisté) elitou, která si vzala do hlavy, že rozkrádání státu a celého veřejného sektoru je právem lidí majících moc, byť získanou demokratickými volbami.

Přitom sám píšete, že celá naše společnost je dál poškozena komunismem a obratem obhajujete klauso-zemanovu koaliční smlouvu, která nebyla ničím jiným než legalizací korupce, tj. rozkrádání státu politiky.

A obhajujete jí tím, že přeci to samé vedlo k rozvoji a současnému blahobytu Rakouska a dalších, komunismem nerozvrácených zemích. Což je přímo bučícím "mícháním jablek s hruškami". Oni totiž v tom Rakousku si to mohli dovolit, protože přeci jen u nich zůstaly komunismem nerozvráceny kulturní a morální principy správy společnosti - byť je známým faktem, že většina dnešních rakouských elit po válce zbohatla kšeftováním s americkou potravinovou pomocí.

No a to vaše trauma vás vede až k nenávisti k lidem, který s korupcí politických elit otevřeně bojují. Evidentně je přímo nenávidíte, když ne korupcí prolezlé prý pravici, ale jim dáváte za vinu, že k moci přivedli svými idejemi pološílené levičáky. Pane Vlku opravdu - zajděte za příslušným specialistou, snad vaše trauma odbourá.

P. Čech 2.9.2014 8:41

Re: :)))))) Asi to máme poněkud komplikovanější, pane Čechu

Je to sice docela trefný příběh, mám však za to, že jej nelze zevšeobecňovat. Věřím, že totiž nevystihuje chování většiny občanů a lidí, nýbrž pouze jejich části (menšiny). Jsem možná snílek, ale věřím, že většina (skutečná, nadpoloviční počet) lidí je v podstatě dobrých. Závistivých a ziskuchtivých hovad je ve skutečnosti výrazná menšina. Bohužel u nás tato vládne a to právě jako výsledek poměrného, menšinového volebního systému.

P. Čech 2.9.2014 8:34

Re: Kdo za to všechno může?

Mám za to, že změna systému (jakéhokoliv) nemůže být nikdy změnou kosmetickou. Kosmetickou změnou naopak je úprava systému. Je to stejné jako špatný systém zdravotnictví či důchodový systém.Žádnými úpravami či opravami těchto systémů nelze dosáhnout skutečné nápravy. Systémy je nutno od základů změnit. A tak je to i s naší ústavou, volebními zákony a pod. A ještě jednu připomínku mám. Neexistuje žádný "lepší komunismus" Existuje pouze komunismus a ten je obecně špatný, v lidské společnosti zcala nedosažitelný, stejně jako anarchie, z níž ostatně vychází.

V. Kusý 2.9.2014 8:32

Ono by to u nás fungvalo jako v Rakousku, jen

by stačilo vyměnit obyvytelstvo.

J. Pechouš 2.9.2014 8:29

Pane Autore,

nejsem si stoprocentně jistý, že jsem Vás správněpochopil. Opravdu si myslíte, že gaunerovi, který rozkradl půl státního rozpočtu stačí aby se vyzpovídal (jako v Itálii, Rakousku či ve Španělsku), a všechno bude v "richtiku"?

V. Ondys 2.9.2014 8:12

Re: :)))))) Asi to máme poněkud komplikovanější, pane Čechu

:))))))))) Jde o světového autora a nositele Nobelovy ceny.

Š. Hašek 2.9.2014 8:11

Dobré.

Přesný popis situace (bez růžových brýlí, které neustále nosí novobudovatelé všech odstínů).

Š. Hašek 2.9.2014 8:09

Re: Kdo za to všechno může?

Přesné.

Byť je jasné (zpočátku bylo méně), že komunisté kol Havla měli v hlavách jen lepší komunismus, nic více, stejně se jim dařilo. A i dnes daří. A asi voliči (polovina určitě) po tom prahnou.

Ale změny volebního systému? V tom jsem skeptický. Kosmetickou změnou pravidel většinou lepší fotbal nevytvoříte.

