6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Retro normalizačních čistek

Poslední případ čistky jsou České dráhy. Bleskově sesazený a odvolaný generální ředitel Petr Žaluda není člověkem, který by mi byl takzvaně po srsti, a rozhodně ho nechci nijak bránit. Myslím si, že měl být odvolán po excesech vůči soukromému dopravci Jančurovi a našla by se rozhodně spousta dalších důvodů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Malá 4.8.2013 10:30

Zlatý padák se musí udfělit????

Je přece propuštěn pro ztrátu důvěry a neschopnost- to hlavně. Pro tyto lidi neplatí zákoník práce? Stejně jako léta pobírají odstupné poslanci při skončení mandátu.Proč asi? byli přece voleni na dobu určitou- na 4 roky- tak jaképak odstupné? Od rř.89 všechny vlády rukou společnou a nerozdílnou rozkrádají stát a my neseme důsledky.

J. Novotný 2.8.2013 19:36

Jen tak dál!

A v čem je problém? Je snad prezident horší než zákonodárci, nebo je s nimi dokonce nekompatibilní? Byla první "normalizace" odklonem od nadějné "třetí cesty", nebo šlo jen o další blbnutí na kvadrát v zemi, která byla i tak po desetiletí mimo většinu základních civilizačních norem?

Téměř všichni poslanci dolní komory parlamentu dávají najevo okázalý nezájem, jakmile přijde řeč na financování jejich stran nebo praní špinavých peněz přes výherní automaty. Ti lidé tam nepatří - naopak, voliči by měli dbát, aby byli držení co nejdále od státních peněz. Ti lidé představují latentní katastrofu - zatímco Miloš Zeman je katastrofou zřejmou a dnes již každému lehce pochopitelnou. Co je horší? Když vám tornádo sebere střechu, nebo když vám ve sklepě nepozorovaně uniká zemní plyn?

J. Šejnoha 3.8.2013 0:22

Re: Jen tak dál!

Taky to tak vidím.

Polanecký dělá, jako kdyby nevěděl kdo v té sněmovně  sedí a jak vypadají její výstupy. Že jsme si je navolili to je neomlouvá. Naopak.

Pokud jde od  dozorčí rady, předsednictva  a management  státních podniků,  tak nesporně platí - "škoda rány, která padne vedle".

A zlehčovat důvody pro pád  vlády také vůbec be nelze. Samotná sledovačka na  pokyn premierovy milenky by byla  důvodem pro pád  vády v každé civilizované zemi. Je to naprosté selhání premiera.

Polanecký mě zklamal. Skutečnost, že je vláda  tzv.. pravicová neznamená, že ji odpustíme  cokoliv !

L. Novák 3.8.2013 0:59

Re: Jen tak dál!

Vzhledem k množství dezinformací vypuštěných OČTŘ bych s definitivním hodnocením, o co se vlastně v té "sledovačce" jednalo, počkal na výrok soudu a prokázaná fakta.

S. Kubů 2.8.2013 15:14

Tošovského vláda

Nemohu si pomoci, ale pořád mám pocit, že mezi pádem Nečasovy vlády, ustanovením p. Rusnoka a jeho vlády má silou analogii k tzv. sarajevskému atentáru a následujícím událostem.

J. Svoboda 2.8.2013 13:03

Polopravdy a navíc účelově korigované

Další článek pověstného ana Polaneckho. Tentokrát je tam méně tzv. korekcí (eufemistický výraz pro lži), ale buhužel se to bez nich neobešlo a opět to je tendenční.

Žádný pan Ištvan vládu neshodil. Nejpravděpodobněji ji shodil sám pan premiér, za vydatného přispění některých spolustraníků, jak nakonec pan Polanecký píše ve druhé části věty. Pan Nečas euhlídal hormony - i když i výmluva na hormony je podle mne lež. Byl to souboj hormonů s morálkou praktikujícího katolíka. Jak to dopadlo, vidíme všichni.

Článek je přehnaně dlouhý a čtenář, vytvořivší si obraz pana Polaneckého, asi nebude pátrat po tom, které imnformace a jak moc, si připohlavkoval podle potřeby. 

L. Novák 2.8.2013 16:16

Re: Polopravdy a navíc účelově korigované

Běž s tím komunistickým blábolením za Profesionálním lhářem a demagogem Šejnou!   Diskuse

J. Svoboda 2.8.2013 16:21

Pane Nováku,

Já si půjdu se svým blábolením, kam já sám budu chtít a doufám, že ještě nejsme tak daleko, abyste mi jako kovaný a maskovaný komunista nařizoval, kam mám jít. Naštěstí nemám žádného domovního důvěrníka, kterého byste mi možná rád dělal.

