2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Renesance ODS se nedaří

V letech 1991 – 2013 se rozhodujícím způsobem podílela na formování a následném řízení České republiky. Následoval však zasloužený pád, ze kterého se kdysi liberálně-konzervativní strana dosud nevzpamatovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 4.6.2016 22:00

Měli by za kandidáta na prezidenta

nominovat senátora Kuberu.

J. Sova 4.6.2016 22:32

Re: Měli by za kandidáta na prezidenta

Máte za to, že je nyní Hrad málo zakouřený?

M. Prokop 5.6.2016 18:26

Re: Měli by za kandidáta na prezidenta

Jo, ten by se mi líbil.

J. Svoboda 5.6.2016 18:29

Re: Měli by za kandidáta na prezidenta

To snad ne, pane. Kubera se dá poslouchat, jen když mluví o věcech na úrovni řízení města. Jak by měl poukázat na nedostatky ODS, nezlobí.

K. Vyšata 6.6.2016 11:37

Re: Měli by za kandidáta na prezidenta

Pan Kubera je jeden z mála členů ODS vzbuzující sympatie. Byl by jeden z možných kandidátů na prezidenta, kdyby..... nebyl členem takové profláknuté strany jako je ODS. Jestli je sympatický svým přístupem k problémům a celkem srozumitelnému vyjadřování, členství ve straně ho velmi degraduje. Takže Kubera nééééé...

Š. Hašek 4.6.2016 20:50

ODS

a její kvalitu/program/personál na volební listiny je nutno hodnotit srovnáním s ostatními stranami, které jsou zde k dispozici. Samozřejmě dle vkusu každého voliče.

Ostatní, řekl bych, jest potom zcela již jen mlácením prázdné slámy. Něco ve "stylu" Hvížďala/Pehe/Jelínek.

Myslím, že ODS není konec.

J. Macků 4.6.2016 15:12

Budoucnost ODS

Mnohokrát jsem ODS volil a několikrát už ne. Jsem z ní na rozpacích, úplně z ní zmizela nějaká idea, zůstala jen pachuť po kmotrech, po rozkrádání, ke kterým za jejích vlád došlo. Ani nedokázala zdůraznit, že nevládla sama a že za jiných vlád se dělo to samé, o Zemanově IPB nebo Sobotkově OKD není takřka vidu ani slechu, i když se jednalo o řádově větší lumpárny, než dokázala ODS s kamarády. Nechala se amatérsky odstřelit policejními plukovníky, kterých měl premiér Nečas plná ústa. Vyčerpává se nesmyslným bojem za možnost kouření v hospodách, to není o svobodě podnikání a rozhodování o vlastním majetku, ale o podpoře tabákových firem. Na kontrolní hlášení zareagovala pozdě a nedůrazně, EET asi nešlo zabránit. Základní myšlenku pravice - svobodný občan, malý stát, nízké daně úplně opustila, už je ani neslibuje. Poslanci jsou béčko TOPky. Ve vedené ODS většinou stará garda, která ji přivedla tam, co je. Světlo na konci tunelu ne a ne se ukázat.

M. Prokop 4.6.2016 16:22

Re: Budoucnost ODS

Zbytečný zákaz skutečně "je o", tedy česky, porušuje svobodu podnikání.

J. Macků 4.6.2016 18:26

Re: Budoucnost ODS

Zákaz kouření není o svobodě podnikání, ale o svobodě občana pohybovat se bez otravování smradlavými bezohlednými kuřáky. Byli-li by tito ohleduplní a kouřili jen tam, kde to nikomu nevadí, žádného omezujícího zákona by nebylo potřeba.

M. Prokop 5.6.2016 18:28

Re: Budoucnost ODS

Zákaz kouření je prostě zákaz, narušující svobodu podnikání.

O svobodě je pohádka.

Neumíte česky a nechápete pojem svoboda.

V. Kain 4.6.2016 17:26

Re: Budoucnost ODS

ODS je nereformovatelná neboť se do ní infiltrovali sluníčkáři.Víme o koho jde.

P. Scheck 5.6.2016 2:02

Re: Budoucnost ODS

Myslím, pane Macků, že jste vše vyjádřil neobyčejně trefně. Sám bych to neuměl lépe. ODS sbírá hořké plody svého zakladatele, který nedokázal rozpoznat pravou chvíli, kdy je třeba zakročit proti jeho vlastním "Hujerům". Tu šanci měl, ale propásnul ji. Abych mu nekřivdil - možná s nimi byl tak provázaný, že to ani nešlo. Místo toho začal Hujery hledat všude jinde, místo toho aby se podíval sám na sebe. Prostě se strašně lekl pro něj velmi sprostého slova - a tou je pokora...