V. Ondys 2.9.2014 8:02

:)))))) Asi to máme poněkud komplikovanější, pane Čechu

Poznáte, z které knihy úryvek je a kdy se odehrál?

"Mezi slamníkem a pelestí postele jsem našel kus starých novin, skoro už slepený s látkou, zažloutlý a prosvítající. Na něm byla ještě čitelná drobná zpráva, u které sice chyběl začátek, ale zřejmě se událost odehrála v Československu. Z jedné české vesnice se vydal jakýsi muž do světa za výdělkem. Po pětadvaceti letech se vrátil jako boháč, se ženou a s dítětem. Jeho matka a sestra měly doma společně hostinec. Chtěl je překvapit, a tak nechal manželku s dítětem na nocleh u konkurence a sám se odebral k matce; přišel a matka ho nepoznala. Napadlo ho, že si z matky udělá dobrý den, a najal si u ní pokoj. Se svými penězi se nijak netajil. A v noci ho matka se sestrou utloukly kladivem, oloupily ho a mrtvolu hodily do řeky. Ráno přišla manželka a bezděky prozradila, kdo vlastně neznámý nocležník byl. Matka se oběsila. Sestra skočila do studny. Tenhle příběh jsem určitě přečetl desettisíckrát."

K. Frauknecht 2.9.2014 7:59

HEZKÉ ČTENÍ, DÍKY :-)

Ona ta "pseudolevicovost" se vine naší historií jako červená nit. Ať se má fšeholid dobře, ale ať JÁ se mám o trochu líp :-)!

P. Lenc 2.9.2014 7:53

Re: :))))))))))) Z mailu

Ano pane Ondysi, k tomu příspěvek pana Čecha a je to dokonalé.

P. Čech 2.9.2014 7:50

Re: :))))))))))) Z mailu

Tak, tak. Přesné přirovnání. Jen je nutno přímo říci, že ta nejnenažranější prasata jsou komunisté a "bývalí" komunisté.

P. Čech 2.9.2014 7:48

Kdo za to všechno může?

Opravdu lidé, byvše soustředěni kolem pana Václava Havla, kteří podlehli kolosálnímu omylu, že komunisté sami od sebe postupně vyhynou. Tito lidé, ve velké míře sami "bývalí" komunisté se sami zasloužili o vytvoření a schválení naší ústavy, která přikázala opět volební systém podle zásad poměrného zastoupení. Systém, který již od roku 1920 přináší jen a pouze problémy, mnohé katastrofální. Je nutno si uvědomit, že pokud by se v případě většinového, dvoukolového volebního systému, platícího obecně,volilo od roku 1990 , dnes by již v Poslanecké sněmovně nebyl ani jeden komunista a troufám si tvrdit že snad ani "bývalý" komunista. Pouze a jedině tak lze nenásilnou cestou odstavit komunisty a "bývalé" komunisty od moci. Poměrný volební systém jim pouze onu moc do jejich rukou přihrává. Bylo by opravdu zajímavé zjistit, a není to nic technicky nemožného, kolik komunistů a "bývalých" komunistů se vyskytuje mezi poslanci dnes. Osobně se domnívám, že jich je stále většina z celkového počtu 200. A tady, pouze tady je základ problémů, ze kterých se dodnes nedokážeme vymanit.

V. Ondys 2.9.2014 7:46

:))))))))))) Z mailu

Jeník přišel za otcem, že má za domácí úkol ze školy napsat, co byl 17. listopad 1989.

"Víš Jeníku, jsem jen obyčejný člověk z vesnice, tak ti to vysvětlím příkladně. Vem do ruky hůl a vyžeň všechna naše prasata z chlívku ven."

Jeník to udělal, a když odhodil hůl, okamžitě se vrátila.

"Tati, vždyť největší a nejnenažranější svině jsou zase zpátky u koryta!"

"Vidíš, synku, a máš nejpodstatnější podklady pro práci o 17. listopadu 1989!"

S. Ševeček 2.9.2014 6:38

"Omezená suverenita a nutnost nakrmit národ"

Je to "vtutochvíli" jenom déjà vu ?