M. Frank 2.8.2013 16:37

Re: Pane Nováku,

Nezlobte se, ale na toho komunistu a domovního důvěrníka bych tipoval spíše vás.

J. Svoboda 2.8.2013 19:03

Re: Pane Nováku,

Vždyť mě už je to pane Franku jasné a podle toho tipuji i já Vás. Ale rozhodně Vás nikam neposílám, jako pan Novák mne, ani nikomu z Vás netykám. To dělávali komunisté, kteří chodili do Národního divadla v montérkách.

P. Han 2.8.2013 17:27

Re: Pane Nováku,

Tak si běžte, kam sám chcete. Nejlíp do řiti. Komoušů vašeho typu mám plný zuby.

J. Svoboda 2.8.2013 19:06

Re: Pane Nováku,

Pane Hane, pro mne jste kříšťálovou ukázkou komunisty. I já mám komunistů vašeho typu plné zuby. A neraďte mi, kam mám jít. Pořád ještě věřím, že to záleží jen a jen na mně.

P. Han 2.8.2013 19:52

Re: Pane Nováku,

To je pak těžké. Pokud vidíte komunistu ve mně a ne v sobě, přitom tady nikoho jiného než skutečné komunisty, kteří se k tomu "hrdě" hlásí, případně ty, kdo se neméně hrdě hlásí ke spolupráci s nimi, nepodporujete, pak jste na úrovni takového Kavana. Který sice vědomě udával, ale prý netušil, že zrovna StB, a léčil si bolavá záda francovkou, ale aplikoval ji orálně. Abych to pro člověka vašeho zvláštního ražení shrnul, nehorázně lžete.

P. Beránek 2.8.2013 12:35

Hloupý článek

Když byly v minulosti nějaké čistky, tak zhruba po cca 20 letech. Dneska jsou takové čistky po 4 letech, případně po ještě krátké době - jako zrovna teď.

A když Rusnokova vláda nezíská důvěru budou další normalizační čistky.

L. Novák 2.8.2013 12:40

Re: Hloupý článek

Vyházení lidí, které si do funkcí narychlo nacpala nikým nezvolená a neschválená Zemanova parta štamgastů, nelze počítat do "normalizačních čistek". To bude jenom uvedení do stavu před normalizační čistkou.

Zjevně nechápete pojem "normalizační čistka". Buď jste se normalizačních čistek účastnil jako komunista nebo pomocník, a nebo jste tak mlád a mimo obraz, že nemáte ponětí, o čem to vlastně melete.

J. Blažek 2.8.2013 12:50

Re: Hloupý článek

Aha, tak ony jsou čistky normalizační a nenormalizační, čili čistky zlé a čistky hodné. Takže když první Topolánkova vláda byla 4 měsíce bez důvěry a prováděla čistky, tak to byly ty hodné čistky, že?

L. Novák 2.8.2013 12:53

Re: Hloupý článek

Jestli máte problém s pochopením psaného textu a kontextu, v němž byl napsán, dejte si jej někomu vysvětlit.

J. Blažek 2.8.2013 12:58

Re: Hloupý článek

Poučte mě prosím. Táži si: Čistky prováděné první Topolánkovou vládou, která vládla 4 měsíce bez důvěry, to byly hodné čistky nebo zlé čistky?

J. Boleslav 2.8.2013 13:55

Re: Hloupý článek

Můžete uvést nějaké konkrétní příklady personálních čistek Topolánkovy vlády bez důvěry z prvního měsíce jejich vlády?

P. Beránek 2.8.2013 13:18

Re: Hloupý článek

 "To bude jenom uvedení do stavu před normalizační čistkou."  Jinými slovy "To bude jenom uvedení do NORMÁLU, tedy normalizační čistka. Ty normalizační čistky byly po každých volbách. Třeba taková Topolánkova nebo Trautenberkova Noc dlouhých nožů...

http://www.reflex.cz/clanek/politika/37941/cistka-a-la-schwarzenberg-vyhodil-je-v-nekolika-hodinach.html

http://www.reflex.cz/clanek/politika/37852/vlada-zahajila-noc-dlouhych-nozu-musi-se-zbavit-vsech.html

Když už tak hloupě útočíte - na začátku sedmdesátých let jsem promoval a nastoupil do práce. Mým šéfem byl bývalý ředitel, který byl v rámci normalizačních čistek degradovaný na post vedoucího oddělení. Když jsem se s ním někdy v osmdesátých letech, to už jsem byl na ústředí firmy, na nějakém jednání setkal, tak tam už byl v pozici ředitele té podřízené instituce.  Něco podobného mě potkalo i po mém přesunu na ústředí (také ještě v sedmdesátých letech), kde mým vedoucím byl bývalý náměstek úseku, degradovaný v rámci "normalizačních čistek" na pozici pouze vedoucího oddlělení. Později, to už jsem tam nebyl byl tento můj bývalý vedoucí "normalizačně" pověřen řízením velké pobočky té firmy.