Š. Šafránek 4.6.2016 13:02

A vy jste si nestačil všimnout, že Jelcin umřel. A Gorbačov je pro Rusy vlastizrádce. Ale to asi nebude hlavním problémem ODS.

V. Mohorita 4.6.2016 13:02

Problém ODS

Hlavní problém ODS je to, že její program 90. let by realizován. Ukotvení na Západě (NATO a EU), tržní ekonomika se sociálním rozměrem a standardní demokracie založená na soutěži politických stran.

Nový program ODS nemá a ani mít nemůže, protože by to znamenalo negaci programu 90. let. ODS je obětí svého úspěchu.

Aféry, zlodějiny atd. to je druhořadá věc. Popularita Babiše a socanů ukazuje, že český volič odpustí vše.

Ať žije proletářská revoluce v USA i Grónsku!!!!

J. Václavíková 4.6.2016 14:10

Re: Problém ODS

Ukotvení na Západě ............ Mno, čím dál víc o tom ukotvení pochybuju. Čeští Švejci umí jen remcat.

M. Prokop 4.6.2016 15:06

Re: Problém ODS

Nesmíte vše posuzovat jen dle sebe.

V. Vaclavik 5.6.2016 12:19

Re: Problém ODS

Novy program by dnes mel byt, pokud vezmu body vaseho vyctu programu ODS devadesatych let -

NATO -> zasazovat se o plneni nasich zavazku vuci tomuto uskupeni, najme financni zavazky (nevim ted presne, ale jiste procento naseho HDP ma jit do armady a neni tomu tak).

EU -> ve svetle vyvoje Unie z teto vystoupit, respektive vystoupit z Unie politicke, ale naopak rozsirit pouta ekonomicka.

Bod - 'Trzni ekonomika se socialnim rozmerem' byl omyl od sameho zacatku, protoze to nemohlo dopadnout jinak, nez to dopadlo. Dokonce bych se nebal argumentovat, ze prave tento bod je tim hlavnim negativem, na ktery ODS nakonec dojela. Ostatni body jsou z tohoto hlediska naprosto podruzne.

Standardni demokracie zalozena na soutezi politickych stran -> selhani v tomto bode velice uzce souvisi s prechozim bodem, te trzne socialni ekonomiky. Jde jen o logicky vysledek, kdy lide hledaji jine modely, ktere by jim zajistily prosperitu (jina vec je, ze jde o pomylene smerovani). Trzni socialno hlasane ODS nemohlo nez skoncit fiaskem, korupci (i kdyz ta slouzi jen jako zasterka a je to umele nafouknuty problem). V podstate jde o ten slavny Clintonuv vyrok 'je to o ekonomice, hlupaku' (its about economy, stupid). Jakkoli byla Clintonova politika hanebna, tento byl velice moudry politicky vyrok.

V. Vaclavik 5.6.2016 12:26

Re: Problém ODS

Jeste poznamka k tomu bodu 'Trzni ekonomika se socialnim rozmerem'.

Jestlize nekdy mel Klaus pouzit ten jeho proslaveny recni obrat, ze je neco uplne ale uplne falesne, nebo dalsi z podobnych obratu, kterymi se proslavil, pak v tomto pripade spojeni trzniho a socialniho. On prece explicitne varoval pred tretimi cestami a tohle je prece patentni treti cesta, jestlize neco je. Je to chytro-horakynske prani, trzni, ale netrzni, socialni and nesocialni (trzni), prani aby se trzni vlk najedl a socialni koza zustala cela...

Je to spojeni veskrze falesne.

J. Chaloupka 4.6.2016 12:55

Základní problém ODS vidím v tom, že není ani

občanská ani demokratická. A do vedení si zvolí žvanila.

J. Václavíková 4.6.2016 14:07

Re: Základní problém ODS vidím v tom, že není ani

Souhlasím. Á propos! ANO to snad má jinak?

A. Reček 4.6.2016 11:02

ODS není dnes na tom ještě nějak špatně

Po pádu Nečasovy vlády a volebním debaklu uskutečňuje doufám vnitřní zpytování svědomí a pojmenování chyb, kterých se dříve dopouštěla. Samozřejmě uvažovat o hbitém restartu v přízní občanů moc nejde, protože lidi chtějí vidět praktické skutky strany a nejen v parlamentu, ale i v terénu. A pokud přízeň voličů se točí u nich okolo 9%, tak to není neúspěch. Je to vykročení po nové cestě a už doufám bez těch, kteří vstoupili do strany jen z hlediska vlastního prospěchu. Podzimní krajské volby a senátní nám pravdivě ukážou jak dnes na tom ODS je. A nejen ona, ale i ostatní partaje a hnutí.

