29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Rekomando v koši

Dával jsi jim výstrahu, abys je přivedl zpět ke svému zákonu. Oni se však zpupně vyvyšovali, neposlouchali tvé příkazy a prohřešovali se proti tvým řádům. Ne, to není suplika, kterou za pár let někdo napíše do Bruselu na adresu této vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 13.6.2013 16:21

Tak buď jsou to doporučení, pak je na nás, zda je budeme realizovat,

nebo nařízení. Pokud jde o nařízení, tak už nejsme v demokracii, ale v diktatuře. Teď nám Brusel nařizuje, abychom přijali zákon o státní službě. Na co si vlastně platíme poslance, když máme moudrou Brusel, která nám sdělí, co máme dělat a jaké zákony tu mají platit?

Z. Švrček 13.6.2013 13:39

Poslechnou pane Hruška,

že si s tím takhle lámou hlavu! Já se to jejich (Bruselantské) doporučení snažil louskat a přišlo mi to jako plný pytel knížecích rad střihnutý levicovým inženýrstvím přesně, na jaké si z Brusele zvykáme, či jsme si někteří už zvykli a někteří si nikdy nezvykneme. Tak mi teda řeknou, co s tím?

Vezmeme-li v potaz, že dosud Brusel nedělá nic jiného, než si pod praporem prosperity a s plnou hubou spravedlivé soutěže sám svazuje nohy a staví překážky, aby byl co nejslabší, musíme tak jak tak uznat, že se mu to daří a padáme, kde jen to jde.  

Tak si nedělají vrásky púane Hruška a dočkají času, jak husa klasu se zákonem či bez něho.

V. Němec 13.6.2013 8:42

Víceletá gymnázia vysávají žáky?

No a co? Pane autore, jako bývalý pedagog (matematika, fyzika) vám garantuju, že když budu mít třídu lepších (tj vysátých) žáků a třídu béčkových, tak toho v obou třídách naučím víc, než ve "smíchané" - v ní totiž nemám dost času ani na ty vynikající ani na ty slabé, o přizpůsobení výuky nemluvě!!!

R. Langer 13.6.2013 12:01

Re: Víceletá gymnázia vysávají žáky?

Hm, mě při čtení napadlo totéž. A pochopitelně to zcela odpovídá modelu, že lepší školy prostě budou lépe prosperovat...

P. Jirka 13.6.2013 7:55

Zatím se nejvíce chová zpupně, arogantně a

povýšenecky sám Brusel. Naši politici nejsou zrovna výhra, ale stále je to asi tak 1000x lepší než Bruselští úředníci.... Proč si stále někdo myslí, že úředník z Bruselu bez jakékoliv odpovědnosti a s hlavním cílem vykonávání jakoukoliv činnost (byť nesmyslnou), jen aby si udržel své místo, je chytřejší a racionálnější než národní politici?!

Proč někdo z Bruselu takové doporučení sepisuje? Protože to myslí dobře s ČR. Ale houby. Prostě musí vykázat nějakou činnost, protože jinak by mu časem řekli, že je tam zbytečný. A toho se nejvíce každý z nich bojí.

(a to se jinak těch našich politiků nezastávám)

M. Marek 13.6.2013 8:31

Re: Zatím se nejvíce chová zpupně, arogantně a

Více slov netřeba. Howg.

P. Lenc 13.6.2013 8:52

Re: Zatím se nejvíce chová zpupně, arogantně a

Opravdu více slov netřeba.Tečka.

R. Langer 13.6.2013 12:02

Re: Zatím se nejvíce chová zpupně, arogantně a

Palec nahoru!

J. Chaloupka 13.6.2013 16:23

Jak dlouho to bude trvat, než ty "dobrodince" v Bruselu

z těch teplých a dobře námi placených míst vymeteme? Jak dlouho si ještě necháme kálet na hlavu?