Tím chci jenom říct, že ti lidi, pokud byli schopni, měli šancu se uplatnit jinde. Pokud schopni nebyly, neměli objektivně na těch postech co dělat a šli "k lopatě". Ale to je už o něčem jiném. Na výše uvedených lincích je možné poukázat na to, že ty normalizační čistky byly i předtím. A budou i když odejde tato vláda.

J. Slanina 2.8.2013 14:06

Re: Hloupý článek

"Tím chci jenom říct, že ti lidi, pokud byli schopni, měli šancu se uplatnit jinde. Pokud schopni nebyly, neměli objektivně na těch postech co dělat a šli "k lopatě"."

Nádherná obhajoba "všehoschopných". Ti opravdu schopní, ale navíc s jistými morálními zásadami, ti opravdu skončilY u lopaty.

P. Beránek 2.8.2013 14:31

Re: Hloupý článek

Sorry. Pokud schopni nebyli...

Chybička se vloudí. Ale v předchozí větě mám správně "pokud byli schopni".

D. Nowodny 2.8.2013 17:24

Re: Hloupý článek

Takze ty x tisice sikanovanych a vyhozenych za normalizace byli jenom "neschopenci" ??

Dorazil jste z Marsu ??

J. Boleslav 2.8.2013 12:20

Vláda bez důvěry parlamentu

vzniklá nikoliv z vůle parlamentních politických stran, ale ze zlovůle jednoho hradního prolhaného ožraly, nemá žádné morální právo provádět jakékoliv personální čistky.

J. Svoboda 2.8.2013 13:08

Re: Vláda bez důvěry parlamentu

Pane Boleslave, to, co tvrdíte, už vědi všichni, i ti největší ignoranti.

Chtěl bych Vám doporučit, přečíst si Pravidla diskuse a zkusit se podle nich řídit. Za zkoušku to stojí, snad to zvládnete.

J. Boleslav 2.8.2013 13:57

Re: Vláda bez důvěry parlamentu

V čem myslíte, že jsem v tomto svém příspěvku daná pravidla porušil?

J. Svoboda 2.8.2013 16:27

Re: Vláda bez důvěry parlamentu

Stačí si přečíst Váš zatím poslední příspěvek. Myslíte si, že slova "hradního prolhaného ožraly" jsou v souladu s Pravidly?

L. Novák 2.8.2013 17:02

Re: Vláda bez důvěry parlamentu

Rozhodně ano. Zeman byl 2x ze lži usvědčen i soudem. A že je ožrala, to o sobě veřejnosti prozradil sám výčtem množství alkoholických nápojů, které denně vypije. Ostatně jeho chování v souvislosti s vystavenými českými korunovačními klenoty oběhlo celý svět a i zdrženliví Číňané komentovali Zemanův stav přirovnáním ke "skunkovi".

Vám prostě vadí, když se váš uctívaný císař ocitne na veřejnosti a někdo nahlas vykřikne, že je nahý. :-)

J. Svoboda 2.8.2013 19:41

Re: Vláda bez důvěry parlamentu

Pane Nováku 475, mimochodem, těch 475 je číslo izotopu, nebo číslo naklonovaného originálu? V normální, slušné společnosti je zvykem, že odpovídá tázaný. Už to není jako za komunistů.

Já, asi na rozdíll od Vás žádného uctívaného mocnáře nemám a proto mi vůbec nezáleží na tom, jak jsou ti Vaši oděni, zda vůbec.

J. Blažek 2.8.2013 11:43

Co si pamatuje pan Polanecký aneb trochu kupeckých počtů ...

Z článku: ... Pro ty, kteří normalizaci nezažili na vlastní kůži anebo byli ještě hodně malí, může současná situace posloužit jako ukázkové retro. ......

Pan Polanecký na svých www stránkách píše, že je téměř padesátníkem. Předpoklám, že je mu, dejme tomu, 48 let. Čistky probíhaly nejvíce v roce 1970. Počítáme:  2013 mínus 1970 = 43. No a z toho mi vychází, že mu bylo 48 mínus 43 =5 let a v roce 1975, kdy čistky víceméně skončily, 10 let.