J. Krejčí 4.6.2016 9:16

ODS doplácí

na své lídry, kteří si mysleli, že můžou všechno a nic je nemůže ohrozit. Přes všechny jejich přehmaty si nedovedu představit jak by vypadala transformace ekonomiky v režii ČSSD. Takové průšvihy jako způsobila ČSSD v solárech, kdy jedna Kwh z nich přijde na 13 Kč nebo OKD prodané Bakalovi za hubičku také v režii ČSSD, to mluví za všechno. A také zázračné zbohatnutí Grosse nebo zlodějna Ratha bude asi těžko překonána. Voliči ČSSD mají ovšem uhlířskou víru.

K. Janyška 4.6.2016 8:42

ODS není s Fialou ODS, ale druhou jakousi TOP 09.

Jsem autorem impulsu k jejímu založení a jejím spoluzakladatelem a od první chvíle byla ODS modelována jako světská politická struktura, ne nábožensky založená. A to s Fialou není možné, jiného Václava Klause však nevidím... Dzp.

P. Maleček 4.6.2016 8:30

Soumrak pravice

Autor v textu hýří pojmy "chceme či musíme". Aniž by řekl kdo je ten kdo chce či musí (samozřejmě kromě jeho samotného). Ono totiž tu skutečnou demokratickou pravici nechce skoro nikdo.

A nechtěl ji ani Klaus když zakládal ODS. I on chtěl především pohodlné žití nahoře s maximem osobní moci. A tak o pravicovosti jen klábosil, ve skutečnosti realizoval levičácko přerozdělovací, t.j. zlodějský totalismus. A tak ten jím zneužívaný pojem pravice, i v post komoušském Česku, všem tak znechutil, že tu dnes nejen že naprostá většina pravici nejen odmítá, ale už ani neví o co jde (až na přesvědčení že pravičák je zloděj na státním, to za hurónského chechotu majitelů téhle parkety - levičáků).

Jedinou nadějí pro pravici je to, že se tu objeví lidé schopní nejen pravicově mluvit, ale i pravicově konat - tedy hlavně nelhat, neuplácet a nekrást. Což pod profláklou značkou ODS, ale i TOP-09, kterým už skoro nikdo nevěří, není možné.

A bude to, hlavně v počátku hodně nevděčná a tvrdá práce (to i proto, že ze všech stran pomlouvaná a zesměšňovaná) ke všemu s efektem kdesi ve hvězdách. A z toho vyplývá, kdo že jsou ti, co dle autora chtějí či musí. Lidé pevné vůle a charakteru, bez hříchů v minulosti, mediálně zdatní, připravení snášet plivance a zesměšňování a také legálně finančně řádně zabezpečení.

Nevím jak vy, ale já o takovém člověku nevím. Co vy? Mám obavu že takové vygeneruje, jak nás učí historie, až levičáky zákonitě zaviněná bída či válka.

M. Červeňák 4.6.2016 8:18

Když on je ten Fiala

vulgo "Jábychtotedavzal" takovej nemastnej, neslanej, nečitelnej a neslyšitelnej...

Š. Hašek 4.6.2016 21:48

Re: Když on je ten Fiala

Lze i tak říci.

Na šéfa snad jediné poslední strany napravo, která tady zbyla a voliči by se našli - "mouchy snězte si mě".

Snad přijdou lepší časy.

I. Dekyský 4.6.2016 8:14

Od podpisu Lisabonské "smlouvy"

je pro mě ODS nevolitelná strana. Nevěřím jim ani pozdrav...

D. Polanský 4.6.2016 8:00

Chce to spustit novou privatizaci,

ODS by okamžitě ožila. Byla to reformační a privatizační strana. Teď již nemá vcelku co občanům nabídnout. Třebaže myšlenkově občas zazáří. Líbilo se mi, jak reagovala na pokus ČSSD platit státem za darebáky neplatiče alimenty: Ne! Ženy si musí odpovědně vybírat partnety! Za takový postoj chválím.

P. Maleček 4.6.2016 8:36

Re: Chce to spustit novou privatizaci,

Kdyby ženy odpovědně vybíraly partnery, tak, ty troubo, lidstvo dávno vymřelo. A je otázkou zda i ty bys vůbec byl na světě. Jen jeden z dalších ukazatelů totálního zpitomění ODS. Ovšem, dle návrhu, ano i ČSSD.