4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Reflexe bez sebereflexe

Premiér Sobotka reflektoval výsledky krajských a senátních voleb změnami ve vládě. Veřejnost (možná ani ČSSD) jim neporozuměla. Změny se týkají i ministra zdravotnictví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 7.12.2016 22:41

No,

předposlední odstavec článku by měl být vylepován na nárožích a čten v TV v prime time.

Aby si lidi - aspoň ti gramotní a schopní rozumět textu - uvědomili, že nejde o zdravotnictví, ale o předvolební boj, jenž jim má vsugerovat, že volba socanů je spasí. Nic proti tomu, politický boj není ušlechtilé klání družiny rychlých šípů - ale je dobré si to uvědomit.

Mimoto - když už by chtěli socani zdravotnictví pomoci, měli by znovu zavést ve špitálech hotelovou taxu. Každá koruna dobrá. A pořádně zaplatit lékaře i zdravotnický perzonál.

J. Pýcha 7.12.2016 11:02

"Sebereflexe sociálnědemokratických členů vlády není tedy žá

To jste trefil, ale ujišťuji vás, že sebereflexe chybí i lídrům na okresní a krajské úrovni. Jeďte se podívat na nějakou okresní konferenci, pokud vás tam pustí. Budete žasnout, co je považováno za příčiny porážky ve volbách.

J. Plíva 7.12.2016 10:47

Ludvík má za úkol osvobodit Ratha

Je to spekulace, ale přečtěte si, jak to dopadá s Rathovým odvolacím zřízením. A pročpak Ludvík povolává za náměstka Romana Prymulu, před půl rokem odvolaného ředitele Hradecké nemocnice a zkompromitovaného šíleným střetem zájmů ve věci klinických studií na očkovací vakcíny. Zkompromitovali i poslaneckou sněmovnu (ta si to samozřejmě nepřizná)lobováním za povinné očkování hexavakcínou - Prymula jel v byznysu s vakcínou, na kterou dělal klinické studie. Připomíná to schválení dotací na solární elektrárny. Je to miliardový byznys

A Rath? Ten o tom asi ví hodně.

J. Jurax 7.12.2016 22:44

Re: Ludvík má za úkol osvobodit Ratha

No, nebojte se - drát sedět nebude, ono ho v tom jeho soudruzi nenechají. Koneckonců kvůli blbým sedmi melounům má jít bývalý korunní princ socanů do lochu? Aby tak ještě vykecal, co nemá, kdyby ho nepodrželi? Ale třeba spadne z posedu nebo tak ... a pak už nepromluví.

Š. Hašek 7.12.2016 10:35

Tak socialisté by chtěli....

...posílit ve voličích (asi jen u těch svých oveček) pocit (hezké, pocit nebo skutečnost?), že jim zajistí bezplatnou (popište, to mě zajímá!!), dostupnou, kvalitní péči ....... chybí jen ty hodinky s vodotryskem. Hezké plánování .......

Moji milí socialisté, snící, voliči, soudružky, soudruzi, pacienti, Kuliši, soudruhu Kubku! Zkuste měnit ministry státozdravolidu ob týden, každý tam dá nějakou novou myšlénku, buďte trošku akční! ........... Já to vidím tak, že do deseti pětiletek se to už "hne"! Krucinál!

Zvláště socialista dnešní nepřekypuje sebereflexí, tak co po nich chtít.

Hezké úryvky v článku z volebního programu té jedné z našich stran!!!

O. Prokop 7.12.2016 11:57

Re: Tak socialisté by chtěli....

souhlasím, vtipně a správně napsáno. Až na toho Kubka. Ona ČLK je za připojištění,je pravicově orientována, 30 Kč chtěla zrušit proto, že to není ohodnocení ceny práce lékaře.Veřejně se nemůže a nechce míchat do politiky. Chce více peněz do zdravotnictví. Ale jedinou propagovanou a schůdnější cesta je zvyšování plateb za tzv. státní pojištěnce, nyní je 870 Kč a od 1.1.17 to bude 920 Kč, což je ale pořád směšná suma za 6 milionů pojištěnců.

O. Prokop 7.12.2016 9:35

Proč odešel Němeček?

na to odpověděl hned 1.-2. den Ludvík, že chce snižovat spoluúčast a zvýšit práva pacient.- Tedy voličů.

Němečkovi se asi nechtělo použít zdravotnickou kartu v nastávajícím předvolebním boji, protože ví, že je to špatná cesta. Namlouvat nám občanům- voličům- pacientů, že máme nárok ještě na lepší péči a za méně peněz? Vždyť chudé české zdravotnictví je 1. na světě e zemí OECD v poskytování zdravotní péče co se týče cost- benefit. Jinak řečeno, že jezdíme v Mercedesu za peníze na Škodovku. Že je u nás nejnižší spoluúčast( více- méně jenom na léky)- 13%, že za 900 Euro, co jde na léčení jednoho pacienta ročně( 250 mld Kč celkem) máme stejnou a v mnoha oborech i lepší péči, než např. rakouský občan za 3000 Euro?

Problémy- personální devastaci, podfinancování, vzdělávání, nedodržování Zákoníku práce a dalších právních norem asi JUDr. Ing. Ludvík řešit nestihne. TAK ZAČAL předvolební kampaň...

J. Jurax 7.12.2016 22:47

Re: Proč odešel Němeček?

Přesně - ostatně před volbami tam není na řešení problémů, ale na jejich zatušovávání ...

K. Janyška 7.12.2016 9:29

Protože bylo někoho vyhodit, aby Sobotka nevypadal ja ťulo.

Jakože vypadá. Škoda, že ten Ludvík je socan. Člověk nelékař se mi na postu ministra zdravotnictví velmi zamlouvá... Dzp.